, 2021/7/1

A webes ügysegéd nagy előnyt jelent: a kata és más adózás esetében is utat mutat, így az egyéni vállalkozó számára fontos segítség. A közigazgatási hálózata a modern világnak egyre bonyolultabb rendszereket hoz létre mind az adózás, mind a személyi ügyintézés körében, amelyben hajlamosak vagyunk elveszni.

Webes ügysegéd

Hivatalos ügyintézés vagy pénzügyekben nem vagyunk jártasak, azt sem tudjuk kihez fordulhatunk jogi tanácsért, vagy bármi hivatalos ügyintézés adó, vállalkozás indítás vagy bármi legyen válaszd a webes ügysegédet. Azért jött létre, hogy megkönnyítse az átlag ember mindennapjait a hivatalos ügyek intézésével kapcsolatban, sajnos a sokan  nem veszik igénybe ezt a segítséget, talán a létezéséről sem tudnak. Ismerd meg mi az a Webes Ügysegéd és milyen ügyek intézését bonyolíthat  le rajta keresztül, azt is, hogy a Webes Ügysegéd egyéni vállalkozás esetén hogyan segít adózási kérdésekben.

Mi az a Webes Ügysegéd?

A Webes Ügysegéd  biztos nem meglepő számodra egy weboldal, amelyet az államigazgatás üzemeltet 2015 óta. Sajnos használata egyelőre nem elég elterjedt, pedig mindenki számára egyszerűen elérhető és nagyban megkönnyíti az életünket.

A mindennapi problémák ügyintézésével jogászhoz vagy könyvelőhöz fordulunk inkább a webes ügysegédet kellene választani. Érdemes kipróbálni.

Így azonosítja a magánszemélyt a KAÜ

Más néven Központi Azonosítási Ügynök egy teljeskörű azonosítási szolgáltatás, amely szabályozott elektronikus körülmények között zajlik. A szolgáltatás igénybe vevőjét azonosítja, az igényeket pedig továbbítja az intézmények felé. Az ügyintézés már nem csak Ügyfélkapun keresztül történik, akár telefonon keresztül is elvégezhetjük, ám, ha maradni szeretnénk a személyes ügyintézésnél, forduljunk a helyi Okmányirodához.

Ügyeket, melyeket intézhetünk el a Webes Ügysegéd segítségével

Erkölcsi bizonyítvány lekérése:

A hatósági erkölcsi bizonyítvány igénylése, a hiteles kiadás ellenőrzése és bűnügyi nyilvántartási adatokkal kapcsolatos tájékoztatás.

Gépjármű-ügyintézés:

Gépjármű tulajdonosváltás bejelentése, a jármű ideiglenes forgalomból való kivonása és a kivonás meghosszabbítása, ideiglenes kivonásból való visszahelyeztetése, gépjárműadat-lekérdezés és törzskönyvpótlás.

Útlevél-ügyintézés:

A Webes Ügysegéd használatával bejelenthetjük a magánútlevél és a szolgálati útlevél elvesztését, ellopását, bármilyen okból történt megsemmisülését és rajta keresztül igényelhetek újat is. Ide tartozik még a második magánútlevél kiállítási kérelem és a meglévő útlevél igénylési vagy pótlási folyamat gyorsítása.

Külföldi letelepedés és külföldi lakcím változtatás:

Magyar állampolgárok esetében külföldi letelepedési szándék bejelentése és a magyar állampolgárok külföldi lakóhely változásának bejelentése.

Anyakönyvi kivonat-kiállítás:

Születési és házassági anyakönyvi kivonatok.

Szállásadói ügyek intézése:

Szállásadói nyilatkozat a hozzájárulás módjáról, előzetes hozzájárulás bejelentése és szállásadói értesítés szolgáltatás.

Egyéni vállalkozással kapcsolatos ügyintézés:

A tevékenység lekérdezése, adatváltozások bejelentése, egyéni vállalkozói tevékenység szüneteltetése és szüneteltetés utáni folytatása, egyéni vállalkozói tevékenység végleges megszüntetése, hatósági bizonyítvány igénylése egyéni vállalkozásról. A Webes Ügysegéd segít egyéni vállalkozói igazolványt igényelni és rajta keresztül kell jelenteni a vállalkozói igazolvánnyal kapcsolatos eseményeket is.

SZL adatletiltás és SZL adatletiltás visszavonása:

Személyi adatok, lakcím adatokkal kapcsolatos letiltás vagy tiltások feloldása.

Hivatalos adatok megváltozásának jelentése, személyazonosító igazolvány érvénytelenítése.

Parkolási igazolvány ügyintézése:

Parkolási igazolvány csere, pótlása magánszemélyeknek.

Okmánystátusz-lekérdezés.

Személyazonosság igazolására alkalmas hatósági igazolványok nyilvántartásából tájékoztatás. Okmány érvényesség ellenőrzése.

Értesítési címmel kapcsolatos ügyintézés:

Ezen cím bejelentése, módosítása, megújítása, törlése, a bejelentés előzetes tiltása, az előzetes tiltás visszavonása. Nyilatkozat megtétele, módosítása, visszavonása, értesítési csomag létrehozása és visszavonása.

A Webes Ügysegéd ügyintézési menete

KAÜ-n keresztül való bejelentkezés 

Személyes adatok megadása.

Kérelem leadása: a Webes Ügysegéd opcióiból válasszuk ki, milyen ügyet szeretnénk intézni.

Ha díjköteles elektronikus fizetés bankkártyával, banki átutalással.

Kérelem benyújtása: mikortól kezdődik meg az ügyintézés.

Kérelem státusz-változása, amit a Webes Ügysegéd visszaigazol.

Egyéni vállalkozás 

Bejelentheti  egyéni vállalkozói tevékenység megkezdését, egyéni vállalkozó adatainak változását, tevékenységének szüneteltetését, szüneteltetett tevékenységének folytatását, egyéni vállalkozói tevékenysége megszüntetését.

Hatósági bizonyítvány igénylése egyéni vállalkozásról 

Kérhetsz igazolást az egyéni vállalkozók nyilvántartásában kezelt adatairól. 

Igénylése díj- és illetékmentes.