, 2021/12/13

Nem kell sok pénz egy vállalkozás elindításához. És hogy ezt bebizonyítsuk neked, íme olyan üzleti ötlet, amelyet 1000 dollárból vagy annál kevesebből is elindíthatsz.

business you can start with 1000

Nem kell rengeteg pénzt félretennie vagy üzleti kölcsönt felvennie ahhoz, hogy vállalkozása beinduljon és működjön. Sőt, vannak olyan üzleti ötletek, amelyeket mindössze 1000 dollárból vagy kevesebből is elindíthat. Ha szenvedélyesen szereted a szolgáltatást, amit nyújtasz, néha ennyi is elég; vannak olyan vállalkozások, amelyeket egyáltalán induló tőke nélkül is létrehozhatsz.

Szeretnél te is csatlakozni a kisvállalkozók soraihoz? Van elképzelésed arról, hogy milyen vállalkozást indíts? Ha van egy kis félretett pénzed vagy akár csak egy remek ötleted, talán hamarabb kitalálhatod, hogyan indíthatsz vállalkozást, mint gondolnád. És ahogy egyre több nyereséget termelsz, ezt a pénzt vissza tudod majd fektetni a vállalkozásodba, hogy az virágozhasson. Egy nap talán még arra is képes leszel, hogy alkalmazottakat vegyél fel, hogy segítsd vállalkozásod növekedését.

Marketing tanácsadás

Ha marketing-, reklám- vagy üzleti diplomával rendelkezel, amelynek középpontjában a marketing áll, valamint megfelelő tapasztalattal rendelkezel az iparágban, akkor marketingszolgáltatásait tanácsadóként ajánlhatod fel a vállalkozásoknak. Először is válassz ki egy olyan szakterületet, amelyet ki tudsz emelni. Jó ötlet, ha létrehozol egy portfóliót, amely bemutatja a tapasztalataid, és ezt a portfóliót egy weboldalon elhelyezed.

Ha ez már működik, vedd fel a kapcsolatot az üzleti hálózaton keresztül, vagy tedd közzé szolgáltatásaid az Upwork vagy a The Mom Project oldalon, hogy elkezdj ügyfeleket szerezni. Attól függően, hogy hol élsz, szükség lehet vállalkozói engedélyre is ahhoz, hogy szolgáltatásaid kínálhasd.

Virtuális leltárkészítő

Manapság a vállalatok mindig keresik a módját, hogy a rezsiköltségek csökkentése érdekében csökkentsék a raktárkészlet mennyiségét. Egyes vállalkozások a fizikai leltár teljes megszüntetésére törekszenek. Ehhez az üzleti ötlethez olyan termékeket terveznél és hoznál létre újra, amelyek 3D nyomtatóról nyomtathatók. A nagyszerű dolog az, hogy nem kellene fizetni semmilyen 3D nyomtatóért vagy anyagért, egyszerűen eladhatnád a terméktervezési fájlokat.

Ennek az üzletnek az elindításához tudni kellene, hogyan kell CAD-fájlokat tervezni, ismerni kellene a 3D nyomtató képességeit, hogy megfelelj az ügyfeleid anyagának, és néhány névjegykártyára lenne szükséged a hálózatépítéshez. Még a 3dhubs.com-ot is integrálhatnád, így az ügyfelek a világ minden tájáról érkezhetnének, és hozzáférhetnének az adott helyen az igényeiknek megfelelő 3D nyomtatóhoz. Ezáltal a leltár valóban virtuálissá válik.

Írásbeli szolgáltatások

Ha jól értesz az írott szóhoz, akkor még diplomával vagy tapasztalat nélkül is elindíthatsz egy szabadúszó írói vállalkozást. Sok vállalkozás fizet blogtartalmakért, szövegírásért és egyebekért. Az ügyfelek megnyeréséhez általában szükséged lesz néhány publikált írás példájára, ezért a szabadúszás egy olyan platformon, mint a Fiverr, az Upwork, a Textbroker vagy a Clearvoice, remek módja a kezdésnek. Így felépítheted a portfóliódat és megismertetheted a neved.

Ha már megalapozott, jó ötlet egy személyes blogot vagy weboldalt is indítani írásmintákkal. Ha van egy cikkötlete, akár fel is dobhatja azt egy kiadványnak. Ne feledje, hogy a fizetés általában a tapasztalattal arányos, így előfordulhat, hogy alacsonyabb fizetést kell elfogadni, ha még csak most kezded.

Szerkesztői szolgáltatások

Ragaszkodsz a tökéletes nyelvtanhoz? Sok vállalkozásnak szüksége van valakire, aki lektorálja és szerkeszti a tartalmukat, és ha gyorsan át tudsz dolgozni egy dokumentumon, akkor lehet, hogy komoly pénzeket kereshetsz a saját idődből. Ha még nem rendelkezel ügyfélhálózattal, fontold meg, hogy a Freelancer vagy az Upwork oldalon keress lehetőségeket, amíg meg nem alapozódsz. Bár nincs szükséged bizonyítványra ahhoz, hogy elkezdhesd, némi képzéssel kitűnhetsz a tömegből.

Podcasting

A podcasting elsősorban a kapcsolatokra épül - nem a tőkére. Egy kiváló minőségű podcast létrehozásához mindössze kiváló minőségű tartalomra van szükség. A formátumtól függően interjúkat kell készítenie befolyásos személyekkel, vagy saját szakértelmeddel kell biztosítani. Ez azonban általában nem kerül pénzbe. Az influencerek a nagyobb nyilvánosságért akarnak majd csatlakozni a podcastodhoz, nem feltétlenül a pénzért. Ez azonban azt jelenti, hogy megfelelő forgalmat kell kialakítanod a podcast-csatornádra, mielőtt pénzzé tennéd azt.

Vagy pedig ismerned kell a megfelelő embereket.

A podcastot különböző eszközökkel használhatod pénzkeresésre:

Podcast előfizetések: Kérd meg a hallgatókat, hogy iratkozzanak fel a podcastjére, hogy meghallgathassák az epizódokat.

Adományok: Kérd meg a hallgatóidat, hogy járuljanak hozzá a műsor életben tartásához. Ha minőségi tartalmat nyújtasz, a rajongóid gondoskodni akarnak arról, hogy az továbbra is érkezzen. Fontolja meg egy Patreon-fiók létrehozását, hogy kiegészítő és prémium jutalmakat nyújtson azoknak, akik adományoznak.

Szponzorációk: Keress helyi vagy nagynevű szponzorokat, akik fizetnek a podcast-csatornádon való kiabálásért és reklámozásért.

Affiliate marketing: Adj el más cégek termékeit a podcastján, és kapj jutalékot, ha a hallgatók vásárolnak.

E-kereskedelem: Értékesítse saját fizikai termékeit, tanfolyamait, e-könyveit vagy márkás árucikkeit.

Ami a kiadásokat illeti, szükséged lesz egy tisztességes mikrofonra és egy alapvető felvételi szoftverre. Végül érdemes lesz beruházni egy szép berendezésbe, de a kezdeti időkben a laptop mikrofonjával és egy ingyenes hangszerkesztő szoftverrel, például az Audacityvel vagy az Audiotool-lal is boldogulhaszt.

A podcasting hosting szolgáltatásokba is be kell fektetni. Egy olyan platformra való előfizetés, mint a Buzzsprout vagy a Captivate, havonta mindössze 10-20 dollárba kerül, de ez egy olyan kiadás, amelyet érdemes beosztani a költségvetésbe.

Szállítási szolgáltatások

Ha nem bánod, hogy kerékpáron vagy járművön kell ülnöd, pénzt kereshetsz azzal, hogy éttermek vagy élelmiszerboltok megrendeléseit csomagolod és kézbesíted. Számos igény szerinti kiszállítási alkalmazást használhatsz. De azt is megfontolhatod, hogy saját ügyfeleket találj, így te határozhatod meg a díjszabásodat. Ha ezt az utat választja, valószínűleg szükséged lesz vállalkozói engedélyre. Ha olyan piaci rést választasz, mint például az idősek számára történő élelmiszerkiszállítás és kicsomagolás, az segíthet abban, hogy szájról-szájra terjedő hírverés útján több ügyfelet szerezz.

Személyi edző

A sportos hajlamú vállalkozók számára otthoni edzőteremből is indíthatsz személyi edzői vállalkozást. Szükséged lesz néhány alapvető edzőberendezésre, például súlyokra, futópadokra és padokra. Kezdheted kicsiben, vagy akár használt felszerelést is vásárolhatsz, csak hogy elkezdhesd.

Állatgondozás

A kisállattulajdonosok szeretik a szőrmókjaikat, és sokan hajlandóak a minőségi ellátásért magas árat fizetni. Ha van tapasztalatod az állatokkal való foglalkozásban, kutyasétáltatásban vagy ápolásban, fontold meg egy állatgondozási vállalkozás indítását. Mivel ezeket a szolgáltatásokat könnyen kínálhatod a saját otthonodban vagy az ügyfelek otthonában, az indulási költség szinte semmi. A hirdetési költségek elkerülése érdekében akár a Rover vagy a Care.com oldalon is feltüntetheti szolgáltatásait. És bár a legtöbb állatgondozási szolgáltatással való induláshoz nincs szükség bizonyítványra, az alábbiak segíthetnek abban, hogy több ügyfelet szerezzen:

National Association of Professional Pet Trainers Certification

National Dog Groomers Association Certification

Hivatásos kutyakiképzők tanúsító tanácsa

Gyermekgondozó

Ha van bébiszitteri tapasztalatod, gyermekgondozási szolgáltatásokat kínálhatsz otthonodban vagy az ügyfelek otthonában. A helyi közösségben történő hirdetés mellett szolgáltatásaid a Care.com vagy a Sittercity oldalon is feltüntetheted. A szájpropaganda szintén remek módja a gyermekgondozási vállalkozás növekedésének, ezért győződj meg róla, hogy extra különleges gondoskodást nyújtasz az ügyfeleknek. Ha úgy döntesz, hogy ezt az utat választod, akkor érdemes megszerezni az újraélesztési/elsősegélynyújtási bizonyítványt, és ha a család kéri, akkor át kell tudni menni egy háttérellenőrzésen is.

Speciális igényeket kielégítő szolgáltató

A fogyatékkal élő gyermekeknek és felnőtteknek együttérző gondoskodásra van szükségük. Ha van tapasztalatod a speciális igényű emberekkel való munkában. Tapasztalatodat felhasználhatod saját vállalkozásod indításához. A szájról-szájra terjedő hírek nagyszerűen működnek az új ügyfelek megnyerésében, de ha még csak most kezded, a Care.com-on böngészhetsz a lehetőségek között. Ezenkívül van néhány olyan tanúsítványprogram, amely segíthet több pénzt keresni:

Regisztrált viselkedéstechnikus

IBCCES Speciális szükségletekre vonatkozó tanúsítvány

IBCCES Autizmus Tanúsítvány

Szerző

Ha van egy könyvötleted, többféle szolgáltatás segítségével önmagad is kiadhatod. Néha némi pénzt kell előre költeni ahhoz, hogy kiadhasd a könyved. Ez körülbelül két-háromszáz dollár lehet. Vagy kiadhatod e-könyvként is, hogy még több pénzt spórolj meg.

Alkalmazásfejlesztés

Sok vállalkozás keres fejlesztőket, hogy alkalmazásokat készítsenek számukra, ha nincs saját csapatuk, így ha tudsz kódolni, és van egy portfóliód az általad készített alkalmazásokból, megtanulhatod, hogyan lehet alkalmazásfejlesztőként pénzt keresni. Ha nem tudsz kódolni, és nincs tapasztalatod, több olyan program is van, amely a tandíjat elhalasztja addig, amíg munkát nem találsz, például a Lambda School. Az Udemy-n keresztül saját tempódban is vehetsz kurzusokat, amelyek segítenek portfóliót készíteni, amit megmutathatsz a potenciális ügyfeleknek.

Ingatlankezelés

Ha szereted az ötletet, hogy segítesz az embereknek megtalálni álmaik otthonát, fontold meg, hogy ingatlankezelő leszel. A legtöbb államban ingatlanközvetítői engedélyre lesz szüksége, de néhány államban az ingatlankezeléshez nem szükséges engedély. Amikor online vizsgafelkészítő tanfolyamot választasz, győződj meg róla, hogy olyat választasz, amelyik akkreditált, mint például a Real Estate Express. Érdemes egy piaci rést választania, ahol dolgozhat, és találnia kell egy mentort, aki megmutatja, hogyan kezdje el a munkát.

Lakásjavítási szolgáltatások

Ha ügyes vagy, felajánlhatod a szolgáltatásaidat a javításra szoruló háztulajdonosoknak. A legtöbb államban engedélyre van szüksége ahhoz, hogy otthoni javításokat végezzen, de a követelmények eltérőek. Lehet, hogy egyszerűen csak regisztrációs díjat kell fizetnie, de az is lehet, hogy tanfolyamokat kell elvégeznie és vizsgát kell tennie.

Ha már rendelkezel engedéllyel, szolgáltatásaid olyan platformokon listázhatod, mint a TaskRabbit és a HomeAdvisor. Tapasztalatodtól függően a kisebb javításoktól kezdve a teljes átalakításokig mindenféle munkát elvégezhetsz. A szájpropaganda nagyban hozzájárul ahhoz, hogy több ügyfelet vonzz az ezermesteri munkákhoz, ezért mindig gondoskodni kell arról, hogy ügyfeleid elégedettek legyenek.

Kávékocsi

Nem kell egy teljes kávézóba beruházni ahhoz, hogy kávéval kapcsolatos üzletet indíts. A kevésbé költséges utat is választhatod, és indíthatsz egy kávékocsit, amelyet rendezvényeken, bevásárlóközpontokban vagy irodaházakban állíthatsz fel. Meg kell vásárolni a tényleges kocsit, valamint a kávét, a kávéfőzőt és a csészéket. De ez egy meglehetősen olcsó és kis léptékű alternatíva.

Antik kereskedő

Befektetheted a pénzed néhány antik darabba is, és helyet biztosíthatsz egy antikváriumban vagy rendezvényeken. Egyes antikváriumokban havi bérleti díjat számítanak fel, míg a rendezvényeken való részvételért általában átalányt kérnek. Mások esetleg az eladások egy kis százalékát veszik el, különösen, ha online árusítanak.

Ruhatervező

Vagy ha saját egyedi termékeket szeretnél készíteni, befektethetsz néhány anyagba és varrófelszerelésbe, hogy saját ruhakollekciót hozz létre. A ruháit aztán online vagy helyi butikokban értékesítheted.