, 2021/12/8

A munka rugalmasságának kialakulóban lévő világa nagyszerű hír a munkavállalók számára, de a vállalkozók és az ügyfelek számára is. Ha te mobil üzleti ötleteket fontolgatsz, akkor már jól tudod, hogy ez a változó tájkép teljesen új lehetőségeket nyitott meg a vállalatok számára, hogy igény szerint szolgálják ki az ügyfeleket.

mobile business ideas

Az ügyfélhez menő vállalkozások extra kényelmesek lehetnek azok számára, akik pénzt akarnak költeni - a mobilvállalkozások tulajdonosai pedig felárat számíthatnak fel az ügyfél ajtajáig szállított szolgáltatásokért.

Sok esetben egy jelenlegi vállalkozást vagy szakterületet vehetsz, és kerekekre helyezve egy erős új mobil üzleti ötletet hozhatsz létre. Mások egy kicsit inkább arra vannak szabva, hogy mozgó vállalkozások legyenek. Valójában csak az számít, hogy milyen mobil üzletet szeretnél építeni.

Jövedelmező mobil üzleti ötletek

Áttekintünk néhány olyan mobil üzleti ötletet, amelyek a gyakorlatban már bizonyították, hogy működhetnek. Használd ezeket az ötleteket kiindulópontként; nem ezek az egyetlen olyan cég- és szolgáltatástípusok, amelyek utazhatnak.

Haj- és sminkszolgáltatások

Az esküvői piac nagy, és az emberek hajlandóak fizetni a nagyszerű szolgáltatásokért, amelyek extra kényelmesek egy zsúfolt nap során. Az esküvői partik gyakran igényelt szolgáltatásai közé tartozik a haj- és sminkszolgáltatás, ami kiváló mobil üzleti ötletet nyújt. A hagyományos szalonok működtetésével ellentétben a styling furgonját vagy utánfutóját közvetlenül az ügyfelekhez viheti. Természetesen nem az esküvők az egyetlen olyan alkalmak, amelyeken az embereknek szükségük van a glamourcsapatokra - rengeteg más alkalom is van -, de nagyszerű kezdeti piac lehet, amelyet meg lehet próbálni megcélozni.

Állatápolás

Egyes állattartóknak nehézséget jelenthet, hogy kedvencüket az autóba tereljék, és elvigyék a fodrászhoz, hogy megmossák, megszárítsák és felszárítsák. Mobil állatgondozóként egy furgonban vagy utánfutóban kialakított mobil szalon létrehozásával igény szerinti, helyszíni szolgáltatást nyújthat az állattartóknak. Ha a kutyák mellett a macskákat is kiszolgálja, bővíti a piacát.

Technikai segítség

Rengeteg téglaépületben működő műszaki javítóműhely létezik, de az emberek gyakran nehezen tudnak olyan időpontot egyeztetni, amely számukra kényelmes; elvégre a műszaki segítségre általában vészhelyzetben van szükség. Egy tech help jármű hatalmas áldás lehet mind az üzlettulajdonosok, mind a magánszemélyek számára, akiknek speciális segítségre - adatmentésre, képernyőjavításra, vezeték nélküli hibaelhárításra és egyebekre - van szükségük, méghozzá ott, ahol éppen vannak, és a lehető leggyorsabban. Ha képes vagy specializálódni a nehezebb technikai berendezésekre, például szerverekre, akkor a piacod is bővítheted, mivel az ilyen nagy berendezések javítására csak a helyszínen van lehetőség.

Kávé, turmix vagy más speciális kocsi

Ha egy teherautó túl nagy mobil üzleti ötlet, fontold meg helyette egy kocsi alapú vállalkozás létrehozását. Nagy a kereslet az olyan speciális ételek iránt, amelyek nem foglalnak sok helyet, például a csúcsminőségű kávé, a vegán fagylalt, a turmixok és egyebek. Jó móka lehet egy szép napon a kocsival egy forgalmas sétányon lógni, de azt is figyelembe kell venni, hogy az ilyen típusú vállalkozások nagyszerűek lehetnek vállalati rendezvények, partik és egyéb rendezvények lebonyolítására.

Otthoni gondozási szolgáltatás

Gondoskodó egészségügyi szakemberekből sosincs hiány. Ha ez rád vall, akkor érdemes lehet létrehoznod egy ápolási szolgáltatást, amely olyan dolgokat kínálhat, mint az idősgondozás, a sürgősségi ellátás és a csecsemőgondozás. A minősítéseitől függően talán el tud különülni a versenytársaktól azzal, hogy nem csak otthoni ápolást, hanem orvosi ellátást is kínál.

Gyermekjátszótartály

Az elfoglalt szülőknek gyakran jól jön egy kis szünet a gyermekeiktől, akár a munka elvégzése, akár egyszerűen csak a kikapcsolódás érdekében. Ha kreatív vagy és szereted a gyerekeket, érdemes beszerezned egy furgont vagy utánfutót, amely tele van szórakoztató, stimuláló tevékenységekkel, amelyekkel egy-egy órán keresztül szórakoztathatod a gyerekeket. Az olyan projektek, mint a Mobile Mommies, megtalálták a helyüket, és speciális gyermekfelügyeletet kínálnak különleges eseményeken.

Speciális fitneszszolgáltatás

A streaming órákon keresztül történő on-demand fitnesz korszakában miért ne hozhatna létre egy egyenértékűséget személyesen? Ha képzett személyi edző vagy, vagy bizonyos típusú órákat, például jógát vagy barre-t tudsz tanítani, fontold meg egy mobil fitneszüzlet létrehozását. Vagy olyan magánügyfeleket szolgálhatsz ki, akik extra figyelmet igényelnek, vagy akár munkahelyeken is piacra dobhatod magad, mint olyan tanár, aki be tud jönni és stresszoldó órákat tarthat.

Ezermester

Sokan nem képesek megjavítani az otthonukban lévő javításra szoruló elemeket. Az idő, a fogyatékosság, vagy egyszerűen csak nem tudják, hogyan kell, néhány tényező, ami miatt felbérelnek valakit, hogy javítson meg valamit. Általában ezek a barkácsok alkalmasak a házban és a ház körül található tárgyak javítására, például tolóajtók, új készülékek beszerelése, kisebb vízvezeték-javítások (csövek duguláselhárítása vagy csőcsere a mosogató alatt), lyuk foltozása a falon, polcok felakasztása vagy más kisebb feladatok.

A segédmunkások nem dolgoznak nagyobb otthoni javításokon, például nagyobb vízvezeték- vagy villanyszerelési munkákon. Ennek oka általában az államok engedélyezési követelményei azokkal szemben, akik nagyobb otthoni javításokat végeznek.

Szalon vagy gyógyfürdő

Mobil stylistnak lenni kifizetődő lehetőség lehet. A megfelelő tapasztalattal, képzéssel, felszereléssel és engedéllyel kialakíthat egy olyan mobil szalont, amely haj- és körömszolgáltatást nyújt ügyfeleinek. Ügyfélköre a modellügynökségektől kezdve a tehetős magánszemélyekig terjedhet, akik inkább otthonra veszik, hogy a stylistok házhoz jöjjenek. Akár azt is fontolóra veheted, hogy mobil gyógyfürdővel bővülj, amely masszázst, arcpakolást vagy más egészségügyi és luxusszolgáltatásokat nyújt.

Mobil állatgondozás

Becslések szerint több mint 63 millió amerikai háztartásban van kutya, és ez a szám tovább növekszik a még mindig erős világjáró kisállat-boom idején. Ha ehhez hozzávesszük a jelenleg 7 milliárd dollárra értékelt kisállat-ápoló ipart és a sok kutyatulajdonos havi állandó ápolási időpontját, akkor ez nagyszerű lehetőséget jelent a kutyabarátok számára, akiknek megvan a know-how-ja és türelme az ápolási szolgáltatásokhoz.

A biztonságtudatos tulajdonosok számára a mobil kutyakozmetikus kényelmet és nyugalmat jelent. Emellett csökkentheti a háziállatok stresszét is. Szüksége lesz egy teherautóra vagy furgonra, amely fel van szerelve a szükséges felszereléssel és kellékekkel ahhoz, amit az ügyfelek átfogó ápolási szolgáltatásnak tekintenek, beleértve a samponos fürdetést, kefélést, hajvágást, körömvágást, fültisztítást és fogmosást.

Mobil edzőterem

Az öngondoskodás 2021-ben is nagy divat lesz, és a fizikai fittség megőrzése COVID-barát módon kiemelt fontosságú. Az amerikaiak 59%-a azonban nem tervezi, hogy a COVID után visszatér az edzőterembe. Lépjen be a mobil fitneszbe. Sok fitneszszakember kihasználta a szaktudását, és egy szociálisan távoli, edzőtermen kívüli élményt kínált parkokban, parkolókban, kocsibejárókban, garázsokban, magánbuborékokban és hátsó udvarokban. A mobil fitnesz minimális helyet és felszerelést igényel. Nagyszerű, teljes testre kiterjedő edzés érhető el a saját testsúlyunkkal, valamint könnyű súlyzókkal, ellenállási szalagokkal és jógamatracokkal, amelyeket az ügyfelek számára kéznél tarthatunk, feltéve, hogy bemutatjuk és betartjuk a biztonságos tisztítási protokollokat. Ha a személyes fitneszedzői munka izgatja, de még nem rendelkezik tanúsítvánnyal, több akkreditált program is létezik, amelyet fontolóra vehet.

Könyvmobil

Álmodtál már arról, hogy független könyvesboltot nyitsz, de elrettentettek a téglaüzlet indítási költségei vagy az Amazon-nal való versenyzés gondolata? Egy könyvmobil tökéletes belépő lehet, és egy módja annak, hogy felépítsd a márkádat. A könyvmobilnak van egy olyan nosztalgiafaktora, amely a könyvek szerelmeseihez szól, a termelői és kézműves piacokon át a nyugdíjas közösségekig, és értékes forrást jelent az iskolák, valamint az olyan hátrányos helyzetű városrészek lakói számára, ahol könyvsivatagok vannak. A haszonkulcsok vékonyak; azonban más kapcsolódó cikkeket is árulhat magasabb haszonkulccsal, hogy ezt kompenzálja. Van néhány fontos kiépítési és marketing megfontolás, amelyet be kell építeni a tervezésbe.

Pop-up virágkocsi

Ismered azt az érzést, amit akkor érzel amikor virágot veszel vagy kapsz? Az azonnali felüdülés és érzéki élmény? Képzeld el, hogy ezt az érzést újszerű és különleges módon adod át a virágkedvelőknek közösségekben, termelői piacokon és magánrendezvényeken, és még pénzt is kapsz érte. Ha szereted a szép és érdekes növényeket, és van szemed a szép és érdekes növényekhez, valamint kreativitásod, amely alkalmas a művészi elrendezéshez, akkor egy pop-up virágkocsi elindítása olyan bájjal bír, amely biztosan magára vonzza a figyelmet.

A virágokat helyi gazdaságokból szerezd be, és kínálj saját csokrokat, valamint privát DIY virágkötészeti tanfolyamokat. Vagy legyél vándorló tanácsadó olyan eseményeken, amelyekhez virágdekorációra van szükség. Ez az útmutató egy mobil elvarázsolt kert elindításához remek kiindulópont, a tippek a teherautó tervezésétől az előrendelések felvételéig terjednek.

Mobil kávékocsi/kamion

Becslések szerint az amerikaiak 62%-a naponta kávézik. Nemcsak a mélyen L-kedvelők országa vagyunk, de az átlagos kávéfogyasztó naponta 3,1 csészényit fogyaszt. A legtöbben nem tudják a napot anélkül kezdeni, majd gyakran feltöltődnek délben. Amikor az emberek visszatérnek a munkahelyükre és visszatérnek az állandóan mozgásban lévő világba, a kávészünet valószínűleg szívesen látott felüdülés lesz.

Ha egy nagy forgalmú területen megállod a helyed, és figyelemfelkeltő kocsival vagy teherautóval, amely a kávé kiváló minőségéről beszél, ismertséget szerzel, majd ezt a felfogást meg is valósítod, akkor nagyon sikeres lehetsz. A kávé egy magas haszonkulcsú üzletág. Ugyanakkor nagyon versenyképes is, ezért különböztesd meg maadt egy hiánypótló ajánlattal. Adj okot a célközönségének arra, hogy három-négy dollárt költsön egy csészére azzal, hogy valami egyedit kínálsz, amit értékelni fog, például etikusan beszerzett, tisztességes kereskedelemből származó összetevőket.