, 2021/11/26

Az online értékesítés kezdeti időszakában az e-kereskedelmi üzleti tranzakciók szabadon, a radar alatt zajlottak. Az idők megváltoztak, és a technológia felzárkózott az online üzlethez. És ez nem rossz dolog. A megfelelő üzleti engedéllyel rendelkező üzlettulajdonos készen áll a nyereség növelésére.

Igen szükséged van rá.

A hírneve szilárd, mert legálisan működik minden egyes e-kereskedelmi üzleti engedéllyel, amelyre a kormányzati szervek által szükséges.

Az online értékesítés növekedése az egekbe szökött. Az online vállalkozások ötször olyan gyorsan növekednek, mint a kiskereskedelmi vállalkozások.

Íme, mit kell tennie, hogy csatlakozzon az online eladók soraihoz.

Az online értékesítéshez szükséges üzleti engedélyek típusai

A megfelelő üzleti engedély típusa, amelyre szüksége van, változhat - az üzlet típusától és az állam, a megye és a helyi üzleti engedélyek szabályozásától függően.

Ha például otthonából szeretne értékesíteni, a helyi hatóságok otthoni foglalkozásra vonatkozó engedélyt kérhetnek. Egyes övezeti besorolásokban pedig előfordulhat, hogy bizonyos típusú otthoni vállalkozások nem engedélyezettek. Szüksége van kisvállalkozói engedélyre?

Íme néhány meghatározás, amit tudni kell:

Vállalkozás neve (DBA)

Ha online vállalkozását egy bizonyos névvel szeretné létrehozni, DBA nevet kell szereznie. Ezt az államtitkári hivatalon keresztül teheti meg. A folyamat és a díjak államonként változnak, és néhány államban nem kell semmilyen regisztrációt vagy díjat fizetni a DBA-kért. Első lépésként meg kell nézni, hogy a használni kívánt név elérhető-e. Miután megszerezted a DBA-t, előfordulhat, hogy az információt közzé kell tenni egy helyi újságban.

Szakmai és ipari engedélyek

Ezeket néha foglalkozási engedélyeknek is nevezik. Egyes államokban a foglalkozási engedély meghatározott munkaterületekre vonatkozik, például könyvelőkre és ingatlanügynökökre. Az ilyen eladóknak szükségük lehet a munkaterületükre vonatkozó speciális állami engedélyre. Azoknak az eladóknak, akik alkoholt vagy dohányárut online értékesítenek, szintén szükségük lehet speciális iparági engedélyre.

Forgalmiadó-engedély

Erre az engedélyre az online árusításhoz lesz szükséged. Ezt nevezhetjük eladói engedélynek vagy forgalmiadó-engedélynek is. Ez egy forgalmiadó-azonosító számot biztosít neked. Az online nyújtott szakmai szolgáltatások - például a jövedelemadó-előkészítés - szintén online értékesítésnek minősülnek, és forgalmiadó-engedélyre van szükségük.

A forgalmiadó-engedély vagy az eladói engedély regisztrálja vállalkozását az értékesítésből származó adó beszedésére és átutalására. Ön beszedi az állami adót a vevőtől vagy az ügyféltől, és átutalja a belső adóhatóságnak. Mi történik, ha a te államodból egy másik államba értékesítsz? Minden államnak sajátos követelményei vannak az e-kereskedelmi vállalkozásokra vonatkozóan az államról államra történő tranzakciókra vonatkozóan.

Ez lehet olyan egyszerű, mint az adott államban az eladói engedély regisztrálása. Alaszka, Delaware, Montana, New Hampshire és Oregon például nem szed állami adót. Más államok szabványt állapítanak meg az adóbeszedés előtt, például adóköteles, ha az értékesítés meghaladja a 100 000 dollárt, vagy ha több mint 200 tranzakció történik.

Mielőtt tehát megnövelnéd e-kereskedelmi vállalkozását, ellenőrizd a más államba történő értékesítésre vonatkozó követelményeket. Nem akarsz hibát elkövetni a forgalmi adó beszedésében vagy a forgalmi adó megfizetésében. vagy adóbírságot fogsz fizetni. Ezt az engedélyt az állami adóhivataltól kapod meg.

Viszonteladói tanúsítvány vagy viszonteladói engedélyek

Ezekre az eladói engedélyekre mint e-kereskedelmi üzleti engedélyekre van szükség azok számára, akik árut vásárolnak és azt továbbértékesítik. Nevezhetjük viszonteladói tanúsítványnak vagy külön viszonteladói engedélynek is. Szövetségi munkáltatói azonosító szám (EIN) EIN-re van szükséged ahhoz, hogy üzleti bankszámlát nyiss. Az EIN a te szövetségi munkavállalói azonosító számod. Ha egyéni vállalkozó vagy, használhatod a társadalombiztosítási számodat EIN-ként.

Az EIN-t az IRS-től online szerezheti be. Szüksége lesz rá, ha alkalmazottakat alkalmaz (a munkáltatói forrásadó levonásához).

Otthoni foglalkozásra vonatkozó engedély

Fontos, hogy ellenőrizd a helyi területrendezési szabályokat, mielőtt kijelented, hogy otthonodban vállalkozást folytatsz. Minél sűrűbb egy lakott terület, annál kevésbé valószínű, hogy az otthoni vállalkozások engedélyezettek. Számos területrendezési törvény korlátozza a lakóövezetekben működő vállalkozásokat. Ettől még kaphatsz engedélyt a helyi területrendezési bizottságtól az otthoni üzleti engedélyhez. A területrendezési engedély megszerzéséhez valószínűleg bizonyítani kell, hogy vállalkozása vagy webáruháza "nincs hatással" a szomszédokra.

Államszerte érvényes általános üzleti engedélyek

Az általános üzleti engedély vagy az üzleti működési engedély olyan megfelelő engedélyek, amelyek szükségesek egy vállalkozás működtetéséhez egy államban. Ezek standard üzleti engedélynek minősülnek. Speciális állami üzleti engedélyek szükségesek bizonyos típusú üzleti szervezetek számára. Az általános üzleti engedély jellemzően nem tartozik a tégla- és habarcsáruházak kiskereskedelméhez vagy kiskereskedelmi online áruházakhoz szükséges engedélyek és engedélyek közé.

Szövetségi üzleti engedély

Szövetségi üzleti engedélyekre akkor van szüksége, ha olyan szervezetnek értékesít, amely kormányzati felügyelet alatt áll. Szövetségi adót számítana fel.

Az online üzleti engedély fenntartása

Ezek államonként változnak. A legtöbb évente, de van, ahol kétévente. Bármelyik állam is követeli meg, évente ellenőrizni kell, hogy a követelmények nem változtak-e. Egy lejárt engedélyt nehezebb megújítani, mint fenntartani.

Mennyibe kerül egy üzleti engedély? Az üzleti engedély ára 50 és 550 dollár között mozog. A jobb kérdés az - mennyibe kerül, ha rajtakapják, hogy üzleti engedély nélkül folytat üzleti tevékenységet? Az Ön szakmai hírneve forog kockán.

Hogyan szerezhetek üzleti engedélyt az online értékesítéshez?

1. Ellenőrizd az államában érvényes szabályokat! Ellenőrizd a bevételi osztályon, valamint a megyei és helyi törvényeknél.

2. Szerezd be az összes papírmunkát. Üzleti engedélyre vonatkozó követelmények. Engedélyek és engedélyek. Állami forgalmiadó-engedély

Jogi struktúra - a legtöbben a korlátolt felelősségű társaságot választják a személyes vagyon védelme érdekében, az egyéni vállalkozással is.

3. Regisztráld a Doing Business As (DBA) nevet.

4. Regisztráld a munkáltatói azonosító számot (EIN).

5. Regisztrálj az állami adóhivatalnál

Érinti-e az üzleti engedélyeket, ha államon kívüli lakos vagyok?

A követelmények eltérőek. Egyes államokban csak az EIN-jét tartalmazó űrlap kitöltését kérhetik.

Szükségem van-e engedélyre az online szolgáltatásnyújtáshoz?

Ez államonként eltérő. A legtöbb államban szükség van engedélyekre és jogosítványokra.

Szükségem van-e üzleti engedélyre az Amazonon történő értékesítéshez?

Nem. De regisztrálnia kell magát eladóként az Amazonon. Az Amazon beszedi az adót az értékesítés után.

Szükségem van üzleti engedélyre a dropshiphez?

Ha viszonteladó vagy, akkor szükséged lesz egy EIN-re és vagy egy értékesítési adóazonosító jelre, vagy egy viszonteladói tanúsítványra. Ez azért van, mert a nagykereskedő nem számít fel Önnek adót, de Ön adót számít fel az Ön által értékesített termékek után.