, 2021/12/2

Ha van tapasztalatod a számítógépekkel és a kapcsolódó technológiával kapcsolatban, akkor jó úton haladsz afelé, hogy sikeres startup-alapítóvá válj.

computer businesses

Nagyon sok potenciális kisvállalkozási lehetőség kínálkozik a számítógépes szakemberek számára. Ha tehát rendelkezel a megfelelő tapasztalattal, íme a lehetséges kisvállalkozási ötlet technológiai vállalkozók számára

Sokféle számítógépes üzleti ötlet létezik, bár ezek jellemzően szoftverekre és hardverekre, valamint azok gyártására vagy fejlesztésére és szolgáltatására terjednek ki. A szoftver és a hardver a számítógépekben használt alkatrészekre utal; a szoftver a számítógép hardver, azaz a számítógépet alkotó fizikai eszközök által használt programok használatára kifejlesztett programok. A számítógépes üzleti ötletek e két alapkategóriáján belül is létezik gyártás és fejlesztés, amely az új termékek vagy szoftverprogramok létrehozásának folyamata, valamint olyan szolgáltatások, amelyek e termékek javítását vagy karbantartását biztosítják.

A számítógépes üzleti ötletek két fő típusa a hardverrel és a szoftverrel foglalkozó üzleti ötletek. A hardver a számítógépes rendszer részét képező fizikai eszközökre és alkatrészekre utal. A hardverrel kapcsolatos leggyakoribb vállalkozások közé tartoznak azok, amelyekben új eszközöket terveznek és gyártanak. Ezeknek a vállalkozásoknak gyakran nagyon magasak az indulási költségei, és évekig tartó munkát igényelhetnek, anélkül, hogy nyereséget termelnének.

VPN szakértő

Az internetes biztonság egyre növekvő iparág, mivel egyre többen vásárolnak és küldenek pénzt online. VPN-szakértőként segíthetsz a felhasználóknak vagy a kisvállalkozásoknak a számítógépek beállításában. Vagy indíthatsz egy blogot, ahol a VPN-ekről írsz. Erre remek példa a www.vpncheck.org, amely még VPN-szakértőket is alkalmaz, hogy szakmai cikkeket és értékeléseket írjanak, hogy segítsenek a vásárlóknak jobb döntéseket hozni.

eBay tanácsadás

Egy olyan online kiskereskedelmi szakember, aki javítani szeretné az eBay felhasználói élményeit, bölcsen tenné, ha tanácsadói vállalkozást indítana. Mi több, jelentős jövedelemre tehet szert.

Internetes kutatás

Egyre nehezebb megbízható információt találni az interneten, a tartalom ilyen ütemben történő kiáradásával. Értékes - és ritka - készség, ha az ember képes gyorsan megtalálni a releváns információkat az interneten. Van tehát egy jövedelmező online kutatási üzleti rés a piacon.

IT tanácsadó

Az üzleti szoftverekhez értő emberek informatikai tanácsadóként nyújthatnak szolgáltatásokat különböző vállalkozásoknak. Számos különböző, technikai problémákkal küzdő vállalkozás felbecsülhetetlen értékűnek találhatja szolgáltatásaikat.

Technikai és szoftveres blogolás

Szeretnéd megosztani másokkal a technológiával és üzleti szoftverekkel kapcsolatos tapasztalataid? Egy üzleti szoftverblog indítása jövedelmező lehetőség, arról nem is beszélve, hogy olyasmit csinálhatsz, amit élvez.

Üzleti szoftveralkalmazás-fejlesztő

Mivel a mobilalkalmazások olyan népszerűek, mint amilyenek, és figyelembe véve, hogy számos web- és szoftverfejlesztési szempontjuk mennyire széles körben alkalmazható, miért ne alapíthatna egy mobilalkalmazásokat készítő céget? Ezeket különböző projektekhez használhatod, vagy eladhatod az ügyfeleknek.

Adatbázis-kezelő

Az adatbázisok számos webes alkalmazás és szoftverprogram kulcsfontosságú összetevői. Az adatbázisokkal kapcsolatos szakértelme garantálja a megfelelő adatgyűjtést és -kezelést.

Blog-tanácsadás

Ez egy csodálatosan változatos és rugalmas tevékenységi terület. Szeret felfedezni mindent, ami a blogokkal kapcsolatos? Válasszon egy üzleti vonatkozású területet, és indítson kisvállalkozást blog-tanácsadóként. Ez lehetővé teszi, hogy különböző bloggereket és vállalkozásokat támogasson a blogok indításában és fenntartásában. "Kiszervezheted" a tényleges írást, és részesedhetsz a bevételekből a munkák irányításáért.

Technológiai blogger

Ha szeretnéd megosztani a szakértelmed egy szélesebb közönséggel, indíthatsz saját blogot, és írhatsz a számítógépekről és a technológiai ipar más aspektusairól.

Alkalmazásfejlesztő

A mobilalkalmazások óriási népszerűségnek örvendenek. A web- és szoftverfejlesztés számos aspektusa a mobil világában is alkalmazható, bár az eszközök némelyike eltérő. Így saját mobilalkalmazások készítésével vagy akár külső ügyfelek számára végzett munkával is felépíthetsz egy vállalkozást.

Adatbázis-kezelő

Az adatbázisok számos szoftverprogram és webes alkalmazás fontos részét képezik. Te adatbázis-kezelőként felajánlhatod szolgáltatásaid, hogy biztosítsd az adatok összegyűjtését és megfelelő kezelését.

Számítógép-javítási szolgáltató

A számítógépek meglehetősen rendszeresen technikai problémákkal küzdenek. Így számítógép-javító vállalkozásként kínálhatsz szolgáltatásokat, akár olyat, amelyik elmegy az ügyfeleidhez, akár olyat, amelynek van egy fizikai telephelye, ahonnan el tudnak jönni hozzád. A javítás mellett számítógép- és hálózatbeállítást is végezhetsz, beleértve a biztonsági beállításokat is, hogy segíts az ügyfelek számítógépének vírus- és malware-mentességét biztosítani.

Tech Support Call Center operátor

Egyszerűbb informatikai problémák esetén akár telefonon keresztül is felajánlhatod műszaki szakértelmed. Indítsd el saját call centered, ahol az emberek telefonon jelezhetik kérdéseiket vagy problémáikat, és átbeszélheted velük a megoldásokat.

Szoftverfejlesztő

Számos lehetőség kínálkozik arra, hogy saját szoftverprogramokat hozz létre és fejlessz ki, amelyeket később eladhatsz, és amelyek köré üzletet építhetsz.

Szoftverprogramozó

Ha kisebb fókuszt szeretnél, de mégis segíteni akarsz szoftverprogramok létrehozásában, programozóként felajánlhatod a szolgáltatásaidat szoftvercégeknek és más olyan vállalatoknak, amelyek szoftverprogramokat szeretnének értékesíteni.

Patron feltöltése

A patronok újratöltése feltörekvő üzletág Indiában. Ezenkívül kétféleképpen indíthatja el az üzletet. Indíthatod saját patronfeltöltő céged. Ellenkező esetben egy franchise márkával is elindulhatsz. Ráadásul az üzlet nyereséges és a bevételszerzés jövedelmező.

Számítógépes tartozékbolt

Ez az egyik legolcsóbb lehetőség a számítógépes kiskereskedelemben. Ráadásul a kiegészítők néha nagyobb nyereséget hoznak, mint a fő termékek. Ezt az üzletet nemcsak a metropoliszokban, hanem a kisvárosokban és a külvárosokban is elindíthatja.

Számítógép-összeszerelés

Ez a legjövedelmezőbb üzlet az iparágban. Azonban jelentős tőkét kell befektetnie. Az alkatrészeket a hazai piacokról szerezheted be. Egyébként ezeket az elemeket külföldi gyártóktól is importálhatja.

Cyber Cafe vagy Internet Cafe

Ez egy másik jó kiskereskedelmi üzlet az iparágban. És az üzletet mérsékelt induló tőkebefektetéssel indíthatod el. Ezenkívül olyan szolgáltatásokat is kínálhatsz, mint a fénymásolás, nyomtatás, fax stb.

Ebook készítés

Az Ebook az elektronikus könyv rövidítése. Ez egy olyan könyv, amely digitális formában érhető el, és szövegből, képekből vagy mindkettőből áll. Számítógépeken vagy más elektronikus eszközökön olvasható lehetőség. Az ebook-készítés és -kiadás manapság nagy keresletnek örvend.

Grafikai tervezés

Ez egy széles iparág. És nagymértékben kapcsolódik más iparágakhoz, mint például a reklám, a média, a kiadói tevékenység, a nyomtatás és a csomagolás. Azonban rendelkezni kell a megfelelő készséggel és tudással ahhoz, hogy ezt az üzletet saját magad indítsd el. Ezenkívül be kell fektetni egy számítógépbe, internetkapcsolatba és

Szoftverfejlesztő cég

Egy kis léptékű szoftverfejlesztő cég mindenképpen jövedelmező üzlet. Azonban folyamatos innovációkat és frissítéseket is igényel. Ezenkívül szilárd marketingtervvel és értékesítésösztönzési stratégiával kell rendelkezni.

Használt laptopok értékesítése

A használt laptopoknak hatalmas piaca van. A használt laptopok értékesítése pedig rendkívül jövedelmező üzlet. Régi laptopokat vásárolhatsz azoktól az emberektől, akik el akarják adni őket. Némi felújítás után jó haszonkulccsal értékesítheted. A profittermelő üzleti modell kialakítása azonban a legfontosabb szempont ebben az üzletben.

Videoszerkesztés

Videószerkesztési szolgáltatásokat kínálhatsz otthonából. A videószerkesztési szolgáltatás azonban a fogyasztók széles körét vonzza. Általában az emberek jó minőségű szerkesztett videót keresnek otthoni használatra, üzleti használatra, weboldal használatra stb.

Felhőalapú hálózatépítés

A nagy mennyiségű adat nagy lehetőséget jelent a felhőalapú számítástechnikában jártas számítógépes hálózati szakemberek számára! A Jackson College felhőhálózati tanfolyamai bőséges lehetőséget kínálnak a diákoknak a gyakorlati munkára és a problémamegoldás gyakorlására.

férfi diák számítógépes kábelezéssel

Számítógépes támogatás

A számítógép-támogató szakemberek technikai segítséget és támogatást nyújtanak az informatikától függő egyéneknek és szervezeteknek. Számítógépes rendszereket használó szervezeteken belül, számítógépgyártóknak vagy harmadik fél informatikai (IT) szervezeteknek dolgoznak.

Kiberbiztonság

A kiberbiztonsági elemzők azon dolgoznak, hogy a szervezet számítógépes hálózatai, számítógépes rendszerei és digitális információi biztonságban maradjanak a kibertámadásoktól és a hackerektől. Megtervezhetik, figyelemmel kísérhetik és tesztelhetik a számítógépes rendszerek biztonságát, és megfelelő biztonsági ellenőrzéseket hajthatnak végre.

Digitális marketing

A digitális marketing a termékek és szolgáltatások népszerűsítése és értékesítése az online marketing taktikák, például a közösségi média marketing, a keresőmarketing és az e-mail marketing kihasználásával.

Közigazgatás

A közigazgatás olyan terület, ahol a vezetők a közösségeket szolgálják a közjó előmozdítása és a pozitív változások elérése érdekében. A közigazgatási szakemberek olyan készségekkel rendelkeznek, amelyekkel a kormányzat minden szintjén (helyi, állami és szövetségi), valamint a nonprofit szervezeteknél is képesek irányítani.

Számítógép-alapú otthoni üzleti ötletek

Ha szereted a számítógépeket és műszaki ismeretekkel rendelkezel, akkor egy számítógép-alapú otthoni vállalkozás ideális lehet a te számodra. Ez a fajta munka gyakorlatilag bárhonnan végezhető, amennyiben van internet-hozzáférés. Ha rendelkezel a szükséges tudással, készséggel és felszereléssel, akkor viszonylag gyorsan és megfizethető áron elindíthatod a vállalkozást.

Számítógépes oktató vagy tréner

Csak azért, mert digitális korban élünk, még nem jelenti azt, hogy mindenki ért a számítógéphez. Itt jön a képbe a számítógépes oktató vagy tréner. Az otthoni számítógépes oktató megtanítja a magánszemélyeket és/vagy a vállalkozásokat arra, hogyan használhatják legjobban a számítógépes programokat és az internetet.

Az órák virtuálisan, videokonferencián keresztül is elvégezhetők.

Bizonyos esetekben személyesen látogatod meg az ügyfeleket otthonukban, irodájukban vagy más találkozóhelyen. Ügyfeleid sokfélék lehetnek, a gyerekektől az idősekig, és a kettő között mindenki. Olyan vállalkozások is alkalmazhatnak, amelyeknek segítségre van szükségük bizonyos programok vagy számítógépes feladatok elsajátításában, például adatbázisok létrehozásában vagy táblázatok készítésében.

Akár csoportokkal is dolgozhatsz, egy egész irodát képezhetsz ki. Vagy tarthatsz tanfolyamokat akár otthonodban (ha a területrendezés lehetővé teszi), akár egy helyi felnőttképzési forráson, például egy idősek otthonán keresztül. A korrepetáláshoz türelemre van szükség, különösen mivel a technológiának saját kifejezéskészletei vannak, amelyeket sokan nem ismernek vagy nem értenek.

Internet marketing szolgáltatások

Ha értesz az internethez, és értesz a marketinghez, különösen az internetes marketinghez, akkor ez a fajta vállalkozás neked való lehet. Sok, bármilyen méretű szervezetnek, de különösen a kis- és egyéni vállalkozásoknak van szükségük segítségre a SEO, a PPC, a weboldal népszerűsítése és a közösségi hálózatépítés terén.

Az online marketingszolgáltatások nyújtásának előnye más ötletekkel, például korrepetálással szemben az, hogy a világ minden tájáról származó ügyfelekkel dolgozhatsz. Nem korlátozódsz arra, hogy csak a helyi környékbeli ügyfeleket szolgáld ki. Ezzel együtt az, hogy az ügyfelekkel az üzletükben találkozhatsz, hasznos lehet, különösen a kezdetek kezdetén. Kínálhatsz teljes körű szolgáltatást nyújtó internetes marketingtevékenységet, vagy specializálódhat, például közösségi média menedzsmentre vagy e-mail marketingre.

Webtervezés és/vagy programozás

Az asztali kiadáshoz hasonlóan számos barkácseszköz áll rendelkezésre, amelyek megkönnyítik a weboldal építését a nem technológiai típusok számára. Ennek ellenére még mindig van lehetőség a webdesignerek és programozók számára, különösen az online vállalkozások számának növekedésével. Sok online vállalkozó fel tud állítani egy alapszintű webhelyet, de nem képes azt az igényeihez igazítani.

Másoknak olyan sallangokra, például e-kereskedelemre vagy tagságkezelésre van szükségük, amelyeket egy tapasztalt tervező vagy programozó gyorsabban és kevesebb hibalehetőséggel tud elvégezni. Specializálódhatsz egy adott platformra, például a WordPressre, vagy egy programozási nyelvre. Azonban minél többféle készséget tudsz kínálni, annál piacképesebb leszel.

A webdesign és a programozás előnye, hogy helyi vagy világméretű ügyfelekkel dolgozhatsz. Továbbá kínálhat egyszeri szolgáltatásokat, mint például a weboldal beállítása, vagy karbantartási csomagokat, amelyekben az ügyfél havonta fizet neked a weboldal felügyeletéért, frissítéséért és kezeléséért.