, 2021/12/10

Mindig is szeretett volna vállalkozást indítani. Belefáradtál abba, hogy másnak dolgozol, és szeretnéd a saját céged vezetésével járó rugalmasságot és felelősséget. A baj csak az, hogy nincs túl sok induló tőkéd - vagy egyáltalán nincs. Ami valószínűleg azt jelenti, hogy nincs szerencséd, igaz? Íme olyan vállalkozás, amelyet gyakorlatilag ingyen indíthatsz (és amelyek nem teljesen ingyenesek, azok is elég alacsony költségűek). Nem igényel drága képzést vagy diplomát, nem igényel díszes felszerelést, sem sok anyagot, helyet vagy terméket.

businesses you can start with no money

Ennek ellenére az alább említett vállalkozások közül soknak legalább rendszeres számítógéphez, internethez és talán egy autóhoz való rendszeres hozzáférésre van szükséged. Ha azonban ezeket már rendezted, akkor vágj bele - ha kreatívan gondolkodsz, biztosan találsz olyan üzleti ötletet, amely megfelel a képességeidnek!

Blogolás

Bár nem új koncepció, a monetizált blogolás mindig is népszerű lehetőség egy lényegében költségmentes üzlet számára. Rengeteg lehetőség van arra, hogy pénzt keress a blogodból, például affiliate partnerségek, e-könyvek készítése, online tanfolyamok és webináriumok kínálása. Ezek közül néhány jobban működik, mint mások, mivel és bizonyos blogrések népszerűbbek és könnyebben monetizálhatók, mint mások. Például a szépség-, az étel- és a szülői blogok a legnépszerűbbek közé tartoznak, és ezért könnyebb lesz pénzzé tenni őket (bár keményebb versennyel is szembe kell néznie).

Érdemes azonban megemlíteni, hogy a blog pénzzé tétele akkor működik a legjobban, ha olyan témát választasz, amely iránt valóban szenvedélyesen érdeklődsz, és amelybe személyesen is befektetsz, hogy blogolj róla. Tehát ez az útvonal akkor működik a legjobban, ha azt gondolod: "Ez az! Mindig is nagyon szerettem volna blogot indítani a kézműves csokoládék iránti szeretetemről!". (vagy bármi más, ami elindít). Pusztán pénzt akarsz keresni, ez nem elég.

Házi gyermekfelügyelet

Ha szereted a gyerekeket, és jó a berendezkedésed, az otthonod házi gyermekfelügyeletté alakítása remek lehetőség lehet számodra. Lesznek kapcsolódó díjak és engedélyezési követelmények (amelyek államonként változnak), de ezeket félretéve a gyermekgondozási vállalkozás indításával járó költségek minimálisak vagy egyáltalán nem.

A kezdéshez olvassa el a bölcsődei vállalkozás indításáról szóló cikkünket, amely végigvezeti Önt az összes lépésen, amelyet végig kell tennie ahhoz, hogy vállalkozása beinduljon és működjön.

Kutyakiképzés

Ha remekül bánsz a kutyákkal, akkor érdemes lehet kutyakiképzőként is vállalkozásba kezdened. Legyen tisztában azzal, hogy a többi, háziállatokkal kapcsolatos üzleti javaslathoz hasonlóan vállalkozása olyan területen fog a legjobban működni, ahol nagy a kereslet - olyan területen, ahol sok kutyatulajdonos van.

Ezen a megfontoláson túlmenően a kutyakiképző vállalkozás indítása nagyszerű, költségmentes vállalkozás lehet, különösen, ha van tapasztalata a kutyákkal való munkában, vagy képes tanulni. Fontold meg a megfigyelést egy már működő kiképző létesítményben, hogy többet tudj meg a folyamatról, és olvasd el az Animal Humane Society cikkét a kutyakiképzővé válásról.

Szabadúszó írás

Erős író vagy? Ez az egy nem kérdéses. Ha szilárd írói készségekkel rendelkezel, fontold meg, hogy szabadúszó íróként indíts vállalkozást. Portfóliódnak és ügyfélkörödnek kiépítéséhez érdemes egy olyan oldalon kezdeni, mint az Upwork (és olvassa el az Upwork használatáról szóló cikkemet a nagyszerű szabadúszók megtalálására - ez betekintést nyújt abba, hogy mit tegyél, és mit ne tegyél).

Szabadúszó szerkesztés

Hasonlóképpen, ha jó szemed van a szükséges szerkezeti változtatásokhoz, és szeretsz nyelvtani és interpunkciós szerkesztést végezni, akkor érdemes megfontolnod, hogy szabadúszó szerkesztői tevékenységet indíts. Amíg van írott tartalom, addig szükség lesz szerkesztőkre (ez a blogger beszámol egy esetről, amikor szobatársa és szerkesztőtársa egy teljes szakdolgozatot vállalt el a hétvégén), így ha van írói tapasztalatod és jó szemed, a szabadúszó szerkesztés megfontolandó üzleti ötlet lehet.

Önéletrajz készítés

Lehet, hogy évekig dolgoztál felvételi menedzserként, és pontosan tudod, mit keresnek a munkáltatók. Lehet, hogy grafikus zseni vagy, és imádsz csiszolt, professzionális megjelenésű önéletrajzot készíteni. Lehet, hogy a részletekhez is nagyszerű szemed van (és úgy értem, nagyszerű - itt nem hibázhatsz!).

Ha így van, fontolja meg, hogy önéletrajz készítőként indítasz vállalkozást.

Ezt többféleképpen is megközelítheted; egyes szolgáltatások a meglévő dokumentumok szerkesztésére specializálódnak, míg mások egy teljes önéletrajzot - grafikát, tartalmat és mindent - készítenek, lényegesen nagyobb díjért és idő ráfordításért. Hogy mit választ, az a készségeitől függ, de mindkettő életképes lehetőség ingyenes vállalkozás indítására.

Logó- és arculattervezés

Ha művészi hajlamokkal rendelkezel és jól bánsz a Photoshop programmal, fontold meg egy logó- vagy grafikai tervező vállalkozás indítását. Szolgáltatásait olyan oldalakon listázhatja, mint az Upwork, a 99Designs vagy a számos egyéb szabadúszó oldal bármelyike, amelyek segítségével portfóliót és ügyfélkört építhet az induláshoz.

Etsy vállalkozás

Míg néhány Etsy-üzletnek van egy költségkomponense az indulással kapcsolatban (gondoljunk az ékszerkészítésre és más kézműves foglalkozásokra, ahol az anyagokról van szó), vannak olyan termékek, amelyeket az Etsy-n lehet értékesíteni, és amelyek nagyon minimális indulási költséggel járnak. Ha például tervező vagy, de nem nagyon érdekel a logókészítés, a digitális művészet és más nyomtatható anyagok, például a teendőlisták és naptárak óriási népszerűségnek örvendenek az olyan oldalakon, mint az Etsy.

Egy egyszerű keresés a "nyomtatható" kifejezésre több száz ötletet hozhat fel, az esküvői meghívóktól kezdve a szóművészetig mindent. Ennek az üzleti ötletnek az a szépsége, hogy te egyszerűen elkészíted a képet és listázod azt; miután megvásárolták, az ügyfeleid elvégzik az összes munkát.

Tanácsadás

A tanácsadói vállalkozás indítása mindig népszerű ingyenes vállalkozás. Az, hogy milyen típusú tanácsadást választasz, a képességeidtől függ; van közösségi média marketing háttér, vagy esetleg jogi tapasztalattal rendelkezel? Nézd meg a képességeidet és a korábbi munkatapasztalatodat, és nézd meg, hogy mit tudnál letenni az asztalra, amiben mások nem biztos, hogy rendelkeznek a szakértelmeddel. Tekintse meg Neil Patel cikkét a tanácsadói vállalkozás indításának tanulságairól, amelyben részletesen bemutatja a folyamatot.

Futár vagy mindenes

Hallottál már a TaskRabbitről, arról az oldalról, ahol lényegében bárkit megkérhetsz, hogy bármilyen feladatot elvégezzen helyetted - legyen az bármilyen alantas is? (Bár feltételezem, hogy kapna néhány vicces pillantást, ha megkérne valakit, hogy segítsen kinyitni azt a trükkös lekváros üveget.)

Fontold meg, hogy hasonló ötletet alkalmazol, és indíts vállalkozást, mint mindenes vagy általános futár. Valakinek szüksége van tisztítószerre, élelmiszerbeszerzésre, vagy régi ruhák adományozására a Goodwillnek? Akkor rajta vagy a dolgon. Ha még konkrétabb akarsz lenni, választhatsz egy piaci rést, például idősek számára történő megbízások teljesítését.

Programozás

Bár meg lehet tanítani magadat programozni és saját alkalmazást készíteni, a programozási szolgáltatásokra mindig nagy lesz a kereslet. Ha képzett programozó vagy, akkor pénz nélkül is indíthatsz egy vállalkozást, amelyben programozási képességeidet kínálod. Íme néhány hasznos tipp, hogy szabadúszó fejlesztőként hogyan szerezheted meg első ügyfeleidet.

Nyelvoktatás és gyakorlat

Ha egynél több nyelvet beszélsz, arany lehetőséged van arra, hogy vállalkozást indíts nyelvtanítással vagy nyelvi társalgási gyakorlatok tartásával.

House sitting

Oké, persze, már korábban is voltál házfelügyelő barátoknál - de tudsz-e ebből tényleges, nyereséges üzletet csinálni? Kiderült, hogy igen - ha kiépíted a tisztelettudó, megbízható viselkedés hírnevét, az ügyfelek igényeit tartod szem előtt, és átgondolod, hogy mit szeretnének egy házőrzőtől. A jó referenciák kiemelkedő fontosságúak, ha házi ülő vállalkozásba kezdesz (bár a tapasztalat az otthon irányításában, a háziállatok gondozásában és a kisebb fűgondozásban is fontos). Ennek ellenére ezek kiépítése kezdetben olyan egyszerű lehet, mintha olyan családokat keresünk a baráti körünkben, akik idén nyáron elutaznak a városból!

Otthoni szervezés

Szeretsz tiszta, rendezett otthont tartani? A The Container Store meglátogatásának gondolata is izgalommal tölti el (ne aggódjon - nincs egyedül)? Ha igen, akkor érdemes megfontolnia, hogy otthonszervezési szolgáltatásokat kínáljon.

Profi kereső

Bár ez lehet az egyik szokatlanabb javaslat ezen a listán, ha van érzéke a dolgok megtalálásához, akkor ezt a szolgáltatást akár pénzzé is teheti, ráadásul költség nélkül. Talán azt kérdezed: "Oké, nagyszerű; de mit is találok pontosan?". E cikk szerint a lehetőségek szinte végtelenek. A családi genealógiai információktól kezdve a klasszikus autókon és régi feljegyzéseken át a tökéletes lakótársakig, ha jó vagy a tökéletes dolog vagy információ felkutatásában, érdemes lehet utánanézned.