, 2021/12/15

A Munkaügyi Statisztikai Hivatal szerint a vízvezeték-szerelési ágazat az átlagosnál sokkal gyorsabban növekszik. A területen sok vállalkozótulajdonos eléri a nyugdíjkorhatárt, így több vállalkozó számára marad lehetőség, hogy betörjön az iparágba.

plumbing business

A vízvezeték-szereléshez erős matematikai, természettudományos és műszaki alapokra van szükség. Nem kell azonban főiskolai végzettség - az érettségi vagy a GED elég ahhoz, hogy bejuss egy szakiskolába vagy egy minősítő programba. Ezek a szakképzési programok segítenek elsajátítani a szükséges készségeket, és megbízható szakemberként tűnhetsz fel a fogyasztók előtt.

Szolgálj gyakornokként

Sok tanúsítási program vagy szakiskola segít abban is, hogy kapcsolatba léphess profi vízvezeték-szerelőkkel, akiknél gyakornokként dolgozhat. Ez lehetővé teszi, hogy munkahelyi képzésben részesülj, így valós környezetben csiszolhatod készségeid.

Válassz egy szakterületet

Természetesen vannak vízvezeték-szerelők, akik különféle szolgáltatásokat nyújtanak. De a képzés és a gyakornokként való munkavégzés során érdemes megfontolnod, hogy milyen feladatokra vagy a legalkalmasabb, és milyen típusú munkákon szeretsz dolgozni. Szolgálhatnál lakossági vízvezeték-szerelőként, aki megjavítja a szivárgó csöveket vagy az eldugult lefolyókat. Vagy végezhetsz csatornavezeték-ellenőrzéseket, végezhetsz nagyszabású projekteket lakásfelújításokhoz, vagy dolgozhatsz elsősorban kereskedelmi ügyfelekkel.

Beruházás felszerelésbe

Attól függően, hogy milyen szakterületet választasz, meglehetősen olcsón elindíthatsz egy vízvezeték-szerelési vállalkozást. Csövekre, szerelvényekre és különféle alapvető szerszámokra lesz szükséged. A fő kiadást valószínűleg egy furgon vagy teherautó jelenti, amelyet a munkahelyekre vihetsz, és amellyel az összes szakmai felszerelésed szállítani tudod.

Regisztráld vállalkozásod

Ahhoz, hogy vállalkozásod hivatalosan is elindulhasson, meg kell felelni az ilyen vállalkozások működtetésére vonatkozó állami és helyi törvényeknek. Minden államban más és más engedélyek, engedélyek és követelmények vannak, ezért a szükséges papírok beszerzése és benyújtása érdekében érdeklődj az államtitkárságon vagy az engedélyező testületnél.

Szolgáltatási megállapodás és árképzési formula létrehozása

Mielőtt ténylegesen elkezdenél ügyfelekkel dolgozni, rendelkezni kell egy szolgáltatásválasztékkal, amelyek mindegyike meghatározott árakkal rendelkezik, vagy legalábbis egy képlettel, amelynek segítségével meghatározhatod az egyes munkák költségét a munkaerő és a kellékek alapján. Szerződéseket vagy megállapodás-sablonokat is létre kell hozni, hogy biztosítsd az egységes tapasztalatot.

Keith Glass, a The Plumbers Coach munkatársa írja: "Az árképzés következetessége sokat jelent a vállalkozásának. A szomszédok valóban beszélgetnek egymással, és összehasonlítják, hogy mit fizettek. Következetesnek kell lenni, különben tüske lesz a szemedben a rossz online véleményekkel és az állandó panaszokkal".

Állíts fel egy irodát

A vízvezeték-szerelő vállalkozás indításakor az adminisztrációs feladatok is fontosak. Szükséged van egy helyre, ahol fogadhatod az ügyfelek telefonhívásait, ahol fontos dokumentumokat tárolhatsz, és ahol lefuttathatod marketingkampányaid. Kezdetben talán pénzt takaríthatsz meg azzal, ha egyszerűen egy otthoni irodában dolgozol.

"Ha kezdetben a lehető legalacsonyabb szinten szeretnéd tartani a kiadásokat, fontold meg egy otthoni iroda kialakítását, ahol felállíthatsz egy telefont, egy íróasztalt és egy irattárat. Vagy bérelj egy kis helyet, ahol elintézheted a papírmunkát, ha nem szívesen dolgozol otthonról".

Kezdj online jelenlétet

A legtöbb vállalkozás tisztában van a weboldal és néhány közösségi média fiók létrehozásának fontosságával. Ezek a vízvezeték-szerelő cégek számára is fontosak. A helyi szolgáltató vállalkozások számára azonban ugyanilyen fontos, hogy az olyan felülvizsgálati oldalakra összpontosítsanak, mint a Yelp, a HomeAdvisor és az Angie's List.

Hozz létre egy ajánlóprogramot

A szájpropaganda is hihetetlenül hatékony eszköz lehet a helyi szolgáltató vállalkozások számára. Ösztönözheted a növekedést ezen a területen egy olyan program létrehozásával, amelyben kedvezményeket vagy egyéb juttatásokat kínálsz azoknak az embereknek, akik más ügyfeleket ajánlanak neked.

Tarts lépést a képzéssel és az iparági fejlesztésekkel

A vízvezeték-szerelés évtizedek óta életképes karrierút. A taktikák és az eszközök azonban az évek során megváltoztak. Ezért fontos, hogy lépést tarts az innovációkkal és az új technikákkal, amelyek segíthetnek abban, hogy jobb szolgáltatást nyújts ügyfeleidnek.

Jim Olsztynski, a Explore the Trades munkatársa írja: "A vízvezeték-szerelők manapság olyan eszközökkel és berendezésekkel dolgoznak, amelyek elavulttá teszik a "csavarkulcsosok" régi sztereotípiáját. Egy mai vízvezeték-szerelő számítógépes kamerák segítségével nézhet be egy csatornába, amelyek centiméterre pontosan bemérik a dugulást. Néha olyan WC-ket szerelnek be, amelyek automatikusan öblítenek és kényeztetik a popsit. Megtanulhatják, hogyan javítsanak meg egy eltört csatornavezetéket olyan fejlett bélelési technikákkal, amelyek kiküszöbölik a gyep felásásának szükségességét."

Az első lépés a vízvezeték-szerelési üzlet növekedéséhez: A modern vásárlói út megértése

Hagyományosan a vevő útja lineáris volt, és az értékesítési csapat irányította. Az ügyfelek a marketing tölcsér tetején léptek be, és egy előre meghatározott, lineáris, kiszámítható utat követtek, mielőtt a tölcsér alján kiléptek (miután befejezték a vásárlást).

A digitális korban könnyen hozzáférhető információknak köszönhetően ez már nem igaz. A modern vásárló egy hurokszerű, fordulatokkal teli utazásban vesz részt, miközben egy személyre szabott utat követ, amikor egy helyi vízvezeték-szerelőt vesz fel.

A legjobb reklám a vízvezeték-szerelők számára egy teljes körű digitális marketingstratégia, amely a vevő útjának minden szakaszát érinti.

A vízvezeték-szerelő vállalkozásának növekedését korábban az ajánlások és a szájról-szájra terjedő reklámok vezérelték, de ezek még a régi idők voltak, mielőtt az internet mindent megváltoztatott volna.

A legjobb marketingcsatornák a vízvezeték-szerelő cégek számára az internetes marketinggel kezdődnek, és a következőket foglalják magukban:

Az Ön weboldala

Google Local Services hirdetések

Keresőmotor-optimalizálás (SEO) és helyi SEO

Pay per click hirdetés

Közösségi média marketing

Email marketing

Videomarketing, beleértve az OTT hirdetéseket is

Webhelyi csevegés

Ügyfélszolgálat: Igen, az ügyfélszolgálatot marketingstratégiaként is felhasználhatja, és mi megmutatjuk, hogyan.

Értékelések generálása: Ez kéz a kézben jár az ügyfélszolgálattal.

Címtárak és vezetésenkénti fizetős oldalak: Legyél óvatos ezekkel - mi a Google helyi szolgáltatások hirdetéseiért rajongunk, de más vezetésenkénti fizetős oldalakról is van néhány rossz szavunk.

Gyors, biztonságos és mobilbarát webhely létrehozása

A vízvezeték-szerelői weboldalad az a te legfontosabb marketingeszközöd. Ahhoz, hogy növeld a vízvezeték-szerelőket és növeld vállalkozásod, meg kell győződnöd arról, hogy weboldalad megtalálható a keresési eredmények között, gyorsan betöltődik, valamint biztonságos és mobilbarát.

Milyen gyorsnak kell lennie a vízvezeték-szerelési weboldalának?

A sebesség számít, különösen, ha a weboldaláról van szó - a felhasználók 40%-a elhagyja a weboldalt, ha három másodpercnél tovább tart a betöltés. Ha a felhasználók nem elégedettek a kapott élménnyel, tudják, hogy megnyomhatják a "vissza" gombot, és megpróbálhatják újra.