, 2022/3/31

Sikeres vállalkozást szeretnél indítani, de nem tudja, hol kezd? Nem vagy egyedül. Manapság emberek tízezrei fontolgatják saját vállalkozásuk elindítását, és ennek jó oka van. Az emberek átlagosan két-három karrierre számíthatnak munkaidejük során -- és a nagy lemondás teljes hatásával sokan keresik a saját főnökük vagy kisvállalkozás tulajdonosának lehetőségét.

business ideas entrepreneur

Az egy karriert elhagyók gyakran gondolnak arra, hogy a második vagy harmadik karrierjüket olyan vállalkozásban kívánják megvalósítani, amelyet a saját otthonukból irányíthatnak. A jó hír: egy otthoni vállalkozás beindítása szinte bárki számára elérhető, aki kockáztatni és keményen dolgozni akar, ahogyan rengeteg más, alacsony költségű ötlet is. Íme, néhány üzleti ötlet, hogy elindulhass.

Könyvelő

Tapasztalat, képzés vagy engedély szükséges lehet.

Készíts egy szórólapot, amely ismerteted szolgáltatásaid. Mielőtt ezt megtennéd, tudni kell, hogy mik lesznek ezek a szolgáltatások. Egyszerűen csak könyvelést szeretnél végezni egy kisvállalkozás számára? A könyvelés egy komolyabb szintje a mérlegek, eredménykimutatások és egyéb pénzügyi jelentések elkészítése lenne havi, negyedéves és/vagy éves szinten, a vállalkozás igényeitől függően. Más szakterületek közé tartozhat az adóügyi könyvelés, amely a lehetséges munkák hatalmas területe.

Biciklijavítás

Az ország sok részén ez az üzletág általában szezonális, de találhatsz erre is módot. Bérelj ki egy tárolóegységet, és ajánld fel, hogy télen tárolod az emberek kerékpárjait, miután elvégezted rajtuk a tuningot és a szükséges javításokat. Ha a Lance Armstrong-jelölteket akarod kiszolgálni, akkor egész évben lehet üzletet kötni. Ezek az országúti versenyzők hóban, havas esőben és sötét éjszakában is edzenek. Néhányan közülük saját kerékpárjukon dolgoznak, de sokan közülük nem, így egész évben megkaphatod az üzletüket. Ha pedig szombatonként tartod a bolt nyitva tartását, biztos lehetsz benne, hogy a rajongók egy csoportja be fog jönni hozzád, hogy mindenről beszélgessenek a kerékpározásról.

Csónak tisztítás

Tapasztalat, képzés vagy engedély szükséges lehet.

Azoknak a hajóknak, amelyeket télire vagy akár csak a szezon közepén végzett javítások miatt kivontatnak a vízből, szükségük van a hajótest tisztítására. És a hajótípustól függően, ez egy jó alkalom arra, hogy minden mást is alaposan megtisztítsunk - a fedélzetet, a hálóhelyiségeket, a fejet és a raktereket. Kezd azzal, hogy megkeresed azokat a házakat, amelyeknek a hajója az udvaron áll. Vagy piacra dobhatod szolgáltatásaid a kikötőnek, hogy szerződést kössön veled a hajótisztítás elvégzésére, amelyet az ügyfeleknek kínál.

Üzleti terv szolgáltatás

Bővítési lehetőségekkel rendelkezik. Kínálj egy levestől a mogyoróig tartó üzleti tervet, beleértve a piackutatást, az üzleti terv elbeszélését és a pénzügyi kimutatásokat. Tervezd meg a díjad a fő, az ügyfél által igényelt szolgáltatás köré, a többit pedig kínáld fel kiegészítő szolgáltatásként. Átadhatsz az ügyfeleknek egy elektronikus fájlt, és lehetővé teheted számukra, hogy onnan átvegyék, vagy megtarthatod az üzleti tervet az aktában, és felajánlhatod a szolgáltatást, hogy amikor csak szükséges, finomítsd azt. Rendelkezz üzleti tervmintákkal, amelyeket megmutathatsz az ügyfeleknek - és feltétlenül mellékeld a sajátodat is!

Számítógép javítás

Meg kell értenie, hogy a rendszer felhasználói milyen típusú szoftvereket szeretnének, beleértve a szövegszerkesztést, a Photoshop szoftvert, a tervezőszoftvert és a biztonsági szoftvereket. Meg kell érteni a számítógép-alkatrészek ki- és bejárását, beleértve a billentyűzeteket, az egereket, a nyomtatókat és a szkennereket. Meg kell ismerni a különböző internetszolgáltatókat, amelyeket az általad lefedni kívánt piaci területen kínálnak. Ahhoz, hogy sikeres legyél, olyan szakértőnek kell lenni, aki ki tudja elégíteni a személyi számítógép-felhasználók, a kisvállalkozások vagy a nagyobb vállalatok igényeit. Az ilyen típusú vállalkozáshoz tapasztalatra és képzésre lesz szükség.

Tanácsadó

Az üzleti ötletek-tanácsadója. Tanácsadónak lenni megköveteli, hogy mély ismeretekkel és szakértelemmel rendelkezz egy adott témában, így tanácsadóként pozícionálhatod magad mások számára, akik az adott iparágban szeretnének sikeresek lenni. Használd ki a megszerzett tapasztalataid, hogy másokat is sikeres eredményekhez vezess, elkerülve ugyanazokat a hibákat, amelyeket te a próbálgatással és a hibás tanulással tanultál meg.

Kutyatenyésztő

Ha az Egyesült Államokban vagy, a háziállatok nagyon népszerűek az emberek körében, ami azt jelenti, hogy hatalmas piaci lehetőség létezik. A fajtatiszta kutyák nagyon népszerűek, nagy összeget keres egy olyan személy, aki eladja őket. Kutyatenyésztőnek lenni nagyon komoly üzlet, semmi olyan, amivel egy amatőrnek nem szabad megpróbálkoznia. A te pénzkereseti képességed a hozzáértő fogyasztóktól függ, akik pontosan tudják, mit kell keresniük, ha minőségi fajtatiszta kutyáról van szó.

Eseménytervezés

A tevékenységek listáján az első dolog, amit meg kell tenni, az az, hogy meglátogatsz minden olyan potenciális rendezvényhelyszínt, ahol rendezvényt tervez tartani. Vedd fel a kapcsolatot egy marketingmenedzserrel, hogy bejárd az egyes helyszíneket, és betekintést nyerj abba, hogy mi áll rendelkezésre az egyes helyszíneken. Hozz létre egy adatbázist, amely konkrét helyszíninformációkkal szolgál az adott helyszín sajátosságaira vonatkozóan - hány ember fér el a helyszínen, kell-e előre tervezni a bérelhető székek beszerzését, és még sok más igényt. Amikor az ügyféllel együtt dolgozol az eseményterven, győződj meg róla, hogy megértette, mik a legfontosabb követelményeid az eseményre vonatkozóan, és legyen kéznél három vagy négy olyan rendezvényhelyszín, amely megfelel a közölt alapvető kritériumoknak.

Szakértői szoldáltatás

Ha pénzt akarsz keresni ezen a munkaterületen, légy te magad is szakértő tanú. Ha olyan szakértelemmel rendelkezik, amely jogi ügyekben hasznos lehet, értékesítse magát az ügyvédek számára szakértői tanúként. ha nem ezt szeretné csinálni, akkor egyfajta házasságközvetítőként is felléphet, és az ügyvédek számára szakértő tanúkat találhat az ügyeikhez. A nagy pénzes ügyekkel foglalkozó szakértő tanúktól elvárják, hogy bárhová elrepüljenek tanúskodni. A tanúkat tartalmazó adatbázisának az ország minden részéből kell származnia, ami nagyobb piacot biztosít neked, amelyből pénzt kereshetsz.

Pénzügyi tervező

Az e munkaterületen való elhelyezkedéshez végig kell menni a tanúsítási folyamaton, hogy CFP (Certified Financial Planner) minősítést kaphasson. Ez a tanúsítvány azt illusztrálja, hogy te szakértelemmel és hitelességgel rendelkezel. Ez a hozzáadott mélység arra ösztönzi az embereket, hogy téged válasszanak pénzügyi tervezőjüknek.