, 2022/3/31

A közlekedési ágazat sokkal több mindent érint az életünkben, mint amennyit észreveszünk. Amikor a közlekedési vállalkozásokra gondol, talán kifejezetten a taxitársaságokra vagy az autókölcsönzésre gondol, de nagyon sok más lehetőség is van, amire talán nem is gondol. Bármikor, amikor autót, kerékpárt vagy limuzint béreltél, kapcsolatba kerültél egy közlekedési vállalkozással.

business in transportation

Vannak más vállalkozások is, mint például a szállítmányozás, az idősek számára nyújtott szállítási szolgáltatások, taxiszolgáltatások és még sok más. Ha azon gondolkodsz, hogyan indíts szállítási vállalkozást, először is vedd figyelembe az összes lehetőséget. A fuvarozási vállalkozás indításáról szóló útmutatónk segít meghatározni, hogy mi a fuvarozási vállalkozás, és átnézel mindent, amire szükséged van ahhoz, hogy saját fuvarozási vállalkozást indíts. Sok tervezést igényel, de sikeresen elindíthatsz egy vállalkozást, ha kész vagy időt szánni rá.

Hogyan kezdjünk el egy szállítási vállalkozást

A szállítási vállalkozás alapvetően minden olyan vállalkozás, amely részt vesz az emberek vagy áruk szállításában. Az is lehet köze a szállítás biztosításához más vállalkozók számára, akiknek segítségre van szükségük a termékük és a tényleges üzletük összekapcsolásához. Ezek a lehetőségek rögtön az első lépéshez vezetnek a fuvarozási vállalkozás indításának módjában: annak kiválasztása, hogy milyen típusú fuvarozási vállalkozást szeretnél indítani.

Válaszd ki az indítandó szállítási vállalkozás típusát

Ahogy fentebb említettük, nagyon sokféle szállítási vállalkozás létezik, amelyek közül választhatsz, hogy elindítsd. Megfontolhatod, hogy milyen járművekkel rendelkezel már most is, vagy mi hiányzik jelenleg abból a piacból, ahol tevékenykedni tervezel.

A lehetőségeid a szállítási vállalkozások indításához többek között a következőkre korlátozódnak:

Taxitársaság.

Idősek szállítása.

Limuzin bérlés.

Autóbérlés.

Kerékpárkölcsönzés.

Teherautó-közlekedés.

Költöztető furgonbérlés vagy költöztető cég.

Orvosi szállítás.

Ezek az alaptípusok, de vannak feltörekvő piacok is, például a robogókölcsönzés, valamint a hagyományosabbak, például az iskolabusz-szolgáltatók. Lehet, hogy már van elképzelése arról, hogy milyen típusú szállítási vállalkozást szeretnél indítani. Ha mégsem, akkor a szállítási vállalkozás elindításához vezető út egyik legfontosabb része az lesz, hogy kutatást végezz arról, hogy a területeden melyik szállítási típusra van a legnagyobb kereslet. Ezt a kutatást elvégezheted egy piaci felmérés elvégzésével, a lehetséges versenytársak vizsgálatával vagy a helyiekkel való egyeztetéssel azon a területen, ahol a fuvarozási vállalkozását el szeretnéd indítani. Ez jól fog jönni, amikor eljön az ideje, hogy üzleti tervet írj vállalkozásod számára.

Válassz nevet és szervezetet a fuvarozási vállalkozásodhoz

A választott szervezet befolyásolhatja az üzleti neved, ezért érdemes először a szervezetet kiválasztani. Egy fuvarozási vállalkozás esetében egyes jogalanyoknak több értelme lehet, mint másoknak. A korlátolt felelősségű társaság vagy a korlátolt felelősségű betéti társaság azért lehet megfelelő, mert megvédi a partnereket a személyes felelősségtől.

Miután kiválasztottad az üzleti szervezetet, a szállítási vállalkozás indításakor az üzleti nevet is ki kell választania. Ha úgy döntesz, hogy egyéni vállalkozóként indítod el vállalkozásod, akkor lehet, hogy DBA-t kell kapni. Ez egy olyan név, amelyet a vállalkozás akkor használ, amikor a saját nevétől eltérő néven működik, vagy az a név, amelyikként az üzletet jogilag bejegyezték.

A legtöbb államban megnézheted az ott már létező vállalkozásokat, és megnézheted, hogy az általad kívánt név elérhető-e számodra. Általában az államtitkárságon van egy nyilvántartás, amelyben kereshetsz. Mielőtt véglegesítenéd a nevet, meg kell nézni, hogy a kívánt cégnévhez tartozó domainnév is elérhető-e.

Írj üzleti tervet

Ez a lépés a legnehezebb lábmunkát és a legtöbb kutatást igényli, de így kaphatsz egy nagyon világos elképzelést az új vállalkozásodról. Az üzleti terv megírása sok mindent igényel, de ha egyszer elkészül, megéri a fáradságot. A fuvarozási vállalkozás indítását övező kirakós játék sok darabja ebben a szakaszban fog összeállni. Az üzleti tervhez végzett kutatás segít felkészíteni a fuvarozási vállalkozását a sikerre, ráadásul később is felhasználhatod, amikor bankokhoz vagy befektetőkhöz fordulsz a lehetséges hitelekkel vagy befektetésekkel kapcsolatban.

Emlékszel, mit mondtunk a kutatásról? Ha szállítási vállalkozást indítasz, meg kell győződnöd arról, hogy valóban van rá kereslet, mielőtt elkezdenéd a működést. Ha nincs kereslet, a vállalkozásod nem fog sokáig fennmaradni. Ez a keresletre vonatkozó kutatás az erős piacelemzés része, valamint annak kutatása, hogy a környéken milyen más vállalkozások végeznek hasonló munkát és nyújtanak hasonló szolgáltatásokat. A piacelemzés révén azonosíthatja a versenytársak fájdalmas pontjait vagy a piaci réseket, és ezzel beindíthatja sikerét.

Regisztráld fuvarozási vállalkozását és szerezz EIN-t

Most, hogy már kiválasztottad a vállalkozásának nevét, be kell jegyeztetni a vállalkozást ezzel a névvel, hogy az foglalt legyen. A szállítási vállalkozás regisztrálásához valószínűleg meg kell látogatnia az államtitkár hivatalának weboldalát abban az államban, ahonnan a vállalkozását működtetni tervezi. Ennek a webhelynek el kell vezetnie az államában működő üzleti irodához vagy üzleti ügynökséghez, ahol információkat találsz a konkrét papírmunkáról, amelyet be kell nyújtani. Míg egyes államok lehetővé teszik a vállalkozások online regisztrációját, nem mindegyik, ezért mindenképpen ellenőrizd, hogy az államodnak szüksége van-e papíralapú dokumentumok benyújtására.

Az újonnan bejegyzett cégneved fogod használni a munkáltatói azonosító szám vagy EIN igényléséhez. Ez az egyik legegyszerűbb folyamat, amelyen a fuvarozási vállalkozás indításakor keresztül kell mennie. Az EIN megszerzésének számos előnye van, például megkönnyíti az adóbevallást, megakadályozza a személyazonossági lopást, és segíthet az üzleti hitel létrehozásában. Az EIN online igénylése gyors és egyszerű. Általában néhány percen belül ingyenesen megkaphatja az EIN-t az IRS-től, majd ezt az EIN-t használhatja a szövetségi és állami adók befizetésére való regisztrációhoz.

Licencek és engedélyek beszerzése

Egy fuvarozási vállalkozás indításakor több üzleti engedélyre és jogosítványra lesz szükség, mintha például egy butikot vagy kávézót nyitna. Amikor szállítási vállalkozást nyitasz, felelősséget vállalsz az emberekért vagy a szállított tárgyakért, és az ezzel kapcsolatos előírások sokkal részletesebbek lehetnek, mint más dolgok esetében.

Az SBA rendelkezik egy listával a kibocsátó ügynökségekről bizonyos vállalkozások számára, amelyek dolgokat szállítanak repülőn, óceánon és más módon. Az állami engedélyek és jogosítványok tekintetében az adott államban és településen kell tájékozódni. Az SBA szerint a regisztrációs követelmények nagymértékben függnek attól a megyétől, amelyben a vállalkozásod működni fog, és annak tevékenységétől.

Érdemes lehet konzultálni egy, az adott iparágban tevékenykedő ügyvéddel, hogy megbizonyosodj arról, hogy minden szabályt és előírást betartasz, hogy kitöltöd a megfelelő regisztrációkat, és hogy a megfelelő engedélyeket szerzed be. Ezek államonként és iparáganként eltérőek, ezért biztos akar lenni abban, hogy minden alapot lefedett.

Nyiss üzleti folyószámlát és szerezz be üzleti hitelkártyát.

Az üzleti folyószámla és az üzleti hitelkártya a következő lépés, amikor arról van szó, hogyan kell elindítani egy közlekedési vállalkozást. Mindkettővel rendelkezni kell, hogy segítsen abban, hogy a vállalkozás készpénzét és hitelét teljesen elkülönítsd a személyes pénzügyeidtől. Az üzleti hitelkártya megszerzése a korai szakaszban egyfajta finanszírozási formaként is működhet, ha nehezen jutnál hitelhez. A hitelkártya időben történő - vagy korai - visszafizetése, ha képes vagy rá, segíthet üzleti hitelednek növelésében, és jobb hiteligénylővé tehet téged, amikor eljön az ideje.

Ha van egy üzleti folyószámlád is, az segíthet elkülöníteni a pénzügyeid, és tovább erősítheted hitelképességét. Ha az üzleti pénzed egy számlán tartod, amely nincs összekapcsolva a személyes számláddal, az nagyon hasznos lehet, amikor olyan dolgokról van szó, mint az adóbevallás, a hitelkérelem, vagy a havi rezsiköltségek, költségek és bevételek kiszámítása.

Szerezz be minden szükséges finanszírozást

Egy fuvarozási vállalkozás elindítása nem olcsó vállalkozás. Valószínűleg be kell fektetni az üzlethez szükséges felszerelésekbe, azaz járművekbe, ami sokba kerülhet, még akkor is, ha úgy döntesz, hogy bérled. Ezek a költségek elkerülhetetlenek, és némi pénzt kell költeni ahhoz, hogy elkezdj pénzt keresni. Így valószínűleg szükséged lesz némi finanszírozásra is. Szerencsére rengeteg finanszírozási lehetőség van. Új kisvállalkozásként talán nehéz lesz hitelezőket találni, de ez nem jelenti azt, hogy ne próbálkozz.

Vannak támogatások, kölcsönök, finanszírozás és még sok más elérhető induló finanszírozásként az új vállalkozások tulajdonosai számára. Még az is lehet, hogy úgy döntesz, hogy az új üzleti hitelkártyád segíthet az indulásban, a hitelkerettől függően. Az induló üzleti hitelek egyéb lehetőségei közé tartoznak az SBA mikrohitelek, a kisvállalkozói támogatások, a család és a barátok, a személyes kölcsönök és a tömegfinanszírozás.

Vegyél fel minden szükséges alkalmazottat

Valószínűleg szükséged lesz alkalmazottakra, ha bármit is tervezel szállítani bármilyen léptékben, kivéve a kis egyszeri utakat, amelyeket magad is meg tudsz oldani. Ha igen, akkor meg kell találni ezeket az alkalmazottakat, és meg kell győződni arról, hogy megfelelnek az új vállalkozásának. Néhány jel arra, hogy itt az ideje felvenni az első alkalmazottat, például az, hogy azért kell visszautasítani munkát, mert nem tudsz mindent egyedül elvégezni, soha nem tudsz szünetet tartani, és olyan emberre van szükséged, aki olyan készségekkel rendelkezik, amelyekkel még nem rendelkezel.