, 2021/12/6

A férfi barlang irodája egy külön helyiséget biztosít a munkához, de sokkal több, mint egy egyszerű otthoni iroda. A férfi barlang iroda dekorációja a személyes ízlés szerint van kialakítva, és a legtöbb esetben a férfiak pihenőhelyeként is funkcionál. Mi az a férfi barlang iroda és hogyan lehet létrehozni egyet?

mancave office

A férfi barlangi irodát úgy hozzák létre, hogy a férfi barlangot úgy alakítják ki, hogy az otthoni irodaként is funkcionáljon. Egy férfi barlang iroda létrehozásához szüksége lesz az összes szokásos elemre, amely egy normál férfi barlanghoz kapcsolódik, de irodabútorokat és irodai berendezéseket is be kell építenie a tervezésbe.

Férfi barlang iroda vs otthoni iroda

A férfi barlangot hagyományosan szabadidős célokra használják, mint például hobbi vagy olyan tevékenységek, mint a sportnézés vagy a baráti társasági élet. Általában úgy van berendezve, hogy kizárólag annak a férfinak az ízlésének feleljen meg, aki használni fogja, a többi családtag hozzájárulása nélkül.

Az otthoni iroda hagyományosan olyan hely, ahol otthonról dolgozhat.

Sok férfi, akinek nincs elég hely az otthonában egy férfi barlang "játszótér" és egy otthoni iroda számára is, a kettő kombinálásával és egy férfi barlang iroda kialakításával spórol a helyzeten. A férfi barlang iroda egy olyan férfi barlang, amely otthoni irodaként is funkcionál azáltal, hogy a munkaeszközök és bútorok a férfi barlang határain belül vannak. Ahelyett, hogy egy dedikált otthoni irodája lenne, egy srác kombinálhatja a személyes pihenőhelyét az otthoni irodájával, hogy létrehozzon egy emberbarlangi irodát.

Az ideális munkaterület kialakítása a férfi barlangjában

Az egyik legfontosabb dolog, amit szem előtt kell tartani, amikor a férfi barlang irodáját tervezel, a munkaterület. Minden dolgozóiroda legfontosabb eleme az íróasztal. Ezért a hatékony munkavégzéshez megfelelő íróasztalra lesz szüksége, ezért az egész terület általános kialakításának és beállításának az íróasztal köré kell épülnie.

Használhatsz hagyományos íróasztalt is, de minél egyedibb az íróasztalod, annál jobb lesz az egyedi férfibarlang-érzet megteremtéséhez.

Bár egyáltalán nem feltétlenül szükséges, hogy kreatív legyél az íróasztal kiválasztásában, a munkaterületednek kialakításához való kreatívabb hozzáállás segít egy olyan tér kialakításában, amely másnak és különállónak tűnik mind a vállalati irodától (ha van ilyen), mind pedig általában az otthonodtól. Ha úgy döntesz, hogy kreatív lesz az íróasztalod kialakításával kapcsolatban (és én erősen bátorítom erre), csak arra ügyelj, hogy az íróasztal ne térjen el túlságosan a bevált irodai kialakításoktól, mivel funkcionálisnak kell lennie, ergonomikusnak és könnyen kezelhetőnek kell lennie.

Néhány ötlet a kreatív íróasztalokhoz: :

Chevy íróasztalA rozsdás jármű hátsó végét és oldalát használja, és a tetejére lapos keményfát helyezzen, mint a szemközti Chevy pult. Könnyen adhat magának több vagy kevesebb helyet az íróasztal tetején, ha egyszerűen más szélességű fát választ.

Helyezz egy 3D-s posztert az asztallapra, és fedd le átlátszó üveggel.

Helyezz neonfényeket vagy más menő tárgyakat az íróasztalra, és fedd le átlátszó üveggel, hogy futurisztikus megjelenést biztosítson.

Használj számítógépes játékasztalt LED-fényekkel.

Keverd össze irodabútorod a férfibarlang témájával. Használhatsz például tölgyfa színű asztalt, és hozzáadhatsz egy Jolly Roger, koponya és csontok papírnehezéket és más hasonló elemeket, hogy keveredjen a kalózos témájú férfibarlangjával.

A lényeg, hogy használd a képzelőerődet az irodai helyiség olyan módon történő kialakításához, amely illeszkedik a szoba többi részének hangulatához, és egyben kiemeli azt a mindennapi munka egyhangúságából.

Rugalmas és kreatív bútortervek használata

Bár a férfi barlang irodájának elsődleges célja valószínűleg a munka lesz, valószínűleg más célokra is szeretné használni, különben csak egy otthoni irodája lenne, nem pedig egy olyan, amely férfi barlangként is funkcionál. Ennek egyik módja az, ha gondoskodik arról, hogy az irodabútorai szabadidős tevékenységekre is használhatók legyenek. Néha ez nem biztos, hogy lehetséges, ha például az íróasztalod támogatja egy asztali számítógép használatát több monitorral vagy más elektronikus berendezéssel, például nyomtatóval, vagy ha fiókokat és tárolóhelyet tartalmaz a létfontosságú munkaeszközök, például az akták számára.

Azt azonban szinte mindig biztosíthatja, hogy az Ön által használt ülőalkalmatosságok egyszerre szolgáljanak irodai székként és szabadidős tevékenységekre használt székként is. Az alábbiakban a Helytakarékos ötletek című részben adok néhány példát. Bármilyen típusú ülőalkalmatosságot is kívánsz használni, győződj meg róla, hogy illeszkedik a férfi barlang általános hangulatához, és hogy nem hasonlít egy vállalati munkakörnyezetre, vagy legalábbis biztosítsa, hogy kiegészíti a férfi barlang dekorációját, és nem vonja el túlságosan a figyelmet a szoba többi részéből.

Mindenképpen gondoskodj alternatív ülőalkalmatosságokról azokban az időszakokban, amikor nem az íróasztalodnál dolgozol, vagy amikor barátaid látod vendégül.

Egy kanapé vagy néhány kényelmes szék nagyszerű kiegészítő bútordarab, ha van rá hely, és a dohányzóasztal segít abban, hogy a férfi barlang kevésbé hasonlítson egy otthoni irodára. Minél egyedibb a bútorok elrendezése, annál jobb lesz a férfi barlang irodájának megjelenése.

Biztosítani, hogy ez ne csak egy otthoni iroda legyen

Ügyelj arra, hogy a férfi irodában olyan tárgyakat is elhelyezzen, amelyek tisztán szabadidős célokat szolgálnak, vagy legalábbis azt a benyomást keltik, hogy a szoba szabadidős helyiség.

Az olyan tárgyak, amelyek segíthetnek egy nyugodtabb környezet kialakításában, olyan dolgok lehetnek, mint például:

Egy kanapé.

EGY TÉVÉ.

Zenei rendszer.

Egy játékkonzol (ha használ ilyet).

Olvasnivaló.

Bármi, ami a hobbijaidhoz kapcsolódik, vagy amit egy exkluzív szabadidős férfibarlangban használnál, ideális tárgyak a férfibarlang irodájába.

A legfontosabb, hogy szem előtt tartsd, hogy a férfibarlang irodádnak olyan helynek is kell lennie, ahová belépve elfelejtheted a munkát, vagy legalábbis úgy kell kinéznie, mintha ez egy ilyen hely lenne! Tehát töltsd meg a területet olyan dolgokkal, amelyek segítenek pihenni, és olyan dolgokkal, amelyeket általában inkább egy pihenőszobában helyeznél el, mint egy irodában.

A szoba díszítésénél és tárgyakkal való benépesítésénél, ha ezt a területet elsősorban a férfi barlangodnak, másodsorban pedig az otthoni irodádnak tekinti, nem fogsz rosszul járni. A tervezést azonban mindig azzal kezdd, hogy először is biztosítsd, hogy elegendő hely áll rendelkezésre a munkaeszközök számára!

Adj egy kis hangulatot a férfi barlang irodájához

Itt az ideje, hogy különbséget tegyél a normál irodája és a férfi barlang irodája között. Az otthoni iroda kialakítása sok hasonlóságot mutat a férfi barlang irodájának kialakításával, de a legfontosabb különbség a kettő között az, hogy a férfi barlang irodádnak olyan pihentető környezetnek kell lennie, amelyet teljesen a sajátodnak érzel, és amely téged mint személyt tükröz.

A férfi barlangi irodának a te személyes terednek kell lennie, és a berendezésnek ezt kell tükröznie. Még akkor is, ha soha nem szándékozol a férfi barlang irodádat szabadidős tevékenységekre használni, akkor is olyan érzéssel kell rendelkezzen, mintha egy olyan hely lenne, ahol visszahúzódhatnál és pihenhetnél, ha akarnád.

A férfi barlang irodádat olyan tárgyakkal kell díszíteni, amelyek jelentőséggel bírnak számodra. Csak a képzeleted és a költségvetésed szab határt.

Néhány ötlet arra, hogy a férfi barlang irodádat a saját különleges helyeddé tedd, nem pedig csak egy unalmas otthoni irodává, magában foglalhatja az olyan dolgok hozzáadását, mint pl:

Művészeti gyűjtemény.

Személyes emléktárgyak.

A kedvenc sporttémájához kapcsolódó tárgyak.

A hobbijaihoz kapcsolódó tárgyak.

Bármi, ami az Ön érdeklődési körén alapul.

Az interneten vagy a helyi bevásárlóközpontokban számos megfelelő tárgyat és kiegészítőt szerezhet be, de mindenképpen nézzen körül a saját ócskavas- és udvari kiárusításain; meg fog lepődni, mennyi hasznos és menő tárgyat találhat a férfi barlangjába, amelyeket mások ócskavasnak tartanak.

A férfi barlang irodád az otthon főépületén kívül lesz?

Ha azt tervezed, hogy egy melléképületet aszát férfibarlang irodává, akkor bizonyos óvintézkedéseket kell tenni, mielőtt hozzákezdenél a tényleges átalakításhoz. A Hogyan alakítsuk át a fészerünket egy férfi barlanggá 10 egyszerű lépésben már lefedtem, és ez az információ ugyanúgy vonatkozik egy férfi barlang irodára is.

Vannak bizonyos dolgok, amelyeket feltétlenül meg kell tenni, mielőtt belevágsz az ilyen típusú átalakításba.

Ezek a következők:

Biztosítsd, hogy az épület védve legyen a talajvíztől.

Az épületet kívül és belül időjárásállóvá kell tenni.

Győződj meg róla, hogy megfelelő csatlakozásokkal rendelkezel a szükséges közművekhez.

Bár az első két lépést általában saját magad is elvégezheted (lásd a fent említett cikket), a harmadik lépést csak képzett, akkreditált szakember végezheti el. Komolyan srácok, ne szórakozzatok az elektromossággal, hacsak nem vagytok képzett villanyszerelő.

Egy férfibarlang irodában nem csak áramcsatlakozásra lesz szükséged, hanem egészen biztosan internetkapcsolatra is. Ha a melléképület közel van az otthonodhoz, akkor egy egyszerű átjátszó vagy jelerősítő, amely kiterjeszti a Wi-Fi lefedettséget, valószínűleg minden, amire szüksége van ahhoz, hogy jó erős vezeték nélküli internetjelet kapjon. Ha azonban a melléképület távolabb van, akkor lehet, hogy az internetszolgáltatóját kell megkérni, hogy telepíts egy kapcsolatot. Ez általában elég olcsó, hacsak nem rendelkezel dedikált vonallal.

Tervezz megfelelő világítást

Bár ez furcsa pontnak tűnhet, meglepődnél, milyen gyakran figyelmen kívül hagyják. Ismerek 2 olyan emberbarlangi irodát, amelyet egyszerűen azért kellett áthelyezni, mert a rossz megvilágítás megnehezítette a munkakörülményeket. A rossz megvilágítás miatti szemterhelés és a számítógép képernyője által okozott plusz vakító fény gyorsan fájó fejhez és depressziós hozzáálláshoz vezethet.

A megfelelő megvilágítás létfontosságú minden férfi barlangi iroda számára. A megfelelő megvilágítás biztosításának messze a legjobb módja az, ha a férfi barlangi irodádat olyan helyen helyezed el, ahol sok természetes fény éri. Megértem azonban, hogy néha ez nem praktikus, és nem is lehetséges. Ha olyan férfi barlangi irodát hozol létre a fészerben, amely nem rendelkezik ablakokkal vagy korlátozott hozzáféréssel a természetes fényhez, akkor érdemes további világítást telepíteni, és olyan izzókat használni, amelyek utánozzák a természetes fényt.

Sok modern otthoni iroda SAD lámpákat használ, amelyeket úgy terveztek, hogy a természetes kültéri fényt utánozzák a szezonális affektív zavar elleni küzdelem érdekében. De még akkor is, ha nem szebben az állapotban, a SAD-világítás használata nagyban segít az optimális munkakörnyezet megteremtésében, különösen egy sötét helyen. Természetesen, ha a férfi barlang irodád az otthonod egyik helyiségében lesz, nem valószínű, hogy ezeket a lépéseket meg kell tennie, kivéve, ha egy félhomályos háztartási szekrényt vagy hasonló helyiségtípust alakítasz át.

Miért hozz létre egy férfi barlang irodát?

A hagyományos otthoni irodát leggyakrabban kizárólag a munkával hozzák összefüggésbe. Ez egy vállalati iroda kiterjesztése vagy helyettesítője. Általában egy otthoni iroda meglehetősen unalmas, mivel ugyanazt a fajta kialakítást és elrendezést követi, mint amit egy tipikus vállalati irodában találunk egy tipikus vállalati épületben.

A munkahelyi irodával vagy egy hagyományos otthoni irodával ellentétben a férfi barlang irodádnak nem kell sem unalmasnak, sem hagyományosnak lennie.

Könnyedén beilleszthetsz némi stílust az otthoni irodádba, ha férfibarlang irodává alakítod azt. A férfibarlang irodát gyakran úgy tervezik, hogy a tulajdonos szabadidős érdekeid egy megfelelő, teljes funkcionalitású munkaterülettel kombináld. A legtöbb férfi barlangi irodában a nem munkahelyi tevékenységekhez kapcsolódó bútorok és tárgyak találhatók, és a munkakörnyezetként való használat mellett pihenésre vagy egyéb tevékenységek végzésére is szolgálnak.

Azt mondtam, hogy néhány emberbarlang irodát kizárólag munkára használnak, de ezek még mindig nem hagyományos otthoni irodák, mert szórakoztató és megnyerő terek lesznek, amelyek tükrözik a tulajdonosukat. Olyan tárgyakkal lesznek tele, amelyek teljes mértékben a munkához kapcsolódnak. Egy ilyen munkakörnyezet valóban segíthet a munka közbeni pihenésben, és a munkát kevésbé érzed úgy, mint egy házimunka.

Egy férfi barlang iroda használata kevésbé érezheti magát munkának. Sok férfinak nehézséget okoz órákon át dolgozni az otthoni irodában, különösen akkor, ha már a céges épületben dolgoznak. Ezt a problémát a férfibarlang iroda segítségével lehet kezelni.

A férfi barlang iroda használatának előnyei

A férfibarlang iroda kialakításának közvetlen előnyei bőségesek.

Ezek az előnyök többek között a következők:

Kettős tér a munka és a játék/pihenő tevékenységek számára.

Saját, az érdeklődési körödnek megfelelően kialakított térrel rendelkezel.

Teljes magánélet.

Teljesen funkcionális, szórakoztató munkakörnyezet.

Egy hely, ahol munka mellett pihenhet és kikapcsolódhat.

Egy hely, ahol élvezheti az érdeklődési körét, amikor nem munkára használja.

Egy olyan hely, ahová meghívhatod a barátaidat, ami több mint egy otthoni iroda.

A férfi barlangi iroda hátrányai

Eddig csak a férfibarlangi iroda előnyeiről beszéltünk. De, mint minden az életben, a férfi barlang irodájának is vannak előnyei és hátrányai.

Most megosztok önökkel néhány hátrányt, ha az otthoni irodát a férfi barlang koncepció szerint alakítjuk ki.

Ezek a hátrányok a következők:

Ha kizárólag otthonról dolgozik, akkor egy férfibarlang iroda túl laza lehet az új ügyfelekkel való találkozáshoz.

A férfi barlang iroda általában nagyobb teret igényel, hogy elférjen a kettős jellegének.

Drágább egy férfibarlang iroda kialakítása, mint egy hagyományos iroda, mivel a hagyományos otthoni irodával megegyező kiadásokkal kell számolnia, a "férfibarlang kialakításának" költségével együtt.

Ha nagyon sokáig dolgozik, nehéz lehet elválasztani a munkát a játéktól, így a férfi barlang irodája inkább irodává, és kevésbé férfi barlanggá válhat.

Ha azt tervezi, hogy áthívja a haverokat, hogy megnézzék a meccset és igyanak néhány italt, akkor fennáll a veszélye, hogy megrongálja az irodai berendezéseket vagy fontos irodai eszközöket, például az aktákat.

Ez néhány hátrány, amely egy férfi barlangi iroda létrehozásához kapcsolódik, és olyan dolgok, amelyeket figyelembe kell vennie, mielőtt elkezdené az átalakítást.