, 2022/3/31

Nem minden ötlet fér bele egy kategóriába, ezért ha üzleti ötletet keresel, íme olyan példa vállalkozásokra, amelyekből tanulhatsz. Akár egy online életvezetési tanácsadó vállalkozás indítása, akár a virtuális valóság technológiájának fejlesztése vagy lomtalanítási szolgáltatás nyújtása érdekli.

example business

Mielőtt elindítanád a vállalkozásodat, íme 10 példa különböző típusú vállalkozásokra, amelyekből betekintést és stratégiákat nyerhetsz:

1. Hello Pretty

A Hello Pretty az Etsy dél-afrikai megfelelője. Az Etsy dél-afrikaiak mindenféle kézzel készített tárgyat árulnak, a ruházattól kezdve a ruhákon, ékszereken, művészeti, digitális és még a háziállatokkal kapcsolatos termékeken keresztül is. Ha alkotó vagy, akkor ez lehet a neked való üzleti ötlet. Mielőtt elkezdené új termékeinek megtervezését, íme néhány betekintés ebbe az egyedülálló platformba:

Az üzletről:

A Hello Pretty egy olyan online piactér, ahol helyi tervezők online bemutathatják és eladhatják munkáikat. A Hello Pretty több mint 1800 egyedi tervező árulja portékáit a platformon. A Hello Pretty amellett, hogy online piacteret kínál, valódi termékeket kínál, amelyek elszakadnak az üzletláncokban található tömeggyártott termékektől. A hiteles dizájnról és az egyéni kreativitásról van szó.

2. 3D nyomtatási szolgáltatások

Szenvedélyesen szereti a technológiát és a designt? Szereted az ötletet, hogy segíthetsz másoknak 3D-nyomtatni a terveiket? Akkor ez lehet az Ön számára az üzleti lehetőség. Mielőtt elindítaná 3D-nyomtatási tevékenységét, íme egy példa egy 3D-nyomtatási vállalkozásra, amelyből stratégiákat meríthet:

A vállalkozásról:

Az i.materialise egy online 3D nyomtatási platform, amely minden tervezőnek, ügyfélnek és vállalkozónak hozzáférést biztosít professzionális szolgáltatáshoz és 3D nyomtatott termékhez. Világszínvonalú 3D nyomtatási szoftvereszközöket, valamint mélyreható tudást és tapasztalatot kínálnak.

Innovatív üzleti kínálat

3D nyomtatási szolgáltatásaik mellett az i.materialise folyamatosan új anyagokat és felületeket kutat, hogy továbbra is a legnagyobb anyag- és felületválasztékot kínálhassák.

3. Online életvezetési tanácsadó

Szenvedélyesen szeretnél másoknak segíteni abban, hogy elérjék a bennük rejlő teljes potenciált? Akkor ez lehet az Ön számára az üzleti lehetőség. Mielőtt elkezdené hirdetni vállalkozását, íme egy példa egy online életvezetési tanácsadó vállalkozásra, amelyből betekintést nyerhet:

Üzleti név: Growing Self. Az üzletről:

Growing Self online life coaching foglalkozásokat kínál ügyfeleinek. Mivel ez online, ez azt jelenti, hogy a világ minden táján tudnak foglalkozásokat kínálni az embereknek. Ez biztosítja az online szolgáltatások rugalmasságát, amelyek megismétlik? a személyes beszélgetés élményét.

Innovatív üzleti ajánlat

A Growing Self az online life coaching foglalkozásokon kívül házassági tanácsadást és párterápiát, házasság előtti tanácsadást, társkereső és karrier coachingot, szakításból való felépülést segítő foglalkozásokat, valamint személyes foglalkozásokat és podcastot is kínál.

4. Gluténmentes pékség

A gluténmentes termékek egyre népszerűbbek, mivel egyre több ember fedezi fel gluténérzékenységét. Ha szeret sütni, és szeretné a képességeit egy speciális résre összpontosítani, akkor ez lehet számodra megfelelő üzleti lehetőség.

Üzleti név: Vállalkozás neve: Friss Szív Sütőház

Az üzletről:

A(z) Fresh Heart Bake House folyamatosan bővíti gluténmentes termékeinek számát. A termékek széles skáláját kínálják, többek között kenyereket, kifliket, muffinokat, müzliket, pizzaalapokat, pakolásokat és sütiket, hogy csak néhányat említsünk.

Innovatív üzleti ajánlat

A(z) Fresh Heart Bake House a gluténmentes termékek széles választékán kívül autentikus, minőségi alapanyagokat is kínál, amelyeket naponta, lassan és gondosan sütnek, hogy az íz és a textúra maximálisan érvényesüljön.

5. Virtuális/növelt valóság alkalmazásfejlesztő

A virtuális valóság szoftverek piaca nemzetközileg folyamatosan növekszik. Ha rendelkezik a megfelelő készségekkel és tudással, akkor a VR/AR-alkalmazások fejlesztésének megtanulásával kiaknázhatja ezt a piacot. Mielőtt elindítanád vállalkozásodat, íme egy példa egy VR/AR valóságalkalmazás-fejlesztőre, akitől betekintést nyerhetsz:

Vállalkozás neve: bizAR Reality

A vállalkozásról:

A bizAR Reality a futurisztikus, fenntartható és magával ragadó élmény megteremtésére összpontosít mind a vállalkozások, mind az egyének számára. Céljuk a kommunikáció, a vizualizáció és a képzési képességek új médiumainak létrehozása.

6. VR Arcade tulajdonos

A virtuális valóság az új szerencsejáték-határ, ha ki akarja használni az izgalmat és a hozzáférés hiányát ebben az országban, akkor indítson saját VR Arcade-ot. Mielőtt elindítaná saját vállalkozását, íme egy példa egy VR Arcade vállalkozásra, amelyből stratégiákat nyerhet:

Üzleti név: V

Alapítás dátuma: 2016

Az üzletről: A vállalkozásról:

A Ctrl V arra specializálódott, hogy egyedülálló virtuális valóság élményt nyújtson első és visszatérő ügyfeleinek. Minden demográfiai csoportnak és minden készségnek megfelelnek, hogy a VR mindenki számára megtapasztalható legyen. Amellett, hogy páratlan VR-élményt kínálnak, a Ctrl V minden egyes helyszíne a legjobb technológiával van felszerelve, hogy ügyfeleiknek a lehető legmélyebb élményt biztosítsák.

7. Intelligens otthoni vállalkozó

Az intelligens otthonok lehetővé teszik a lakástulajdonosok számára, hogy a villanykörtéktől kezdve a légkondicionáló és a hangrendszerekig mindent vezéreljenek. Ha rendelkezik a megfelelő készségekkel és tapasztalattal, ez egy üzleti lehetőség lehet az Ön számára.

Mielőtt elindítanád az induló vállalkozásodat, íme egy példa egy okosotthon-üzletre, amelyből betekintést nyerhetsz:

Üzleti név: D - One

Az üzletről:

A D-One Smart Home Automation a legmodernebb technológiát tervezi és telepíti az igényes otthonokba. Egyetlen eszköz vezérlését kínálják az egész ház vezérléséhez, vezetékes és vezeték nélküli érintőpaneleket, egyetlen távirányítót számos eszközhöz, valamint az audiovizuális eszközök, a biztonság, a világítás, a hozzáférés és a redőnyök összevont vezérlését.

Innovatív üzleti ajánlat

Az élvonalbeli technológia kínálata mellett a D-One 11 éves tapasztalattal rendelkezik ebben az iparágban, ami értékes tapasztalatot biztosít számukra a különböző elérhető technológiák terén.

Ez biztosítja, hogy tanácsot tudnak adni ügyfeleiknek arról, hogy milyen technológia növeli az életük értékét, és elkerülhetik az elpazarolt vásárlásokat.

8. Karrier-tanácsadás

Jól tudsz tanácsot adni? Tudja irányítani az embereket a karrierlehetőségek terén? Ez lehet az ön üzleti ötlete.

Mielőtt elindítja vállalkozását, győződjön meg arról, hogy rendelkezik képesítéssel, itt egy példa egy karriercoaching vállalkozásra, amelyből stratégiákat nyerhet:

Vállalkozás neve: CreateConsulting

A vállalkozásról:

CreateConsulting a tudatos vezetés felébresztésére, erőteljes csapatok fejlesztésére és a szervezetek átalakítására összpontosít célzott beszélgetéseken keresztül.

Kapcsolódó: A tanácsadó cégek és a tanácsadói tanácsadás: A Free Business Plan Example to Launch Your South African Business (Ingyenes üzleti terv példa a dél-afrikai vállalkozás elindításához)

Innovatív üzleti ajánlat

A CreateConsulting a karriercoaching kínálata mellett közvetlenül is együttműködik szervezetekkel, hogy olyan megoldásokat kínáljon, amelyek javítják az alkalmazottak és a vállalat egészének életét.

9. Decluttering szolgáltatások

Egyes ügyfeleknek segítségre van szükségük az életük rendbetételéhez. Ha szenvedélyesen szeretsz másoknak segíteni a rendetlenségük csökkentésében, ez lehet az üzleti lehetőség számodra. Mielőtt elindítanád vállalkozásodat, itt egy példa egy lomtalanítási szolgáltatási vállalkozásra, amelyből betekintést nyerhetsz:

Üzleti név: Oh So Organised

A vállalkozásról:

Oh So Organised: Az Oh So Organised lomtalanítási szolgáltatásokat kínál azoknak, akiknek segítségre van szükségük ahhoz, hogy csökkentsék az otthonukban tárolt felesleges vagyontárgyak és tárgyak mennyiségét. Emellett elhunytak hagyatékával és kivándorlási szolgáltatásokkal is segítenek.

Innovatív üzleti ajánlat

Az Oh So Organised a lomtalanítási szolgáltatásaik mellett szervezési szolgáltatásokat is kínál, ahol segítenek ügyfeleiknek a terek rendbetételében és a rendezettség fenntartásában.

10. CrossFit edzőterem

A CrossFit nagyon népszerűvé vált az egész világon és Dél-Afrikában is. Ha Ön CrossFit- vagy fitnesz-fanatikus, akkor ez lehet az Ön számára az üzleti lehetőség. Mielőtt elindítaná a CrossFit edzőtermét, íme egy példa egy olyan üzletre, amelyből stratégiákat nyerhet:

Üzleti név: CrossFit Platinum

Az üzletről: A vállalkozásról:

A CrossFit Platinum célja, hogy gyors tempójú ügyfelei számára elérhetőbbé, könnyebben elérhetővé és fenntarthatóvá tegye a testmozgást, az egészséget és a jó közérzetet. Arra törekszenek, hogy az edzés élményét, izgalmassá és motiválóvá tegyék, segítve ügyfeleiket céljaik elérésében.

Innovatív üzleti kínálat

A CrossFit Platinum a CrossFit órák kínálatán kívül egyéni foglalkozásokat is kínál, hogy segítsen ügyfeleinek elérni és meghaladni személyes egészségügyi és fitnesz céljaikat.