, 2021/12/6

Mielőtt belemerülnék az egyes alkalmazásokba - ki kell jelentenem, hogy egyik ingyenes program sem hasonlítható az AutoCad, a Vectorworks, a PROLandscape vagy a Dynascape professzionális ipari szabványaihoz.

landscaping application free

Bár ezek a programok rendelkeznek néhány jó funkcióval - egyszerűen nem érik el a professzionális szoftverek minőségét. De azoknak a tervezőknek, akik egy olcsó lehetőséget keresnek, amely képes elvégezni a munkát, néhányat érdemes megnézni.

iScapes

Az iScapes szoftver ingyenes és fizetős prémium előfizetési szolgáltatást kínál. A fizetős szolgáltatás nagyobb növénykönyvtárat kínál, valamint további képletöltési lehetőségeket és projektarchívumokat; az ingyenes verzió azonban nagyon hasznos a kezdő kertépítők vagy a barkácsolók számára. Az alkalmazás legnagyobb hátránya, hogy jelenleg csak iPhone-ra vagy iPadre érhető el. Az Android-felhasználóknak helyettesítő megoldást kell találniuk.

Előnyök: Az alkalmazás legnagyobb előnye a háromdimenziós tájképelemek grafikai minősége. A drag and drop felület, valamint az alkalmazás vizuális jellemzői nagyon hasznosak az ügyfelek számára helyszíni gyors tervezést végző szakemberek számára.

Hátrányok: Mint a listán szereplő legtöbb alkalmazásnál, itt is az a legnagyobb hátránya, hogy ha további minőségi kiegészítőket szeretne, fizetnie kell. A kiterjedtebb növénykönyvtár, valamint a további projekttárolás fizetés ellenében érhető el.

Home Outside

Eredetileg nagy reményeket fűztem a Home Outside alkalmazáshoz, hiszen az alkalmazás átlagos értékelése 3,8/5,0 volt, sok pozitív kommenttel. Miután sokféle projektben használtam az alkalmazást, csalódtam a háromdimenziós perspektíva hiányában és a korlátozott növénytárban.

Előnyök: Az alkalmazás lehetővé teszi az ügyfél ingatlanának google térképének importálását.

Hátrányok: Az alkalmazás legnagyobb hátránya a valódi növénykönyvtár hiánya. A növények "fa" vagy "cserjék" szerint vannak kategorizálva, és az ingyenes verzióban nincs lehetőség az ültetvények meghatározására. A fizetős verzió viszont kínál néhány extra funkciót.

Home Design 3D

A Home Design 3D egy érdekes alkalmazás volt, amely nagyon megkülönböztető értékeléseket kapott, amikor eredetileg letöltöttem. Úgy tűnt, hogy az emberek vagy szeretik, vagy utálják. Sajnos én az utóbbiak közé tartoztam. Az alkalmazás nagyon hasznos a belsőépítészeti tervezéshez és formatervezéshez, de elmarad minden reális tájtervezési alkalmazástól. Otthon tervezés 3dHome Design 3D

Előnyök: Az egyetlen dolog, ami az alkalmazás mellett szól, az a 3D-s aspektus. A háromdimenziós megjelenítési képességek jobbak, mint amit egy ingyenes alkalmazástól elvártam volna.

Hátrányok: A felhasználói felület nagyon gyenge, és maga az alkalmazás nem intuitív. Ez a kombináció nagyon nehéz élményt nyújt egy tervező számára, különösen akkor, ha más lehetőségek is rendelkezésre állnak. Remélem, hogy a jövőbeli frissítések felugró ablakokat vagy egy oktatóanyagot biztosítanak az elején, hogy segítsenek a tervezőknek a platformon való navigálásban a tervezés megkezdése előtt.

PROLandscape Home

Kezdjük egy felelősségre vonással. Az egyik osztályomban tervezőket képezek a PROLandscape professzionális szoftverekre (Planner, ImageEditor és Proposal). Ezek jó (de drága) programok, amelyek nagyon hasznosak a tervezésben. Úgy gondolom, hogy a fejlesztő Drafix nagyszerű marketingstratégia, hogy ezt az ingyenes alkalmazást a fizetős programjaik néhány alapvető funkciójának bemutatására biztosítja.

Ezzel együtt nehéznek találtam, hogy őszinte értékelést adjak az ingyenes verzióról, mert folyamatosan emlékeztem a fizetős programok teljes funkcionalitására. Mindenesetre mindent megtettem, hogy reálisan jó visszajelzést adjak a felhasználói felületről. Összességében sok olyan elem van, amely javítható.

Előnyök: Az ingyenes szoftver sok hasonlóságot mutat a Home Outside overlay perspektíváival, de nagyobb növénytárral. A szoftver legnagyobb hátránya, hogy a növényadatbázis nagy része csak a fizetős változatban érhető el.

Hátrányok: Az alkalmazás nem túl intuitív, és a programon belül nagyon kevés segítséget vagy támogatást nyújt. Emellett a növények korlátozottan állnak rendelkezésre, a testreszabhatóság gyenge, és viszonylag nincs lehetőség a meglévő könyvtár módosítására.

Sketchup Viewer

Eredetileg azért töltöttem le a Sketchup Viewert, mert egy másik tervezőtől kaptam ajánlást az alkalmazásról. A Sketchupban már széleskörű ismeretekkel rendelkezem, valamint számos más 3D-s szoftverprogrammal, köztük a háromdimenziós CAD, a Rhino és a Revitt programmal, így úgy gondoltam, hogy a Sketchup Viewer megér egy próbát. Általánosságban nagy csalódás volt, mivel a Viewer nem igazán kínál semmi értékeset egy olyan tervező számára, aki nem rendelkezik hozzáféréssel a Sketchup alapprogramjához.

Előnyök: A Viewer hasznos - lényegében csak egy eszköz a modell megtekintésére és az ügyfélnek való bemutatására a helyszínen. Ezen kívül a Viewer nem sok minden mást csinál.

Hátrányok: Ez nem egy tervezőszoftver, és nem kínál speciális tájképi képességeket. Az alkalmazás elavult a Sketchup tényleges használata nélkül a tájképmodell létrehozásához.

Ha a legjobb ingyenes tájtervezési alkalmazásokat keresed, amelyek némi segítséget is nyújtanak a tervezéshez és a tervek professzionális módon történő bemutatásához az ügyfeleknek, akkor az iScapes-t ajánlom. Ha nincs iPhone-od vagy iPadod, használd a Home Outside-ot.

LawnStarter

A LawnStarter egy igény szerinti webes és mobil platform a lakossági kültéri szolgáltatásokhoz, amely összekapcsolja a háztulajdonosokat (vagy bérlőket) és a gyepmesteri szakembereket. Az egyszerűen használható alkalmazás azonnali árajánlatokat biztosít, és lehetővé teszi, hogy egy gombnyomással ütemezze a fűnyírást és a kapcsolódó gyepápolási szolgáltatásokat biztosított szakemberektől.

Előnyök: A kijelölt gyepmesternek küldött üzenettől kezdve a fizetésig és az ügyfélszolgálatig minden elvégezhető az alkalmazáson belül - anélkül, hogy valakit közvetlenül fel kellene keresnie. A regisztráció ingyenes, és nagyszerű véleményekkel rendelkezik.

Hátrányok: A kínált szolgáltatások köre jelenleg korlátozott, azonban az alkalmazás gyakori frissítéseket hajt végre, és idővel új szolgáltatásokkal bővül.

Platformkompatibilitás: Az alkalmazás ingyenesen letölthető. Kompatibilis az iPhone és Android okostelefonokkal és táblagépekkel; az interneten keresztül is elérhető.

Eden Garden tervező

Az Eden Garden Designer alkalmazás lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy tereket tervezzenek akár kész kertképek, akár iPhone-ról vagy iPadről készült fotók segítségével. Ezután a növénykönyvtárban növénynév, magasság, zóna, szín, virágzási időszak, napfény és típus alapján keresve hozzáadhatják a lombozatot.

Előnyök: Az iTunes-on 3,5 csillagos értékeléssel rendelkezik, és az alkalmazás legnagyobb előnyei közé tartozik a könnyű kezelhetőség, az animáció és az a lehetőség, hogy láthatjuk, hogyan fognak kinézni a növények a különböző évszakokban.

Hátrányok: Az értékelők legnagyobb panasza az alkalmazásban ingyenesen elérhető növények hiánya.

Platform-kompatibilitás: Az alkalmazás 1,99 dollárba kerül, és az alkalmazáson belül vannak kiegészítő modulok - például árnyék/nap és további, az adott zónára jellemző növények -, amelyekért további díjat kell fizetni. Az alkalmazás iPhone-okkal és iPadekkel kompatibilis.

Kerttervező

A Garden Designer alkalmazás

Az asztali Garden Planner verziójára épül, és lehetővé teszi, hogy a terv képét közvetlenül a térről készült fotókra helyezze.

Előnyök: A legfőbb jellemzői közé tartozik, hogy több mint 600 objektum található a könyvtárában, képes fényképeket készíteni és menteni a képről, hozzáadni/méretezni a burkolatokat és kerítéseket, mélységválogatást és drag-and-drop képességeket kínál.

Egyszerű tervekhez hatékony, ezért nem ideális professzionálisabb megjelenésű elrendezésekhez.

Hátrányok: A Garden Designerrel kapcsolatban a legnagyobb panaszt azok a felhasználók tették, akik nem kompatibilis iPaddel próbálták párosítani, mivel csak iPad 2 vagy újabb iPaddel működik. Fontos tehát, hogy megbizonyosodj arról, hogy a megfelelő eszközzel rendelkezel a szoftverhez.

DreamPlan

Egy másik nagyszerű ingyenes tájtervezési szoftver, amelyet érdemes megnézni, a DreamPlan. A könnyű kezelhetőség és a praktikus tervezőeszközök miatt a kezdők is kényelmesen, pillanatok alatt használhatják. Nemcsak tájak és kertek tervezésére jó, hanem belsőépítészeti, szoba-, lakás- és alaprajztervezésre és átalakításra is alkalmas. Használható medencék és teraszok, valamint kertek, hátsó udvarok modelljeinek építéséhez.

Amikor kültéri kertépítészeti területekkel foglalkozol, a DreamPlan többet tud annál, mint hogy tárgyakat helyezz el rajtuk. Valójában magát a terepet is képes vagy átformálni. Egyengetheted, emelheted vagy süllyesztheted a terepet, ahogyan azt a tervező jónak látja. Ettől eltekintve ez a kerttervezési eszköz 3D nézetben rácsvonalakat is megjelenít. Ez leginkább annak egyszerű megállapításához hasznos, hogy valami (falak, tárgyak, szobák stb.) elfér-e a rendelkezésre álló térben.

A DreamPlan fő jellemzői

1. Egy könnyen használható eszköz, amelyet a kertépítés területén dolgozó szakemberek és kezdők egyaránt igazán élvezhetnek.

2. Képes a kültéri területek terepének alakját tájba illőre változtatni.

3. Nemcsak 2D, hanem 3D módban is képes rácsvonalakat megjeleníteni.

4. Sportol a nyomkövetési móddal, amely az importált háztervek képeit működő 3D modellekké alakítja át.

5. Bővítő csomagok letöltésével további tartalmakat kínál.

Marshalls Garden Visualiser

A Marshalls Garden Visualiser egyszerű módon lát el egy kifinomult feladatot. Ez egy ingyenes vizualizációs szoftver, amely lehetővé teszi a kerttervek 3D-s létrehozását, majd a videojátékokhoz hasonlóan körbejárását. A virtuális séta az építési folyamat során is elvégezhető, ami segít a jobb döntések meghozatalában az út során.

A Garden Visualiser segítségével megadhatja a kert méretét, valamint megváltoztathatja a talaj alakját a pontosabb tervezés és elrendezés érdekében. Hozzáadhat egy képet a házáról, ami segít abban, hogy a kert jól nézzen ki az Ön helyén. Ez az ingyenes kerttervezési szoftver lehetővé teszi saját egyéni funkciók, például kerti utak és oszlopokkal ellátott kerti falak létrehozását is. És hogy még jobban feldobja a tervét, az eszköz a hozzáadható elemek széles választékát kínálja, mint például falazás, burkolat, nyári házak, szegélyek, ösvények, térkőburkolat és ültetés.

Tervét online elmentheti fiókjában, így a haladás nem vész el. Ha elkészült és elégedett a tervvel, lehetősége van arra is, hogy információt kérjen a Marshalls-tól, hogy segítsen megrendelni az elrendezésben használt termékeket. Így a tényleges kertet megépítheti saját maga, vagy megbízhat egy szakembert.

Az eszközt közvetlenül a webböngészőjéből keresheti és futtathatja. A Marshalls Garden Visualiser futtatásához azonban a Unity Web Player szükséges, így ha nem tudja megnyitni, akkor próbáljon meg egy másik böngészőt, például Firefoxot vagy Operát használni.

A Marshalls Garden Visualiser fő jellemzői

1. Lehetővé teszi a kerttervezés 3D-s vizualizálását és virtuális túráját a kert építése közben.

2. Beállíthatod a kert méretét a pontosabb tervezéshez.

3. Témákat biztosít, amelyek közül választhatsz, ha nem szeretnéd a nulláról kezdeni.

4. Lehetővé teszi, hogy Marshalltól információt kérjen a tervezés során használt termékekről, hogy segítsen azok megrendelésében.

5. Rengeteg tárgy és termék közül választhatsz.

Terragen

A Planetside Terragen egy olyan átfogó tervezőeszköz, amely lehetővé teszi a természetes környezetek fotórealisztikus és kiváló minőségű létrehozását, animálását és renderelését. A terep könnyen létrehozható és manipulálható, rendkívül valósághű szempontok szerint. Valójában a valós világ terepviszonyai is lemásolhatók és módosíthatók a harmadik féltől származó terepszerkesztővel. A digitális magassági adatok is pillanatok alatt georeferálhatók. Ez a szoftver nemcsak a tájtervezésre jó, hanem a látványt is nagymértékben fel tudja javítani a rugalmas világítás, a gyönyörű árnyékolási modellek és a komplex atmoszféra-szabályozás révén.

A Terragen egyik leghasznosabb aspektusa a tájépítészetben az objektumok létrehozására és manipulálására szolgáló erőteljes funkciók. Teljesen textúrázott és összetett objektumok? Nem probléma. Könnyedén életet adhatsz a tervedhez fák, házak, sziklák és mások modelljeinek elhelyezésével. Bármilyen renderelt objektumot használhatsz, és benépesítheted vele a környezetet, több ezer vagy millió darab elhelyezésével a tájban. Számos fejlett objektum-manipulációs képességgel is rendelkezik, mint például az instanciázás, a granuláris szintű testreszabás és a procedurális árnyékolás.

A Terragen ingyenes verziója nem kereskedelmi célokra, illetve 30 napos próbaverzió formájában kereskedelmi célú értékelésre is elérhető.

A Terragen főbb jellemzői

1. A program képes létrehozni és módosítani a terepet, hogy az pontosan úgy nézzen ki, ahogyan elképzelted, vagy még jobban.

2. Fejlett renderelési képességekkel rendelkezik a légkör, a felhők, az objektumok stb. tekintetében.

3. Rengeteg kifinomult árnyékolóval rendelkezik, amelyek a tervezés számos elemére alkalmazhatók.

4. Bármilyen típusú objektumot képes felépíteni, renderelni és manipulálni, hogy részletes környezetet hozzon létre.

5. Természetes környezetet vagy tájat képes valósághű minőségben renderelni.

Lands Design

A Lands Design egy mindenre kiterjedő kerttervezési szoftver, amely a kertépítési projektek fejlesztésének minden fázisát lefedi. A műszaki tervek 2D-ben történő generálásától a 3D-s képek valósághű előállításán át a virtuális sétákig a zöldterület-tervezés során. Ez egy praktikus eszköz, amely képes racionalizálni a CAD-tervezés számos fárasztó folyamatát, mint például a terepgenerálás, a 3D elemek létrehozása, az ültetési elrendezések tervezése, a mérettervek elkészítése stb.

Hatalmas adatbázisa van a tájtervezéshez felhasználható objektumokból, mint például a több mint 1800 növényfaj, építőipari elemek, növényzet és városi bútorblokkok. Emellett mintegy 500 2D-s és 3D-s növényrajz is rendelkezésre áll DWG formátumban. A program kiterjedt funkciókat tartalmaz a terepmodellezéshez és az öntözőrendszerhez. Egy másik lenyűgöző funkció pedig a gazdag dokumentációs funkció, amely automatikusan frissül az elemek hozzáadásakor vagy törlésekor.

A Lands Design ingyenes, 30 napos próbaverzióval rendelkezik. Ugyanazzal a funkcionalitással rendelkezik, mint a kereskedelmi kiadás, kivéve az nXt Plants hiányát, amely lényegében a "kedvencek" csoportban szereplő növényfajokat jelenti, valamint a teljes hozzáférést a ModelCAD objektumaihoz, a tervezési elemek hatalmas könyvtárához.

A Lands Design legfontosabb jellemzői

1. Teljes körű szoftveres megoldás a kertépítési projektekhez és a kerttervezéshez.

2. Ésszerűsíti a fáradságos CAD-tervezési folyamatokat, mint például a dokumentációs táblázatok készítése, automatikus öntözőrendszerek tervezése és sok más.

3. A tervezési elemek hatalmas adatbázisával rendelkezik. (1800 növényfaj, 500 2D és 3D növényrajz, városi bútorblokkok, építőipari munkák objektumai stb.)

4. Járási móddal rendelkezik, amely lehetővé teszi, hogy a renderelt területen sétáljon, hogy ellenőrizze, hogyan néznének ki a 3D modellek a tervében, ha megvalósulnának.

5. Az nXtRender plugin segítségével fotorealisztikus képeket képes renderelni a fokozott vizualizáció érdekében...

Showoff.com a vizualizáló

A Showoff.com the Visualizer egy olyan alkalmazás, amely segíti Önt az otthoni projektjeiben, segít Önnek a háza belső terének megtervezésében és átalakításában, valamint segítséget nyújt a kültéri életterének megszépítésében. Fényképet tölthet fel házáról vagy bármi másról, hogy még a tényleges munka megkezdése előtt vizualizálni tudja, milyen lenne az elkészült projekt. A tervezési ötletet ezután fel lehet ajánlani a Showoff.com közösségének visszajelzésre, észrevételekre és konzultációra.

A tervezési folyamat is meglehetősen egyszerű. Először csak egy képet kell feltöltenie (a házát, nem a saját házát, csak egy üres képet stb.), majd elkezdheti hozzáadni az Ön által kiválasztott tervezési elemeket. A felhasználói felületet többnyire egy nagy képernyő uralja a szerkesztéshez, a széleken lévő gombokkal. Van egy képkatalógus, amely hét fő kategóriába és különböző alkategóriákba van rendezve, amelyek tartalmazzák az összes olyan objektumot, amelyet a feltöltött képen elhelyezhet és elrendezhet. Az egyes képek manipulálásához számos lehetőség áll rendelkezésre, többek között a méretváltoztatás, a lapozás és az elforgatás.

A Showoff.com the Visualizer egy ingyenes tájképtervező szoftver Windowsra, és letölthető az oldalról.

A Showoff.com the Visualizer főbb jellemzői

1. Lehetővé teszi, hogy a tervét elküldje a Showoff.com közösségnek, ahol tippeket és tanácsokat kaphat.

2. Könnyen és egyszerűen használható eszköz.

3. Sokféle növényt és nem növényi tárgyat is tartalmaz.

4. Jó arra, hogy a tényleges munka megkezdése előtt vizualizálja, hogyan nézne ki egy projekt.

5. A Showoff.com weboldalon található tervezési és elrendezési tippek elolvasásával segíthet a tervezés javításában.