, 2021/7/1

Az online vállalkozásban az a szép, hogy relatív olcsón elindítható. Nem kell üzlethelyiséget bérelni. Megspórolható a céges autó. És ennek tetejében még emberekre sincs feltétlen szükség az induláshoz.

Online vállalkozás

Ahhoz, hogy piacvezetőkké váljunk, szükség van a megkülönböztetésre tehát arra, hogy valami más oldalát fogjuk meg a piacnak, vagy más megvilágításba helyezzük a jelenleg is működő módszereket, vagy magát az ötletet. Tehát tudnunk kell, hogy valóban van-e kereslet az eladásra kivált szolgáltatásra , vagy csak mi gondoljuk erős fájdalom pontnak, de a vásárlók nem.

Hangalámondó

Ahogy minden téren sok lehetőség van így nagyon sok videó készül akár animációs akár normál videó és ezekhez keresnek hang alámondót..Ezzel profibbá téve a videót. Ha van egy jellegzetes hangod nyerő vagy, nem kell más csak egy jó mikrofon. Utána már csak beszélni kell.

Nézz körül az interneten található még erre is tréning amivel készülhetsz. Érdemes belekezdeni a dologba, mert a magyarok nem igazán vannak benne és nincs a mi online világunkban benne.

Blogger

Egy nagyon tág téma, és igen messze vihet. Legyen egy konkrét témád és hozzá egy célcsoport akik lelkesen olvassák az írásaidat, akkor jó esélyed van,hogy a blogodra vállalkozást építs. A legjobb, ha előre már tudod mi az amivel a későbbiekben pénzt akarsz keresni. Végtelen a lehetőségek tárháza. Adhatsz tanácsokat, élő kurzusokat, termék eladással is foglalkozhatsz és még nagyon sok lehetőség van.

Készíts egy WordPress  weboldalt és készülhet a tartalom. Később  rájössz, sok mindenbe kell szép fokozatosan beletanulni: a szövegírásba, a bejegyzéseid közösségi médiában történő népszerűsítése, és a blogodban rejlő lehetőségek pénzzé váltása. Tanulmányozd az összes marketinges blogot.

Fordító

Napjainkban az idegen nyelv ismerete szinte létfontosságú. Amikor hivatalos vagy egy sürgős megoldásra van szükséged, akkor a legjobb megoldás fordítóhoz, fordító irodához fordulni. Ha rendelkezel idegen nyelv tudással amit folyékonyan beszélsz, és van már egy két referencia munkád amit fel tudsz mutatni, akkor egy laptoppal a birtokodban a világ minden tájáról tudsz fordítóként dolgozni.

Komoly szaktudásra van szükséged amit nem lehet csak úgy megszerezni, de különböző tanfolyamokon vagy egyetemen meg tudod szerezni. Tudni kell, hogy műfordítóként végzettség nélkül is dolgozhatsz, de a szakfordítói munkához már szakirányú egyetemi végzettség kell. Nem könnyű behatárolni, hogy mikortól számít egy szöveg szakfordításnak, de a fordítóirodák nagy része például csak szakfordítói oklevéllel rendelkezőknek szervez ki munkát a szöveg jellegétől függetlenül.

Laptop és telefon kiegészítők

Egy olyan konkrét termékkategória, ami a home office-nak, a mobil eszközöknek, és a digital nomad életmód hatalmas népszerűségének hála bekerült a sikeres vállalkozási ötletek válogatásába. A különböző elektronikai kiegészítők értékesítése.

Az emberek szeretnek kitűnni és különlegesek lenni, amely igényt a jelenlegi telefonok és laptopok nem elégítenek ki. Érdemes olyan kiegészítőkre, tokokra, matricákra rámenni, amelyek egyedivé, különlegessé teszik a 21. század talán legtöbbet használt elektronikai berendezéseit.

Online tanfolyam készítő

Ha van valamilyen szaktudások amiről tudod, hogy van rá kereslet,te képes vagy és hajlandó plusz munkára a tudással  és tapasztalattal készíthetsz útmutatókat. videókat, tananyagokat.  .Próbálj  ki mindent, hogy megtaláld a legjobb megoldást.

Meg kell tanulnod felvenni és felmondani a hanganyagot, videót szerkeszteni, weboldalt készíteni, szövegeket írni, márkát építeni, marketinges rendszert összeállítani, értékesíteni a terméket. A nehézségeidet könnyen felülmúlhatják a sikerek és elismerések.

Vannak kurzusok a segítségedre. Találd ki a témát amiről beszélni szeretnél és fontos, hogy mindig új tartalmad legyen. Tudnod kell, hogy hogyan fogják támogatni a videót a későbbiekben a pénzedet. Elég olcsóbb eszközökkel kezdened és folyamatosan tudod fejleszteni a későbbiekben.

Webáruház

A modern internetes világban már nemcsak pénzkereseti lehetőségek vannak online téren, hanem elkölthetem a pénzünket is ugyanott. Ennek biztosítására egyre több webáruház, webshop jön létre.nagyon sok esetben van egy fő ágazat mint gyermekruha, papír stb.

Sokan úgy gondolják bonyolult  feladat, de már egyre könnyebb belekezdeni. A raktározást, a csomagolást és a szállítást is ki lehet szervezni. Egy kisebb webáruházhoz legelőször jó termék és jó marketing stratégia kell.

Kínai import, majd eladás online piactereken

Ebben az online vállalkozásban  az a jó, hogy nincs hozzá szükség még saját weboldal felépítésére sem. Gyorsan  beindítható, csak be kell szerezni a termékeket – ami lehet bármi, a naptejtől a kávén át egészen a kerti eszközöket is, és adhatod is tovább.

Itt sokkal kevesebb eladást tudsz termelni, mintha saját márkád lenne. Mindig kevesebb a bizalom akik itt vásárolnak azok részéről, mert tudják magánszemélytől vásárolnak és könnyebben eltűnhet mint a cégek.

Két fontos dolgot kell tudnod:

Melyek a legjobb kínai gyártók/beszállítók. Melyek a legjobb online piacterek a terméknek. A legnépszerűbb kínai cégek, ahonnan könnyen és olcsón lehet beszerezni a termékeket közvetlenül a gyártótól:

Alibaba

Aliexpress

Ugyanaz a két vállalat.a különbség az, hogy az Alibaba más cégeknek gyárt, tipikusan nagy mennyiségben. Az Aliexpress ezzel szemben magánszemélyeknek gyárt, ezért kis mennyiségeket is lehet rendelni.

Tudni kell.

Ha nem használt dolgokat adsz el online piacon, akkor ez már gazdasági tevékenység.

Ami azt jelenti adóznod kell és egészségügyi hozzájárulás kötelezettsége is lesz.    

Online étkezési tanácsadó

Nagyon fontos az egészség az emberek életében,amit legtöbbször az étkezéssel szokták összehozni. Nagyon sok ételalergiás ember él így egyre felkapottabb a táplálkozási iparág. A keresési adatok jól szemléltetik ezeket. Sok információ érhető el az egészségről a különböző blogokon, de minden oldal mást és mást ajánl. Nehéz kiigazodni a hatalmas információ-cunamiban.

Ezért van nagy szükség szakemberre, aki  személyre szabottan adhat tanácsot az egyes étkezési panaszokra. Ezt az online vállalkozási ötletet is lehet otthon végezni, nem szükséges hozzá semmi más, mint a laptopod, internetkapcsolat – és a szaktudás.

Saját út, tapasztalat

Az egyik legizgalmasabb online vállalkozási ötlet forrás, amikor az ötlet egy saját személyes tapasztalatból jön létre. Ha megoldottál már egy nagyobb problémát az életedben, ezek a tapasztalatok nagyon értékesek lehetnek mások számára, akik még csak most állnak neki a probléma megoldásának. Így ez is potenciális online vállalkozási ötlet forrássá alakítható.

Webáruház karbantartás

Vannak kereskedők akik a kereskedelemhez értenek, de a nem értenek  az online platformhoz. Ezek a kereskedők fizetnek egy fejlesztő cégnek aki csinál nekik egy profi webshopot. Amikor azt a webáruházat szerkeszteni, módosítani  kellene, az online világhoz nem értő kereskedő bajban van. Itt jöhetsz Te, aki webáruház karbantartására szakosodott,tudod, hogyan kell frissíteni, termékeket feltölteni, vagy hibákat javítani.

Esetleg 10-20 ezer forintot bármelyik webshop tulajdonosa hajlandó lesz neked fizetni ezért. Ki tudod számolni , hány webáruház ügyfélre van szükséged ahhoz, hogy egy jól jövedelmező vállalkozást futtass.

Egy piaci lehetőség felismerése

Nap mint nap találkozhatunk olyan problémákkal a saját életünkben, amire nem találunk elég jó megoldást. Minden, ami a mi életünkben frusztráló, amiben csalódtunk, vagy amivel elégedetlenek vagyunk, jó eséllyel másoknak is gondot okoz, így ezek a tapasztalatok akár potenciális online vállalkozási ötlet forrásként is szolgálhatnak.