, 2022/3/28

A kertépítési vállalkozás lehet olyan egyszerű, mint egy fűnyíró-és-menj-szolgáltatás, vagy lehet olyan, amely gyönyörű tájakat hoz létre, kiegészítve vízi funkciókkal, vadon élő állatokkal és még golfpályákkal is. Sok kertépítő egy kisteherautóval, toló és/vagy járó fűnyíróval, lombfúvóval, szegélyezővel és néhány más eszközzel kezdi meg a munkát. Egy ilyen kertépítő cég hetente egyszer felkeresi az ügyfeleket, hogy az udvarokat rendben és egészségesen tartsa.

landscaping business

Udvartervezési szolgáltatásokat nyújtó vállalatok

Ahogy a kertépítők növelik vállalkozásukat, gyakran vesznek fel segédmunkásokat és több teherautót. Szolgáltatásaikat is bővítik. Ez magában foglalhatja az udvari tájképek létrehozását, amelyek magukban foglalják az új gyepszőnyeg telepítését, az öntözőrendszerek telepítését, vízeséseket, halastavakat, pergolákat, tűzrakóhelyeket, golfpályákat vagy a National Wildlife Federation által tanúsított vadon élő állatok élőhelyeit.

Az ilyen típusú cégek több tízezer dollárt is elkérhetnek a kerttervezésért, gyakran igénybe véve a fakivágó szolgáltatások, egy tájépítész vagy egy tájépítész szolgáltatásait. Egy ilyen cég gyakran alkalmaz olyan vállalkozókat, akik gyep telepítésére, öntözőrendszerekre, támfalakra, fakivágásra és földmunkákra szakosodtak.

Tájépítészeti vállalkozások

A tájépítész ért a kertészethez, a csapadékvíz-elvezetés kezeléséhez, ahhoz, hogy mely növények milyen éghajlaton érzik jól magukat, és egyéb földművelési technikákhoz. Kifinomult szoftvereket is használnak, hogy olyan gyönyörű terveket hozzanak létre, amelyek figyelembe veszik, hogy az év különböző időszakaiban hol lesz nap és árnyék, hogyan befolyásolja a helyi hőmérséklet a növényeket, hogyan tervezzenek vízelemeket, és még azt is, hogyan hozzanak létre olyan fedélzeteket, amelyek együttműködnek az udvari tájképi tervekkel. Ezen a területen főiskolai diplomát szereznek, és le kell tenniük a szigorú Tájépítész Regisztrációs Vizsgát.

Kereskedelmi kertépítési szolgáltatások

Egyes tájépítészeti vállalkozások kereskedelmi ügyfelekre összpontosítanak, mint például vállalati campusok, kormányzati ingatlanok, utak oldalai, iskolák és önkormányzati épületek, sportpályák, golfpályák és épületek. Az ilyen munkák megszerzéséhez a tájépítészeti vállalkozásoknak versenyképes ajánlatokat kell benyújtaniuk, és bizonyítaniuk kell, hogy rendelkeznek a nagy munkák kezeléséhez szükséges tapasztalattal, személyzettel, referenciákkal, felszereléssel és felelősségbiztosítással. Bár az ilyen munkák elnyeréséhez át kell ugrani az akadályokat, ezek a munkák sokkal jobban fizetnek, mint a lakossági udvarok karbantartása, állandó munkát kínálnak - gyakran egész évben - és időben fizetnek.

A tájépítészeti vállalkozás meghatározása; megengedett tevékenységek

Ezen alszakasz alkalmazásában a kertépítő vállalkozás a következő fogalommeghatározásokat alkalmazza olyan üzleti vállalkozás, amely a következő tevékenységeket folytathatja: építés, telepítés és pázsit, fák, udvarok, cserjék, kertek, teraszok, valamint az ezekhez kapcsolódó és egyéb, mások tulajdonában lévő kültéri területek.

Wikipedia meghatározás:

A tájépítészet minden olyan tevékenységet jelent, amely módosítja a látható a földterület jellegzetességeit, beleértve a következőket: élő elemek, például

a növény- és állatvilág; vagy amit általában kertészkedésnek neveznek, a növénytermesztés művészete és mestersége, amelynek célja a növényvilág megteremtése.

gyönyörű környezetet teremtsen a tájban. Természetes olyan elemek, mint a domborzati formák, a terep alakja és domborzata, vagy víztestek; és olyan absztrakt elemek, mint az időjárás. és a fényviszonyok.

A kertépítéshez kertészeti és művészeti szakértelemre van szükség a tervezéshez.

A tájépítészet tanulmányozást és megfigyelést igényel. A nem egyforma a világ különböző részein. Tájépítészet a különböző régiók szerint változik. Ezért általában

a helyi természeti szakemberek ajánlottak, ha ez a helyi természeti első alkalommal történik. A helyszín megértése az egyik legfontosabb a sikeres tereprendezés egyik legfontosabb feltétele. Különböző természeti jellemzők, mint a domborzat, a domborzati viszonyok, a talajminőség, az uralkodó szél, a fagyhatár mélysége és az őshonos növényvilág rendszere. és állatvilágot kell figyelembe venni. Néha a földterület nem alkalmas a tereprendezésre. A tereprendezéshez a földet át kell alakítani. A földterület ilyen átformálását grádicsozásnak nevezzük.

A föld eltávolítását a földből vágásnak nevezzük, míg ha a földet a lejtőhöz földet adunk, azt töltésnek nevezzük. Néha a földrendezési folyamat során eltávolítják a felesleges hulladékot, a talajt, és sziklák, így a tervezőknek figyelembe kell venniük, míg a tervezési szakaszban.

A kertépítés ma már inkább technológiai, mint természetes, mivel kevés projekt kezdődik buldózerek, fűnyírók vagy láncfűrész nélkül. A különböző területek különböző minőségű növényekkel rendelkeznek. Ehhez műtrágyára túlzott mennyiségben van szükség. mint a természetes tereprendezés során. Egyes kertépítők inkább különböző méretű kövekkel kevert kavicsot használnak, hogy érdekesebbé tegyék a tájat nagy területeken.

A tájépítészeti szerződéskötés: "olyan szakma, amely magában foglalja a művészetet és technológiája a táj- és kerttervezés, az építés és a tájgazdálkodás, valamint a karbantartás és kertépítés; a kert esztétikája, az emberek élvezete érdekében és biztonság, valamint az ökoszisztéma-növényközösség fenntarthatósága érdekében.

A tájépítészek az ügyfelekkel együttműködve dolgoznak, tájtervezőkkel, tájépítészekkel, kertészmérnökökkel, kertészekkel tervezőkkel, építészekkel, fővállalkozókkal, kézművesekkel, speciális építőipari szakmákkal, faiskolai termesztőkkel, és önkormányzati építésfelügyelőkkel, valamint kereskedelmi áruházakkal és

gyártók.

1) Tulajdonolhatnak vagy bérelhetnek ingatlanokat és személyi tulajdont, alkalmazhatnak alkalmazottakat és külön engedéllyel engedélyt kaphat tulajdonlásra, bérlésre, üzemeltetésre, és tárolni a következőkhöz ésszerűen szükséges járműveket és berendezéseket üzleti tevékenységekhez.

2) Engedélyezhető fák, cserjék, gyepszőnyeg, vetőmagok értékesítése.

3) Engedélyezhető vályog, mulcs és kapcsolódó anyagok értékesítése.

4) Engedélyezhető kő, kőpor, kavics, járdalapok és kapcsolódó anyagokat

5) Engedélyezhető tájképi díszítőelemek értékesítése.