, 2021/7/1

Adózása hasonló az egyéni vállalkozáshoz, azonban több jövedelmi és egyéb korlátozást is tartalmaz. Tevékenysége őstermelői igazolványhoz kötött, az egyéni vállalkozó létezése pedig vállalkozói igazolványhoz kötött. A családi gazdaságot a családi gazdálkodó vezeti, aki képesítéssel, gyakorlattal bíró személy.

Mezőgazdasági vállalkozás ötletek

A statisztikák szerint a mezőgazdasági vállalkozás átlagos megtérülése fél év, amikor zöldségek, gyümölcsök, bogyók vagy zöldségek és 2-3 év állattenyésztésben nőtt. Annak megállapításához, hogy pontosan meghatározza, hogy a mezőgazdaság legbízhatóbb üzleti tevékenysége problémás legyen. Az összefoglaló annak köszönhető, hogy az ország különböző régióiban található két azonos gazdaságot különböző hozam jellemzi.

Gombatermelés

A gabonatermesztésbe csak akkor fbele, ha szakember vagy, mert gondtalan munkavégzés miatt fennáll a veszélyeztetés vádja. Viszont ha szakmailag alkalmas vagy akkor tényleg érdemes belekezdeni. Ha kisvállalkozó vagy érdemes összefogni másik vállalkozóval,így képesek lesztek a nagy felvásárlók igényeit kielégíteni.

Mint minden iparágban itt is fontos, hogy felkutassa  a lehetőségeket,mely gabonát érdemes termelni, mit érdemes elkezdeni és milyen módon a legjövedelmezőbb.

Méhészet

Nagyon sokan vannak akik méhészettel foglalkoznak. Mind ez azért van, mert kis összegből és akár kis területen elég ahhoz, hogy elkezd. Egyre több támogatást kapnak a méhészek.Nagy része az embereknek másodállásban végzi ezt a tevékenységet.Időben megoldható és jó pénz kiegészítés is.

Amíg mi dolgozunk addig a szorgos kis méhek is csinálják a dolgukat. Mielőtt belekezdenél egy ilyen vállalkozásba, mindenképpen meg kell tanulnod  a méhek helyes tartását.

Baromfitenyésztés

Nem veheti el a kedvünket a nagyüzemi  baromfitenyésztés, mivel egyre inkább a szabadtartású állatok húsát, tojását vásárolják az emberek és nem hiába.

Sokan kifejezetten etikus tartási körülmények között nevelkedett baromfit keres.

Sikeresek lehetünk, csak meg kell találni azt a helyet ahová belefér a termékünk. A megfelelő termékre mindig van vevő.

Biotermékek

Ezekre a termékekre már növekvő kereslet van hazánkban is egyre inkább. Így egyre többen kezdenek bele az ökológiai gazdálkodásba.

A  magyar agrártárca is felismerte az ágazat jelentőségét, ez remélhetőleg segíti és nemrég megemelte az ökológiai gazdálkodás pályázat keretösszegét.

Jelenleg 200 hektáron folyik biotermesztés hazánkban, ez a szám  várhatóan jelentősen meg fog ugrani a közeljövőben.

Dísznövénytermesztés

A dísznövénytermesztésre használt összes terület 91,5 százalékán faiskolai tevékenységet folytattak, 5,2 százalékán vágott virág, vágott zöld, míg  3,3 százalékán cserepes és hagymás dísznövénytermesztés történt. A dísznövényeknek nagy a piac, a kereslet jóval nagyobb, mint amit a hazai kínálat ki tud elégíteni. De  figyelembe kell venni, hogy ez egy nagyon intenzív ágazat, így a termesztési költségek is magasra nőhetnek.

Gyógy- és fűszernövények

Termesztésben jelentős a fejlődési lehetőség, a kereslet ezekre a termékekre óriási. A piacra kerülő növények nagy része hazánkban gyűjtésből származik, de nő az üzemi szinten termesztett gyógynövények aránya is. Előnye, hogy bizonyos fajok akár néhány hektáron is képesek hasznot hozni. Hátránya, hogy nagyon kiélezett a verseny, így csak a legjobb minőségű áru tudja megállni a helyét a piacon. Nem feltétlenül a mennyiség a siker kulcsa  hanem sokkal inkább a magas hatóanyag-tartalom. Az eredményes termeléshez fontos a megfelelő fajtaválasztás és a korszerű technológia használata.

Haltenyésztés

Még lassu tempóban, de már fejlődésnek indult a haltenyésztés hazánkban is. A hagyományos tógazdasági rendszernél lényegesen gyorsabban fejlődik itthon az intenzív haltermelés, lényege, hogy rövid idő alatt, kis helyen sok halat termelnek. Még mindig a ponty uralja a piacot, de az értékesebb ragadozó halak, például a harcsa és a csuka eladása is növekszik. Az európai uniós átlagtól a kereslet elmarad, de az utóbbi években ez is növekedett.

Nyúltenyésztés

Tartásukhoz kisebb hely és befektetés elegendő, de számunkra is fontos, hogy megfelelő élettér legyen. Egy zárt térben kialakított ketrecrendszer tökéletesen megfelel nekik, de vannak fajok, amelyek jól bírják az udvari ketrecben tartást is. Az egyik akadálya a megfelelő takarmány beszerzése lehet.

A legmegfelelőbb, ha saját terménnyel tudjuk etetni az állatokat, mert a drága takarmány akár veszteségessé is teheti a nyúltartást. A hazai piaca sajnos nem nagy a kereslet a nyúlhúsra  ezért az exportpiacokon érdemes próbálkozni, Olaszország például fontos felvevőpiaca a magyar nyúlnak.

Állattenyésztés

A megállapítások szerint évente nő a hús és tejtermékek fogyasztása. Vonzó lehet  az állatok tenyésztése a kis- és középvállalkozói ágazatok számára.

Tehenek, borjak, kecskék és juhok tenyésztése.Alaptermék a hús és a tej. Ezenkívül a bőr és a gyapjú. Üzleti vállalkozás megszervezéséhez szükség lesz az állattenyésztésre, a fejőberendezések megvásárlására és az állati takarmányra.

A szénát, ha be tudod takarítani jelentős összeget tudsz megtakarítani. A tehén gazdaság során egy tejfeldolgozó komplexumot szerveznek erjesztett tejtermékekben, sajtokban és más élelmiszerekben. Az ipar hátránya, hogy magas kockázatot jelent a vágási ügyet a helytelen gondossággal.

A sertéstenyésztés azért népszerű, mert  a sertéshús az egyik legkeresettebb áru. Viszont itt a kezdeti és következő költségeket az üzlet 3 év múlva lesz képes kifizetni.  Figyelembe véve a takarmány beszerzési költségeit, a vakcinázás fizetését, a fizetések  a munkavállalók és az állatorvos számára.

Tenyésztési juhok

Először is, szükség van a tej előállítására tervezett terv megvalósítására. Készítmény. Az ügy kidolgozására szolgáló pénzeszközök keresése, beszállítókkal és termék vásárlással kapcsolatos szerződések megkötése. Az időtartam 5-7 hónap. Meg kell építeni egy pajtát, a fejőtermet, a berendezések beszerzését és a takarmányt. Ez a szakasz 4-5 hónapig tart. Ahhoz, hogy csökkenjen a kiadásod a legjobb, ha te tudnád előállítani.

A növekvő takarmánynövények esetében a földet a gazdaság közelében kell elhelyezni. Javasolt a kukorica, a lóhere, a zab, az évelő gabonafélék, mint takarmánynövények. A termeléshez műhelyt kell létrehozni. A tehenek a széna és a siló. a legjobb takarmány. A jövőben a gazdaság kibővíthető és megnövekedett állatállomány.

Növekvő zöldségek

Az élelmiszer termelés mindig is nyereséges irány volt, mert mindig nagy az igény. A zöldségek termesztése kifejezetten nyereséges. Először is meg kell találnod a földterületet a növekedéshez. A talajnak kiváló minőségűnek és termékenynek kell lennie. Ezért meg kell vizsgálni a föld szennyezésének nitrátok, peszticidek, nehézfémek kezelését.

Zöldségkultúra kiválasztása. Ez megköveteli a piacon a legkeresettebb opciók piacának elemzését. Választhat burgonyát, sárgarépát, káposzta, paradicsomot, uborka, bolgár bors. Válassza ki a fajtát. A fajta a régió éghajlati viszonyoktól függően van kiválasztva.

Eladhatod a termékeket nagy és kiskereskedelmi piacon. Nagykereskedelem és kiskereskedelmi piac. itt nagy nyereséget kaphatsz gyors fordulatokkal. A  zöldségek szállítására kell számolni. Nagykereskedőknek való értékesítés. Itt nincs a szállítás és a szállítás költség, de a zöldségek ára alacsonyabb lesz. Árusítható üzletekben, szupermarketek, éttermek láncolatában.