, 2022/8/3

Az ötlettel megvolnál, de ez még nem garancia arra, hogy sikeres is lesz a vállalkozásod. Ehhez kiemelten fontos, hogy olyan ötlettel vágj neki az üzleti életnek, amihez tényleg értesz (vagy hajlandó vagy megtanulni), amiben örömödet leled, és amire valós piaci igény mutatkozik. Vannak ugyan olyan emberek, akik képesek eladni a homokot a sivatagban, de ez egy a millióból. Jobban jársz, ha előzőleg felméred, hogy mire van kereslet.

Kreatív vállalkozási ötlet 2022 ben

Ehhez pedig a legegyszerűbb az, ha megnézed, mire keresnek rá az emberek. A Google kulcsszótervezőjében bármilyen kifejezést megadhatsz, és látni fogod, hányan keresnek rá adott időn belül. Amire sokan, arra bizonyára nagy az igény. Az igény ugyanakkor nem vásárló, szóval azt is ki kell derítened, hogy az emberek valóban hajlandók-e költeni a termékedre, szolgáltatásodra. Keress rá a leendő konkurenciádra, és csekkold, hogy mekkora árbevétellel működnek. Ha szép kerek számot látsz, biztos lehetsz benne, hogy jelentős méretű a piac.

Vállalkozási ötletek kevés pénzből

BLOGGER

Ha megnézed a sikeres vállalkozások listáját, egy rakás olyan céget látsz majd, amit fillérekből raktak össze. Hogy csak a legkézenfekvőbbet említsük, a Facebook is ilyen. Nem kell tehát milliomosnak lenned, ha vállalkozni szeretnél. Már most kereshetsz egy ingyenes blogszolgáltatót, ahol elkezdetsz egy tematikus vagy általános blogot vezetni. Sokan kezdték így, és ma már a tévében szerepelnek és könyveket adnak ki.

NÖVÉNYTERMESZTŐ

A zöldségek és gyümölcsök ára az egekbe szökött, most, amikor ezeket a sorokat írjuk. Mi akadálya tehát, hogy vegyél némi magot vagy palántát, és gazdálkodónak állj? Az áfonya kilójáért például akár 6-7000 forintot is kérhetsz. A dió kilója 4-5000 forint. És akkor az olyan különlegességekről, mint a szarvasgomba, még nem is beszéltünk. Minimális befektetés, busás haszon – viszont rengeteg munka!

Kézműves vállalkozás ötletek

BIOBOLT

A kézzel készült és természetes élelmiszerekért – némi túlzással persze – ölik egymást az emberek. A tudatos életmódot egyre többen érzik a helyes útnak, egy bioboltban pedig minden szükséges árucikkel elláthatod a vevőidet. Ebben az esetben elég, ha csak azokat a termékeket készíted saját kezűleg, melyekhez van érzéked. A többit nyugodtan beszerezheted ellenőrzött forrásokból.

SAJTKÉSZÍTÉS

“Boldogok a sajtkészítők” – hangzik el a Brian élete című vígjátékban. Persze, hogy boldogok, hiszen jól megy a bolt. A kézműves sajtok iránt évről évre nő a kereslet, ahogy Magyarországon is kezd meghonosodni a sajtfogyasztás kultúrája. A sajtkészítés azonban komoly tudomány – mások szerint művészet -, úgyhogy először tanulásra kell időt és pénzt áldoznod.

SÖRFŐZDE

A sajtokhoz hasonlóan a kézműves sörök népszerűsége is rendületlen, ráadásul egyre több étterem és bár kínál ilyen italokat a kommersz sörök mellett/helyett. A sörkészítés sem olyan egyszerű, mint hinnéd, de kísérletezz bátran, és próbálj új ízeket alkotni. Ha sikerül, könnyen felkerülhetsz egy helyi vendéglátós itallapjára. Onnan pedig a határ.

Családi vállalkozás ötletek

FUTÁRSZOLGÁLAT

Ne a klasszikus futárszolgálatokra gondolj, amik a nagy üzletek csomagjait hozzák-viszik. Családként ennél kisebben kell gondolkodnotok, de még így is remek üzlet lehet belőle. Bárkinek elintézhetitek a bevásárlást, az ételszállítást vagy éppen az ajándékvásárlást. Ehhez csak egy kisebb-nagyobb autó és persze némi szervezettség szükséges.

CSALÁDI NAPKÖZI

Ha úgyis otthon vagy egy gyerkőccel, miért ne építenél vállalkozást a helyzetre? Másoknak óriási gondot okoz, hogy hol helyezzék el a kicsiket munkaidőben, szóval a családi napközire mindig lesz igény. Azért persze csak óvatosan: gyerekekre vigyázni nagy felelősség, amihez szaktudás és biztonságos körülmények is szükségesek.

CALL CENTER

A call center a legtöbb cég számára csak nyűg, ezért előszeretettel szervezik ki a telefonos ügyfélszolgálatot. Ezt a munkát tényleg bárhol, bármikor végezheted, és akár a család minden tagját bevonhatod. Minimális kezdőtőkével is belevághatsz, ha jó kommunikációs képességekkel vagy megáldva. Az egyedüli nehézséget a partnercégek felkutatása jelentheti.

EGYÉB CSALÁDI VÁLLALKOZÁS ÖTLETEK

Pékség

Élelmiszerbolt

Gazdálkodás