, 2022/3/26

Mi a vállalkozói szellem? Vállalkozó definíciója és jelentése Bár a vállalkozói lét definíciója évtizedek óta változatlan, a feltörekvő vállalkozók lehetőségei bizonyára nagyot léptek előre. Gondolj csak bele! Milyen lehetőségei voltak egy vállalkozónak 100 évvel ezelőtt? Ha nem volt meg a képessége valaminek az elkészítéséhez, és nem volt tőkéje ahhoz, hogy megvásároljon valamit, akkor nem volt szerencséje.

entrepreneurship

Ma már 582 millió vállalkozó van a világon. A lehetőségek száma robbanásszerűen megnőtt. Ma közelebbről megvizsgáljuk, mit jelent vállalkozónak lenni. Meghallgatunk néhány mai online vállalkozót is, akik elmondják, hogyan tették meg az ugrást, és hogyan teheted meg te is. Vállalkozást szeretnél indítani, de szükséged van olyan termékekre, amelyeket eladhatsz.

Mi az a vállalkozói szellem?

A vállalkozói tevékenység egy vállalkozás vagy vállalkozások létrehozását jelenti, miközben felépítjük és skálázzuk azt, hogy profitot termeljen. De mint alapvető vállalkozói definíció, ez egy kicsit korlátozó. A modernebb vállalkozói definíció szerint is a világ átalakításáról van szó, nagy problémák megoldásával. Mint például társadalmi változást előidézni, vagy olyan innovatív terméket létrehozni, amely megkérdőjelezi a status quo-t azzal kapcsolatban, ahogyan az életünket nap mint nap éljük.

A vállalkozói tevékenység az, amit az emberek azért tesznek, hogy karrierjüket és álmaikat a kezükbe vegyék, és abba az irányba vezessék, amerre ők szeretnék.

Arról szól, hogy a saját feltételei szerint építsd fel az életed. Nincsenek főnökök. Nincsenek korlátozó időbeosztások. És senki sem tart vissza. A vállalkozók képesek megtenni az első lépést, hogy jobbá tegyék a világot - mindenki számára, beleértve saját magukat is.

Mi az a vállalkozó? Vállalkozó meghatározása

A vállalkozó olyan személy, aki nyereségszerzés céljából vállalkozást alapít. Ez a vállalkozói definíció kissé homályos lehet, de jó okkal. Vállalkozó lehet egy olyan személy, akinek van egy otthoni üzleti ötlete, és mellékállásban létrehozza első webáruházát, vagy egy szabadúszó, aki most kezdi a vállalkozást. Azért tartják őket vállalkozóknak, bár egyesek nem értenek egyet, mert ahol elkezdjük, nem feltétlenül ott fogjuk végezni, ahol elkezdjük.

Vállalkozó az, aki egy mellékállásba kezd, amelyből végül egy teljes munkaidős, fenntartható vállalkozás jöhet létre alkalmazottakkal. Ugyanez a helyzet a szabadúszókkal. Ha a vállalkozói gondolkodásmódod egy nyereséges vállalkozás létrehozására összpontosít, akkor megfelelsz a vállalkozói definíciónak. A vállalkozói jelentés azonban sokkal többet jelent annál, mint hogy vállalkozás vagy munkahelyteremtő. A vállalkozók a világ leghatalmasabb átalakítói közé tartoznak.

Elon Musk, aki embereket küldött a Marsra, Bill Gates és Steve Jobs, aki a számítógépeket minden háztartás részévé tette, a vállalkozók másképp képzelik el a világot. A vállalkozói definíció pedig ritkán beszél arról, hogy ezek a gondolkodók milyen óriási hatást gyakorolnak a világra. A vállalkozók ott látnak lehetőségeket és megoldásokat, ahol az átlagember csak bosszúságokat és problémákat lát. Ha megértjük, hogy mi a vállalkozó, az segíthet több embernek felismerni azt az értéket, amellyel hozzájárulhatnak - és már most is hozzájárulnak - a világhoz.

Mit jelent a vállalkozói szellem?

A vállalkozói szellem jelentése olyan vállalkozót takar, aki a világ megváltoztatása érdekében tesz lépéseket. Mindegy, hogy az induló vállalkozók olyan problémát oldanak meg, amellyel sokan küzdenek nap mint nap, olyan módon hozzák össze az embereket, ahogyan eddig még senki sem tette, vagy valami forradalmi dolgot építenek, amely előreviszi a társadalmat, egy dolog közös bennük: a cselekvés.

Ez nem valami ötlet, ami a fejedben van. A vállalkozók megfogják az ötletet, és megvalósítják. A vállalkozói tevékenység az ötletek kivitelezéséről szól.

Hogyan definiálják az igazi vállalkozók a vállalkozást. Nézzük meg, mit mondanak a valódi vállalkozók a vállalkozói lét fogalmáról, és mit jelent számukra személyes szinten.

Altimese Nichole

Altimese Nichole, a NicholeNicole alapítója megosztja: "Sokan izgatottak, hogy vállalkozóvá váljanak, de elkedvetlenednek, amikor a valóság eléri őket. A vállalkozói lét azt jelenti, hogy az izgatottság érzésein túl is elkötelezettek maradunk a céljaink mellett. Maradj a pályán, és tartsd szem előtt a 'miért'-edet."

Christopher Molaro vállalkozói definíciója

Christopher Molaro, a NeuroFlow alapítója és vezérigazgatója szerint: "A vállalkozói szellem azt jelenti, hogy te vagy az, aki hajlandó ugrani, aki elég keményen dolgozik ahhoz, hogy minden mást feláldozzon maga körül, mindezt a problémák megoldása érdekében, mert senki más nem képes rá, vagy nincs meg benne a vágy."

Jolijt Tamanaha, a Fresh Prints marketing- és pénzügyi igazgatója számára a vállalkozói szellem egy kicsit másképp értelmezhető: "A vállalkozók a problémák soha véget nem érő listáján haladnak végig szívóssággal, szenvedéllyel és energiával. Bár intenzív, vállalkozónak lenni azt jelenti, hogy hihetetlenül sokat tanulva élheted az életet, és maximalizálhatod a világra gyakorolt hatásodat, mert a legnehezebb problémákkal kell megbirkóznod"."

Nicole Faith, a 10 Carat Creations alapítója a következőket mondja el: "Vállalkozónak lenni azt jelenti, hogy van egy terved és egy elképzelésed, de akkor is sikeres vagy próbálsz sikeres lenni, amikor a terved szétesik, és csak az elképzelésed marad. Azt is jelenti, hogy tudod, mikor kell feladni, különösen akkor, ha az ötleted nem működik a rajtad kívülálló erők miatt."