, 2021/7/1

Első lépésben legyen egy kiváló ötleted. Utána jöhet a vállalkozás indítása. De mielőtt bele fognál győződj meg arról, hogy a terved mennyire életképes, mennyire lehet jó megoldás. Készíts üzleti tervet, legyen marketing stratégia.

Otthoni vállalkozás

Tervezd meg a vállalkozást, keress hozzá egy jó nevet is, legyen meg az üzleti struktúra, ha engedélyköteles szerezd meg az engedélyeket. 

Kezd el otthon a vállalkozást ami segíthet abban, hogy útmutatást ad a feladatok elvégzésére amit majd meg kell tenned.

Kézzel készített és értékesíthető termékek:

Ékszerek,illatos gyertyák, egyedi pólók, ruhák, cukorka alkotások, táskák, pénztárcák, babatakaró, előkék, karácsonyi diszek, meghívók, egyedi képeslapok, kiegészítők, parti kellékek.   

Szappanok, testápolók, szépségápolási termékek, ajtókoszorú, süthetsz kekszeket, sütemányt akár tortát is.Készíthetsz jelmezeket.   

Komfort-zónán kívüli ötletek, amelyekre nem gondoltál eddig

Termék Importőr

Újszülött tanácsadó várandós családok számára

Youtube videó bemutató tanár

bed-and-breakfast tulajdonos

Van választék keresd meg mi az ami a legjobban illik hozzád, amit szívesen csinálnál és vágj bele. Meg tudod csinálni, légy bátor és vállalkozó szellemű. Ötlet vállalkozás megkezdéséhez. Végez kutatásokat mielőtt belekezdenél. Az érdeklődésről tudj meg mindent, ismerd meg a cég tevékenységét és győződj meg arról, hogy jó befektetés lesz-e.

Ismerd meg a vállalkozással járó adótörvényeket. Felelős vagy az adózásért. Legyen tanácsadó akivel megbeszélheted a cég dolgait, akár siker, akár kudarcról van szó. Kérd ki a tanácsát. Hiszen több tapasztalattal rendelkezik. Készíts üzleti tervet, aminek a középpontjában a marketing elemzés és az értékesítés van.

Virtuális asszisztens

Ez a szolgáltatás neked is tökéletes vállalkozóként, és a cégeknek is, hiszen nem kell plusz alkalmazottat felvenni, rendkívül költséghatékony megoldás.

Nem egy hagyományos asszisztens, hanem ennél jóval több. Rengeteg terhet tud levenni a vezetők válláról. Szervez, adminisztrál, összefog, segít a marketing teendőkben és bármiben.

Nincs másra szükséged, mint egy laptopra, telefonra és internetre.

Előnye    :

Otthonról végezhető online munka, rugalmas a munkaidőd

Alkalmazottként, másodállásban is végezhető.

Amennyiben beszélsz nyelveket, külföldi karriert is csinálhatsz anélkül, hogy költöznöd kéne

Tagja lehetsz külföldi remote csapatoknak jóval magasabb fizetésért úgy, hogy itthon akár még az állásodat is megtartod

Hátránya:

Ha tengerentúli munkát vállalsz, probléma lehet az időeltolódás

Számolhatsz hétvégi és ünnepnapi munkavégzéssel, a projekttől vagy megrendelőtől függően.

Vitaminok és táplálékkiegészítők forgalmazása

Növekszik a piac, óriási az igény az instant egészségre és szépségre. Legyen szó multivitaminokról, fogyókúrás készítményekről, izomnövelő csodaszerekről, hajhullás elleni kencék ről vagy épp terhesvitaminokról. Lehetnek  neked is saját márkás vitaminok, vagy bármi és már csak a jó marketing kell.

Van ami nagyon egyszerűen működik. Van a gyártó, akik a saját márkád címkéjével látja el az általa készített vitaminokat, táplálékkiegészítőket.

Járj utána, ha hosszú távon gondolkozol.Minőségi alapanyagot kell használni és, ha kreatívan építed a  stratégiát sokszoros áron eladhatod a termékeket. 

Szükséges lesz kezdőtőke a készítmények megvásárlásához és a saját címkék gyártásához. Webáruházra vagy saját üzletre az értékesítéshez.

Előnye

Igen népszerű termékek

Egyre tudatosabbak az emberek az egészséges életmódra

Hátránya

Nagy a verseny a piacon, szükség van a marketingre

Online tanácsadás

Építsd fel online tanácsadói karriered egy területen. Nem csak magadnak, de az ügyfeleknek is rengeteg időt spórolsz azzal, ha online végzed.

Az a jó az online tanácsadásban, hogy gyakorlatilag bármilyen területen is dolgozol, szükség van rá:

üzleti témák

jogi kérdések

kommunikáció

marketing

életmód

táplálkozás

pszichológia és még lehetne sorolni tovább.

A  világ bármely pontjáról fogadhatsz megkereséseket nem csak a városból ahol élsz vagy az országból. Írj cikkeket, készíts videót amiben elmondhatod, hogy miben tudsz a segítségükre lenni. Ezzel erősítheted a hitelességét. Havi fizetéssel vagy óradíjjal is adhatsz tanácsokat cégeknek vagy bárkinek. Mindössze laptopra, telefonra és internetre van szükséged. A  tanácsadás jól működhet például skype-on vagy zoomon keresztül.

Előnye

Bármikor, bárhonnan végezheted és akárhonnan csatlakozhatnak hozzád

Nem kell irodát bérelni, nem kell berendezésekre költeni