, 2021/11/29

Ha tinédzserként saját vállalkozást hozol létre, értékes életvezetési készségeket sajátíthatsz el, és nagyobb sikereket érhetsz el, ha felnősz, és teljes munkaidőben belépsz a munkaerőpiacra.

business ideas for teenagers

Egy saját vállalkozást indítani kívánó tinédzser számára fontos, hogy megtalálja a megfelelő iparágat. Ebben a cikkben olyan kisvállalkozói ötletek listáját kínáljuk, amelyek segíthetnek felfedezni a számodra megfelelő vállalkozást.

Önálló üzleti ötletek tinédzsereknek

A saját vállalkozás indítása tinédzserként remek módja a pénzkeresésnek és a tapasztalatszerzésnek. Íme egy lista néhány nagyszerű lehetőségről a tinédzsereknek szóló üzleti ötletekről.

Közösségi média tanácsadás

Mindenféle vállalkozásnak szüksége van közösségi médiajelenlétre, és ki tudna ebben jobban segíteni, mint valaki, aki naprakészen ismeri a legújabb platformokat és nyelvezetet? A tinédzserek tökéletes jelöltek arra, hogy segítsenek a vállalatoknak a közösségi médiaidentitás kialakításában és fenntartásában. Ideális választás, mivel szóbeli úton létrehozhat egy ügyfélcsoportot, és az összes ügyfelet a telefonjáról kezelheti.

Szabadúszó kreatív munka

A közösségi médiához hasonlóan sok idősebb vállalkozó kevésbé szívesen dolgozik grafikai programokkal vagy épít weboldalt. Ez lehetőséget teremt a kreatív képességekkel rendelkező tinédzserek számára, hogy beszálljanak és szolgáltatásaikat ezeknek a cégeknek nyújtsák. A helyi vállalatokkal való közvetlen kapcsolatfelvétel mellett a munkáidat tartalmazó online portfólió létrehozása lehetőséget ad arra, hogy a világ minden táján működő vállalkozásoknál találj munkát. Otthonról dolgozhatsz, és olyan ügyfélkört építhetsz ki, amennyit vagy amennyit csak az időbeosztásod enged.

Bébiszitterkedés

Amikor a szülőknek szükségük van egy esti kikapcsolódásra a gyerekektől távol, szükségük van valakire, akiben megbízhatnak, hogy vigyázzon a gyerekeikre és biztonságban tartsa őket. A bébiszitterkedés egy olyan iparág, ahol a szájról-szájra terjedő hírek hosszú utat tehetnek meg. Amikor a szülőknek bébiszitterre van szükségük, és a szokásos szolgáltatójuk nem elérhető, gyakori, hogy felhívják a barátaikat, vagy a közösségi médiában tesznek közzé ajánlásokat. Ha egyszer elkezdte és bizonyított, gyorsan növelheti az ügyféllistáját azzal, hogy igény esetén magas színvonalú bébiszitterkedést nyújt.

Kisállat-üldözés és kutyasétáltatás

Az állattulajdonosok akkor támaszkodnak a sitterekre, amikor nyaralni mennek, nem akarják állatgondozóban hagyni a háziállataikat, és nem találnak barátot vagy családtagot, aki vigyázna rájuk. Ez egy kiváló lehetőség, ha szereted az állatokat, hiszen pénzt kapsz azért, hogy időt tölts a háziállatokkal való játékkal és az alapvető gondozásukkal.

Egy másik népszerű módja a pénzkeresésnek és az állatokkal való időtöltésnek, ha kutyasétáltató vállalkozásba kezdesz. Az elfoglalt szakemberek számára a kutyasétáltató lehetővé teszi, hogy kutyáik kimozduljanak, kinyújtóztassák a lábukat és kimehessenek a mosdóba. Ha ügyfeleinek olyan kutyái vannak, amelyeket biztonságosan együtt lehet sétáltatni, akkor egyszerre több ügyfelet is kiszolgálhat.

Autószerviz

Az idősebb tizenéveseknek, akiknek van jogosítványuk, lehetőségük van arra, hogy autószervizként pénzt keressenek. A formális munka mellett egy fuvarmegosztó cégnél is elkezdhetsz önállóan dolgozni úgy, hogy helyi közösség tagjainak kínálsz szolgáltatásokat. A feladatok terjedhetnek az egyszerű, egyik helyről a másikra történő szállítástól kezdve az olyan szolgáltatások hozzáadásáig, mint a szállítási megrendelések felvétele, vagy akár kisebb megbízások teljesítése, például élelmiszervásárlás vagy a ruhatisztítóból való elhozatal. Ha autószerviz vállalkozásban gondolkodik, különösen fontos, hogy tiszta vezetési nyilvántartást tartson fenn, hogy leküzdje az egyesek fenntartásait a tizenéves sofőrökkel szemben.

Korrepetálás

A korrepetálás kiváló lehetőséget kínál a tinédzserek számára, hogy önállóan dolgozzanak és pénzt keressenek azzal, hogy megosztják tudásukat osztálytársaikkal vagy fiatalabb közép- és általános iskolai tanulókkal. A korrepetálást általában egyénileg végzik, azonban a csoportos korrepetálások is lehetségesek. Nemcsak jó pénzt kereshetsz korrepetitorként, de előnyödre válik az is, hogy barátságot építhetsz azokkal a társaiddal, akiknek segítesz, és az a pozitív hatás is, hogy tudod, segítesz az osztálytársaidnak többet elérni.

A közösségi média befolyásolója

Ahogy a követőid száma növekszik, az emberek és a vállalatok kapcsolatba akarnak majd lépni veled. Márkákkal dolgozhatsz együtt, partnerré válhatsz, fotókat adhatsz el, és kreatív lehetsz a pénzkereseti stratégiádban. Ha rendszeres felhasználó vagy a TikTok-on és az Instagramon, fontold meg, hogy azon dolgozol, hogy növeld a követőid számát. Ha humorral, információval vagy bármi mással, amit valaki szórakoztatónak talál, értéket adsz az emberek napjaihoz, az elvezethet az új üzletedhez.

Adj el kézzel készített termékeket

Ha művészkedsz vagy szereted a kézművességet, az árucikkeid online értékesítése még soha nem volt ilyen egyszerű. Az olyan oldalakon, mint az Etsy, bemutathatja tárgyait, és még egyedi megrendeléseket is elfogadhat.

Az olyan weboldalakon, mint a Pinterest, létrehozhatsz néhány rajongót, és segíthetsz az üzleted felépítésében. Kapj pénzt azért, hogy azt csináld, amit szeretsz.

Adj el digitális termékeket

Ha vannak olyan termékeid, amelyeket a számítógépeden hozol létre, eladhatod őket másoknak, akiknek ez hasznukra válhat. A digitális ötletek közé tartoznak a művészeti alkotások, betűtípusok, e-könyvek, üdvözlőkártyák, egyedi portrék, és ha igazán időt akarsz szánni rá, tanfolyamokat is eladhatsz. Termékeidet a saját weboldaladon, az Amazonon és sok más webhelyen keresztül értékesítheted. Ha egyszer már létrehoztál valamit digitálisan, újra és újra eladhatod. Az előre befektetett idő hosszú távú eladásokat eredményezhet.

Eladni az eBay-en

Az újraértékesítés hosszú utat járt be az internettel, és egyre népszerűbbé válik. Előreléphet azzal, hogy eladja a ház körüli dolgokat, majd megnézi, mi kel el.

Az egyik általánosan használt módszer az, hogy más piactereken használt tárgyakat vásárol, és azokat online továbbértékesíti. Egy másik lehetőség az új tárgyak alacsonyabb áron történő megvásárlása, majd magasabb áron történő eladása az eBay-en keresztül (arbitrázs), ahol árverési vagy azonnali vételi árat állíthat be.

Egy kis tapasztalattal a piaci résed megtalálásában, a kanapédról is beindíthatsz néhány eladást.

Videójátékok élő közvetítése

Ez sokak számára álommunkának hangozhat, és valóban az is lehet. Kaphatsz adományokat és tippeket azoktól az emberektől, akik nézik, ahogy online játszol, vagy dolgozd ki magad egy fizetős előfizetésig. Bár ki kell építened a követőidet, az E-Sport események már megtöltik az arénákat, ez nem vicc. Nézd meg a Twitchet és a Facebook Gaminget.

Videoszerkesztés

A videó egyre fontosabbá válik az interneten. A hirdetők egyre több videót tesznek közzé, a Youtube-csatornák száma növekszik, és az esküvői szezon is mindig itt van.

Néhány egyszerű szoftverrel és alapvető készségekkel különböző iparágak alkalmazhatnak téged, hogy videókat szerkessz a saját kedvedre.

Keress fellépéseket az Upwork oldalon, hogy elkezdhesd, és dolgozz azon, hogy megszerezd ezeket az értékeléseket.

A szappankészítő vállalkozás

Jó lehetőség azoknak, akik szeretnek a kezükkel dolgozni. A minőségi szappankészítés olyan készség, amelyet bárki elsajátíthat, de gyakorlásra van szükség. A szappankészítő vállalkozás működtetése magában foglalja a nyersanyagok beszerzését, az illatanyagok kombinálását és létrehozását, a szappan készítését és a szappan értékesítését. A szappankészítéshez szükséges anyagok meglehetősen olcsók, így a szappankészítő vállalkozás haszonkulcsa jó.

Az induláshoz körülbelül 500 dollárral kell számolni a szappan alapanyagokra és berendezésekre. Szükséged lesz némi pénzre a marketingre és egy weboldal létrehozására is, ha az online értékesítés mellett döntesz. Az üzlet kereseti lehetőségei attól függően változnak, hogy milyen típusú szappant árul, és mennyire tudja kiterjeszteni az üzletét, de a növekedési potenciál nagy. Ami egy kis mellékes vállalkozásként indul, az potenciálisan országos márkává válhat.

Akadémiai oktató

Azok a diákok, akik bizonyos tantárgyakban kiemelkedőek, segítséget nyújthatnak más diákoknak, akiknek segítségre van szükségük az adott területen, ha egyetemi oktatóként indítanak vállalkozást. Vagy még konkrétabbá teheti korrepetálási szolgáltatásait, és kifejezetten arra összpontosíthat, hogy segítsen a diákoknak és a főiskolára jelentkezőknek felkészülni a SAT vagy más szabványosított vizsgákra.

Futárszolgálat

Különböző futárszolgálatokat is kínálhat a helyi ügyfeleknek, beleértve az élelmiszerbeszerzés, a vegytisztítás és egyebek felszedését.

Feltaláló

Minden korosztály képes új termékeket feltalálni. Ha tinédzserként van egy remek ötleted egy új találmányhoz, magad is készíthetsz egy prototípust, vagy együttműködhetsz vállalkozásokkal vagy mentorokkal, hogy megtaláld a módját a gyártásnak.

Housesitting

Házfelügyeletet is kínálhat olyan lakástulajdonosoknak, akiknek szükségük van arra, hogy valaki vigyázzon az otthonukra, amíg ők utaznak.

Ajándékcsomagolási szolgáltatás

Az ünnepek vagy más népszerű ajándékozási alkalmak idején ajándékcsomagolási szolgáltatást kínálhat azoknak az ajándékozóknak, akik nem akarják maguk csomagolni a saját tárgyaikat.

Újrahasznosítási szolgáltatás

Azok számára, akik környezetbarát vállalkozást szeretnének indítani, indíthatnak egy olyan szolgáltatást, ahol felveszik az újrahasznosítható anyagokat, és a megfelelő létesítményekbe viszik őket.

Alacsony pénzügyi befektetés

Míg a legtöbb potenciális vállalkozó a lehető legkisebb pénzügyi befektetést szeretné eszközölni új vállalkozásába, a legtöbb tizenévesnek korlátozott megtakarításai lesznek, és minimálisan férnek hozzá külső finanszírozáshoz (különösen, ha nem akarják, hogy "anya és apa bankja" legyen a horgon). A tizenévesek számára olyan üzleti ötlet kiválasztása, amely alacsony költségű pénzügyi befektetéssel jár, kulcsfontosságú a sikerhez. Minél kevesebb dologra van szükség az üzlet működtetéséhez, annál kevesebbet kell megvásárolni, mielőtt belevágnál.