, 2022/4/13

Hogyan kezdjünk el egy Homestay Business? Minimális befektetéssel indíthatsz egy homestay üzletet, és kereshetsz némi passzív bérleti jövedelmet. Az üzlet sikeréhez hozzájáruló három fő tényező az elrendezés, a tisztaság és a vendégszeretet.

homestay business ideas

Íme egy útmutató arról, hogyan kezdheted el a homestay üzletet:

1. Helyiség

Társulhatsz egy barátoddal, és bérelhetsz egy nyaralót vagy házat az általad kiválasztott helyen. Nem kell, hogy nagyon nagy legyen - akár a lakásodban lévő tartalék hálószoba is megfelelhet a célnak. Minimum egy szobától maximum hat szobáig, étterem nélkül, hasznosítható egy vendéglátóhely.

2. Iroda

Ezt a vállalkozást könnyedén működtetheti otthoni irodából. Mindössze egy internetkapcsolattal rendelkező laptopra és egy mobilra lesz szüksége. A Facebook üzleti oldal egy másik eszköz, amely segíthet ebben.

3. Licenc

Az otthonod vagy ingatlanod számára az egyik legfontosabb prioritásod az otthonszállási engedély megszerzése kell, hogy legyen. A kérelem kitöltésével és benyújtásával regisztráltatnia kell magát a turisztikai hivatalnál. A helyi panchayat és a rendőrség engedélyét is be kell szereznie. Minden állami idegenforgalmi hivatalnak megvannak az alapvető felszereltségre, szobaméretekre, biztonsági protokollokra stb. vonatkozó szabványai, amelyek alapján a home stays engedélyeket meg lehet adni. Az engedélyezés másik fontos kritériuma, hogy a home-stay tulajdonosa maga is ott lakjon a családjával. Ha az ingatlan bérbe van adva, akkor az albérletbe adásról tájékoztatni kell a bérbeadót, és meg kell szerezni a jóváhagyását.

4. Hogyan lehet népszerűsíteni a homestayt?

Készíts aktív marketingtervet. Tudd, kik az ügyfeleid, és hogyan és hol érheted el őket. Ha jó szolgáltatást nyújtasz, ügyfeleid ajánlani fognak a homestayt másoknak is, és visszatérő vendégeket fogsz kapni. Tedd közzé a vendégek visszajelzéseit és értékeléseit a honlapodon. Gondolj a versenyelőnyére. Találd meg, hogy mi teszi egyedivé a vendégfogadást, vagy hozz létre izgalmas tevékenységeket, és használd ezt a vendégek vonzására.

Hirdetheted a homestayt online utazási portálokon, és a foglalási platformokon keresztül szerezhetsz ügyfeleket. Ezeknek az utazásszervezőknek azonban némi homestay jutalékot kell fizetni. Az online jelenlét nagyon fontos, és egyedi márkanevet kell létrehozni magadnak. Jó lesz létrehozni egy weboldalt, és részleteket, például árakat és fényképeket közölni rajta.

5. Tartsd a rendszereket a helyén

A vendéglátóhelyednek tisztának, szervezettnek, biztonságosnak és jól felszereltnek kell lennie. Adj a takarító személyzetnek egy ellenőrző listát, hogy minden ragyogóan rendben legyen. Egészséges és higiénikus környezetet kell biztosítani a vendégek számára, és be kell tartani a szabályozó hatóságok által meghatározott megfelelő szabványokat. Nagyon fontos a tűzbiztonság, és a biztonság is. Mivel a home-stays gyakran távoli helyeken található, minden eshetőségre, például egy vendég megbetegedésére, készenlétben kell állni egy járművel és sofőrrel.

6. Ügyfélszolgálat

Keresd a módját annak, hogy folyamatosan javítsd az ügyfélszolgálatát, és old meg a vendégek esetleges problémáit. Próbáld meg a vendég szemszögéből nézni a dolgokat. A legtöbb vendég számára a nagy sebességű internet elengedhetetlen, és ezt a lehetőséget neked biztosítani kell. A legjobb, ha őszinte leszel a vendégeiddel. Ha például lépcsőt kell mászniuk, hogy elérjék a lakást, a legjobb, ha ezt az információt előre megadod nekik.

7. Költségellenőrzés

Egy vendéglátóhely működtetése számos költséggel jár. Megfelelő nyilvántartást kell vezetni a bevételekről és a kiadásokról. Ha tudod, mennyibe kerül a vendégek fogadása, akkor képet alkothatsz arról, hogy mennyit kell kérned a szolgáltatásokért. Próbáld meg azt is kideríteni, hogy más hasonló szálláshelyek mennyit kérnek, mielőtt megállapítanád az árat.

8. Óvintézkedések

Gondosan ki kell választani a vendégeket, mielőtt megengednéd nekik, hogy használják a helyiségeit. A rendetlen, keményen bulizó, illetve az alkohol- vagy drogfüggő vendégek ronthatják a hírneved. A kis családok és a céges csoportok lesznek az ideális vendégek.

Homestay üzleti ötletek

Ha a vendéglátóhelyed dombos területen található, kínálhatsz túrázási szolgáltatásokat vendégeidnek, hogy megtörd a monotóniát. Egyéb rendhagyó tevékenységek, amelyeket a turisták érdekesnek találhatnak, az almaszedés, a biozöldségek termesztése stb. Be kell vonni annak a helyi lakosnak a családtagjait, akinek a szálláshelyét a vendéglátáshoz használni fogod. A vendégnek úgy kell éreznie magát, mintha a házigazda családjának kibővített tagja lenne, és meg kell tapasztalnia, hogyan éltek valójában, és meg kell tanulni egy idegen kultúrát. Olyan házat kell építeni, amely kettős funkcióval rendelkezik, egyrészt magánlakásként, másrészt pedig szállásként is használható.

A Homestay üzleti modell nyereséges?

A családoknál történő elhelyezés átalakítja az emberek nyaralási szokásait, és ez alól India sem kivétel. A világjárvány hátterében az emberek egyre inkább tudatában vannak az egészséges életmód előnyeinek. Kezdik előnyben részesíteni a családias szállást a hagyományos szállodákkal szemben, mivel a természet közelsége erősíti immunrendszerüket. A Turisztikai Minisztérium a hazai és külföldi látogatók számára egyaránt népszerűsítette a vendégházakat, mint " Hihetetlen India - szállás és reggeli / vendégházak". A szállodákkal ellentétben, amelyeknek a magas fizetések és adók miatt hatalmas általános költségeik vannak, a vendéglátóhelyek üzemeltetési költségei meglehetősen alacsonyak.