, 2021/12/6

A tájtervezési alkalmazás egy olyan szoftver, amely segít a kertépítőknek, tervezőknek és a háztulajdonosoknak az új tájtervek megjelenítésében. Lehetővé teszik az új növények, vízelemek és keményburkolatok hozzáadását, így mindezt együtt láthatja, és tervet készíthet az új tervek tényleges létrehozásához.

landscaping application free

Egy tájépítészeti vállalkozás elindítása a semmiből nem könnyű. Ha pedig kertépítő vagy tervező céget üzemeltet, szüksége van a megfelelő eszközökre ahhoz, hogy személyre szabott terveket nyújtson ügyfeleinek.

Rengeteg tájtervezési alkalmazás létezik különböző funkciókkal és képességekkel. Egyesek teljesen ingyenesek, mások pedig potenciális díjakkal járnak. De az alább felsorolt összes eszköz legalább ingyenesen letölthető. Olvasson tovább a tájtervezési szoftverlehetőségek teljes listájáért, hogy vállalkozását a következő szintre emelje.

iScape

Kompatibilis: iOS 12.2 vagy újabb verzió, MacOS 11.0 vagy újabb verzió. Az iScape egy kifejezetten Apple-termékekhez készült kerttervezési szoftver. Az iPadre optimalizált, de iPhone, iPod Touch és Mac készülékekre is letölthető. Otthontulajdonosok és szakemberek számára egyaránt elérhető. Tehát úgy tervezték, hogy könnyen használható legyen. Valósághű vizualizációs eszközöket is biztosít, amelyek segítségével láthatja, hogy az egyes tervek elkészülte után valójában hogyan fognak kinézni.

Ezután megoszthatja a terveket, vagy akár együttműködhet más felhasználókkal. Az alapverzió ingyenes háztulajdonosok és hobbisták számára. Van egy prémium verzió is, amely havi 29,99 dollárért kapható, és olyan funkciókat tartalmaz, mint a 3D AR tervek és a javaslattevő eszközök.

Növénytartó

Kompatibilis a következőkkel: Android és iOS eszközökkel. A Planter a különböző kerti növények növekedési feltételeinek optimalizálására specializálódott. Létrehozhat egy rácsot a tájméretekkel, és több mint 50 előre betöltött növényt adhat hozzá, vagy egyéni kiegészítéseket hozhat létre. Az alkalmazás információkat tartalmaz a kísérő növényekről, a fagyzónákról és a térközökről. Ideális a zöldségkertek tervezéséhez, a virágok és a kemény kertek iránt érdeklődők számára kevesebb funkcióval rendelkezik. Az alkalmazás ingyenesen letölthető, és alkalmazáson belüli vásárlásokkal is rendelkezik. Fogyasztók számára készült. Tehát könnyen használható. De nem tartalmaz más szoftverek fejlett tervezési funkcióit.

PRO Landscape Home

Kompatibilis a következőkkel: Windows asztali alkalmazás, Parallels Desktop segítségével Macen is használható; Android és iOS táblagépekre elérhető kísérő alkalmazások. A PRO Landscape egy számítógépes tervezőszoftver tájépítészek számára. Realisztikus fotóképeket és CAD-tervezeteket tartalmaz, így a javasolt ötleteket közvetlenül a képernyőn láthatja. Emellett licencelt program, így több eszközön is futtathatja, illetve több felhasználót is bevonhat az egyes projektekbe. A táblagépekhez készült kísérőalkalmazások tartalmaznak eszközöket az árajánlatok elkészítéséhez és a helyszíni fizetés beszedéséhez.

SketchUp

Kompatibilis a következőkkel: Web-alapú szoftverekkel. A SketchUp egy ingyenes 3D modellező szoftver. Nem kifejezetten a kerttervezésre specializálódott. De hasznos a tárgyak térben való elhelyezéséhez. Így a tájtervezők használhatják növények, teraszok, padok és vízelemek renderelésére.

Ez egy webalapú szoftver, így szinte bárki számára elérhető. És még felhőalapú tárolást és megosztást is tartalmaz, ami tökéletes azok számára, akiknek tervezési ötleteket kell küldeniük az ügyfeleknek. Az ingyenes verzió kisebb projektekhez készült. De vannak fizetős opciók is, amelyek havi 119 dollártól kezdődnek.

Microsoft Pix Camera

Kompatibilis: iOS. A Microsoft Pix Camera egy egyszerű fényképfelvevő alkalmazásnak tűnik. De lehetővé teszi, hogy teljes panorámaképeket készítsünk egy udvarról. Ezután Photosynth technológiát is tartalmaz, amellyel extra funkciókat adhatsz a képekhez, így reális képet kaphatsz arról, hogyan nézhet ki az új dizájn.

Nem tartalmazza más szoftverek néhány fejlett funkcióját. De teljesen ingyenes, és lehetővé teszi, hogy az új terveket az udvar tényleges képe fölé renderelje.

Houzz

Kompatibilis: iOS, Android, Amazon. A Houzz egy mobil otthontervezési és átalakítási alkalmazás. Fényképeket tölthetsz fel, majd népszerű termékeket adhatsz hozzá, hogy megnézd, hogyan mutathatnak a térben. Belső terekbe tervezték, de kerthelyiségek esetében is működik. Szintén a fogyasztóknak készült, így felhasználóbarát, de nem rendelkezik sok fejlett tervezési funkcióval.

LawnStarter

Kompatibilis: iOS és Android. A LawnStarter egy mobilalkalmazás mind a háztulajdonosok, mind a kertépítéssel foglalkozó szakemberek számára. Ez nem igazán egy tervező alkalmazás. De használhatja arra, hogy munkákhoz kapcsolódjon az ügyfelekkel. Rendelkezik foglalási funkcióval, és lehetővé teszi az árak beállítását és ütemtervek létrehozását. Alapvetően a listán szereplő tervezőalkalmazásokkal együtt használhatja. Egyszerűen csak forgalmazza a szolgáltatásait, és foglaljon időpontokat, majd használja a többi alkalmazást a tervei bemutatására.

PRO Landscape Home

A PRO Landscape tervezőszoftver az építészeknek olyan fotóképalkotási, CAD, 3D renderelési és ügyfélajánlat-tervezési eszközöket biztosít, amelyek megfelelnek a kerttervezési projektek követelményeinek. A PRO Landscape Home a PRO Landscape "lite", nem kereskedelmi változata, amelyet a háztulajdonosok számára terveztek. A PRO Landscape Home egy mobilalkalmazás, amely minden Apple, Android és Amazon készüléken használható.

Bár a PRO Landscape Companion App ingyenes alkalmazás, csak azok számára ingyenes, akik már megvásárolták a professzionális kerttervezési szoftvert. A PRO Landscape Home viszont szinte ugyanazokat a funkciókat kínálja, mint a professzionális verzió, kivéve a keményburkolatok szerkesztésének, az ügyfélajánlatok készítésének és a 3D fájlok létrehozásának lehetőségét.

Ingyenes opció. A PRO Landscape Home a PRO Landscape ingyenes, "lite" változata. A Companion App ingyenesen letölthető iOS és Android rendszerre is. Azonban csak azok számára ingyenes, akik már letöltötték a PRO Landscape alkalmazást.

Kerkythea

A Kerkythea egy ingyenes, nyílt forráskódú renderelő szoftver, amely egy teljes körű színpadra állítási alkalmazást biztosít a felhasználók számára építészeti modellek és illusztrációk rendereléséhez. A SketchUp nagy teljesítményű plug-injekciójaként fejlesztették ki. A Kerkythea építészeti szakemberek és oktatási intézmények egyaránt használhatják, mivel a felhasználóknak nem kell pénzt költeniük szoftverlicencekre.

Showoff.com a vizualizáló

A Showoff.com egy ingatlan MLS piactér és blog kombinációja, amely tervezési tippekkel és elrendezésekkel van felszerelve. Az oldal egy Visualizer nevű online szolgáltatást kínál, amely segít megtervezni álmai házát és kertjét, majd ezt a tervet felajánlja a Showoff.com közösségének tippek és tanácsadás céljából. A Visualizer egy ingyenes szoftver, amely Windows operációs rendszerekre telepíthető.

Kerttervező

Kompatibilis a következőkkel: PC, Mac, iPad és web. A Garden Planner a The Old Farmer's Almanac szoftverprogramja. Lehetőséget nyújt a kerti ágyások megrajzolására, növények hozzáadására és a dolgok áthelyezésére az ideális elrendezés megteremtése érdekében. Alkalmazható a különböző kertészeti stílusokhoz. Így a nagy kertekkel rendelkezők számára éppúgy működik, mint a kis konténerekkel vagy emelt ágyásokkal rendelkezők számára. Azonban sokkal inkább a növényekről szól, mint a tervezési elemekről vagy a vizualizációról.

Uvision 3D Landscape Creator

Kompatibilis a következőkkel: Windows PC-k. Az Unilock Uvision 3D Landscape Creator egy kifejezetten kertépítő szakemberek számára készült szoftver. Tartalmaz egy teljes könyvtárat burkolókból, falakból, keményburkolatokból és növényekből, amelyeket mozgathat, hogy ideális elrendezéseket hozzon létre. Ezután használhatja az árak kiszámításához és a tervek megosztásához az ügyfelekkel.

Lands Design

Egy ingyenes szoftver, amely 90 naponként új béta verziót ad ki, amely a visszajelzéseket figyelembe véve frissíti a funkciókat és javítja a hibákat. Egy tájépítészeti tervező plugin a Rhino 3D modellező eszközhöz. A Lands Design segítségével a kerttervezők valósághű 3D-s képeket, virtuális túrákat készíthetnek, hogy jobban bemutathassák a végleges tájat ügyfeleiknek, és nagy növény-, fa- és városi bútorkönyvtárakból meríthetnek.