, 2021/7/1

Az internetnek köszönhetően manapság egy vállalkozás elindítása sokkal egyszerűbb és olcsóbb, mint valaha. Így nincs igazán alsó korlátja, hogy hány éves korban kezdhetünk el vállalkozni. Ha közel vagy a harminchoz, akkor nagy előnyöd van, hiszen az internet számodra egy természetes világ.

Fiataloknak

A fiatalok számára szép számmal vannak ötletek. Nagy előnye az online vállalkozásnak, hogy nem kellenek nagy dolgok a befektetéshez és úgy oszthatod be az idődet ahogy az neked megfelel. Válassz egy jó ötletet és ezzel kiegészítheted a tandíjad, jövedelmed akár lehet a főállásod is. Ez a tapasztalat pedig felbecsülhetetlen érték  lehet a későbbiekben. Válaszd ki és minél előbb vágj bele az online vállalkozásba. Nem kell bonyolult legyen a vállalkozásod, ahhoz, hogy sikeres legyen. Jó az, ha van egy olyan érdeklődési köröd ami másokat is érdekel rajtad kívül.

Pénzügyi blog

Egy hölgy 2011-ben indította el pénzügyi blogját, hogy a saját pénzügyei jobban nyomon tudja követni. Ennek köszönhetően sikerült a diákhitelét 7 hónap alatt visszafizetni, és kiváltania a főállását. Pár éve férjével eladták a házat és évekig lakóautóval járták az USA-t, jelenleg jachton élnek. Ez a történet  sok embert inspirál blog indítására és a pénzügyi függetlenség elérésére.

Photography on the Side

Ezt az oldalt egy kanadai fiatalember indította és máig a főállása mellett foglalkozik vele. Kezdetben saját fotós szolgáltatása volt, de később rájött, hogy szívesebben segítene másoknak a saját tapasztalataival egy fotós vállalkozás elindításában. Készített egy ingyenes lépésről-lépésre videó képzést arról, hogy hogyan kell  fotós weboldalt létrehozni.

Pilótaszemmel

A hobbi pilóta, akit a repülés iránti szenvedélye ösztönzött az oldal létrehozására. Szeretne segíteni vele azoknak, akik szeretnék megcsinálni a hobbi pilóta képzést, de elakadtak valahol.

Lakásvásárok szervezése

Barátaiddal töltsetek együtt egy kellemes délutánt, úgy, hogy mindenki elhozza a megunt, vagy sohasem használt ruhadarabjait, beárazod ezeket és kezdődhet a vásár. Ha jól sikerül, kérd meg őket, hogy ajánlják az ismerősöknek , iskolatársaknak, akár szervezhetsz Facebook csoportot, ahova csak meghívással lehet bekerülni.

Korrepetálás

Ha van kedvenc tantárgyad segíthetsz másoknak.Jó lehetőség. Végezheted személyesen, vagy akár online is, csak egy számítógépre és internet elérhetőségre van szükséged.

Divatos kiegészítők készítése, értékesítése

Használhatod a saját ötleteket is vagy kereshetsz a neten készítsd el a termékeket és eladhatod ismerősök körében, de még a jófogáson is. Esetleg egy saját webáruházat is indulhatsz.vedd fel a kapcsolatot olyanokkal akiknek hobbijuk az alkotás és akkor foglalkozhatsz csak az értékesítéssel, ha már van webáruházad.

 MLM, hálózatépítés, partnerprogramok

Nagyon sok negatív kritika is éri az MLM üzleteket, de tizenéveseknek nagyon jó üzleti iskola lehet. Keress egy olyan céget, amelyik olyan termékeket árul, amelyek érdekesek lehetnek számodra. Vegyél részt találkozón, néhány webkonferencián, így mejd fel tudod  mérni, mennyire megbízható a cég, jól érzed-e magad ebben a közegben, milyen a képzési rendszer.

Válassz olyan termékeket, amelyeket könnyedén értékesíthetsz a suliban. Különböző partnerprogramokban kereshetsz olyant is, amelyet otthonról tudsz végezni.

A Wealthy Affiliate-nél ingyenesen regisztrálhatsz, elkezdheted felépíteni a saját honlapodat és fantasztikus a képzési rendszerünk is.

Cikkírás

Keress meg olyan vállalkozásokat, amelyeknek üzleti szempontból fontos lenne az online jelenlét, de nincs erre elég kapacitásuk. Van egy jó néhány angol nyelvű weboldal van, ahol ilyen jellegű szolgáltatást keresnek a megbízók, még akkor is érdemes körülnézni, ha nem vagy jó angolból, az oldal magyar nyelvű fordításával tájékozódhatsz, hogy milyen területeken van kereslet.

Logó készítés

Körülnézhetsz a tanfolyamok után, vannak logókészítő programok is és könnyen elsajátíthatók az alapok. Egy hatásos, cégre szabott, könnyen megjegyezhető, jó minőségben nyomtatható logó nem az ingyenes verziók sajátja. Gyakorolhatsz a fiverr.com-on, vagy hasonló oldalakon, és ha már jól megy, felajánlhatod a szolgáltatásodat jóval drágábban is. Képszerkesztő program segítségével csodás grafikai terveket készíthetsz egyszerűen és emellett készíthetsz névjegykártyát, szórólapot, ajándékkártyát.

Vásárlási tanácsadás

Írd le a véleményedet a különböző termékekről. Fontos, hogy kialakuljon rólad egy szakértői kép, érkezzenek pozitív visszajelzések a bejegyzésekre, mert akkor fogják megvásárolni az általad ajánlott termékeket. Köss partnerségi megállapodást az általad ajánlott termékek eladóival, ha bárki a te oldaladról kattintva vásárol akkor te jutalékot kapsz.

Lakásfelügyelet, amikor a tulajdonosok elutaznak

Ha még sulis vagy használd ki a szünetet ezzel a bevételi forrással. Ha elutaznak több napra vagy hétre az emberek, akkor nagyobb biztonságban vannak, ha van valaki a háznál. Nem mindenkinek vannak olyan szomszédai, akire rá tudná bízni, hogy naponta felhúzza, leengedje a redőnyöket, kiürítse a postaládát, szellőztessen, megöntözze a virágokat, megetesse a halakat, stb. Bizalmi szolgáltatás, amit elkezdhetsz a közvetlen környezetedben és ajánlásokat kérve bővítheted az ügyfél körödet.

Technikai tanácsadás

Ha hozzád fordulnak segítségért amikor elromlik, nem indul valami a lakásban, segíts, de tedd fizetőssé a szolgáltatásodat.Vagy old meg chat-en ezeket.

Új számítógépek beüzemelése, programok telepítése

Az új eszközök beüzemelése sok embernek gondot okoz. Hogyan és mit telepítsünk, hogyan csinálják. Nem tudják melyiket érdemes és melyiket nem érdemes megvásárolni. Milyen vírusirtóra lesz szükségük? Megannyi kérdés, ami előtt a felhasználók többsége tanácstalanul áll és személyes tanácsadással, programok telepítésével megkönnyítheted az életüket. Nem szükséges a személyes találkozás  nyújthatod a szolgáltatást online is.

Írj könyvet vagy e-könyvet!

Nagyon sok téma van amiben könyvet vihetsz piacra, ha van kreativitásod és tudásod hozzá. Szakácskönyv, gyereknevelés, fotó könyv, novellák, szakmai könyvek,vagy bármi más amiben jó vagy.

Az e-könyv kisebb kockázattal jár,mint a nyomtatott, mivel a megírás után korlátlan mennyiségben áll rendelkezésre, nincs gyártási, sem szállítási költség.

Egy kis összegből létrehozott  e-könyvvel jó tudod tesztelni is a piacot, mielőtt fizikai könyvkiadás mellett döntenél. A könyvkiadás jó pénzkereseti forma lehet egy blog esetében is.

Indíts podcast csatornát

Egy podcast létrehozása szintén kevés pénzből megvalósítható vállalkozási ötlet. Itt a laptopodon kívül szükséged lesz jó minőségű felszerelésre. Podcast esetén legalább egy jó mikrofonra. Lényege, hogy az általad közzétett hasznos vagy szórakoztató tartalmakon keresztül elkötelezett követőtábort építesz. Minél többet adsz, minél hasznosabb az általad közzétett tartalom, annál többen fognak követni.