, 2021/12/16

Ha már kigondoltál egy megoldást egy olyan problémára, amivel az életedben találkozol - vagy éppen azon az úton vagy, hogy ezt megtedd -, akkor egy kisvállalkozás indítása lehet a jövődben. Az is lehet, ha arról álmodsz, hogy utoljára kilépsz a kilenctől ötig tartó állásodból, és a saját főnököd leszel.

list of small businesses

De bár úgy érezheted, hogy készen állsz egy új vállalkozásra, és szenvedélyesen rajongsz az ötletedért, lehet, hogy egy kis iránymutatásra vágysz.

Az induláshoz segítségül itt van egy lista a kisvállalkozási ötletekről, három fő részre bontva:

A legjobb kisvállalkozói ötletek

Otthoni üzleti ötletek

Hogyan indítsunk kisvállalkozást otthon

Több száz különböző kisvállalkozási lehetőség áll rendelkezésre a megfelelő vállalkozást keresők számára. Bár majdnem annyi variáció létezik, ahány ember vállalkozik új vállalkozásra, a legtöbb kisvállalkozás bizonyos fő kategóriákba sorolható a jogi és tulajdonosi struktúra, a vállalat mérete, az üzlet helye, valamint az alapján, hogy virtuális vagy üzlethelyiségben működő vállalkozásról van-e szó.

Tipp

A kisvállalkozások típusai közé tartozhatnak az egyéni vállalkozások, a társulások és a bejegyzett társaságok. Vannak továbbá független vállalkozók és virtuális vállalkozások is.

Legjobb kis üzleti ötletek

Kíváncsi vagy, milyen jó üzletet érdemes indítani 2022-ben? Fedezd fel ezt a listát azokról az üzleti ötletekről, amelyekkel már a következő évben elkezdhetsz pénzt keresni:

Indíts dropshipping üzletet

Tervezz és értékesítsen print-on-demand pólókat

Indítsd el saját könyvét

Hozz létre digitális termékeket vagy online tanfolyamokat

Adj el print-on-demand posztereket, üdvözlőkártyákat és nyomatokat.

Indíts jótékonysági vállalkozást

Szolgáltatás értékesítése

Hozz létre online divatboltot

Kézműves és házi készítésű termékek értékesítése

Építs közösséget, amit pénzé tehetsz

Indíts kisállat-üzletet

Hozz létre tagsági programot

Csatlakozz egy affiliate marketing programhoz

Legyél virtuális rendezvényszervező

Indíts tájépítészeti vállalkozást

Teszteld az alkalmazásfejlesztést

Kínálj gyermekfelügyeletet

Indíts online kávézót

Legyél ezermester

Add el fényképeid

Legyél közösségi média menedzsment tanácsadó

Indíts szépségipari vállalkozást

Lakásfelügyelet és háziállat felügyelet

Telefonos kiegészítők

Előfizetéses dobozok értékesítése

Fektess be automatákba

Online társkereső tanácsadó

A társkereső tanácsadók általában díjat számítanak fel az idejükért. Ők segítenek az embereknek sikeres online társkereső profilokat létrehozni, a tipikus online csatornákon kívülről keresnek lehetséges párosításokat, és olyan szintű személyre szabást kínálnak, amit egy olyan oldal, mint a Tinder nem tud. Úgy gondolod, hogy van érzéked a párkereséshez? Lehet, hogy ez az üzlet neked való.

Varró és szabás-varró szakember

Az embereknek mindig szükségük lesz ruhák szegésére és gombok javítására - és te lehetsz az a személy, aki ezt elvégzi. Ha szeretsz varrni, kezdd a fentiekhez hasonló egyszerű szolgáltatások nyújtásával, és bővítsd a repertoárodat ruhakészítéssel és tervezéssel, ahogy kiépíted az ügyfélkörödet és a keresletet.

Digitális termékek vagy online tanfolyamok létrehozása

A digitális termékek, mint a zene, a tanfolyamok és a sablonok egyedülállóak ezen a kisvállalkozói ötletek listáján. A többivel ellentétben ezek nem kézzelfoghatóak. Nem kell aggódni a visszatérő gyártási vagy szállítási költségek miatt, így az árrésed magas maradhat, így ez egy másik nem-érdekes dolog, ami az egyik legjobb vállalkozás, amit elindíthatsz.

A trükk az, hogy kitaláljuk, mitől lesz jó egy digitális termék. Mi az, ami elég hasznos ahhoz, hogy az emberek hajlandóak legyenek fizetni a letöltésért?

A válaszok az eredeti hangszeres ütemektől kezdve a más alkotóknak licencelhető stockfotókon át az információs termékekig és sablonokig terjednek, amelyek segítenek az embereknek egy adott területen a készségeik szintre emelésében.

Ha van egy olyan tehetséged, amelyet digitális termékké lehet alakítani, gondolkodj el azon, hogy új bevételi forrássá csomagolod. A Shopify rendelkezik egy ingyenes Digitális letöltések alkalmazással, amellyel ugyanolyan egyszerűen kínálhat digitális termékeket az áruházában, mint fizikai termékeket.

Indíts jótékonysági vállalkozást

Egy nonprofit szervezet alapítása nem az egyetlen út, amelyen segíthetsz egy jobb világ finanszírozásában. Azzal, hogy egy vállalkozással együtt küldetés is társul, és némi nyereséget félretesz egy ügy érdekében, a társadalmi vállalkozók egyedülálló módon pozícionálhatják vállalatukat a piacon, miközben a számukra legfontosabb kérdésekkel foglalkoznak.

Bár sok társadalmi vállalkozás kínál saját, eredeti termékeket, a fenti kisvállalkozói ötletek bármelyikét is felhasználhatja, és partnerséget köthet egy nonprofit szervezettel, vagy saját kezűleg is megvalósíthatod ezt a társadalmi jót, feltéve, hogy átláthatóan mutatod be, hogyan működik. Marketinged részeként megoszthatod a vásárlóid által a vállalkozásodnak támogatásával elért hatást, például egy blogbejegyzésben, amely a közösségben végzett munkádról szól, vagy egy valós idejű hatásszámítót a weboldalán.

A Give & Grow Shopify alkalmazás megkönnyíti a jótékonysági szervezetekkel való partnerséget, és a küldetés beépítését az üzletébe. Beállíthatja, hogy egy adott összeget vagy az eladások egy százalékát adományozza, vagy megkérheti vásárlóit, hogy adományt adjanak hozzá a pénztárnál.

Kézműves és házi készítésű termékek értékesítése

Ha készítő vagy- akár szappant, gyertyát, szószokat vagy fazekasságot barkácsolsz -, egyedülálló helyzetben vagy, ha online üzleti ötletet szeretnél találni, mert a termékfejlesztés és a beszerzés szó szerint a te kezedben van. A listán szereplő sok más ötlettől eltérően figyelembe kell venni a szállítást és a készletgazdálkodást, de egyszerűen, rendelésenként vagy kis tételekkel kezdheted, amíg nem kezdesz következetes eladásokat generálni.

Tény, hogy sok Shopify-on lévő készítő otthoni üzleti ötlettel kezdte, az Etsy-n vagy az eBay-en, vagy szájhagyomány útján a barátoknak és a családnak árult, és teljes munkaidős kisvállalkozóvá vált, miután megteremtették a keresletet a termékeik iránt. Csak légy tekintettel a termékkategóriájára vonatkozó szabályozásokra, különösen, ha az ügyfelek megeszik, belélegzik vagy a bőrükre kenik.

Indíts tájépítészeti vállalkozást

Szereted a természetet és a kültéri dizájnt? A tájépítészeti vállalkozás remek lehetőség számodra. A kertépítés, más néven gyepápolás egy terület látható jellemzőinek módosítását és karbantartását jelenti. Felelős vagy azért, hogy szépséget teremts a természetes, élő elemekből, például virágokból, fűből és fákból.

Az amerikai kertépítési piac 2025-ig várhatóan 4,5%-os éves összetett növekedési ütemmel fog növekedni. A lakossági kültéri kertkarbantartás iránt országszerte egyre nagyobb a kereslet a fiatalabb háztartásokban. A piaci verseny mérsékelt. Néhány vezető kertépítő céggel, például a TruGreen-nel, valamint kisebb helyi szolgáltatókkal kell szembenéznie.