, 2021/12/10

Négyezer cégtulajdonos a franchise-iparban nem tévedhet. Ennyi franchise vállalkozásnál szerepel az olajcsere a járműápolási szolgáltatások listáján. És mivel sok ügyfél ragaszkodik a régebbi járműveihez, azok a franchise-üzemeltetők, amelyek az alapvető javítási és karbantartási szolgáltatások felvételével bővítették kínálatukat, forgalmasabbak, mint valaha.

oil changers franchise

Négyezer cégtulajdonos a franchise-iparban nem tévedhet. Ennyi franchise vállalkozásnál szerepel az olajcsere a járműápolási szolgáltatások listáján. És mivel sok ügyfél ragaszkodik a régebbi járműveihez, azok a franchise-üzemeltetők, amelyek az alapvető javítási és karbantartási szolgáltatások felvételével bővítették kínálatukat, forgalmasabbak, mint valaha. Egy átlagos ügyfél évente körülbelül 15 000 mérföldet tesz meg, és 5000 mérföldenként cserél olajat. Ez évente 7 milliárd dolláros bevételt jelent az olajcsere-ipar számára.

Kevés franchise működik úgy, hogy csak olajcseréket végez. A franchise-ok által nyújtott kiegészítő szolgáltatások, mint például a gumiabroncscsere, jelentik a pénztermelőket. Ha Ön képzett üzletember, de semmit sem tud a járművekről, ne írja le az olajcsere-franchise-t. Mindegyikhez intenzív képzés és támogatás tartozik. A mobil olajcsere-franchise-ok fellendülésre készülnek, különösen mivel egyre többen dolgoznak otthonról. Az emberek nagyon kényelmesnek találják, hogy az autószerviz a helyükre jöjjön, akár az otthonukba, akár a munkahelyükre.

Trendek és tények az olajcsere-franchise-ról

Talán nem gondolnád, hogy az olajcserékből sok profit származik, de ahogy a régi mondás tartja: ahol sár van, ott sár van. Az olajcsere-franchise-ok valóban elvégzik azt a piszkos munkát, amire nekünk, többieknek nincs időnk vagy készségünk. A legtöbben tudunk autót vezetni, de a nagy többségünk nem tudná, mit kell csinálni a motorháztető alatt.

Az olajcsereüzletek különösen jól működnek a városi és külvárosi lakott területeken, mivel a családok általában több járművel rendelkeznek, és hajlandóak több pénzt költeni a karbantartásra. A vidéki közösségekben az emberek inkább megtanulják, hogyan kell saját maguknak olajat cserélni - valószínűleg azért, mert ezeken a területeken kevesebb olajcsere-franchise van.

Az olajcsere-franchise-üzemeltetők minden gépjárműben kicserélik az olajat, nem csak az autókban. Ez tehát magában foglalja a motorkerékpárokat és robogókat, a furgonokat és teherautókat, valamint a szabadidős járműveket, például az autóbuszokat és a pótkocsikat.

Tények az olajcsere franchise-ról

Az olajcsere-szolgáltatások iránti kereslet jelentősen megnőtt az elmúlt években, mivel az egyes járművek átlagos életkora megnőtt. Miközben jelentősen megnőtt az új autók száma az utakon, a legtöbben hosszabb ideig tartanak ki régebbi járműveik mellett, ami azt jelenti, hogy az olajcsere-franchise-ok szolgáltatásaira kell támaszkodniuk, hogy üzemben tartsák azokat.

Az idősebb autók rendszeresebb karbantartást igényelnek, ami jó hír az olajcsere-franchise-ok számára. Bár az olajcserével rengeteg munka van, a nagy nyereséget azok a vállalkozások érik el igazán, amelyek bővítik szolgáltatási portfóliójukat. A további szolgáltatások közé tartozik az ablaktörlőcsere, az általános tuning, a gumiabroncscsere és az általános szervizelés - ezek mindegyike maximalizálja a nyereséget. A szerelői szolgáltatásokban komoly árrést lehet elérni, ezért minél szélesebb körű a szolgáltatási kínálata, annál valószínűbb, hogy jelentősebb nyereségre tesz szert.

Egyes olajcsere-franchise-ok a téglaépületekben működő helyszínekre támaszkodnak, míg mások mobil szolgáltatásokat nyújtanak, és az ügyfelek címére utaznak a munka elvégzésére. A mobil vállalkozások esetében természetesen jelentős különbség van a ráfordításokban, ami nagyobb potenciális nyereséget jelent.

Franchise Vs. Független

Mint minden franchise-lehetőség, az olajcsere-franchise is kezdeti befektetést igényel, amely 50 000 dollártól több százezer dollárig terjed. Természetesen a legtöbb vállalkozást indítani kívánó ember nem tudna belevágni a választott iparágba pénzkölcsönzőtől származó finanszírozás nélkül. Itt jön be a franchise, mert a bankok és a pénzkölcsönzők gyakran a franchise üzleti modellt részesítik előnyben. A franchise-ok kész hírnévvel és bizonyítottan nyereséges, fenntartható és növekedési múlttal rendelkeznek.

A hitelezők a kamatlábakat annak valószínűsége alapján számítják ki, hogy biztos megtérülést látnak a befektetésükön, és a franchise-ok gyakran kapnak kedvező kamatokat, mivel egy már bevált, bizonyított partnerség támogatásával indítanak vállalkozást. A független vállalkozások ezzel szemben gyakran küzdenek az induló hitelek ésszerű kamatlábainak eléréséért, mivel sokkal nagyobb pénzügyi kockázatot jelentenek.

A független vállalkozások nem rendelkeznek a franchise-anyavállalatok hírnevével, és a független vállalkozások ritkán tudják bizonyítani, hogy üzleti modelljük életképes. A független cégek nagyobb valószínűséggel buknak meg, mint a franchise vállalkozások. A Forbes szerint a kisvállalkozások mintegy fele bukik meg az első öt évben, és csak minden harmadik vállalkozás éli túl az évtizedet.

A kudarc egyik fő oka a piaci behatolás hiánya, vagy annak felfedezése, hogy nincs piaci igény a vállalkozásra. A franchise vállalkozások sokkal tovább maradnak életben, mint az egyéni vállalkozások, mert üzleti modelljük már bizonyított - az üzletre bizonyíthatóan van piaci igény.

Luby Dudes

A Luby Dudes egyszerűen tartja a dolgokat. A vállalkozás kicseréli a szűrőt és az olajat. Az olajcsere vákuumos rendszerrel történik, és a Luby Dudes gondoskodik a használt olaj ártalmatlanításáról. Ennyi az autóápolási szolgáltatás, amit kínálnak. Az ügyfelek lehetnek lakossági és kereskedelmi ügyfelek egyaránt. A Luby Dudes a több járművel vagy járműflottával rendelkező kereskedelmi ügyfeleket is kiszolgálja. Az ügyfelek azonnali olajcserét élvezhetnek, anélkül, hogy le kellene adniuk a járművet vagy várakozniuk kellene. A szolgáltatás kényelme a legerősebb értékesítési szempont.

Legalább 30 000 dollár készpénzre lesz szüksége induló díjként az egyik ilyen franchise-hoz.

Spiffy Green

A Spiffy Green szintén az azonnali olajcserére specializálódott. A Spiffy Green franchise-ok a csere és az új szűrő szolgáltatáshoz némi kiegészítést is kínálnak. Az ügyfelek Spiffy Green (környezetkímélő) autómosást és belső részleteket is igénybe vehetnek. A belső részletek tisztítása magában foglalhatja a fertőtlenítést és a fertőtlenítést. A cég gumiabroncsjavítást, -cserét is kínál, és újrahasznosítja a használt gumiabroncsokat. A gumiabroncsok újrahasznosítása környezetbarát eljárással történik. A Spiffy Green által használt összes anyag környezetbarát.

Legalább 50 000 dollár készpénzre lesz szüksége indulási díjként.

Victory Lane gyors olajcsere

Ez a cég igazi gyors olajcserét és új szűrőt kínál. A Victory Lane magában foglalja az alapvető karbantartási ellenőrzéseket, például az öblítést és feltöltést, a fagyálló és az ablaktörlő folyadékokat. Az iparág franchise-üzleteihez hasonlóan a Victory Lane egyszerűen tartja a dolgokat.

Ez egy viszonylag egyszerű üzleti modell. Az üzlet korábban Pit Stop Quick Lube néven volt ismert.

Olajcsere és további járműszervizek

Ezekben a franchise-rendszerekben van néhány közös vonás. Valamennyi franchise-rendszer kiterjedt képzést kínál speciális központokban, és helyszíni támogatást is tartalmaz. Egy új franchise-tulajdonos legalább 6 hetes képzésre számíthat. A franchise díjak 30 000 dollár körül kezdődnek, de jelentős készpénzkiadás következik. Átlagosan legalább 100 000 dollár készpénzre lesz szüksége a készlet és a felszerelés megvásárlásához ezeknél a franchise-oknál.

Fleet Services International, Ltd.

A Fleet Services International a Richard Petty márkanév alatt ismert. Ez nem egy valódi franchise, franchise díjjal. Ehelyett a Fleet Services megköveteli, hogy a kérelmező legalább 50 000 dollár készpénzzel rendelkezzen, "területi díjként". A Fleet Services magában foglalja az autóipari és a nehéz tehergépjárművek (teherautók) olajcsere-szolgáltatásait és javításait. A Fleet Services nehéz tehergépkocsikra vonatkozó része magában foglalja a kereskedelmi és kormányzati flottákat. A kereskedelmi és kormányzati flottákkal végzett munka képezi e franchise-ok gerincét.

Merlin 200 000 mérföldes üzletek

A Merlin teljes körű járműgondozást kínál. Egy új Merlin franchise díja 30 000 dollár, plusz 110 000 dollár készpénz. A vállalatnak speciális Motivációs és Teljesítményprogramjai vannak az alkalmazottak számára.

Strickland Brothers

A cég 10 perces, autós szervizeléséről ismert. Szükség van 50.000 dollár franchise díjra és minimum 200.000 dollár készpénzre. A Strickland sok segítséget nyújt a marketingben, különösen az ügyfélmegtartó kampányokban. A Strickland a meglévő Quick Lube franchise tulajdonosoknak is segít a Strickland Brothersre való átállásban.

Express olajcsere és gumiabroncs mérnökök

Ahogy a neve is mutatja, az Express Oil Change and Tire Engineers olajcserét és teljes gumiválasztékot kínál. A kettős fókusz egyszerűbb működést eredményez ezeknek a franchise-oknak. A franchise díj 50 000 dollár, de ha több új Express-t szeretne nyitni, a franchise díj 25 000 dollár fejenként. Az indítási költségek csökkenthetők, ha lehetőség van egy meglévő épület átalakítására. A meglévő épületnek rendelkeznie kell áthajtóhelyekkel.