, 2021/12/16

Az otthoni üzleti lehetőségek térnyerésével azonban egyre többen fedezik fel, hogyan lehet a távmunkát kihasználva vállalkozói tevékenységet folytatni, úgy, hogy a vállalkozásuk székhelye otthon van.

home based business

Egyeseknél egy szabad szobát kell átalakítani a termékek miniraktárává, míg mások teljesen online működtethetők. Általában azonban az ilyen típusú üzleti ötleteket otthonról indíthatod a meglévő helyiséged és eszközeid felhasználásával. Az online pénzkeresésről szóló útmutatónkat is megnézheti, hogy további lehetőségeket fedezz fel.

Mi teszi az "otthoni" vállalkozás

Az otthonról indított vállalkozás olyan vállalkozás - akár teljes munkaidőben, akár mellékállásban -, amelyet a saját otthonod használva indíthatsz és működtethetsz. Néhány otthonról induló vállalkozás, különösen azok, amelyek online értékesítenek, és nem vásárolnak és tartanak nagy mennyiségű készletet, akár útközben is működtethetők, anélkül, hogy otthonodhoz kellene kötődnie.

Természetesen vannak előnyök és hátrányok, amelyeket figyelembe kell vennie, amikor jó ötleteket választasz, hogy otthonról indíts vállalkozást.

Előnyök:

Egy alacsony beruházási költségű vállalkozás kevesebb rezsiköltséggel jár (például raktározási díj), valamint potenciális adókedvezményeket is igényelhet.

Lehetőség a termékek vagy szolgáltatások helyi vagy nemzetközi értékesítésére.

Rugalmas munka-magánélet egyensúly, ami ideális, ha például otthonülő szülő vagy nyugdíjas.

Létrehozhatsz egy családi vállalkozást, ahol a rokonaid vagy a házastársad szükség szerint beszállhat.

Hátrányok:

Előfordulhat, hogy át kell alakítani az otthonodban lévő helyet, hogy támogasd a vállalkozás igényeit (pl. leltárkészlet tárolása, otthoni iroda kialakítása vagy berendezések tárolása). Kihívást jelenthet, hogy ezt úgy tedd, hogy ne zavarja meg az otthoni életed.

Továbbra is meg kell felelni az indítandó vállalkozásra vonatkozó előírásoknak (pl. szükség lehet kereskedelmi konyha bérlésére, ha élelmiszereket kívánsz értékesíteni, vagy engedélyre/engedélyre a készlet tárolásához).

Előfordulhat, hogy vállalkozásod kinövi otthonod és további helyiségeket kell bérelni, és alkalmazottakat kell felvennie

Az otthonról végzett munka nagy szabadságot kínál, de magányos is lehetsz. Ez nehéz lehet, ha szeretsz más emberek között lenni.

És itt van néhány ötlet, hogyan adhatnál hozzá termékeket a szolgáltatásalapú vállalkozásához:

Tanfolyamok

Tervek

Fotók online értékesítése

Letölthető jelentések

Digitális sablonok

Árucikkek

E-könyvek

Amint láthatod, a legtöbb ilyen kis üzleti ötlet otthonról digitális médiát tartalmaz, termékként csomagolva, ami azt jelenti, hogy nem kell leltárt tartani a ház körül.

Bár számtalan módja van egy otthoni vállalkozás elindításának, itt van a legmegközelíthetőbb otthoni üzleti ötletek közül, amelyeket érdemes megfontolni:

Kézzel készített termékek értékesítése

Vásároljon termékeket ömlesztve, és adja el őket online

Indítson dropshipping üzletet

Indítson print-on-demand üzletet

Vásároljon meg egy meglévő e-kereskedelmi vállalkozást

Előfizetéses dobozos vállalkozás indítása

Online órák tartása

Szolgáltatásalapú vállalkozás indítása

Digitális termékek online értékesítése

Építsen ki egy online követői kört, amelyet pénzzé tehet

Vásárolj termékeket ömlesztve és értékesítsd őket online

Sok vállalkozás középpontjában az az egyszerű koncepció áll, hogy termékeket importálnak ömlesztve, és egyenként adják el őket nyereségért. Lehet, hogy nemrég külföldön jártál, és olyan egyedi termékekkel találkoztál, amelyek a piacodon nem kaphatóak, de amelyek iránt éreztél némi étvágyat. Vagy talán rátaláltál egy piaci résre, és tudod, hogyan tudnád azt tökéletesen kiszolgálni.

Akárhogy is, ha ezeket a termékeket viszonylag könnyű tárolni és szállítani, akkor lehet, hogy van néhány jó kis otthoni üzleti ötleted. Kezdetben akár bemutatóteremként is használhatod otthonod a helyi értékesítéshez, így lehetőséged van további raktárhelyiségekkel és alkalmazottakkal bővíteni, amint validálod egyszerű otthoni üzleti ötleteid, és az eladások elkezdenek felfutni. Így indult el az Artemis Design Co. is.

Kutató és tényellenőrző

A régi tudományos esszék vagy ügyiratok átnézésétől kezdve a bibliográfiák elemzésén át a piackutatás elvégzéséig profi kutatóként és tényellenőrzőként is megállja a helyét. A különböző iparágak különböző típusú vállalkozásai kutatót és tényellenőrzőt keresnek. Egy piaci rés kialakítása segíthet abban, hogy jobban tudd értékesíteni szolgáltatásaid. Szervezettnek, aprólékosnak és a kommunikációban jártasnak kell lenni. Ha ez úgy hangzik, mintha lennél, akkor vedd fel ezt az otthoni üzleti ötletek személyes listádra.

Közösségi média menedzser

Manapság minden vállalkozásnak, márkának és közszereplőnek szüksége van a közösségi médiára, hogy kapcsolatba lépjen a közönségével, releváns maradjon és növelje a márka ismertségét. És mint kiderült, sok vállalat elég magasan fizet azért, hogy olyan emberek kezeljék jól a közösségi média fiókjaikat. Ha képes vagy a márkán belül maradni, megfelelően megosztani a tartalmakat és intelligensen válaszolni az ügyfeleknek - miközben tömegesen szerzed meg az értékes like-okat, szíveket, retweeteket és upvote-okat -, akkor te egy gyilkos közösségi média menedzser lehetsz.

Állíts össze néhány mikromunkát

A Fiverr megjelenésével egy teljesen új módját láttuk a munkák kiosztásának és elfogadásának. Bár a Fiverr-en sok kezdő munka csak 5 dollárt fizet, ezzel a platformmal lényegesen többet lehet keresni, ha képes vagy haladóbb fellépéseket biztosítani, vagy felvenni néhány állandó ügyfelet.

Az olyan alkalmazások, mint a Gigwalk, és az olyan oldalak, mint a Mechanical Turk szintén lehetővé teszik, hogy napi sok apró megbízással megélhetést teremtsen. A legjobb az egészben az, hogy mindezen platformokon keresztül online és otthonról végezhetsz munkát.

Online tékozló

Egyedi a szemed és az eladói stílusod a tudományod? Ha igen, akkor érdemes megfontolnod, hogy saját online használtcikk-boltot üzemeltess. Akár kifejezetten a divatra, akár egy másik termékkategóriára összpontosítasz, vagy inkább az internet minden tájáról (de különösen az eBay-ről) gyűjtött érdekes tárgyak gyűjteményét szeretnéd összegyűjteni, a történettel rendelkező tárgyak iránt mindig nagy a kereslet. Adj az áruházadnak egy meggyőző, emlékezetes identitást, és sokkal többnek fogják tekinteni, mint egy egyszerű bizományi boltot.

Adatbeviteli guru

Lehet, hogy nem ez a legjövedelmezőbb vagy legizgalmasabb munka az univerzumban, de az adatbevitel biztosan biztosíthatja a szükséges anyagiakat ahhoz, hogy otthonról vagy külföldről dolgozhass. Ráadásul az adatbeviteli munkák ritkán igényelnek sok időt vagy figyelmet, ellentétben az otthoni üzleti ötletek listáján szereplő sokakkal. Kedvenc podcastjaid vagy hangoskönyved hallgathatod, miközben a saját munkaidődben dolgozol.

Ráadásul, mivel az adatbevitelhez csak egy számítógépre van szükséged, ez minden bizonnyal egy alacsony induló költségekkel járó otthoni üzleti ötlet - ha már van egy laptopod, és van egy megbízható WiFi-kapcsolatod, akkor nagyjából minden készen áll.

Online korrepetitor

Akár szakértője vagy egy bizonyos tantárgynak, például a számtannak vagy a biológiának, akár a szabványosított teszteken, például a SAT vagy az MCAT vizsgán elért legjobb pontszámokat szerezted, megoszthatod ezt a tudást a jelenlegi diákokkal, akik előnyt szeretnének szerezni. Ha tehát szenvedélyesen szeretsz tanítani, naprakészen ismered azon tesztek formátumát és irányelveit, amelyekre a diákokat oktatni szeretnéd, és jól érzed magad a tartalom kezelésében, akkor itt az ideje, hogy online korrepetálási vállalkozásba kezdj.

És akárcsak a többi online otthoni üzleti ötletnél, itt is könnyen kiszolgálhatod az ügyfeleket telefonon vagy - ebben az esetben - egy videokonferencia-programon, például a Skype-on vagy a Zoomon keresztül.

Meglévő e-kereskedelmi vállalkozás megvásárlása

Nem minden otthonról indítható üzleti ötlethez kell a nulláról kezdeni. Ha inkább egy olyan bevételi forrásba szeretne befektetni, amelyet otthon vagy útközben is fenntarthatsz, fontold meg egy már működő e-kereskedelmi vállalkozás megvásárlását. Az árak számos tényezőtől függően nagymértékben eltérnek, beleértve a teljes termelt bevételt, a nyereségpotenciált, a rendelkezésre álló eszközöket (például az e-mail listát vagy a közösségi követést), a készletet és egyebeket. Egyes eladók még be is vesznek és megtanítják neked az üzletük működtetésének csínját-bínját.

Az Exchange egy Shopify által működtetett piactér a webáruházak vásárlásához és eladásához. A listák között böngészhetsz a költségvetésednek, tapasztalati szintednek és igényeidnek megfelelő vállalkozások között. Lehet, hogy egy bevált üzletet szeretnél vásárolni, és hajlandó vagy több pénzt befektetni a megszerzésébe. Vagy talán megakad a szemed egy olyan kiaknázatlan potenciállal rendelkező vállalkozáson, amelyre szeretnél építeni.

Nem kívánt tárgyak eladása

használt ruhák

Ahogy a fogyasztók egyre környezettudatosabbá válnak, úgy keresik a módját annak is, hogy vásárlási szokásaikat a fenntarthatóság támogatása érdekében alakítsák át. Az újraértékesített ruházati ipar csak az Egyesült Államokban 4 milliárd dolláros iparág. A COAL N TERRY egy sikeres otthoni vállalkozás, amely vintage leleteket árul. És bár ez egy példa a könnyű otthoni üzleti ötletekre, amely nem éppen otthonról indult - egy egyetemi kollégiumi szobából -, azóta hűséges követői és híres rajongói márkává nőtte ki magát.