, 2021/11/30

Akár már kezdett kifogyni, akár teljesen kifogyott a tinta, kellemetlen meglepetés érheti, amikor eljön a patronok vagy palackok cseréjének ideje. Egyes tintacsomagok akár a nyomtató eredeti árát is elérhetik, így az utántöltés költséges lehet.

printers with cheap ink

Maguk a nyomtatók is alacsony laphozamúak lehetnek, így folyamatosan cserélni kell a tintapatronokat, ha folytatni szeretnéd a nyomtatást, ami idővel gyorsan összeadódhat. Ezenkívül az olcsó tintával rendelkező nyomtató megtalálása nem csak az új patronok áráról szól, hanem arról is, hogy a patronok idővel mennyire költséghatékonyak.

A legjobb családi nyomtató olcsó tintával: Brother MFC-J4335DW

Az általunk tesztelt legjobb otthoni használatra szánt olcsó tintával rendelkező multifunkciós nyomtató a Brother MFC-J4335DW. Ez a színes tintasugaras nyomtató a Brother INKvestment Tank rendszerét használja, amely a tintatartályok és tintapatronok kombinációjával kiváló oldalszámot biztosít. Nyomtatásonkénti költsége kiemelkedően olcsó, így az új patronok költségeit tekintve nagyon hatékony nyomtató.

Nagy beolvasási felbontású síkágyas szkennerrel és automatikus dokumentumadagolóval rendelkezik, így kiválóan alkalmas családi fotók vagy fontos dokumentumok digitalizálására. Nagyon gyorsan nyomtat, és egy teljes esszét vagy jelentést kevesebb mint egy perc alatt elkészít, ami azt jelenti, hogy nem kell várakoznia. A csatlakozási lehetőségek között szerepel az Apple AirPrint, a Mopria Print Service és a Wi-Fi Direct, így számos különböző eszközről könnyedén nyomtathat.

Sajnos nem támogatja a harmadik féltől származó patronokat, de vannak XL patronok, amelyek nagyobb oldalhozamot és jobb nyomtatási költséget biztosítanak. Emellett három különálló színes patront használ, így csak a kifogyott színeket kell cserélni. A vele nyomtatott fényképek csak rendben vannak, ezért ha sokat nyomtat fényképeket, jobban jár, ha egy dedikált fotónyomtatót szerez be. Ennek ellenére ez egy jól használható családi nyomtató, és az általunk tesztelt legjobb olcsó tintával működő otthoni nyomtató.

Megfizethetőbb tinta alternatíva: Epson EcoTank ET-3760

Ha olyan nyomtatót szeretne, amellyel még több pénzt takaríthat meg a tintán, vegye fontolóra az Epson EcoTank ET-3760 nyomtatót. Nem rendelkezik beépített faxszal, és összességében sokkal lassabban nyomtat, mint a Brother MFC-J4335DW, de a szupertankos tintarendszert használja, amely kivételesen kiváló oldalhozamot biztosít jóval olcsóbb nyomtatásonkénti költség mellett. Maguk a tintapalackok utántöltése is sokkal olcsóbb, ami hasznos, ha új tinta vásárlására kerül a sor.

A fényképeket is részletesebben nyomtatja, de sajnos a színek közel sem olyan pontosak. Emellett nem tűnik olyan jól megépítettnek, mivel az automatikus dokumentumadagolója gyenge, a lapolvasó fedele pedig olyan zsanérokkal rendelkezik, amelyek csak egy vékony könyvhöz eléggé megemelkednek. Ha gyorsabb nyomtatási sebességgel és beépített faxszal rendelkező családi nyomtatóra van szüksége, válassza a Brother készüléket. Ha azonban a magas laphozamot és az alacsony nyomtatási költséget helyezi előtérbe, válassza az Epsont, mivel ez még mindig az egyik legjobb otthoni használatra szánt, olcsó tintával működő multifunkciós nyomtató.

A legjobb otthoni irodai nyomtató olcsó tintával: Epson EcoTank

Az általunk tesztelt legjobb olcsó tintával rendelkező irodai nyomtató az Epson EcoTank ET-4760. Ez a multifunkciós tintasugaras modell négy újratölthető tintatartályt használ, amelyek hihetetlenül sok oldalt eredményeznek, így nem kell gyakran újratöltenie őket. Ez segít abban, hogy az egy nyomtatásra jutó költség kivételesen alacsony maradjon, amely az egyik legalacsonyabb az általunk teszteltek közül.

Emellett tele van irodai használatra nagyszerű funkciókkal, többek között egy síkágyas szkennerrel, amely nagy szkennelési felbontással és színmélységgel rendelkezik. Automatikus dokumentumadagolóval is rendelkezik a többoldalas dokumentumok gyors beolvasásához. A fekete szöveges dokumentumok tisztességesen gyorsan nyomtatnak, bár a színes dokumentumok és fényképek jelentősen több időt vesznek igénybe. A nyomtatás többféle módon is történhet, többek között Ethernet, USB-kábel, Wi-Fi, Apple AirPrint és Mopria Print Service segítségével.

Sajnos, bár rendelkezik automatikus dokumentumadagolóval, nem képes kétoldalas beolvasásra, így a kétoldalas dokumentumok minden oldalát kézzel kell megfordítani. Emellett nem támogatja a Bluetooth-t és az USB flash meghajtóról történő nyomtatást sem. Míg a fényképnyomtatás minősége és színpontossága nem biztos, hogy elegendő a professzionális használathoz, alkalmi színes és fényképnyomtatáshoz megfelelő lehet. Mindent egybevetve ez egy nagyon jó választás kis vagy otthoni irodák számára, ha spórolni szeretne a tintával.

A legjobb fekete-fehér nyomtató olcsó tintával: Epson EcoTank

Az általunk tesztelt legjobb otthoni használatra szánt, olcsó tintával működő fekete-fehér nyomtató az Epson EcoTank ET-2760. Az építési minőség megfelelő, a tápkábel levehető, így könnyen cserélhető, és a tintatartályok szintje könnyen látható. Van egy síkágyas szkenner, jó szkennelési felbontással és színmélységgel, ami azt jelenti, hogy könnyen digitalizálhatja a régi fényképeket.

Szupertankos tintarendszert használ, és kivételesen sok fekete oldalt eredményez, hihetetlenül alacsony nyomtatásonkénti költség mellett. Ha szükséges, színesben is tud nyomtatni, és meglehetősen jó megjelenésű fényképeket készít, fantasztikus színes oldalhozamot kínál, hasonlóan kiemelkedő nyomtatásonkénti költség mellett. A csatlakozási lehetőségek nagyszerűek, többek között támogatja az Apple AirPrint és a Mopria Print Service szolgáltatást, és az Epson iPrint társalkalmazás segítségével nyomtathat, szkennelhet, másolhat és karbantartási feladatokat végezhet.

Sajnos az automatikus dokumentumadagoló hiánya miatt a hosszú dokumentumok beolvasása fárasztó lehet, a nyomtatási sebesség pedig összességében gyenge. A színpontossága is rossz, de ez nem jelenthet problémát, ha csak fekete-fehérben tervez nyomtatni. Mindent egybevetve ez egy jó nyomtató fekete-fehér nyomtatáshoz, és olcsó tintája hosszú távon segít alacsonyan tartani a költségeket.

A legjobb olcsó tintával rendelkező olcsó nyomtató: Brother MFC-

Ha kevés pénzből gazdálkodik, az általunk tesztelt legjobb otthoni használatra szánt, olcsó tintával rendelkező nyomtató a Brother MFC-J1205W. Ez a Brother saját fejlesztésű INKvestment Tankját, egy hibrid patron-tartály rendszert használ, és nagyszámú fekete és színes oldalt eredményez, figyelemre méltóan olcsó nyomtatásonkénti költséggel. Van egy síkágyas szkenner is, amelynek zsanérjai kissé megemelkednek, ha kissé vastagabb hordozókat, például magazinokat kell beolvasni.

Egy kedvező árú nyomtatóhoz képest nagyon jól megépítettnek tűnik, és a hátsó ajtón keresztül könnyen hozzáférhet az esetleges papírelakadásokhoz. A kimeneti tálcát teljesen befelé tolhatja, hogy a nyomtatót még kompaktabbá tegye. A kinyomtatott fényképek tisztességesen néznek ki, és a színek pontossága elfogadható az alkalmi használathoz. A csatlakozási lehetőségek kielégítőek, beleértve az Apple AirPrint és a Mopria Print Service szolgáltatást, és a frissített Brother Mobile Connect alkalmazással nyomtathat, szkennelhet, másolhat és végezhet karbantartási feladatokat.

Sajnos a dokumentumok nyomtatása lassú, nincs automatikus duplex nyomtatás, és a Bluetooth hiánya egyesek számára kellemetlen lehet. Képernyő sincs, de számos funkciógomb és állapotjelző lámpa segíti a könnyebb kezelhetőséget. Mindent egybevetve ez egy jó nyomtató, ha kevés pénzből gazdálkodik, és olyasmit szeretne, ami nem roncsolja a bankot.

Top 6 nyomtatási költség/nyomtatási arány nyomtatók listája 2021 decemberében

Epson EcoTank ET-4760 - A legjobb otthoni irodai nyomtató olcsó tintával

Canon G7020 - A legjobb Canon multifunkciós otthoni nyomtató

Canon Pixma MG3620 - A legjobb olcsó nyomtató olcsóbb tintával

Brother J995DW - A legjobb otthoni használatra szánt nyomtató a legolcsóbb tintával

Brother MFC-J805DW - Jó alacsony költség/oldal arányú nyomtató

HP Neverstop 1202w - HP olcsó lézernyomtató családi használatra

Canon G7020 - Budget Deal & Jó nyomtató otthoni használatra a legolcsóbb tintával

A Canon G7020 messze a Budget & a legjobb olcsó nyomtató otthoni használatra a piacon kapható legolcsóbb tintával, kiemelkedő költség-nyomtatási aránnyal.

A Canon már régóta a játékban van, és a legjobb a költségvetés alatti nyomtatóeszközök gyártásában. A Canon egyik ilyen alkotása a G7020. A Canon PIXMA G7020 kemény műanyagból készült, és ígéretesnek tűnik a hosszabb élettartamra.

A Canon okos tervezésének köszönhetően sokkal könnyebbé vált a karbantartása. Rendelkezik ugyanis arról, hogy a papírelakadásokat hátulról lehet javítani anélkül, hogy az egész felső részt fel kellene emelni. A Canon mind az elülső, mind a hátsó papírtálcán beépített egy csúszkát a különböző oldalméretekkel való egyszerű beállításhoz.

A vezérlőpanel fel-le dönthető, és egy monokróm, kétsoros, teljes pontmátrixú kijelzőt tartalmaz, amelyet egy csomó fizikai gomb vesz körül a nyomtató különböző opciói közötti manőverezéshez.

A kijelző azonban egy kicsit béna, mivel egyszerre csak korlátozott számú szöveget képes megjeleníteni. Bár a kezelőpanel fel- és lefelé dönthető, a kijelző még mindig rosszul látható. A nyomtató beépített lapolvasónak ad otthont, amelynek síkágyas mérete 8,5″ x 11″, a beolvasási felbontása pedig 1200 DPI. Emellett osztozik az automatikus dokumentumadagoló támogatásában és 24 bites színmélységgel rendelkezik. A legnagyobb csalódás a duplex szkennelés hiánya.

A Canon G7020 nyomtatási sebessége igen kiábrándító. A csak fekete szöveges dokumentum nyomtatása 5 PPM sebességgel történik, míg a színes dokumentum nyomtatása 3 PPM-re jött ki. Egy 4″ x 6″ méretű színes fénykép nyomtatásával teszteltük, ami körülbelül 55 másodpercig tartott. A nyomtatási sebességet tekintve csupán csalódást okoz.

Az egyetlen terület, ahol ez a nyomtató kiemelkedik a legtöbb más otthoni nyomtató közül ebben az árkategóriában, a nyomtatási költségek. A Canon G7020 nagyon tisztességes nyomtatásonkénti költségaránnyal rendelkezik. Legyen szó fekete, színes vagy fotónyomtatásról, a Canon G7020 kiváló munkát végez a nyomtatási költségek minimalizálásában.

Canon Pixma MG3620 - Legjobb nyomtató otthoni használatra a legalacsonyabb tintatartalommal

A Canon Pixma MG3620 az egyik legolcsóbb nyomtató, amelyet megengedhetsz magadnak otthoni használatra. A Canon elsajátította az olcsó, de hatékony nyomtatók gyártásának művészetét olcsó tintával. A Canon Pixma MG3620 egy ilyen remekmű. Ez egy nagyon megfizethető, mégis nagy teljesítményű otthoni nyomtató, amelyet 2020-ban vásárolhat.

Ami a felépítését illeti, vékony műanyag burkolat borítja, ami szerintem nem olyan nagyszerű. Azonban figyelembe véve az árat, amiért kínálják, nincs komoly panasz. A nyomtatóból hiányzik a kijelző is, ami elég nagy csalódás. A készülék szkennere meglehetősen jó, a maximális beolvasási felbontása 1200 DPI, és 24 bites színmélységgel rendelkezik. Ezen a készüléken nincs automatikus dokumentumadagoló funkció, és a kétoldalas beolvasás sem támogatott.

Ez a nyomtató 8,5″ x 11″-es síkágyas beolvasási mérettel büszkélkedhet. Maga a nyomtató nagyon elegáns és kompakt, méretei 6,1″ (15,4 cm) x 17,7″ (45,0 cm) x 12,1″ (30,7 cm), súlya pedig körülbelül 5,3 kg (11,7 font). Három különböző színben, piros, fekete és fehér színben kapható. A nyomtató minőségéről szólva a Canon Pixma MG3620 jól teljesít, gazdag részletgazdagsággal.

A pontosság azonban éppen csak az átlagos szint felett van, a színek kissé túlszaturáltak, és itt-ott egy kis sávosodás is megfigyelhető, különösen a szürkeárnyalatos területen. Mindazonáltal az árához képest, amiért kapható, olcsó tintával még mindig jó nyomtató lehet otthoni használatra.

Brother J995DW -

A legjobb nyomtató a legolcsóbb tintával a listánkon és tökéletes egyensúlyt hoz az ár és a termelékenység között. Ha egy tökéletes otthoni megoldást keres, ne keressen tovább, mint a Brother J995DW. A Brother mindig is élen járt a technológia átvételében. A Brother J995DW egy diadalmenet a Brother kínálatából, amely mindent tartalmaz, amit egy átlagos keres egy 21. századi nyomtatóban.

Ha már az esztétikáról beszélünk, a Brother hihetetlen munkát végzett abban, hogy ezt a nyomtatót kompaktnak tartsa, miközben a minőséget nem kockáztatja. Az egész testet edzett műanyagból készítették, és úgy tűnik, hogy hosszú élettartamúnak ígérkezik. A tintapatronokhoz könnyen hozzá lehet férni a nyomtató elülső nyílásán keresztül. Az elülső részen egy 2,6 hüvelykes érintőképernyős LCD-konzol is található.

Bár a képernyő a megjelenés miatt kisebbnek tűnik, nagyon jól reagál és tisztességes betekintési szögekkel rendelkezik. A beépített szkenner maximális felbontása 1200 DPI, és 8,5″ x 11″ méretű síkágyas szkennelésre alkalmas. Az automatikus dokumentumadagoló funkcióval is büszkélkedhet, de hiányzik belőle a kétoldalas beolvasás képessége. A lapolvasó 24 bites színmélységgel rendelkezik, hogy pontos színeket tudjon előállítani a nyomatokon.

A nyomtatási sebességről szólva, ez a nyomtató 10 PPM sebességgel képes csak fekete szöveges vagy színes dokumentumot nyomtatni, míg egy fotónyomat kiadása körülbelül 50 másodpercig tartott. Az első oldal kimeneti ideje gyorsabb, 8,7 másodperc. Bár a kétoldalas beolvasás támogatása hiányzik, a kétoldalas nyomtatás támogatását még mindig megosztja. A nyomtatásonkénti költség-nyomtatási arány ennél a készüléknél kivételes.

A Brother J995DW minden csatlakozási lehetőséggel rendelkezik, amire jellemzően szükséged lehet. Van Ethernet, USB bemenet a számítógéphez, Wi-Fi a Wi-Fi Direct támogatásával, és támogatja a népszerű felhőszolgáltatásokat. Emellett közvetlenül külső USB Pen Drive-ról vagy SD-kártyáról is nyomtathat.

Brother MFC-J805DW -

A legjobb megfizethető nyomtató otthoni használatra a legalacsonyabb tintapatronnal. Brother MFC J805DW - A legjobb otthoni használatra szánt nyomtató a legalacsonyabb tintapatronnal. A piacon kapható legjobb nyomtató a legolcsóbb tintapatronokkal, amely minden szempontból megfelel. A Brother-t nem kell bemutatni a nyomtatási iparágban. Ez volt a legtöbb technikailag képzett ember személyes választása.

Az MFC-J805DW egy újabb tisztességes teljesítményt nyújt a Brother kínálatában a legolcsóbb tinta rendszerrel. A fizikai megjelenésre térve, ez a nyomtató olyan jól megtervezett, hogy minimális, mégis szemet gyönyörködtető legyen a 7,6″ (19,4 cm) x 17,0″ (43,3 cm) x 13,4″ (34,0 cm) méretekkel és körülbelül 18,1 font (8,2 kg) súlyával. A nyomtató kemény műanyagból készült, és masszívnak tűnik.

A kialakítás lehetővé teszi, hogy a tintapatronokhoz a bal első rekeszén keresztül férjen hozzá. A készülék 1,8"-os kijelzővel büszkélkedhet, amelyhez egy csomó egyéb fizikai gomb párosul. Bár a nyomtatóból hiányzik az érintőképernyős felület, a gombokkal mégis könnyebben kezelhető. A kezelőpanel a nyomtató elülső részén található, és felfelé és lefelé dönthető, ami segít a kijelző látószögének beállításában.

Van egy síkágyas nyomtató beállítása 8,5″ x 11″ szkennelési mérettel, és osztozik az íves nyomtatási funkció támogatásában is. A szkenner maximális felbontása 1200 DPI, a színmélység 24 bit. A nyomtató támogatja az automatikus dokumentumadagoló funkciót, de hiányzik a duplex beolvasási funkció. Kiváló nyomtatásonkénti költségaránya miatt a Brother MFC-J805DW kiemelkedik a Legjobb nyomtató a legolcsóbb tintával kategóriában.

Ez a nyomtató átlagos nyomtatási sebességgel rendelkezik. A csak fekete színű szöveges dokumentum 6 PPM sebességgel érkezett, míg a színes dokumentumot 4 PPM sebességgel nyomtatja. A fotónyomtatás minősége megfelelő, de a nyomtatási sebesség lehetett volna jobb is. A fotónyomtatás körülbelül 85 másodpercig tartott, míg az első csak fekete oldal kinyomtatása körülbelül 9 másodpercig tartott.

HP Neverstop 1202w - A legjobb multifunkciós lézernyomtató otthoni használatra olcsó tintával

Az egyik legjobb otthoni használatra szánt multifunkciós nyomtató olcsó tintával, amelyet 2020-ban a pénze megengedhet magának. Prémium funkciókkal van tele, és az Ön összes dobozát ki kell pipálnia. "Melyik nyomtatónak van a legtartósabb tintapatronja otthoni használatra?" - ezt a kérdést sokszor kapjuk. Meghallottuk, és elhoztuk Önnek a legjobb otthoni nyomtatót a legalacsonyabb tintaköltséggel.

Ismerje meg a HP Neverstop 1202w-t, a legjobb ár-érték arányú otthoni nyomtatót, amelyet ma a piacon megengedhet magának. Ez az első olyan nyomtató a piacon, amely újratölthető tartályt használ a tonerhez. Ez azt jelenti, hogy többé nem kell egy vagyont költenie a drága tonerkazettákra. A HP Neverstop 1202w által kínált sokkal alacsonyabb oldalankénti nyomtatási költség az, ami miatt ez a készülék kiemelkedik a többi nyomtató közül.

A HP szerint ennek az ügyes készüléknek az oldalankénti nyomtatási költségei akár 60%-kal alacsonyabbak, mint a legtöbb más jó multifunkciós nyomtatónak az otthoni használatra szánt olcsó tintával. Ez a kis szörnyeteg rendelkezik mindennel, amit egy megfizethető árú multifunkciós nyomtatóban általában keres. A4-es oldalak fénymásolásához síkágyas szkennerrel büszkélkedhet, és Wi-Fi csatlakozási lehetőséggel rendelkezik, amely támogatja a Wi-Fi direct funkciót. Mindezek megfizethető árcédulával járnak, így ez az olcsó és legjobb nyomtató a kifizetett pénzért.

Ideális választás lehet, ha nem bánja, hogy csak monokróm nyomtatásra van lehetőség, mivel ezen a készüléken nincs színes funkció. Emellett ez a nyomtató egy kicsit kompromisszumot köt néhány, egy otthoni nyomtató számára nem túl fontos tulajdonság tekintetében, mint például az automatikus kétoldalas nyomtatás, a gyorsabb nyomtatási sebesség, a professzionális minőségű szkennelési/nyomtatási felbontás, a nagyméretű LCD kijelző stb.