, 2022/4/13

Az anyaság és a vállalkozói lét a hullámvasút hullámvasútja volt. Az anyaság a legnagyobb segítségemre volt abban, hogy vállalkozóként fejlődjek. Megtanított arra, hogy kegyelemmel viseltessek magam iránt, hogyan legyek együttérző, és hogyan lássam meg a szépséget minden leckében, amit az élet kínál, különösen a nehéz leckékben.

entrepreneur mom

Vállalkozóként segíteni akarok az ügyfeleimnek, és az anyaság rendkívül felkészített erre. Az anyaság megtanított arra, hogy kevésbé magamra, és jobban összpontosítsak a gyermekeimre és másokra. Az anyaság és a vállalkozói lét közötti hasonlóságok. 18 éves voltam, amikor elkezdtem az anyaság útját, és megvoltak az elvárásaim arról, hogy mit jelent jó anyának lenni. Fogalmam sem volt róla, hogy mit csinálok; és néha még mindig úgy érzem magam, mint az a 18 éves lány, akinek fogalma sem volt.

Néha úgy érzem, hogy az élet minden területén kudarcot vallok. A vállalkozói létből fakadó megpróbáltatások közepette általában az egyik gyermekem az, akinek a lelke és a belém vetett hite előrevisz. Hiszem, hogy az anyák a legkreatívabb lények a földön. Anyaként pumpáltam már munkaút közben, mert csak akkor volt rá lehetőségem. Sikerült ülve szundikálnom. Szerintem az anyák mesteri tárgyalók és a legjobb üzletkötők.

Ha el tudod adni egy kisgyereknek, hogy miért jó neked a zöldség, akkor szinte bármit el tudsz adni vagy tárgyalni. A multitasking, az értékesítés és a tárgyalás mind olyan készségek, amelyek elengedhetetlenek a sikeres vállalkozói léthez. Megtanultam, hogy mind a vállalkozói, mind az anyaság magányos lehet. A férjem csodálatos ember, de én nem vagyok az a fajta ember, aki megosztja a gyengeségeimet, így magányosnak találtam, amikor a szülés utáni depresszióval küzdöttem. Rájöttem, hogy az üzleti életben sem szeretem megosztani a küzdelmeimet. Az anyaság és a vállalkozói lét kiemelheti az erősségeidet és felfedheti a gyengeségeidet, mindezt azért, hogy jobb emberré válj. Mind az anyaságban, mind a vállalkozói létben meg kell tanulnod segítséget kérni a gyengeségeidben.

Nincs tökéletes forgatókönyv sem a

Amikor a közösségi médiában olyan fotókat látok, amelyek a "tökéletes" családot vagy az "ideális" vállalkozást ábrázolják, hajlamos vagyok irreális elvárásokat támasztani magammal szemben azzal kapcsolatban, hogy milyen legyen a szülői és a vállalkozói életem. A gyerekvállalás azonban ráébresztett arra, hogy nem csak napsütés és szivárvány van, hanem inkább sárkányok és tüzek.

Az anyaságban és a vállalkozói létben is mindenhol vannak akadályok. Amikor a gyerekek kicsik, sok törődést és figyelmet igényelnek, és ugyanez vonatkozik egy új vállalkozásra is. Ha őszinte akarok lenni, többször is feltettem magamnak a kérdést, hogy "Mi a fenét csinálok?", amikor anyának és vállalkozónak is akartam lenni.

A hangos kétségek a fejemben valahogy így hangzottak:

"Fogalmam sincs, mit csinálok".

"Nem vagyok erre termett."

"Miért gondoltam, hogy olyan jó anya leszek?".

"Ki gondolta, hogy jó ötlet vállalkozásba kezdeni?"

"Fel akarom adni és kilépni."

Az anyasággal az a helyzet, hogy nem adhatom fel és nem léphetek ki. Másrészt viszont sokszor akartam már feladni az üzleti vállalkozásaimat. Többször éreztem úgy, hogy elakadtam, mint ahányszor meg tudom számolni. Nem mindig tudtam, mi legyen a következő lépésem. De mind az üzleti életben, mind az anyaságban megtanultam, hogy addig kell mozognom és változtatnom, amíg meg nem találom azt, ami működik.

Ha valami nem működik, akkor kipróbálom a következő legjobb lehetőséget, és ha ezt a következő legjobb lehetőséget választom, akkor két dolog közül az egyiket teszem: tisztán látom, hogy továbblépjek, vagy megerősítést kapok, hogy becsukjam az ajtót, és újra megpróbáljam.

Tanácsok vállalkozó anyáknak

Ne feledd, hogy ami nekem bevált, nem biztos, hogy neked is beválik, ahogyan az sem biztos, hogy minden gyereknek beválik, ami az egyik gyereknek beválik.

Ahhoz, hogy olyan vállalkozást hozzunk létre, amely másokat szolgál, először magunkat kell szolgálnunk és időt szánnunk magunkra. Meg kell töltenünk a saját poharunkat, hogy másokba is önthessünk.

Anyaként a legjobbat akarom adni a családomnak. Üzlettulajdonosként a lehető legjobbat akarom nyújtani az ügyfeleimnek. Tartozom magamnak és mindenkinek, aki körülöttem van, hogy a legjobbat hozzam ki magamból, és ez azzal kezdődik, hogy gondoskodom magamról. Ugyanez vonatkozik rád is.

A legjobb tanácsom a vállalkozó anyukáknak a következő:

Az anyai bűntudat valós érzelem, de ettől még nem lesz igaz.

Tegye meg a következő lépést a vállalkozása vagy a családja érdekében.

Mindig van egy nagyobb akadály előtted, és az összes korábbi tapasztalatod felkészített téged.

Senki sem törődik annyira a vállalkozásoddal, mint te.

Bízzon önmagában.

A Top 7 küzdelmek Egy anya vállalkozó

Finanszírozás hiánya

A legtöbb anya a személyes megtakarításaira vagy a saját hitelkártyájára támaszkodik, hogy elindítsa vállalkozását. Sok anyuka nem keres befektetőket, hogy segítsenek a vállalkozásuk elindításában, főleg azért, mert mi anyukák feliratkoztunk arra a hamis becsületjelvényre, hogy szuperanyukák vagyunk, akik mindent egyedül is meg tudnak csinálni, anélkül, hogy segítséget kérnének.

Sajnos a statisztikák azt mutatják, hogy amikor az anyák befektetőkhöz fordulnak, hogy tőkét szerezzenek, bizonyított tény, hogy a nőknek, különösen ha anyák, nehezebb a kockázati tőkefinanszírozás megszerzése, mint a férfiaknak.

Anyai bűntudat

Az anyai bűntudat megakadályozza az anyukákat abban, hogy új vállalkozásba kezdjenek, arra készteti őket, hogy feladják a vállalkozásukat, vagy szabotálja a potenciális sikerüket. Az anyai bűntudatot minden anya átéli, mert minden anya dolgozó anya. Bármikor, amikor a gyermekeink gondozásán kívül valami mást csinálunk, úgy érezzük, hogy velük kellene lennünk, és ez a szorongás fokozódik, amikor olyan karriert vagy vállalkozást folytatunk, amelyet szeretünk!

Mindig ezt a tanácsot adom az anyukáknak: hagyd, hogy a gyermekeid legyenek az okod, ne a kifogásod. Tudom, hogy annyi önbizalomhiányom volt, amikor a lányok felnőttek, de most, hogy látom, mennyire magabiztosak, önállóak és bátrak, büszke vagyok magamra, hogy megmaradtam a mamavállalkozói úton. Nem a vállalkozói törekvéseim ellenére lettem az az anya, aki lenni szeretnék, hanem részben éppen emiatt.

Impostor szindróma

Senki számára sem titok, hogy nőként az egyik jelentős hibánk, hogy lebecsüljük az értékünket, alulértékeljük az erőfeszítéseinket, és nem birtokoljuk az eredményeinket. Nem szeretjük, ha arrogánsnak vagy "beképzeltnek" tartanak minket, és Isten ments, hogy valaki azt higgye, hogy hencegünk - persze, a gyerekeinkkel dicsekedhetünk, de magunkkal nem!

Könyörgöm nektek, hogy ne a hiányosságaitokra koncentráljatok, hanem hagyjátok, hogy a fényetek ragyogjon. Igen, a nemek közötti bérszakadék valós, de lehet, hogy azért vagy alulfizetett, mert nem hagyod, hogy mások megtudják, mennyire képzett vagy, nem adod meg magadnak a megérdemelt elismerést, és nem azt számolod fel, amit érsz.

Rossz öngondoskodás

Mompreneurként minden irányba húznak minket, és gyakran elmulasztjuk, hogy önmagunkat is felírjuk a prioritások listájára. Mindent meg akarunk csinálni - mindenkiért, túl keményen hajtjuk magunkat, túlterheljük magunkat, nem tudunk NEM-et mondani arra, ami nem szolgál minket, vagy nem tudunk IGEN-t mondani arra, ami gyarapít minket. Én elég jól ismerem ezt a történetet, és meg kellett tanulnom, hogy ne álljak a saját utamba.

Nemrégiben csatlakoztam a HealthPlan USA-hoz, egy tagságon alapuló szervezethez, egy olyan juttatási programhoz, amely jelentős kedvezményeket biztosít az egészségügyi szolgáltatásokból. A szolgáltatások közé tartozik a távgyógyászat, a fogászati kedvezmények, a gyógyszer- és látásbeli kedvezmények, valamint az egészségügyi érdekképviselet, háztartásonként mindössze havi 16,48 dollárért. Izgatottan várom, hogy anyavállalkozóként egészségügyi lehetőségem van, így szükség esetén proaktívan és gyorsabban gondoskodhatok az egészségemről.

Támogatás hiánya

Olyan sokan gúnyolódnak és forgatják a szemüket, amikor új vállalkozásba kezdesz. Engem kritizáltak és félreértettek, elvesztettem a barátaimat, és sok családtag még mindig nem érti a választásomat, hogy mompreneur legyek. Az első számú tanácsom egy feltörekvő mompreneur számára, hogy találjon egy mentort, aki útmutatást, inspirációt, perspektívát, hozzáférést biztosít az eszközökhöz és kapcsolatokhoz, valamint szükség esetén egy egészséges adag valóságot.

Ahogy növekszik, a vállalkozásod, azt is meg fogod találni, hogy a sikeres nőket gyakran kevésbé szimpatikusnak tartják, így bár egy ideig magányos út lehet, valóban meg fogod találni a testvériségedet, és lassan felépíted a közösségedet.

Nem veszik komolyan

Nem csak a negatív önbeszédünk akadályozhatja vállalkozói potenciálunkat. A férfiak által dominált terekben a szexizmus és a diszkrimináció mindig az utunkba áll.

Anyaként gyakran kevésbé produktívnak, szórakozottabbnak és kevésbé ambiciózusnak tartanak minket, mint a férfiakat. A nők és az anyavállalkozók néha kénytelenek bizonyítani, mielőtt valaki komolyan vesz minket, és esélyt ad nekünk.

Egyszer olvastam két női vállalkozóról, akik egy hamis férfi társalapítót hoztak létre, hogy leleplezzék a nemi előítéleteket. Nem hagyták őket többé figyelmen kívül, amikor "Keith Mann" csatlakozott a vállalkozásukhoz! Ahelyett, hogy a saját Keith-edet fabrikálnád, legyél tisztában ezzel a valósággal, és törekedj arra, hogy a tárgyalási és kommunikációs képességeidet kamatoztasd - anyukaként már profi vagy ezekben.

További kihívás lehet, hogy nem tekintik profinak, mert otthonról dolgozol, vagy mert gyerekeid vannak veled vagy körülötted, amikor üzletet csinálsz. Nehéz lehet visszautasítani az üzletet, de én már a kezdetektől fogva tudtam, hogy a gyerekeim részei lesznek az üzletemnek, így nem vállaltam olyan ügyfeleket, akiknek ez nem volt rendben. A te üzleted, a te szabályaid!

Staying hűséges önmagához

Bár a folyamatos tanulás és fejlődés híve vagyok, hiszek abban, hogy a sikerhez az vezet, ha hű maradsz önmagadhoz. Nem kell úgy viselkedned vagy gondolkodnod, mint egy férfi, vagy összehasonlítanod magad más nőkkel, nem kell többnek lenned ebből vagy kevesebbnek abból. Az anyaság segít abban, hogy jobb vállalkozó legyél, és a hangod, az adottságaid, a készségeid, a képességeid, a képességeid, sőt még a viselkedésed is nagyban hozzájárul a sikeredhez bármilyen iparágban.

Egyszer azt olvastam, hogy az anyák azért nem sikeresek, mert túlságosan érzelmesek vagyunk, pedig én a sikereim nagy részét annak köszönhetem, hogy sebezhető vagyok az érzelmeimmel. Ha! Melyik mamavállalkozói küzdelemmel tudsz a leginkább azonosulni? Oszd meg velünk az alábbi hozzászólásokban.