, 2021/12/13

Gyakran előfordul, hogy be kell jegyeztetni egy cégnevet a kormánynál. Van egy folyamat. Olyat kell választani, amely tükrözi a márkáját, ugyanakkor a márkanévnek jogi védelmet biztosít a szövetségi és állami színtéren.

buying business name

Szeretnéd tudni, hogyan hozz létre egy cégnevet? Valahol el kell kezdeni, és az üzleti név kigondolása magában foglalja:

Kulcsszavak. Egy kis piackutatás és az iparági tartalmak átválogatása segít az ötletelésben.

Vedd figyelembe az árudat és szolgáltatásaid. Például az, hogy a szolgáltatásod közvetlenül az üzleti nevével keveredik, jó kiindulópont. Valami olyasmi, mint a "Better Sales Web Design", egy weboldal esetében.

A rövidítések jó választás üzleti névnek. Gondolj olyan példákra, mint az NBC, amely a National Broadcasting Company-t jelenti.

Ne válassz a konkurenciához hasonló nevet. És ne válj divatossá. A névnek könnyen kiejthetőnek és betűzhetőnek kell lennie.

Csak cégnév vásárlása

Meg kell győződni arról, hogy a kívánt cégnév nem foglalt. Az erre vonatkozó szabályok államonként eltérőek. Ha egyszer megtaláltad a nwkwd megfelelő cégnevet, azt védeni kell. Először is ellenőrizd, hogy a szövetségi védjegy vagy a domainnév nem foglalt-e.

Íme néhány egyéb dolog, amit tudni kell, amikor elnevezed a vállalkozásod.

Állami szinten szükség lehet egy cégnévre. Ez a helytől és az üzleti struktúrától függ.

Az országos szinten benyújtandó dokumentumok közé tartozik a védjegy. Ezek védelmet nyújtanak a védjegyoltalom alatt álló nevének.

Használhatsz egy DBA (doing business as) nevet is. A legtöbb állam megköveteli, hogy ezt regisztráltasd, ha ilyet használsz. A személyes nevétől eltérő személyazonosság alatt is folytathatsz üzleti tevékenységet. Az üzleti bankszámla megnyitásához szövetségi adószámot kapsz. Egy államban több vállalkozás is használhatja ugyanazt a DBA-t.

Keresse meg a használni kívánt nevet

Lépjen fel az államtitkár weboldalára abban az államban, ahol be kívánja jegyeztetni a vállalkozást. Minden államnak saját adatbázisa van a bejegyzett cégekről. Írja be a keresőablakba a használni kívánt nevet, és keressen olyan cégeket, amelyek esetleg már használják a nevét.

Szerezze be a bejegyzett ügynök adatait

Szerezze be a kívánt nevet használó vállalkozás bejegyzett ügynökének nevét és címét. Ha nincs olyan vállalkozás, amely használja a nevet, akkor közvetlenül az államtitkárságon regisztrálhatja azt.

Keresés a TESS adatbázisban

Keressen az Amerikai Szabadalmi és Védjegyhivatal (USPTO) adatbázisában a kívánt nevet használó bejegyzett védjegyek után. A védjegyhivatal által használt adatbázis a Trademark Electronic Search System (TESS). Írja be a nevet a keresőbe, hogy megnézze, van-e olyan vállalkozás, amely a nevet védjegyként használja.

Állami szinten még mindig használhatja a nevet, amennyiben a védjeggyel rendelkező vállalkozás nem tartozik ugyanabba az iparágba, mint az Ön vállalkozása. Ha igen, írja fel a TESS által megadott bejegyzett védjegyügynök adatait.

Kapcsolatfelvétel az ügynökökkel

Vegye fel a kapcsolatot mind a vállalkozás bejegyzett ügynökével, mind a védjegyügynökkel. Kérdezze meg, hogy van-e érdeklődés a név vagy védjegy jogainak eladása iránt.

Tárgyaljon a vételi feltételekről

Tárgyaljon a névvásárlás feltételeiről. Attól függően, hogy a bejegyzett tulajdonos számára a meglévő név vagy védjegy milyen készpénzértékkel bír, az ár több száz dollártól akár több millió dollárig is terjedhet. Előfordulhat, hogy külön kell tárgyalnia az üzleti név bejegyzett tulajdonosával és a védjegy bejegyzett tulajdonosával.

Kapcsolatfelvétel előkészítése

Készítsen szerződést, amely minden név- vagy védjegyjogot átad Önnek mint új bejegyzett tulajdonosnak. Ismétlem, a védjegy független lehet a gazdasági társaságtól.

Szerezze be az átruházási papírokat

Szerezze be a megfelelő bejegyzési átruházási papírokat az államtitkártól és az Egyesült Államok Szabadalmi és Védjegyhivatalától. A védjegyhivatalnak szüksége van egy "Bejegyzési nyomtatvány fedőlapjára" a szerzői jog átruházását tartalmazó szerződésmásolathoz. A díj 40 dollár. Az államában érvényes megfelelő formanyomtatványról és díjszabásról tájékozódjon az államtitkárnál.

Figyelmeztetés

Beszéljen üzleti ügyvéddel, amikor üzleti szerződésről tárgyal. Biztos akar lenni abban, hogy azt kapja, amiért fizet, és nem hagyja magát nyitva az Ön ellen irányuló jövőbeli jogi lépések előtt.