, 2021/12/8

A Franchise Business Review éves Legjövedelmezőbb franchise-ok rangsora a tulajdonosok elégedettsége és jövedelmezősége alapján kiemeli a legjobb franchise-lehetőségeket. Ma több ezer franchise-lehetőség áll a vállalkozók rendelkezésére, és sok cég állítja magáról, hogy a "legjobb franchise", de a mi kutatásunk a legátfogóbb listát nyújtja napjaink legjobb franchise-lehetőségeiről, amely közel 30.000 franchise-tulajdonos tényleges véleményén alapul napjaink vezető franchise-vállalataiból.

most profitable franchises

A listán szereplő sokszínűség azt mutatja, hogy egy franchise-nak nem feltétlenül kell a legmagasabb szintűnek lennie ahhoz, hogy profitot termeljen. Ennek ellenére vétek lenne nem szerepeltetni ezen a listán a világ legnépszerűbb franchise-üzleteinek egy részét is.

McDonald's

Van valami, amit a márka ismertségéről lehet mondani, és nehéz lenne olyan franchise-t (vagy gyakorlatilag bármilyen vállalkozást, ami azt illeti) találni, amely nagyobb márkaismertséggel rendelkezik, mint a McDonald's. Egy McDonald's franchise tulajdonosa, bárhol is van, garantálja a hűséges vásárlói bázist - ami kulcsfontosságú a profittermeléshez. Ezzel együtt a McDonald's franchise megvásárlása komoly kezdeti befektetést igényel, így ez nem a nyereségességhez vezető út, ha Ön csak korlátozottan fér hozzá a franchise finanszírozáshoz. A potenciális franchise-tulajdonosoknak legalább 500 000 dollárnyi likvid eszközzel kell rendelkezniük ahhoz, hogy kérelmüket figyelembe vegyék, és elvárják, hogy legalább 25% készpénzt tegyen le előlegként, hogy biztosítsa a McDonald's franchise-helyszínét.

Dunkin'

A Dunkin' franchise-üzletek szintén hatalmas márkaismertségnek örvendenek - és ez különösen igaz az északkeleti országrészben, ahol a fánkboltot egyfajta kulturális intézményként szeretik. És a McDonald's-hoz hasonlóan a franchise-tulajdonosok is kihasználhatják a Dunkin' által kínált erős franchise-támogatási rendszer előnyeit. De a McDonald's-hoz hasonlóan a Dunkin' franchise megvásárlása is komoly előzetes befektetést igényel. A jelentkezőknek legalább 250 000 dollár likvid vagyonnal és egységenként legalább 500 000 dollár nettó vagyonnal kell rendelkezniük, bár ezek a számok a helyszíntől függően változnak. A Dunkin' franchise-díjak az Ön államától függően változnak, így bizonyos területeken a vállalkozóknak itt alacsonyabb a belépési korlát. A Dunkin' kedvezményeket is biztosít a kezdeti franchise-díjból bizonyos befektetők számára, például olyan vállalkozók számára, akik több telephelyet terveznek nyitni, akik fejlődő területeken terveznek éttermeket nyitni, vagy képzett veteránok számára.

A UPS Store

A The UPS Store az elmúlt három évben az Entrepreneur magazin Franchise 500-as listáján az első öt között szerepelt, köszönhetően a vállalat világszínvonalú képzési és támogatási rendszerének az új franchise-tulajdonosok számára, az erős márkaismertségnek és a makulátlan hírnévnek. Egy UPS Store franchise megnyitása lényegesen kisebb kezdeti befektetést igényelhet, mint egy ugyanolyan hírnévvel rendelkező élelmiszer-franchise megnyitása, és a franchise olyan programokat és ösztönzőket kínál, amelyek segítik ennek a tehernek az enyhítését.

A UPS Store partneri kapcsolatban áll a Guidant Financialnel, egy kisvállalkozói hitelintézettel, amely a minősített befektetőknek franchise-finanszírozást tud nyújtani. Különleges finanszírozási ösztönzőket is tudnak nyújtani a veteránok, valamint a vidéki területeken vagy kis store-in-store-okban UPS Store-t nyitó emberek számára. Csak azzal kell tisztában lennie, hogy a UPS Store franchise-ra való jogosultsághoz legalább 60 000 dollárnyi likvid eszközzel kell rendelkeznie.

Álom nyaralások

Ha érdekel egy utazási iroda tulajdonlása, a Dream Vacations franchise-nak a keresési lista élén kell állnia. Ez az egyik legjövedelmezőbb franchise elsősorban az alacsony költségű beruházás miatt: Az Ön tapasztalati szintjétől függően a kezdeti franchise-díj akár 495 dollár is lehet. Ez az arány egyetlen más általunk ismert franchise-hoz sem hasonlítható, különösen nem egy olyan franchise-tól, amelynek hírneve megegyezik a Dream Vacations hírnevével.

A franchise pénzügyi ösztönzőket is kínál más franchise-vevők számára, beleértve a veteránokat, katonai házastársakat, elsősegélynyújtókat, "közösségi hősöket", például egészségügyi szakembereket és tanárokat, valamint a DiversityFran tagjait. Ez egy nagyszerű lehetőség azoknak is, akik otthonról szeretnek vagy kell dolgozniuk - az Álom Vakáció franchise-ok nem igényelnek téglaépületeket, így teljesen távolról is működtetheti vállalkozását.

Big Air Trambulin Park

A Big Air Trampoline Park egy családi szórakoztató koncepció, amely különböző ugrófelületekkel és egyéb attrakciókkal rendelkezik, többek között trambulinos kidobós pályákkal, slam dunk pályákkal, ninja-warrior pályákkal, kilövőpadokkal, habgödrökkel, egy hatalmas freestyle pályával, mászófallal, Battlebeam harccal és Cosmic Nights-zal, ahol a fények kialszanak, és beindítják a lézereket és a stroboszkópokat, valamint felpörgetik a zenét.

Az attrakciók helyszínenként változnak, és tartalmazhatnak egy Big Bruiser nevű mechanikus bikát, a The Vortexet (magasra vagy mélyre kell pattanni, hogy elkerüljük a forgó gerendákat), a VALO-t (ugrójáték kiterjesztett valósággal), a Lazer Maze-t (a játékosoknak át kell pattanniuk egy sötét, trambulinokból és lézersugarakból álló szobán úgy, hogy egyiket sem törik össze), magasan repülő kötélpályákat, trapézokat, kötélpályákat és még sok mást. A kisebb gyerekek számára kijelölt időpontokban és területeken lehet biztonságosan ugrálni.

Smash My Trash

A Smash My Trash célja, hogy megzavarja az építési és felújítási projektekből, gyártóüzemekből és más típusú ügyfelekből származó kereskedelmi hulladék kezelésének módját. Mindenki látta már azokat a nagy, 50 méteres fémdömpereket, amelyeket fahulladékkal és egyéb törmelékkel töltenek meg. Amikor a konténer megtelt, el kell szállítani a szeméttelepre, és szükség esetén üres konténerre kell cserélni.

A franchise cégek átlagos bevételek és nyereségek szerinti rangsorolásban

A Smash My Trash egy mobil kereskedelmi hulladéktömörítő szolgáltatás. Egy teherautó jelenik meg a munkaterületen, amely a teherautó platóján egyfajta kotrógépnek látszó berendezéssel van felszerelve. Vödör helyett azonban a karra egy fogakkal ellátott fémdob van erősítve, amely előre-hátra gördül a szemét felett a kukában, felaprítva és tömörítve azt.

Ez akár 70%-kal is csökkentheti a szemét mennyiségét a kukában, ami azt jelenti, hogy több szemetet lehet beletenni, ami viszont kevesebb kukaváltást és a szeméttelepre való elszállítást jelent. A szemét helyszíni tömörítésével a kukákban történő egyszerű művelet jelentős összeget takarít meg az ügyfélnek, és csökkenti a teherautók által kibocsátott üvegházhatású gázok mennyiségét a kevesebb elszállítással.

Urban Air Kalandpark

Az Urban Air Adventure Park egy családi szórakozási koncepció, ahol a születésnapi partik a péntek esti, lézerekkel, stroboszkópokkal és fekete fényekkel tarkított Glow Party mellett az egyik fő kínálati elemmé váltak. A legtöbb trambulinparkhoz hasonlóan az attrakciók helyenként változhatnak, és tartalmazhatnak egy Indoor Skydiving attrakciót (egyfajta függőleges szélcsatornát, amely a levegőben tartja Önt) és/vagy egy Indoor Sky Rider Coaster-t (egyfajta kötélpályás attrakció).

A legtöbb helyszínen trambulinos szabad stílusú, nyitott ugróterek, az Apex (trambulinokkal a padlón és a falakon egyaránt), a Runways (szuper hosszú trambulinok, amelyek kiválóan alkalmasak tornászok, bukfencezők és cheerleaderek számára), a Dropzone (óriási légzsákkal a puha landoláshoz), a Slam Dunk pálya, a trambulinos kidobóarénák, az Urban Warrior akadálypálya, a TUBES beltéri játszótér, a Warrior Battle Beam, a mászófalak, a beltéri kötélpálya és az Arcade.

A Goddard iskola

A Goddard School a napközis nevelés egy pedagógiai megközelítését kínálja. Az óvodai programokat hathetes és hatéves korú gyermekek számára kínálják. A saját fejlesztésű F.L.EX. (Fun Learning Experience) keretrendszere a gyermekek érzelmi, tanulmányi, szociális, kreatív és fizikai készségeit építi a játékalapú tanuláson keresztül. Az alapokon túlmutatva magában foglalja a jelnyelvet, a jógát, a zenét, az idegen nyelveket és még sok mást is.

A Goddard filozófiája az, hogy a tanároknak szabadságot és rugalmasságot adjunk a tanítási stílus és az óratervek terén, hogy kihasználhassák a szerves "tanítható pillanatokat", és a tanulási élményeket az egyéni érdeklődéshez igazíthassák.

Crunch Fitness

A Crunch Fitness olyan kreatív edzéskínálataival szerzett magának nevet, mint a Cardio Tai Box Loaded, Absolution (hasizmok és nyújtás), Top It Off (felsőtest), 30 in 30 (30 gyakorlat 30 perc alatt), Band Camp (alsótest edzés szalagokkal és testsúlyokkal), SLAMMED (az erőre, hosszra, mozgékonyságra és mobilitásra koncentrál Hyperwear homokharangok használatával), Tread-n-Shred (kalóriaégető futópados edzés), Hard Knocks (bokszmozgások) és a legnépszerűbb legújabb ajánlat:

HIITZone a nagy intenzitású intervallumos edzés négy különböző, egyedi, gyors tempójú, vadul szórakoztató, 45 perces edzéssel, legfeljebb 16 fős csoportok számára. A Crunch jelenleg az összes edzőterme átalakításának a végén jár, hogy modernebb, energikusabb hangulatot teremtsen, különálló területekkel és a legtöbb edzőteremben található edzőeszközök nagyobb választékával.

Culver's

A Culver's éttermek az 1980-as években indultak, amikor az alapítók egy régi A&W gyömbérsörstandot alakítottak át Culver's Frozen Custard és ButterBurgers étteremmé. Craig édesanyja, Ruth mindig egy kis vajat kent a hamburger zsemle koronájára, mielőtt megpirította volna, amit a családban mindenki szeretett. A fagyasztott joghurt és a jellegzetes hamburgerek mellett a Culver's széleskörű étlapot kínál, amely tenger gyümölcsei, csirke, sült sajtos túró és még sok minden más.

A Craig Culver és felesége, Lea által 1984-ben a wisconsini Sauk Cityben alapított és 1988 óta franchise-rendszerben működő Culver's a Technomic Top 500 Chain Restaurant Report szerint 2020-ban az USA 10 legnagyobb hamburgerláncai között a 2. helyen áll az eladások növekedése tekintetében.

Nothing Bundt Cakes

A Nothing Bundt Cakes helyszínei kifejezetten "anya és pop" hangulatúak, olyannyira, hogy a legtöbb ember meglepődik, amikor megtudja, hogy franchise-ról van szó. Ez egy előkelő kínálat, amelyet megfizethető áron árulnak, és amely nagyszerű mindenféle eseményhez és ünnepséghez. A sütemények különböző méretekben kaphatók, köztük 10 hüvelykes, 8 hüvelykes, Bundtlet (mini sütemények) és Bundtins (harapható méretű). Ezek vizuálisan lenyűgöző megjelenítésben egymásra is rakhatók és emelhetők. Minden tortán megtalálható a cég jellegzetes, vastag krémsajtmázas szirmok vagy kívánságra csöpögtetett máz. Kilenc különböző ízű torta áll rendelkezésre.

A Dena Tripp és Debbie Shwetz által 1997-ben alapított és 2006 óta franchise-tevékenységet folytató láncnak sikerült ügyesen rávennie a franchise-tulajdonosokat, hogy tavaly és idén fogadják el a szabványos FDD módosítását annak érdekében, hogy a vállalat a marketingtevékenységet egy országos fizetett médiavásárlással konszolidálja, hogy pénzt takarítson meg és az országos hirdetések tömeges megvásárlásával hatékonyan érje el a megjelenést. A központ a franchise-tulajdonosok 100%-ának beleegyezését kapta a 2020-as módosításhoz, és 95%-uk egyetértett az országos médiavásárlás folytatásával 2021-ben.

Két férfi és egy teherautó

A Two Men and a Truck helyi és távolsági lakossági és kereskedelmi költöztetési szolgáltatásokat, valamint tárolási megoldásokat kínál, a cég mottója a "Movers Who Care", és betartja a "The Grandma Rule"-nak nevezett szabályait: Mindenkivel úgy bánjunk, ahogyan azt szeretnénk, hogy a nagymamánkkal bánjanak. A cég küldetésének középpontjában az ügyfelek elvárásainak túlteljesítése áll.

A távolsági költöztetések esetében a Value Flex szolgáltatással a rugalmasan költöztető ügyfelek kedvezményes árat kaphatnak, mivel a plusz idő lehetővé teszi a vállalat számára, hogy a logisztikát a maximális hatékonyság érdekében tervezze meg. A raktározási szolgáltatásokat kínáló telephelyek kiszolgálhatják a szemeszterek közötti főiskolai hallgatókat, a két költözés közötti ügyfeleket, a leépítés alatt állókat vagy a lakásfelújításra vállalkozókat.

ZIPS Vegytisztító

Az 1996-ban alapított és 2006 óta franchise-rendszerben működő ZIPS Dry Cleaners olyan árstruktúrával rendelkezik, amelynek az emberek egyszerűen nem tudnak ellenállni. Az egynapos (reggel 9-ig be, délután 5-ig ki) egyáras vegytisztítást kínál, ami azt jelenti, hogy egyetlen alacsony árat fizetnek darabonként, függetlenül attól, hogy mi az. Ez nagyszerű megközelítés azoknak, akiknek csak néhány ruhadarabot kell tisztítaniuk. Az is segít, hogy ez a tételenkénti ár jelentősen alacsonyabb az országos átlagnál.

A ZIPS-nél a vegytisztítás a helyszínen történik, ellentétben sok olyan hellyel, ahol a ruhákat egy üzembe kell szállítani tisztításra. A ZIPS emellett mosodai, mosási és hajtogatási, valamint szabásmódosítási szolgáltatásokat is kínál. Bár a vállalat hagyományos vegytisztító oldószereket használ, környezetbarát gyakorlatai közé tartozik a fogasok újrahasznosítása és a biológiailag lebomló ruhazsákok használata.

Popeyes Louisiana Kitchen

A Popeyes Louisiana Kitchen erős cajun gyökerekkel rendelkezik, amit a lánc minden helyszínen ünnepel az étlapon, ahol cajun stílusú sült csirkét, vörösbabot és rizst, cajun sült krumplit, burgonyapürét cajun stílusú szósszal, cajun rizst, csirkés-kolbászos jambalayát és po' boy szendvicseket szolgálnak fel.

Az 1972-ben alapított és 1976 óta franchise-rendszerben működő Popeyes néhány évvel ezelőtt bevezette saját, eredeti csirkés szendvicsét, és ezzel elindította a csirkés szendvicsek háborújaként ismertté vált, a mai napig tartó háborút. A csirkés szendvicsek valamilyen oknál fogva szuperdögös árucikké váltak a gyorséttermek világában. A háború fő harcosai közé tartozik a Chick-fil-A, a Taco Bell és a McDonald's. A Popeyes azonban most a legújabb ütközetet vívja meg, és egy új Blackened Chicken Sandwich-et dobott piacra, amelyben a nem panírozott csirkemellet fűszerezve, majonézzel és savanyúsággal tálalva, zsemlén, klasszikus vagy fűszeres változatban kapható.

A Junkluggers

A The Junkluggers egy lakossági és kereskedelmi szemétszállító szolgáltatás, de környezetbarát szemétszállító cégként tartja magát számon, mivel elkötelezettségük az, hogy először újrahasznosítják és/vagy adományozzák a használható tárgyakat, majd a többit újrahasznosítják. Ennek érdekében különböző jótékonysági szervezetekkel dolgozik együtt, amelyek sok tárgyat hasznosítani tudnak. Több mint kéttucatnyi jótékonysági partnere között szerepel az AAH (Alliance Against Homelessness), a Big Brothers Big Sisters, a Boots on the Ground, a Furniture Sharehouse, a Goodwill, az Üdvhadsereg családi boltjai, a Savers takarékossági boltok és a Hope for the Warriors.

College HUNKS Hauling Junk & Moving

A College HUNKS Hauling Junk & Moving alkalmazottai vagy "hunks"-nak minősülnek, vagy nem, de a cég a HUNKS rövidítésként használja, ami a Honest, Uniformed, Nice, Knowledgeable, Service (becsületes, egyenruhás, kedves, hozzáértő, szolgáltatás) rövidítése. A HUNKS helyi és távolsági költözési segítséget, tárolást és szemétszállítást kínál mind a lakossági, mind a kereskedelmi ügyfelek számára.

A lomtalanítási szolgáltatása magában foglalja az összes nem veszélyes tárgy eltávolítását az ügyfél ingatlanának bármely pontjáról, amelyet aztán felelősségteljesen ártalmatlanít, a lehető legtöbbet (átlagosan 70%-ot) újrahasznosítva és adományozva. Az ügyfelek időpontot kérnek, és amikor a vállalat megérkezik, a munka megkezdése előtt egy határozott becslést adnak. Ami a költöztetési szolgáltatásokat illeti, a vállalat azt állítja, hogy az iparágban náluk a legalacsonyabb a kárigénylési arány.

Az Omar Soliman és Nick Friedman által 2003-ban Floridában alapított és 2007 óta franchise-tevékenységet folytató HUNKS nemrégiben kisebbségi befektetést kapott a Susquehanna Private Capital-tól, valamint David Barrtól és Shelly Suntól, akik mindketten a Nemzetközi Franchise Szövetség korábbi elnökei.

Maaco

A Maaco autófestési és ütközésjavítási szolgáltatásokat egyaránt nyújt, beleértve egy biztosítási kárigény/közvetlen javítási programot is. Telephelyei évente több mint 500 000 járművet szervizelnek, és munkájukat országos garanciával vagy jótállással támasztják alá, amely (megfelelő dokumentációval) bármelyik Maaco telephelyen teljesíthető, ha Ön elköltözött onnan, ahol a munkát eredetileg elvégezték. A garancia sajátosságai az elvégzett munka típusától függnek.

A paneljavításokra egy év, míg a szerkezeti javításokra élethosszig tartó garancia jár. A rozsdajavításra és a felületi javításokra 90 napos garancia vonatkozik.

A vállalat flotta- és ipari szolgáltatási programmal is rendelkezik, amely az autókölcsönző és lízingcégek, kormányzati és önkormányzati szervek, távközlési szolgáltatók, élelmiszer- és italgyártó cégek, gyártók és vállalatok, nemzeti DRP biztosítótársaságok folyamatos igényeinek kielégítésére szolgál.