, 2022/3/26

Hallottad már ezt a mondást? "Gazdagon kell gondolkodnod, hogy gazdag lehess." Ez egy másik módja annak, hogy azt mondjuk, hogy a gazdag emberek mind egyformán gondolkodnak. Különösen így van ez akkor, amikor arról van szó, ahogyan a pénzügyeiket kezelik. Tanuld meg, hogyan gondolkodj úgy, mint a gazdagok!

millionaire mindset

Rengeteg milliomos úgy szerezte meg a millióit, hogy megdolgozott érte. A gazdagoknak csak egy kis töredéke örökölte. Mit mutat ez? Azt mutatja, hogy a gazdag emberek többségének meg kellett dolgoznia, következetesen követve az elképzeléseit a sikerért. Valóban megélheted az álmaidat! Ha tudod, hogy van egy gondolkodásmód, amely szerint a milliomosok élnek, az egy másik módja annak, hogy azt mondd, hogy lehet így élni, és idővel milliomossá is válhatsz. Hiszen a milliomos egy normális ember, aki ragaszkodik a pénzügyi siker alapelveihez. Ha kitartasz mellette, akkor egészen a csúcsra juthatsz.

Melyek a milliomos gondolkodásmód szokásai?

Mielőtt belemerülnénk a milliomosok gondolkodásmódjába, tudd, hogy a segítségkérés remek kiindulópont. Egy objektív kívülálló, például egy mentor vagy a BetterUp edzője segíthet azonosítani, hogy milyen változtatásokra van szükséged az életmódodban, és irányíthat, hogy fejleszd azokat a készségeket, amelyek előrevisznek az utadon. De mit kell tennie ahhoz, hogy milliomosként gondolkodj? Íme a "milliomos-gondolkodás" nyolc szokása, amit kipróbálhatsz:

1. Koncentrálj a céljaidra

Ha nem a céljaidat tartod szem előtt, hogyan fogod elérni őket? A céljaid lehetnek pénzügyi növekedés, erősebb jólét, egy bizonyos karrierút vagy bármilyen más álom. Váljon szokásoddá, hogy elgondolkodsz azon, hogy mit szeretnél elérni. (Átlagosan 66 napot vesz igénybe egy szokás kialakítása.)

Ha már megvan a célod, írd le, és tartsd olyan helyen, ahol gyakran láthatod. Mindig ott lesznek, hogy emlékeztessenek arra, hogy miért dolgozol, még a nehéz napokon is.

2. Szokj hozzá, hogy mindig tanulj

Az emberek gyakran elfelejtik, hogy a világ mindig kínál valamit, amiben kezdő lehetsz és újrakezdheted. Amikor az eredményekért dolgozol, előfordulhat, hogy kicsit változtatnod kell a stratégiáidon. Ha megtanulsz alkalmazkodni a folyamatosan új változásokhoz, akkor rájöhetsz, hogy a korábbi gyakorlataid nem voltak előnyösek számodra. A kis készségek is segítenek. Jegyezd meg az összes új készséget, amit megtanulsz, és légy büszke arra, hogy folyamatosan haladsz előre.

3. Tedd ki magad

Nem érheted el a céljaidat úgy, hogy soha nem hagyod el a házadat, és nem beszélsz senkivel. A kapcsolatépítés és az, hogy odafigyelj arra, hogyan mutatkozol be, elengedhetetlen. Ha üzleti pályán próbálkozol, magabiztosnak kell lenned, miközben a szenvedélyedet fejezed ki. Az emberek felismerik és megjegyzik a bátor, szenvedélyes és bátor egyéneket, akik a céljaikról beszélnek. A hálózatépítés segíthet abban, hogy olyan hasonlóan gondolkodó egyénekkel kerüljön kapcsolatba, akiknek ugyanaz a hajtóereje, mint önnek - és talán még egy barátot is szerezhet.

4. Legyél türelmes

Frusztráló lehet, ha úgy érzed, hogy úgy hajtasz, hogy nem kapod meg a jutalmad, de ne hagyd, hogy ez eltántorítson attól, hogy arra koncentrálj, amit az életben szeretnél. Nem változtathatod meg az életed egy hét alatt. Nem baj, ha nem akkor teljesíted a személyes fejlődési céljaidat, amikor remélted. A jó dolgokhoz idő kell, és csak azért, mert a dolgok nem mindig akkor történnek, amikor te szeretnéd, nem jelenti azt, hogy soha nem is fognak.

5. Fogadd el a hibákat, ahogy jönnek

Ahhoz, hogy fejlődj és tanulj, hibákat kell elkövetned. A hibákra nem úgy kell tekintened, mint olyan dolgokra, amelyeket mindenáron el kell kerülnöd, hanem mint lehetőségekre, amelyekből tanulhatsz. Ne feledd azt sem, hogy különbség van a hanyag hibák (ezeket kerüld el) és az olyan tervek között, amelyek nem működnek, de több információt és rálátást adnak ahhoz, hogy új taktikát próbálj ki. A kudarcok lehetőséget adnak arra, hogy tanulj magadról és a csapatodról, és remek lehetőséget kínálnak arra, hogy új készségeket fejlessz a jövőre nézve. Ahelyett, hogy a hibáin rágódna, gondolkodjon el rajtuk, és fogadja el őket, miközben tovább fejlődik.

6. Ne feledkezz meg az alvásról

Ahhoz, hogy a legjobb munkát végezd, jól ki kell pihenned magad. Mindannyiunknak vannak sűrű napjai, de az alvás bepótlása segít az elmének és a testnek. Könnyű lehet sokáig fennmaradni és túlságosan erőltetni magunkat, amikor tele van a teendőink listája, de ez nem fenntartható. Még ha azt is gondoljuk, hogy egy plusz egy óra munka közelebb visz a céljainkhoz, valószínűleg még jobban kimerít, és árt a termelékenységnek. Legközelebb, amikor ez történik, válasszuk tudatosan az alvást. A kipihent test és elme motiváltabbá és felkészültebbé tesz a napodra.

7. Tartsd szem előtt a növekedést

A szakmai és személyes fejlődés elkerülhetetlen, miközben a céljaidért dolgozol. A sikerhez vezető út során a növekedési gondolkodásmód megtartása kulcsfontosságú, hogy emlékeztessen a kezdetekre. Ha a céljaid hosszú távúak, szánj időt arra, hogy felülvizsgáld a fejlődésedet. Nemcsak a teljesítés érzését fogja érezni, de motiváltabb is lesz. Ha valaha is elkedvetlenednél, a céljaidat több feladatra osztva kézzelfoghatóbbnak érezheted a fejlődésedet. A növekedés nem jön egyik napról a másikra és kemény munka nélkül, amit te már megtettél. Ha a növekedésedre gondolsz, az olyan büszkeségérzetet ad neked, amit meg kell becsülnöd.

8. Ne keress többé kifogásokat magadnak

A kifogások visszatartanak attól, hogy előremenekülj és elérd a céljaidat. Valami problémád van? Próbálj ki néhány jól bevált problémamegoldó technikát. Próbáld meg kezelni a problémákat ahelyett, hogy a kudarcokat más tényezőkre fogod, vagy panaszkodsz. Dolgozz együtt egy megbízható edzővel vagy mentorral, hogy megértsd, mi tart vissza, vagy mi okozza a problémát. Koncentrálj a viselkedés megváltoztatására, hogy változást hozz létre saját magad számára. Akár azt jelenti, hogy segítséget kérsz, megváltoztatod a hozzáállásod, vagy akár szünetet tartasz, ne feledd, hogy a legrosszabb, amit tehetsz, ha hagyod, hogy a kifogásaid felemésszenek.

Milyen profi tippek vannak a milliomos gondolkodásmód eléréséhez?

Mindenki szeretné tudni a legnagyobb, leghatékonyabb tippeket a milliomos gondolkodásmód eléréséhez, de a legfontosabb tippek, amelyeket szem előtt kell tartanod, nem azt mondják, hogy bizonyos termékeket kell vásárolnod. Arról szólnak, hogy az új életstílust, amit ez a gondolkodásmód hoz számodra.

Higgy magadban

A milliomos gondolkodásmód nem olyasmi, amit három napig követhetsz, és utána örökké élvezheted az előnyeit. Lehet, hogy több időbe telik, mint remélted. Higgy abban, hogy egy nap képes leszel elérni a céljaidat. Ne feledd, hogy a legjobbat teszed, és ez minden, amit kérhetsz, amikor megpróbálsz milliomossá válni a szomszédban.

Legyél tisztelettudó az út mentén

Ahogy végigmész ezen az életmódváltáson, biztosan találkozol majd néhány frusztráló időszakkal és emberrel. Nem baj, ha bosszúsnak vagy csalódottnak érzed magad, de próbálj meg a lehető legjobban tisztelettudó lenni. Ha egyszer eléri a céljait, sokkal jobban fogja érezni magát, ha tudja, hogy tisztelt mindenkit, aki segített az út során.

Tartsd szem előtt a szerelmet

Nem véletlenül fogadod el ezt az új gondolkodásmódot. Akár magad, akár a családod, a barátaid, a társadalom vagy mindannyiuk javát akarod szolgálni, ezt céllal teszed. Ha ezt a szeretetet tartod szem előtt, az még a legnehezebb napokon is összpontosítani és motiválni fog. Ha emlékezteted magad a célodra, az előre fog lendíteni.