, 2022/4/11

Új termékek és szolgáltatások kifejlesztése Az üzleti ötlet életképes termékké vagy szolgáltatássá fejlesztése az üzletépítés kritikus része. A korai szakaszban végzett alapos felmérés és piackutatás segít megállapítani, hogy van-e piaca a termékének vagy szolgáltatásának.

new services

Áttekintés

Amint elkezded a kereskedelmet, az új termékek és szolgáltatások nagyon fontosak lesznek, és a fejlesztésükbe való befektetés döntő fontosságú az üzleti növekedés és a nyereségesség szempontjából. A fejlesztési folyamat azonban kockázatos lehet, és jelentős tervezést és szervezést igényel. Ez az útmutató segít felmérni, hogy az ötleted egy sikeres vállalkozás alapját képezheti-e, és folyamatot vezet be a fejlődés nyomon követésére és mérésére.

Egy új ötlet, termék vagy szolgáltatás azonosítása

Egy új ötlet gyakran az alapja egy vállalkozás elindításának. Sok vállalkozó észrevesz egy piaci rést, és olyan vállalkozást indít, amely olyan terméket vagy szolgáltatást nyújt, amely betölti azt. Mások egy meglévő termék javításának módját találják ki.

Új ötlettel előállni

Ha vállalkozást szeretnél indítani, de még nincs olyan ötleted, amellyel dolgozhatnál, többféleképpen is meg lehet találni egyet. A következő kérdések segíthetnek:

Van-e olyan különleges képességed, amely egy új vállalkozás alapját képezhetné?

Tudod, hogy van-e piaci rés abban az iparágban, amelyben jelenleg dolgozol?

Van olyan hobbid, amelyet vállalkozássá lehetne alakítani?

Volt-e már olyan időszak, amikor szükséged volt egy bizonyos szolgáltatásra vagy termékre, amelyet senki más nem nyújt? Ha neked szükséged volt rá, akkor jó eséllyel másoknak is szüksége van rá.

Az ötlet kidolgozása

Ha már van egy üzleti ötleted, szánj időt annak finomítására. Ez segít eldönteni, hogy az ötlet egy sikeres vállalkozás alapja lehet-e.

Az üzleti ötlet kidolgozásának különböző bevált módszerei vannak. Lehetséges:

piackutatást végezhetsz, hogy kiderítsd, az ötleted betölti-e a piac hiányosságait.

ötletbörze barátaival, kollégáival vagy munkatársaival - ők különböző nézőpontokat adhatnak az ötlethez, és talán tudják, hogy más is foglalkozik-e hasonlóval.

átgondolhatod, hogy az ötleted kihasználhatja-e az új technológiák által teremtett lehetőségeket, például az online kereskedelem révén.

mérlegeld, hogy a társadalmi trendek hatással lesznek-e a terméked iránti keresletre, pl. a bioélelmiszerek iránti növekvő kereslet vagy a globális felmelegedés és a szén-dioxid-kibocsátás miatti aggodalmak.

Személyes szolgáltatások

A minden eddiginél elfoglaltabb emberekkel teli világban az amerikai fogyasztók számára a kényelem a legfontosabb prioritássá vált. Ennek eredményeképpen nincs hiány olyan lehetőségekből, amelyekkel az egyének mások számára szolgáltatásokat nyújtó vállalkozásokat indíthatnak. Akár meggyőződéses akadémikus vagy, akár szeretsz állatokkal vagy gyerekekkel dolgozni, vagy van érzéked a dolgok javításához, a személyes szolgáltatási üzleti ötletek birodalmában szinte mindenki számára van lehetőség.

A legjobb az összes közül? A legtöbb ilyen személyes szolgáltatási vállalkozás nem igényel formális képzést vagy képesítést, és a helyszínen, az emberek otthonában is kínálhatók, hogy elkerüljék az iroda vagy kiskereskedelmi üzlet fenntartásával járó magas rezsiköltségeket.

Lehet, hogy be kell szereznie néhány alapvető kelléket, de egyébként az egyetlen akadálya az indulásnak az, hogy olyan ügyfeleket találjon, akik hajlandóak fizetni a munkájáért.

Személyes egészségügyi és wellness szolgáltatások

Sokan közülünk kitűznek olyan célokat, hogy valamilyen módon egy kicsit egészségesebbek legyünk, akár a mentális egészségünk, a mozgékonyságunk vagy egyszerűen a fizikai jólétünk révén - de valamilyen segítség, útmutatás vagy elszámoltathatóság nélkül sokan küzdenek azzal, hogy elérjék ezeket a célokat. Ha lelkes futó vagy, szeretsz főzni, vagy alternatív gyógyításban képzett vagy, az alábbi egészségügyi és wellness-szolgáltatási üzleti ötletek egyike tökéletes választás lehet számodra:

Személyes fitneszedző

Meditációs oktató

Magán jógaoktató

Házi masszőr

Akupunktúrás

Csontkovács

Táplálkozási tanácsadó

Étkeztetési szolgáltatás

Személyes szakács

Személyes concierge szolgáltatások

A bevásárlástól a mosásig és a helyiségek rendben tartásáig, kinek van ideje arra, hogy minden házimunkát elvégezzen anélkül, hogy közben ne lenne túlterhelt? Ha nem zavarja a megbízások elvégzése és a takarítás, a barátok és szomszédok ideális ügyfélkör lehet ezeknek a személyes concierge üzleti ötleteknek.

Élelmiszervásárlás és kiszállítás

Futárszolgálat

Vegytisztító kiszállítása és felvétele

Varrónő vagy szabó

Ablakmosás

Lakástakarítás

Személygépkocsi-szolgáltatás

Szépség és életmód szolgáltatási üzleti ötletek

Ha szereted a szépséget és a személyes stílust, a karrierlehetőségek már nem korlátozódnak a hagyományos kozmetikai iskolára és a szalonban végzett órabéres munkára. Fontolja meg, hogy ezek a feltörekvő életmód-szolgáltatási üzleti lehetőségek - amelyek közül szinte mindegyiket otthonában vagy akár virtuálisan is nyújthatja - nem jelentenek-e nagyszerű fellépést az Ön érdeklődési körének megfelelően.

Sminkmester

Házon belüli fodrász

Személyes ruhatervező stylist

Életvezetési tanácsadó

Online társkereső tanácsadó / profilszerkesztő

Szülők, babák és kisgyermekek kiszolgálása

Egyre több lehetőség kínálkozik az új szülők igényeit kielégítő szolgáltatási üzleti ötletek számára, különösen a nagyvárosokban, ahol a gyermekek nagyobb valószínűséggel idősebb és karrierorientáltabb pároknak születnek.

Ha szeretsz a kisgyermekekkel és szüleikkel foglalkozni, fontold meg, hogy az alábbi egyedi szolgáltatási üzleti ötletek egyike jó lehetőség lenne-e számodra.

Dúla és szülésfelkészítő szolgáltatások

Születési fotós

Éjszakai dúla szolgáltatás

Szoptatási tanácsadó

Igény szerinti bébiszitter

Otthoni bababiztosítási tanácsadó

Dada- és au pair-közvetítés

Magán zenetanár

Gyerekzsúrok szervezője

Születésnapi parti karakterek megjelenése

Gyermekszórakoztató szolgáltatások

Akadémiai tanácsadási szolgáltatások

Ahogy ezek a csecsemők és kisgyermekek fiatal diákokká válnak, a kutatások szerint a szülők dollárjai egyre nagyobb mértékben költenek tanulmányi támogató szolgáltatásokra. Akadémiai hajlamúnak tartod magad? Talán a tökéletes szolgáltatásid vállalkozási ötleted az itt felsoroltak között van:

Magániskolai jelentkezési tanácsadó

Magántanár

Akadémiai korrepetálás

Online angoltanár

SAT korrepetálás és felkészítés

GED teszt felkészítés

Főiskolai jelentkezési tanácsadó

Főiskolai esszé szerkesztő

Motivációs levél és önéletrajz író

Idősek gondozása

A népességváltozások az idősek számának drámai növekedése felé tendálnak országunkban, így várhatóan az elkövetkező években ugrásszerűen megnő az idősgondozási szolgáltatások iránti kereslet.

Lehet, hogy a házi egészségügyi asszisztensek, sofőrök és más gondozók iránti növekvő igény irányíthatja az Ön új karrierjét?

Idős kísérő és gondozó

Házi gyógytornász

Magán ápolási szolgáltatás

Állatgondozási szolgáltatások

Ha mindig is szeretted az állatokat, fontold meg, hogy ezt a szenvedélyét főállású vállalkozássá alakítod e népszerű szakterületek valamelyikén.

Állatfelügyelet

Kutyasétáltatás

Mobil állatorvosi szolgáltatások

Mobil állatápolás

Otthoni karbantartási és javítási szolgáltatások

Bár hajlamos lehetsz arra, hogy új, divatos vagy virtuális szolgáltatási üzleti ötleteket keress a következő lehetőséghez, ne feledkezz meg a hagyományos otthoni karbantartási és javítási szolgáltatásokról, amelyek az amerikai lakosság körében állandó igényeket támasztanak.

Természetednél fogva tehetséges vagy a javításban? Szívesen gyűjtesz szerszámokat és otthoni karbantartó berendezéseket? Az alábbi, szolgáltatási vállalkozásokra vonatkozó ötletek egyike lehet a tökéletes választásod.

Ezermester-szolgáltatás

Medencekarbantartás és -karbantartás

Gyepápolás

Lakatos szolgáltatások

Otthoni szórakoztató berendezések telepítése

Lakásfelügyeleti szolgáltatások

Belső festés

Tapétaszerelési szolgáltatás

Motoros mosás

Szőnyegszerelési szolgáltatás

Légkondicionáló berendezések beszerelése és karbantartása

Vízvezeték-szerelés

Készülékek javítása

Porcelánjavítás

Lakáskarbantartó berendezések bérlése

Gépjármű-karbantartás és -javítás

Amerika nagy részénél az autó birtoklása szükséges kényelmi eszköznek számít a mindennapi közlekedéshez. Ennek ellenére a járműtulajdonlás gyorsan kellemetlenné válhat, ha tisztításra, karbantartásra vagy javításra van szükség. Csak egy kis készségfejlesztéssel választhat az alábbi jövedelmező, új szolgáltatási üzleti ötletek közül, hogy segítsen a vezetőtársainak újra útra kelni.

Mobil autómosó és autófelszerelés

Mobil autószerelő

Járművizsgáló szolgáltatás

Szélvédőjavítás