, 2022/4/1

A videokonferencia, különösen az otthoni munkavégzés során, számos nagyszerű előnyt jelent a termelékenység és az életminőség szempontjából. Egy dolgot azonban nem tett, mégpedig azt, hogy jobban nézzünk ki. A rossz megvilágítás a videokonferencia-berendezésben kifakultnak, fáradtnak, közömbösnek vagy akár betegnek is tűnhet.

best light for video conferencing

Az üzleti életben az éles megjelenés professzionalizmust és sávszélességet sugall, sőt, még az önbizalmát és a kereseti lehetőségeit is növelheti. Mivel legtöbbünknek elege van abból, hogy a konferenciahívások egyre növekvő áradatában nem a legjobb formánkat hozzuk, összegyűjtöttük a vloggerek és más online videós profik által támogatott legjobb tippeket és felszereléseket.

Egy gyors bemutatót is adunk a 3 irányú világítás beállításáról, hogy a videohívások a lehető legprofesszionálisabban nézzenek ki. Készüljön fel, hogy bepillantást nyerjen a videokonferenciák legjobb megvilágításába, hogy segíthessen a megfelelő megjelenésben.

1. A leggyorsabb Zoom konferenciahívás beállítása: Ülj az ablakkal szemben

Általában az ablakkal szemben ülni ergonómiailag nem jó, mert a kinti erős fény indokolatlanul megterheli a szemet. De amíg a Zoom-hívások viszonylag kis szeletét teszik ki a munkanapjának, nagy előnyökkel járhat, ha ezt a szabályt a feje tetejére állítja. Ha a Zoom és a Microsoft Teams hívások során a lehető legjobban szeretnél kinézni, ülj az ablakkal szemben.

Az ablakból érkező közvetett napfény kitölti a kemény éleket, akárcsak a fotósok által kedvelt, tökéletes "borult nap". A kültéri fény azonban változik, így az időjárástól és a napszaktól függően az eredményeid is változni fognak. Bármennyire is segít ez a videokonferencia-világítási tipp, valószínűleg nem fogja megadni azt a profi vezetői megjelenést.

2. A legolcsóbb hízelgő fény a videóhoz: Cseréld le a hagyományos lámpákat nappali fényű LED-izzókra

A legköltségvetés kímélőbb módja a videokonferencia megjelenésének javítására az izzók lecserélése. A cél itt az, hogy egységes színhőmérsékletet érj el az összes fényforrásodon. Tehát győződj meg róla, hogy az összes izzód egy csíkos. Még jobb, ha a maximális melegség és fényerő érdekében Daylight LED izzókat választasz.

Általában olyan fényt szeretnél, amely kitölti a szobát és megvilágítja a fejed mögötti falat. Olyan fényt is szeretnél, amely megvilágítja az arcod és a törzsed, anélkül, hogy a durva felülvilágítás miatt elmosódottnak tűnhetne.

Mindkét célt megoldhatod, ha mind a felülvilágítót, mind az asztali lámpát LED-izzókkal szereled fel. Keress olcsó LED-izzókat, mint például ezt a 20-as csomagot az Amazonon, vagy ha egy kicsit több irányítást szeretnél, válassz egy alkalmazással vezérelhető izzót, amelyet színhőmérséklet vagy akár szín szerint is beállíthatsz. A LED-izzók használata sokat segít, de ha sok pénz nélkül szeretnél igazi bummot elérni.

3. A legjobb számítógépes kamerafény: gyűrűs fény vagy panel fény

Gyűrűs fény

Ha világklasszis vezetőként akarsz kitűnni a Zoom hívások során, használj gyűrűsfényt vagy panelfényt. A panel- és gyűrűsfényeket a tapasztalt YouTuberek, Twitch-szakértők és más videós profik kedvelik, mert működnek. De nem kell videós karriert befutnia ahhoz, hogy igazolja a költségeket. Emellett általában kissé terjedelmesek, így nem ideálisak az útközbeni hívásokhoz.

A gyűrűslámpák a TikTok-sztárok, YouTube-profik és más influencerek egyik legfontosabb eszközei, akik a legjobb filmsztár kinézetüket szeretnék nyújtani. Jól megvilágítják az arcodat, de a szemedet is kiemelik egy finom, visszavert fénygyűrűvel minden pupilla körül. Évtizedek óta használják őket a videósok és operatőrök a tévéműsorokban, reklámokban és filmekben készült szépségábrázolásokhoz. Ugyanezt tehetik érted is, ha az egyiket fényként használod a Zoom hívásokhoz.

1. ZAZE 10 hüvelykes gyűrűs lámpa

Ha egy nagyszerű, olcsó gyűrűs lámpát szeretnél, nézd meg ezt a ZAZE 10 hüvelykes gyűrűs lámpát állvánnyal és telefontartóval. A telefonodat a lámpa közepébe rögzíted a telefonos videóbeszélgetésekhez, és állítható állvánnyal, valamint különböző fénymódokkal és fényerőszintekkel rendelkezik, így igazán be tudod tárcsázni a megjelenésedet.

2. Radiance Selfie gyűrűsfény

Néha vadászol a gyűrűsfényes megjelenésre, de nem a telefonoddal csevegsz. Ehelyett egy olyan kiemelkedő távmunka laptopot használsz, mint a HP Spectre x360. Ha ilyen vagy, nézz körül egy olyan rajongói kedvencben, mint a Radiance Selfie gyűrűsfény. Használhatod telefonokkal vagy a laptopodra csíptetve. Még jobb, hogy az ára olyan alacsony, hogy csodálkozni fogsz, miért nem tetted meg már hónapokkal ezelőtt.

3. ESDDI 18 hüvelykes gyűrűs lámpa

Ha valami nagyobbat keresel, és nem bánod, ha egy kicsit többet kell költened, nézd meg az ESDDI PLV-R432 18 hüvelykes gyűrűs lámpát. Ez okostelefonos használatra van kihegyezve, és többféle színhőmérsékletre is beállíthatod. Emellett teljesen állítható állványt, töltőcsatlakozót és hordtáskát is tartalmaz, hogy útközben is tarthasson videokonferenciát.

A legjobb panelfények videokonferenciához

A panelfények lapos, több LED-del megtöltött fénytáblák. Néhányuk tapadókorongokkal vagy klipszekkel van ellátva, hogy könnyen a laptophoz lehessen őket rögzíteni. Kompaktak és állíthatóak, így akár egy hátizsákba vagy futártáskába is bedobhatja őket. Színhőmérsékletüket és fényerejüket is beállíthatja a tökéletes megjelenés érdekében.

1. Lume Cube videokonferencia világító készlet

A Lume Cube egy nagyszerű és meglehetősen pénztárcabarát távmunka-videokonferencia világítási lehetőség. Erőteljes, állítható LED-es fénye lágyító diffúzorral van ellátva, hogy kikerülje a kemény megjelenést. A színtempója is teljesen állítható, és jól játszik asztali számítógépekkel és laptopokkal egyaránt.

2. Neewer hordozható LED-es világító készlet

Ha szilárdan hisz a magas értékelésekben, nézze meg a Neewer LED-es világító készletet videokonferenciához. Ez az alacsony árú, USB-ről táplálható opció két lámpát és állványokat tartalmaz, amelyekkel könnyen beléphet a professzionális 3 pontos világításba. Teljesen állítható és tompítható is, és a padlón vagy az asztalon is használhatja.

3. Pixel G1 újratölthető LED-es lámpa

Az igazi hordozhatóság és az éles megjelenés érdekében a PIXEL G1s RGB videólámpát nehéz felülmúlni. Ez a videokonferencia-világítás átlép a professzionális videózás világába, és beépített 12 W-os újratölthető akkumulátorral rendelkezik a komoly távmunkások számára. Teljesen állítható, de használatához külön állványra vagy laptop tartóra lesz szükséged.

Hogyan állítsuk be a világítást videokonferenciához?

Ha valóban a C-suite megjelenésére vágysz, fontold meg a 3 pontos világítást. Ez egy ősrégi technika, amelyet a fotósok és videósok használnak, hogy alanyaik kiemelkedően jól nézzenek ki. Ez egy egyszerű beállítás, amely egy fényt biztosít a teremben, egyet a témára (magadra), és egy ellenfényt, amely hátulról vagy oldalról világít.

Ez a világítási beállítás eltünteti az árnyékokat, kitölti a kemény éleket az arcodon, és mélységet és fényességet kölcsönöz a szobának. Az összhatás olyan, mintha egy drága reklámfilm belsejéből beszélnél, és ez felülmúlja a szokásos homályos, szemcsés megjelenést. Ha ki szeretnéd próbálni, csatlakoztass egy gyűrűs lámpát a laptopodhoz, és használj két panelfényt a szoba és a háttérvilágításhoz.

Mikor érdemes zöld képernyőt használni

A zöld képernyő használata videokonferenciához kihívásnak tűnhet, de az olyan alkalmazások, mint a Zoom és az előre elkészített zöld képernyő-készletek segítségével ez gyerekjáték. Ráadásul gyorsan, minimális helyigény mellett tárolhatod őket. A Zoom hátterek egyszerűen megváltoztathatók, és egy fehér fal elé, egy városi felhőkarcolóba vagy akár a Millennium Falconra is helyezhetik.

A zöld képernyő nélküli háttérváltás nem kívánt műalkotásokat és hibákat okozhat, ezért egy felugró képernyő segíthet. A kezdéshez lásd a Corsair Elgato zöldvászon MT-t, vagy az olcsóbb Neewer 5' x 7' méretű összecsukható hátteret. Akár egy doboz chromakey zöld festéket is vásárolhat, ha van egy üres fal az irodádban.

Egyéb módok a Zoom-on való megjelenéshez

Az éles és professzionális megjelenés nem csak a videokonferencia-világításról szól. A Lépésről lépésre útmutató a jobb virtuális megbeszélésekhez című kiadványunkban többet olvashat arról, hogyan javíthat a virtuális megbeszéléseken. Íme néhány további tipp a sikeres közvetítéshez.

1. Használj szűrőket

A Zoom, a Microsoft Teams és más telekonferenciaplatformok olyan szűrőkkel rendelkeznek, amelyekkel lágy fókuszhatást vagy egyéb javításokat adhat hozzá. A Zoom szűrőkkel például digitálisan megváltoztathatod a megvilágítást vagy bőrsimítást adhatsz hozzá.

2. Keretezd be a felvételt

A kamera elhelyezése számít. A legjobb keretezés érdekében kerüld el, hogy úgy nézz ki, mint egy apró fej egy hatalmas doboz alján. Állítsd be a laptop képernyőjét úgy, hogy a szemeid a képernyő egyharmadánál feljebb legyenek, a fejed és a vállaid pedig a képernyő területének körülbelül egyharmadát töltsék ki. Így nagyszerűen, professzionálisan és arányosan nézel ki.

3. Kezdd a legjobb felszereléssel

Ahhoz, hogy a lehető legjobban nézz ki, és a lehető legjobban hangozzon, kezd olyan laptoppal, amelyet a videokonferenciákhoz terveztek. A HP videokonferenciákhoz kiváló laptopok sorában megtalálható a 15 hüvelykes HP Spectre x360 átalakítható laptop és a HP EliteBook x360 830 G7 noteszgép. Ezek a távmunka erőművek olyan extrákkal rendelkeznek, mint a rendelkezésre álló kettős soros digitális mikrofonok, a HP TrueVision HD IR kamerák és a Bang & Olufsen kristálytiszta hangja. További lehetőségeket szeretne? Tekintse meg a Hogyan válasszuk ki a megfelelő HP számítógépet a videógyűlésekhez című cikkünket.