, 2021/11/26

Egy vállalkozás elindítása nem jelenti azt, hogy egy egész csapatot kell felvennie. Rengeteg olyan üzleti lehetőség van, amelyet teljesen egyedül is elindíthat és fejleszthet. Ha érdekel egy szóló vállalkozás elindítása, itt van szólóvállalkozói üzleti ötlet.

Kisvállalkozói ötlet

Virtuális asszisztens

A virtuális asszisztensek különböző feladatokat látnak el a vállalkozások számára, például az e-mailezést, az időbeosztást és a közösségi média kezelését. Ezt egyedül, otthonról vagy más távoli helyről is végezheted.

E-kereskedelmi eladó

Olyan platformokon, mint az eBay, az Amazon vagy az Etsy, nagyjából bárhonnan létrehozhatsz egy e-kereskedelmi oldalt, miközben az értékesítést és a szállítást is saját magad irányíthatod.

Közösségi média menedzser

A közösségi médiához értő vállalkozók számára felajánlhatod szolgáltatásaid más vállalkozásoknak, hogy ütemezd a közösségi médiás posztokat és kezeld fiókjaikat.

A közösségi média befolyásolója. Vagy összpontosíthatsz arra, hogy saját közösségi média fiókjaidon követőkre és némi befolyásra tegyél szert, majd közösségi média influencerként márkákkal dolgozhatsz együtt.

Blogger

Ha az írói képességeidre szeretnél vállalkozást építeni, indíthatsz saját blogot, amelyet egyedül vezethetsz, majd hirdetésekkel vagy szponzorált tartalmakkal kereshetsz pénzt.

Ebook Szerző

Koncentrálhatsz arra is, hogy több hosszú tartalmat írj, majd saját magad adhatod ki az eladásra szánt e-könyveidet.

Szabadúszó író

Vagy felajánlhatod írói szolgáltatásaid más vállalkozásoknak, amelyek blogbejegyzéseket vagy más típusú tartalmakat keresnek.

Szövegíró

A szövegírás egy másik népszerű írói vállalkozás. Szakterületed lehet a weboldalak, termékleírások vagy akár reklámok szövegének megírása.

Grafikus

A dizájnhoz értő vállalkozók számára saját grafikai tervezői vállalkozást indíthatsz, és egyszemélyes alapon dolgozhatsz az ügyfelekkel.

Webtervező

Vagy ha jobban értesz a technikához, webdesignerként weboldalak készítésére összpontosíthatsz az ügyfelek számára.

Szoftverfejlesztő

Ha mélyrehatóbb megoldásokat szeretnél létrehozni, akkor összpontosíthatsz szoftverprogramok fejlesztésére az ügyfelek számára vagy az ügyfeleknek történő értékesítésre.

Alkalmazásfejlesztő

Vagy inkább a mobiltechnológiára összpontosíthatsz, és alkalmazásokat fejleszthetsz az ügyfelek számára, vagy saját alkalmazásokat fejleszthetsz, amelyeket eladásra kínálsz.

Rendezvényfotós

A fotózás egy másik olyan terület, amely alkalmas az egyéni vállalkozói tevékenységre. Koncentrálhatsz az események, például esküvők fotózására, így vállalkozásának minden aspektusát egyedül irányíthatod.

Készletfotós

Fotókat is készíthetsz, majd eladásra kínálhatod őket stockfotó-weboldalakon.

Üzleti tanácsadó

Ha rendelkezel némi üzleti szakértelemmel, üzleti tanácsadóként is felajánlhatod szolgáltatásaid, és személyesen, telefonon vagy online dolgozhatsz az ügyfelekkel.

Életvezetési tanácsadó

Még ha nincs is nagy üzleti tapasztalatod, életvezetési tanácsadóként az élet más területein is dolgozhatsz az ügyfelekkel, például a pénzügyek, a szervezés vagy akár a személyes kapcsolatok terén.

Nyilvános szónok

Azoknak a vállalkozóknak, akik egy adott témában szakértelemmel rendelkeznek, nyilvános előadóként is felajánlhatod szolgáltatásaid különböző konferenciákon és rendezvényeken.

Könyvelő

Egy másik lehetőség az üzleti ügyfelekkel való együttműködésre, hogy könyvelési szolgáltatásokat kínáljon olyan vállalkozásoknak, amelyek kiszervezni szeretnék ezt a funkciót.

Adószakértő

Főként vállalkozások és magánszemélyek adónyomtatványainak elkészítésében való segítségnyújtásra is összpontosíthatsz.

Affiliate marketinges

Az affiliate marketing lehetővé teszi, hogy bizonyos vállalkozásokhoz vagy termékekhez vezető linkeket ossz meg, majd az általad az adott cégekhez irányított eladások egy részét megkeressed.

Podcaster

A podcastingot minden eddiginél könnyebb önállóan létrehozni. Megszervezheti podcastját, felépítheted weboldal, és pénzt kereshetsz hirdetésekkel vagy affiliate értékesítéssel.

Rendezvényszervező

Ha szeretsz szervezni és különböző beszállítókkal együtt dolgozni, akkor rendezvényszervezőként saját vállalkozást alapíthatsz.

Pék

Bár egy teljes pékséget egyedül működtetni trükkös lehet, egyéni vállalkozóként is építhetsz egy sütőipari vállalkozást, ahol pékárut biztosítasz rendezvényekre vagy nagykereskedelmi alapon más helyi cukrászdáknak.

Kávékocsi

Elég kis léptékben kávét is árulhatsz, ha saját kávékocsit indítasz, amelyet rendezvényekre, bevásárlóközpontokba vagy irodaházakba vihetsz.

Tutor

Ha szeretnéd megosztani a tudásod másokkal, akkor ezt megteheted egyszemélyes alapon, oktatóként dolgozva.