, 2021/7/2

Rendelkezésre áll a hely. Egy saját vidéki ház, esetleg egy telek minden lehetőséget ad egy vállalkozás indításához lehet egy műhelyed ahol dolgozhatsz nyugodtan anélkül, hogy bárkit is zavarnál az esetleges zajjal.

Falusi vállalkozás ötletek

Van hely egy raktár kialakítására ahol tárolni tudod a termékeidet.Itt minden a rendelkezésedre áll. Van erőforrásod bármilyen gazdasági tevékenységre is, hiszen ott a földed, ahol zöldséget termelhetsz, állatokat gondozhatsz és még megannyi más lehetőség ami adott lehet.

Nagyon sokaknál megvannak a megfelelő eszközök is, mert valamilyen formában mindenki művelte eddig is a földjét.

Vállalkozás alapítani a semmiből egy faluban

A rendelkezésedre álló lehetőségek mellett, arra van szükség, hogy találj egy bevált ötletet ami segít abban, hogy sikerre vidd az elképzelésed, kiéld vállalkozói tehetségedet. Egy jó ötlet ami segíthet és megvalósítható.

Madártenyésztés

A madarak,libák, csirkék nem igényesek a takarmányozás szempontjából.Nem kell óriási figyelmet szentelni a gondozás során, viszont nem árt némi hozzáértés és tapasztalat. Jó megoldás, ha a készterméket önállóan tudja értékesíteni otthonról vagy piacon,de utolsósorban forgalmazó által is lehet. 

Egy másik lehetőség, hogy élő állatokat is fogalmazhatsz, de itt nagyobb a feladat a szállítás gondjai nehezíthetik.

Megőrzés

A  faluban ez a vállalkozás jövedelmező. Majdnem minden háznál van egy pince ahol megfelelően lehet tárolni a zöldségeket, gyümölcsöket.Valószínű ezzel még senki nem foglalkozik te lehetsz az első, nincs konkurencia. Vállalkozz ilyen módon, szerezz ügyfeleket akik nála szeretnék tárolni a meglévő termésüket. 

Környezetbarát termékek

Az emberek egyre inkább törődnek az egészséges táplálkozással.Látni lehet, hogy az üzletekben keresik a vegyszermentes termékeket. Aki törődik az egészségével arra törekszik, hogy megfelelően táplálkozzon. Amit csak lehetséges meg tesz.Legyél te is egy azok közül akik környezetbarát termékeket termeszt.

Autó szerviz

Vidéken nagyon jó ötlet egy ilyen fajta vállalkozás, mert az autó létfontossága itt nagy szerepet játszik. Szerencsés vagy, ha értesz hozzá máris gondolkodj el a megvalósításán, de sosem késő megtanulni a szakmát. Bizony, ha nem indul egy autó sok idő és pénz egy vontatót hívni aki elviszi a legközelebbi szerelőhöz az illető autóját. Nagy szívességet tehetsz a falun lakóknak és nem utolsó sorban jövedelemhez jutsz. És akkor még nem említettem, hogy ott vannak a traktorok amikkel a földeken dolgoznak az emberek.

Horgásztúrák

Vállald az idegen vezető szerepet, vezesd végig a városi pénzes embereket azokon a helyeken ahol nagy horgászatok vannak. Sokan szeretik az effajta programokat, csak fogalmuk sincs róla hogyan tehetnék meg. Légy a vezetőjük.Igaz szezonális a történet általában tavasszal és nyáron lehetnek többen, de vannak akik télen is szívesen részt vennének egy ilyen túrán. A jéghorgászás igen érdekes dolog és érdeklődnek is iránta.

Agroturizmus

Bármennyire is lehetetlennek tűnik  sokan fizetnek azért, hogy megtapasztalhassák a vidéki élet varázsát.Belekóstolnának a vidéki életbe. Adhatsz nekik lakást amíg ott vannak, segítenek a kerti munkában, gondozzák az állatokat pusztán élvezetből és neked fizetnek is érte. Sokfelé már nagyon népszerű ez a dolog.

A falusiak még mini farmokat is építenek, ahol a látogató turisták minden kényelmi szobát bérelhetnek.

Szamóca termesztése

Az eper a legjövedelmezőbb szántóföldi növények közé tartozik. Vagyis az ebből származó jövedelem sokkal nagyobb lesz, mintha más növények nőnének ugyanabban a térben. Sokkal nagyobb a kereslet, mint a kínálatot,így, ha nem sikerül igazán magas minőségű terméket termesztenie, a nagy- és kiskereskedelmi vásárlók igy is gyorsan elviszik.

Ötletek– Szolgáltatások:

Háztól- házig számítógép, vagy telefon javítás.

Manapság már vidéken is elképzelhetetlen az élet ezek az eszközök nélkül, katasztrófa következik be, ha valami elromlik.Lehetsz a megmentőjük azzal, hogy megjavítod  az eszközöket és elérhető vagy számukra bármikor.

Ingatlan- biztosítás- hitelközvetítő iroda:

Nagyon jó párosítás a három szolgáltatás. A vidéki lakóknak óriási segítség lehetsz, megbíznak benned,fordulhatnak hozzá az ügyek  intézésével. Sokaknak nagy segítség.

Otthoni gondozás, szolgáltatások:

Sok településen többségben idős emberek élnek. Különböző szolgáltatásokat nyújthat a részükre az otthonukban, amivel megkönnyítheted és kényelmesebbé teheti az életüket. Lehet ez fodrászat, pedikűr, manikűr, főzés, takarítás, vagy a heti bevásárlást is elintézheti.

Esküvőkön, rendezvényeken fotózás, videó-készítés, rendezvényszervezés:

Jó jövedelem kiegészítő lehet egy hétvégi tevékenység, mert a fontos eseményeket ekkor szokták rendezni ahová profibb fotóst keresnek.