, 2022/8/18

A passzív jövedelemáramlással idővel pénzt kereshetsz kevés vagy semmilyen tartós erőfeszítéssel. A passzív jövedelem olyan pénzáramlás, amely kevés vagy semmilyen folyamatos erőfeszítést nem igényel.

Passziv jövedelem

Mint üzleti modell, nagyrészt önfenntartó; gyakran a passzív jövedelem valamilyen előzetes befektetéssel jár, amely hosszú távú, folyamatos nyereséget generál.

Olyan kereskedelmi vagy üzleti tevékenységek, amelyek nem igényelnek anyagi részvételt.

Mi a passzív jövedelem?

A passzív jövedelem az aktív jövedelem ellentéte. Az aktív jövedelem esetében az általad folyamatosan végzett munkáért kapsz fizetést. A legtöbb karrier vagy mellékállás aktív jövedelemnek minősül. A passzív jövedelem esetében először elvégzed a munkát, majd idővel megkapod a fizetést - nincs szükség további erőfeszítésre.

A passzív jövedelem megszerzése csábító ötlet lehet, de fontos megjegyezni, hogy a befektetések növekedése időbe telhet. Ha gyors pénzre vágyisz érdemes megfontolni, hogy mellékállásba kezdj, vagy egy jól fizető karrierutat kövess. Ha azonban van időd arra, hogy figyeld a befektetésed növekedését - és különösen, ha hajlandó vagy egy kis tartós erőfeszítést tenni a növekedés ápolására -, akkor a passzív jövedelemáramlás kiépítése jövedelmező lehet.

Hogyan lehet passzív jövedelmet szerezni

Amikor az emberek arról beszélnek, hogy "álmodban pénzt keresel", akkor a passzív jövedelemre utalnak. Hagyományosan ezt pénzügyi befektetésekkel érnéd el. Manapság sok alkotó úgy indít passzív jövedelemforrást, hogy létrehoz egy digitális terméket, amelyet többször is eladhat.

Íme néhány dolog, amit érdemes megfontolni, ha passzív jövedelemszerzésbe akarsz kezdeni:

Milyen előzetes befektetéseket tudok eszközölni (pénzben, időben és erőfeszítésben gondolkodva)?

Vannak-e olyan képességeim vagy ismereteim, amelyeket mások hasznosnak találhatnak?

Hogyan tudom automatizálni a képességeim vagy tudásom megosztásának folyamatát?

Attól függően, hogy milyen passzív jövedelemáramlást választasz, lehetnek olyan dolgok, amelyekkel növelheted a rövid távú bevételeidet. Például egyesek, akik digitális termékeket értékesítenek, különböző marketingstratégiákat alkalmaznak, hogy minél több ember fedezze fel a termékeiket, ami rövidebb idő alatt több eladást eredményez. Mások a passzív jövedelemmel foglalkozó vállalkozásuk hatókörét olyan új termékekkel bővíthetik, amelyek továbbfejlesztik a kezdeti kínálatukat, hogy visszaszerezzenek egy már meglévő ügyfélkört.

Tegyél pénzügyi befektetéseket.

A pénzügyi befektetések közé számos lehetőség tartozik, például a tőzsdei befektetések, a befektetési alapok, a kötvények és az egymás közötti hitelezés, és ezek kisebb utómunkát igényelnek, mivel kamatot termelnek. Dolgozz együtt egy pénzügyi tanácsadóval, hogy kitalálja a számodra legjobb befektetési lehetőségeket.

Előnyök

Nagy növekedési potenciál az idő múlásával

Minimális karbantartás

Hátrányok

Rövid távon korlátozottan férhet hozzá a pénzeszközökhöz

Adózási követelmények hatálya alá tartozik

Saját bérlemény.

A bérbeadásból származó jövedelem stabil módja lehet a plusz pénzkeresésnek, de akár hosszú távú bérlők, akár rövid távú bérlők laknak nálad, ez a passzív jövedelemforrás a rendszeres lakástulajdonlás összes szükséges karbantartásával jár.

Előnyök

Jövedelmező hosszú távú befektetés lehet

Már az első bérlők beköltözésekor elkezdhet pénzt keresni.

Hátrányok

Felelős az ingatlan fenntartásáért

Csak akkor kereshetsz, ha bérlőkkel rendelkezel

Indíts egy print-on-demand üzletet.

Egy print-on-demand üzlet megnyitásával eladhatod eredeti terveid pólókon, sapkákon, bögréken, posztereken és más termékeken anélkül, hogy leltárral és teljesítéssel kellene foglalkozni. Mindössze annyit kell tenni, hogy kiválasztod a szolgáltatót - olyan cégeket, mint a Printful, a Printify vagy a Gelato-, feltölti a fájlját, kiválasztod az eladni kívánt termékeket, és meghirdeted azokat az online áruházadban.

Előnyök

Nincs szükség raktárkészletre vagy teljesítésre

Eredeti termékek létrehozása

Hátrányok

Lehet, hogy önreklámozásra és marketingre lesz szükséged

Lehet, hogy ügyfélszolgálati problémákat kell kezelnie

Önkiadás

Ha gazdag tudással vagy egy történet ötletével rendelkezel, írhatsz egy könyvet, és eladhatod az interneten. Sokan választanak olyan szolgáltatást, mint a Kindle Direct Publishing, amely lehetővé teszi, hogy szavait ebookká vagy nyomtatott kiadássá alakítsa, és azt az Amazonon értékesítse.

Előnyök

Írj valamit, amit büszkén megoszthatsz

Megtarthatod a teljes kontrollt a kreatív folyamat felett

Hátrányok

Sok időt vehet igénybe egy könyv kiadásra való előkészítése

Lehet, hogy önreklámozással és marketinggel kell foglalkozni.

Munkalapok értékesítése.

Számos olyan hely van, ahol online tölthetsz fel és adhatsz el munkalapokat. Ez általában úgy működik, hogy létrehozol egy nyomtatható feladatlapot, és feltöltöd egy olyan weboldalra, mint az Etsy vagy a Teachers Pay Teachers, ahol az emberek fizethetnek azért, hogy letölthessék és használhassák az alkotásodat.

Előnyök

Könnyen és olcsón elkészíthető

Kihasználja a saját szakértelmét

Hátrányok

Időbe telhet, amíg észrevehető megtérülést hoz

A fogadó webhelyek értékesítési díjat számíthatnak fel

Sablonok értékesítése.

Ha szívesen készítesz digitális szervezeti rendszereket olyan programokban, mint a Microsoft Excel vagy a Notion, akkor talán eladhatja a sablonjait. Sokan pénzzé teszik alkotásaikat az Etsy-n vagy más online piactereken.

Előnyök

Könnyen és olcsón létrehozható

Kombinálja a szervezési és tervezési készségeket

Hátrányok

Időbe telhet, amíg észrevehető megtérülést hoz

A fogadó webhelyek értékesítési díjakat számíthatnak fel