, 2022/4/5

A saját vállalkozás indításakor az egyik legnagyobb kihívás annak kitalálása, hogyan különböztesd meg magad a versenytársaktól. Ha népszerű, széles körben elérhető terméket árul,sz biztos lehetsz benne, hogy nagy a kereslet. A nagy kereslet azonban versenypiaccal és nagyobb, befutottabb szereplőkkel jár.

business ideas for entrepreneur

Itt könnyű kitűnni, de hogyan lehetsz biztos abban, hogy elég nagy a kereslet a termék iránt ahhoz, hogy fenntartsd a vállalkozásodat? Ezeknek a dolgoknak az egyensúlyozása trükkös, de könnyebb, ha egyedi üzleti ötlettel indulsz. A hiánypótlóbb iparágakban működő egyedi vállalkozásoknak általában kevesebb a konkurenciájuk, de a konkurencia, amellyel rendelkeznek, biztosítja, hogy van közönség a termékeidnek. Egy új vállalkozás számára az egyediségből kiindulva nagy különbség lehet, ha a versenytársaktól való megkülönböztetésről van szó.

Legyél a saját ételkocsid főszakácsa

Ha szeretsz főzni, talán már fantáziáltál arról, hogy egy nap megnyitod a saját éttermedet. De tudtad, hogy 2016 óta a mobil élelmiszeripar növekedése meghaladja a hagyományos éttermek növekedését? Valójában a COVID-19 járvány idején, miközben sok étterem küszködött azzal, hogy nyitva tartsa az ajtaját, a food truckok példátlan növekedési időszakot éltek át.

Ez teszi a jelenlegi pillanatot tökéletessé az újabb márkák számára, amelyek meg akarják vetni a lábukat az iparágban. Mindenki számára, aki valaha is arról álmodott, hogy saját, egyedi menüt fejlesszen ki, a food truck vállalkozás ugyanezt az üzleti lehetőséget kínálja egy hagyományos étterem megnyitásához képest töredék áron. Előnyük a mobilitás is, ami azt jelenti, hogy az éttermet olyan rendezvényekre és helyszínekre viheti, ahol tudja, hogy nagy lesz a gyalogosforgalom és az éhes vásárlók száma.

Ráadásul az ételszállító teherautókkal könnyű többféle bevételi forrást is összekapcsolni, mivel a teherautók maguk is szolgálhatnak más termékei promóciós eszközeként.

Készíts és adj el dolgokat

A kézzel készített termékek rendkívül népszerűvé váltak az elmúlt években (a személyre szabott kutyakabátoktól kezdve a gravírozott gyűrűkig és azon túl), és a kézzel készített egyedi termékek iránti kereslet nem mutatja a lassulás jeleit. A kézműves termékekkel foglalkozó vállalkozás elindítása a szakértelemről és a divatos/keresett termékkör kiválasztásáról szól (gondosan ki kell dolgoznia a termék költségét, az óraszámot és az anyagokat).

Ha már rendelkezel kézműves készséggel, vagy tudod, hogyan kell egy adott terméket elkészíteni, azonnal belevághatsz. Ha nincs, akkor rengeteg olyan készség van, amit megtanulhatsz, ami lehetővé teszi, hogy kézműves termékeket készíts. Például: megtanulhatsz ékszerkészítést, könyvkészítést vagy bőrművességet, hogy különböző kézzel készített termékeket készíthess.

Üzleti terv szolgáltatás

Hosszú távú üzletnek üzleti tervre lesz szüksége minden komoly vállalkozónak, aki hosszú távú üzletet akar. Átfogó üzleti terveket kínálhatsz, amelyek kiterjednek a piackutatásra, az üzleti terv narratívájára és a legfontosabb pénzügyi kimutatásokra. A te díjszabásodnak az ügyfél által igényelt fő szolgáltatáson kell alapulnia, és a többi szolgáltatást felárként kínálhatod.

Lehetőséged van arra, hogy az ügyfeleknek az üzleti terv elektronikus fájlját biztosítsd, vagy az üzleti tervet fájlban tarthatod, és felajánlhatod az információ frissítését szolgáló szolgáltatást, ha változásokra van szükség. Az üzleti tervmintákat feltétlenül meg kell mutatni az ügyfeleknek, hogy megmutasd a nyújtott munka szintjét.

Takarítási szolgáltatás

Sokféle irányba viheted ezt a kisvállalkozási ötletet. Ha olyan órákban szeretnél dolgozni, amikor senki más nem dolgozik, akkor az irodai ügyfelekre összpontosíthatsz. Koncentrálhatsz a kiskereskedelmi üzletekre, és ügyfeleid egy vagy két tömbbe tömörülve maradhatnak. Az éttermeknek nagy szükségük van a napi alapos takarításra, és nagyszerű forrása lehet az állandó ügyfeleknek. Talán a lakástakarítás jobban érdekeln. Sokszor a takarítási szolgáltatásokkal nem kell sok pénzt költeni reklámra vagy marketingre, mert az ügyfelek szájhagyomány útján jönnek.

Ajándékkosár szolgáltatás

Keresd meg a kielégítendő rést, amikor az ajándékkosár-üzletbe kezdesz. Ismerd meg egy adott szegmentált piac érdeklődését, és töltsd meg kosaraid azokkal a dolgokkal, amelyeket élveznek. Az ajándékkosár építhető egy már kifejlesztett termék köré. A szappanok és más illatosított termékek szintén jó választásnak bizonyulnak az ajándékkosarak számára. Egy olyan ajándékkosár, amely a te szappanjaid, kézkrémed, súrolókefédet és manikűrkészleted tartalmazza, nagyszerű, könnyen eladható termék lenne.

Gyógynövényes tanyasi stand

Hogyan is adhatod el a gyógynövényeidet: élő növényként, csokorba szedve vagy vágva és csomagolva, vagy szárítva. Ha a vállalkozásod a kertészek helyett a szakácsokra összpontosít, akkor a gyógynövényeket frissen vágva és lezárt zacskókba csomagolva, vagy szárítva és zacskókban eladva kell értékesíteni.

Kertészet

Ha szeretsz a szabadban dolgozni, ehhez a típusú munkához nem lesz szükség diplomára, csak a tapasztalatra. A tájépítészi feladatai az évszakokkal változnak: tavasszal az udvarokat kell karbantartani, nyáron a gyepet mozgatni, ősszel a leveleket eltávolítani, télen pedig a felhajtókat a hótól ellapátolni. Kertészeti munkákat is kínálhatsz, például tavaszi ültetést, zöldségeskert előkészítését, ültetést és őszi takarítást, valamint kártevőirtást és öntözést. A faápolási szolgáltatás egy másik lehetőség, amely a te rendelkezésedre áll. A kertépítésnek nem kell feltétlenül növényekkel járnia: kőfal-felújítás, kerítésépítés, öntözőrendszer telepítése szintén olyan szolgáltatások, amelyeket kínálhatsz.

Panzió és reggeli

Ha van egy szobád, amely saját fürdőszobával rendelkezik, és különálló az otthonod többi részétől, akkor kínálhatsz ágyat és reggelit. Ha olyan látványosságok közelében van, mint például turisztikai célpontok, sportstadionok vagy olyan helyszínek, ahol gyakori rendezvényeket tartanak, akkor kínálhatsz panziót és reggelit. Ha az otthonod vidéken van, és békés nyugalmat biztosít, akkor egy városlakónak kínálhatsz egy hétvégét a nyugodt életben. Használd ki a körülötted lévő környezetet annak érdekében, hogy egyedi élményt nyújts vendégednek.

Online könyvelő

Bár a technológia egyszerűsítette a könyvelési folyamatot, hibalehetőség mindig van. A vállalatoknak képzett könyvelőkre van szükségük a bérszámfejtéshez, az ellenőrzésekhez és az adóbevalláshoz. Ha ezt az utat választod, készülj fel arra, hogy a könyvelő-ügyfél kapcsolattal kapcsolatos kihívásoknak kell megfelelnie egyesek különösen érzékenyek, ha a pénzügyeikről van szó.

Futárszolgálat

Ha kevesebb időt szeretnél a számítógép előtt tölteni, fontold meg a futárszolgálatot. Különböző ágazatokra specializálódhatsz, például az orvosi ellátmányokra, amelyekre mindig nagy a kereslet. Ha a dolgok beindulnak, bővítheted a tevékenységed, és felvehetsz alkalmazottakat. Egy dolog, amit figyelembe kell venni, az a jármű karbantartási költsége és az üzemanyagköltség. Ha végül egynél több járműved lesz, meg kell tanulni a flották üzemanyag-gazdálkodásának legjobb stratégiáját. Létezik egy online útmutató, amelyet elolvashatsz, hogy megtanuld a legjobb módszereket az üzemanyagköltségek csökkentésére, a hatékonyság növelésére és a flotta megfelelő karbantartására.

Átírási szolgáltatások

Míg egyesek szerint ez a piaci rés kihalófélben van, mások nem értenek ezzel egyet. Ha rendelkezel a megfelelő készségekkel, a jogi átírás még mindig jövedelmező karrier. Az orvosi átírás egy másik ágazat, azonban a legjobb, ha orvosi háttérrel rendelkezel, ha ezt az utat választod.

Hivatásos szervező

Egy másik, nagy keresletnek örvendő készség a szervezés. Nem ritka, hogy a hivatásos szervezők hónapokra előre le vannak foglalva. Választhatod, hogy az otthon minden területét megszervezed, vagy csak a szekrények átszervezésére specializálódsz.

Állatgondozás

Gondozásra szoruló kutyusokból sosem lesz hiány. Bár a piac telített, te specializálódhatsz egy adott fajtára, vagy kínálhatsz olyan szolgáltatásokat, amelyeket más cégek nem. Például specializálódhatsz a nagyobb fajtákra, kínálhatsz háziállat-üldözési szolgáltatásokat vagy házi ápolást.

Digitális marketing

A digitális marketing az egyik legjövedelmezőbb karrier, amit csak lehet. Számos szabadúszó platform létezik, amelyekhez csatlakozhat, és felajánlhatja szolgáltatásait. Ha van képesítésed a Google Ads vagy a Facebook Blueprint területén, mindenképpen add hozzá a profilodhoz. Amint elkezdesz ügyfeleket szerezni, hirdetheted vállalkozásodat az interneten.