, 2021/12/1

Az agrárgazdaság a mezőgazdaságot és a mezőgazdasághoz kapcsolódó kereskedelmi tevékenységeket magában foglaló üzleti ágazat. Magában foglalja a mezőgazdasági termékek piacra juttatásához szükséges összes lépést, nevezetesen a termelést, a feldolgozást és a forgalmazást. Ez az iparág a gazdaság fontos eleme a termőfölddel rendelkező országokban, mivel a mezőgazdasági termékek exportálhatók.

agriculture business

Mezőgazdaság Üzleti kategóriák

A mezőgazdasági vállalkozások három nagy kategóriába sorolhatók, és ezek a következők:

Termelő erőforrások, mint például takarmány, vetőmag, műtrágya, berendezések, energia, gépek stb.

Mezőgazdasági áruk, mint például nyers és feldolgozott élelmiszer- és rostáruk.

Könnyítő szolgáltatások, mint például hitel, biztosítás, marketing, raktározás, feldolgozás, szállítás, csomagolás stb.

Melyek a legjövedelmezőbb üzleti ötletek a mezőgazdaságban?

Íme a legigényesebb mezőgazdasági vállalkozások, amelyeket elindíthat;

Nincs szükséged hatalmas térre ahhoz, hogy mezőgazdasági vállalkozásba kezdj. Ha városi vagy kertvárosi otthona van, akkor is ültethet néhány növényt kis vagy függőleges konténerekbe, hogy a lehető legtöbbet hozza ki a helyéből. Akár városban, akár vidéken élsz, az általad termesztett vagy megtermelt élelmiszereket a helyi termelői piacokon értékesítheted, hogy jövedelemre tegyél szert.

Vermikomposzt szerves trágya előállítása

Nagyon alacsony beruházást igényel, és ezért nyereségesnek tekinthető az induló mezőgazdasági vállalkozás számára. Ezt az üzletet egyszerűen elindíthatod a gyártási folyamat megfelelő know-how-jával. A vermikomposzt vízben oldódó tápanyagokat tartalmaz, és nagyon jó, tápanyagokban gazdag szerves trágya és talajjavító. Különböző felhasználási területei vannak, például a mezőgazdaságban és a kisléptékű fenntartható, biogazdálkodásban. Érdekes módon a vermikomposztálás a szennyvíziszap kezelésére is alkalmazható.

Szárított virág üzletág

Tudod, hogy a virágok a legjövedelmezőbb növények közé tartoznak, amelyek az egyik legmagasabb hozamot produkálják a különleges növények közül? Nos igen, ez igaz! A virágtermesztés az egyik leggyorsabban növekvő növénytermesztési irányzat a mai mezőgazdaságban. Mindenféle virágot igényel, különösen az egyedi és nehezen termeszthető fajtákat.

A szárított virágok termesztése, feldolgozása és értékesítése már az első évtől kezdve egy fenntartható vállalkozással pénzkereseti útra terelhet téged. Ezért ez az egyik legjövedelmezőbb mezőgazdasági üzleti ötlet, amelyet választhatsz.

Műtrágya forgalmazási üzletág

Indiában a műtrágyaszektor egyre szervezettebbé válik. Bárki létrehozhat műtrágya forgalmazási üzletet kis, közepes vagy nagy méretben. A kis forgalmazók viszont gyakran a járáson belül működnek, míg a nagy forgalmazók az államon belül, vagy néha több államban is. A műtrágyaforgalmazás virágzó iparág, amely nem mutatja a lassulás jeleit. Ezt az üzletet már kis összeggel is el lehet kezdeni. Nagyrészt a kormány irányítja.

Biogazdaság zöldháza

Ez a mezőgazdasági ágazat az organikusan termesztett mezőgazdasági termékek iránti növekvő kereslet miatt bővült. Az emberek organikus élelmiszereket termesztenek, mivel a növényvédő szerekkel és műtrágyákkal termesztett élelmiszerek jelentős egészségügyi veszélyeket rejtenek magukban.

Baromfitenyésztés

A jelenlegi indiai piacon a baromfitenyésztés az egyik leggyorsabban növekvő és legsikeresebb mezőgazdasági vállalat. Ráadásul a baromfitenyésztő vállalat a legnagyobb lehetőség azok számára, akik jövedelmező agrárvállalkozói karriert keresnek Indiában. Az elmúlt három évtizedben a háztáji gazdálkodásból egy techno-üzleti vállalkozássá fejlődött. A leggyorsabban növekvő mezőgazdasági és gazdálkodási üzleti ágazatnak tekinthető.

Hidroponikus kiskereskedelmi üzlet

Ez egy újszerű ültetési technológia, amely talajmentes ültetési módszert igényel mind kereskedelmi, mind lakossági felhasználásra. A hidroponikus boltok a hidroponikus kertészek által igényelt speciális berendezéseket és anyagokat tartanak raktáron. A hidroponikus kiskereskedelmi üzlet beindítása gondos tervezést igényel.

Csigatenyésztés

Ez a folyamat a szárazföldi csigák emberi fogyasztásra történő termesztését jelenti. Magas a fehérje- és vastartalma, alacsony a zsírtartalma, és szinte az összes, az emberi szervezet által szükséges aminosavat tartalmazza. Emellett speciális szakértelemre van szükség a modern technológiák terén.

Napraforgó termesztés

A napraforgó termesztés megkezdéséhez elsődlegesen a földterület szükséges. Az olajos napraforgó termesztése kis beruházást igényel. Kereskedelmi készpénzes növényként is ismert. A napraforgó rendkívül jövedelmező növény az olajos magvak termesztésében, és nagyon rövid ideig, 80-115 napig tart a termesztése. Alkalmas esőtlen körülmények között történő termesztésre is, és képes különböző agroklimatikus és talajviszonyok között is teljesíteni.

Méhészeti vállalkozás

A méhek szoros felügyelete mellett napi szintű ellenőrzést igényel. A méhészeti üzlet a méz és más termékek, például viasz értékesítése céljából történik. Nem szabad elfelejteni, hogy a méz iránti kereslet világszerte növekszik. Ennek az üzletágnak a választása jövedelmező vállalkozás, amely kis befektetést igényel.

Halgazdálkodás

A haltenyésztés a halak kereskedelmi célú tenyésztése a tartályokban és a tavakban élelmiszer előállítása céljából. A kereskedelmi célú haltenyésztés már világszerte jövedelmező üzleti vállalkozásként alakult ki. Ez az üzlet az év bármely szakában végezhető. Modern technikákat és mérsékelt tőkebefektetést igényel. Érdekes, hogy a halakat könnyen fel lehet nevelni tartályokban, amíg készen nem állnak az értékesítésre vagy a forgalmazásra, és nincs szükség a vadon élő halak széles körű befogására. A kereskedelmi célú haltenyésztés a természetes ökoszisztémák megőrzését is segíti.

Fagyasztott csirke előállítása

A termék iránti kereslet világszerte növekszik. A fagyasztott csirke előállításával foglalkozó vállalkozást egy metróban vagy egy külvárosi városban élve is el lehet indítani. Az élelmiszerüzlet az egyik legjobb üzlet, amit valaha is gondolhat. Nagy forgalma van, mivel az emberek mindig ennének, függetlenül attól, hogy milyen az anyagi helyzetük.

Növényi növényvédőszer-gyártás

A növényi növényvédő szerek a természetben előforduló, növényekből kivont vegyi anyagok, amelyekről ismert, hogy rovarölő tulajdonságokkal rendelkeznek. Nagyon fontos és kötelező a biogazdálkodáshoz. Mivel nagy a kereslet erre a termékre, az egyik legjövedelmezőbb mezőgazdasági üzleti ötletnek számít.

Seprűgyártás

Ez egy jó és jövedelmező üzleti ötlet, mivel a seprűt évszázadok óta használják tisztítási célra. Ez egy egyszerű üzlet, és mérsékelt tőkebefektetéssel is megvalósítható. A seprűt két kategóriára lehet osztani. Az első a természetes anyagokból készült seprű, a második pedig a műanyag seprű.

Kosárfonás

Az egyikhez átgondolt tervezésre és magas szintű kreativitásra van szükség, amelynek van érzéke a tervezéshez. Egyszerűen, mérsékelt tőkebefektetéssel otthoni helyről is elvégezhető. A kosarakat online és személyesen is eladhatod, ha standot bérelsz egy vásáron vagy bolhapiacon. Ez növeli az értékesítést és több vásárló elérésétsz.

Lisztőrlés

A saját márkás termék létrehozása rendkívül jövedelmező ebben az üzletágban. A lisztőrlési üzlet két típusra osztható- kisléptékű lisztőrlő és nagyléptékű lisztőrlő. A kis- vagy nagyüzem választása során teljes mértékben figyelembe kell venni a sajátos körülményeid.

Gombatermesztés

A gombatermesztés üzletága rövid időn belül nagy nyereséget hozhat. Alacsony befektetéssel is elkezdhető, és kevesebb helyet is igényel. A gombák iránt nagy a kereslet a szállodákban, éttermekben és a háztartásokban.

Biológiai üvegház

Egy bio üvegház üzlet jó növekedési potenciállal rendelkezik, mivel a biotermesztett termékek iránti kereslet folyamatosan növekszik. Korábban ezt az üzletet kis családi gazdaságokban végezték, de a növekvő kereslet miatt, mivel az emberek most földet vásárolnak a bio üvegházak készítéséhez.

Fürjtenyésztés

A fürjtenyésztés a fürjek nyereséges tojás- és hústermeléssel történő neveléséről szól. Globális szinten a fürjtenyésztési üzletág egyre nagyobb jelentőséggel bír, mivel kielégíti a családok mindennapi táplálkozási igényét.

Teaültetvények

A tealevelek iránti növekvő kereslet miatt ez az üzletág hatalmas potenciállal rendelkezik. A teanövények jellemzően savanyú talajt és nagy mennyiségű csapadékot igényelnek, bár a tengerszinttől a magaslatokig bárhol termeszthetőek. Tehát, ha a demográfiai helyzeted alkalmas a tea termesztésére, akkor érdemes belevágnia ebbe az üzletbe. Ez az egyik jó mezőgazdasági üzleti ötlet Indiában, amely nagy tőkét igényel.

Gyógynövénytermesztés

Az olyan fűszernövények, mint a bazsalikom, a petrezselyem és a menta nagyszerű mezőgazdasági termékeket eredményezhetnek. Így termesztheted otthonodban vagy gazdaságában, és eladhatod.

Takarmánygyártás

Még ha nincs is elég helyed ahhoz, hogy ténylegesen állattenyésztést folytass, akkor is hozzájárulhatsz az ágazathoz az állattartáshoz szükséges takarmányok gyártásával.

Gyümölcstermesztés

Vagy termeszthetsz és szüretelhetsz különböző gyümölcsöket, hogy eladd őket, vagy más gyümölcsalapú termékeket készíts belőlük.

Szántóföldi növénytermesztés

A szójabab, a szegfűszeg és más típusú növények termesztése meglehetősen nagy szántóföldi területet igényel. De ha van földed, betakaríthatsz bizonyos növényeket, amelyeket eladhatsz élelmiszertermelőknek.

Faiskolai művelet

Saját faiskolát is indíthatsz, ahol különböző típusú növényeket termeszthetsz és értékesíthetsz a fogyasztók vagy vállalkozások számára.

Tejgazdaság

Ha van elég helyed, és tudsz teheneket vagy más tejelő állatokat gondozni, saját tejgazdaságot indíthatsz, ahol tejet, sajtot és hasonló termékeket állítasz elő.