, 2021/7/1

Nagyon sokan szeretnek kézműveskedni, ha te is ilyen vagy szereted a szép tárgyakat hordania, gyártani akkor akár egy vállalkozást is indulhatsz. Előbb, utóbb annyi lesz belőle úgyis, hogy már nem lesz kinek ajándékozd. Már nagyon sok weboldal van ahol értékesíteni tudod a tárgyakat.

Kézműves ötletek

Van olyan nemzetközi oldal , ahol számos kézműves termék kategóriából tudunk választani, ahol el tudod adni. Számítani kell arra, hogy nem azonnali a siker. Arra kell törekedned, hogy minél szebb, különlegesebb és persze minőségi termékeket akarj eladni. Építs személyes márkát, ez fontos. Készíts szép képeket a termékekről, legyen igényes és részletes a leírás. Persze kezdheted más oldalakon hirdetni, mint a Jófogás, a facebook, de lehet egy saját weboldalad is.

Add el az alkotásaidat

Zománc kitűzők

Csodálatos kis kiegészítő, aminek egyre nagyobb üzleti lehetősége van már világszerte. Több nagyobb márka áll a trend mögött.

Üdvözlőkártyák

Kiélheted a kreativitásodat, ha belekezdesz az egyedi stílusú köszönőkártyák, meghívók,  üdvözlőkártyák készítése során. Nem nagy befektetéssel kell rendelkezned ahhoz, hogy elkezdhesd és szórakozva juthatsz jövedelemhez és még jól is érzed magad benne.

Táskák, sálak, kalapok

Mutasd meg művészeti tudásodat viselhető termékeken keresztül. Nem kell valami bonyolult alkotással kitűnni, sokszor az ötletes, egyszerű elemek és minták sokkal keresettebbek. Egy horgolt sál ma nagy értéket ér és képes vagy elkészíteni. Olyanok is vannak akik már nem hordható farmerből kiváló táskákat készítenek.

Különleges póló minták

Mutasd meg a humorodat másoknak azáltal, hogy készítesz egy jó mintát egy pólóra, akár egy különleges stílust, egyedi illusztrációkat, ez egy nagyszerű kreatív üzleti ötlet. Foglalkozhat a kreatív pólók elkészítésével, vagy árulhatod csak a mintákat piactereken keresztül.

Foltok, ruhadíszek

A rávasalható díszekkel és foltokkal egyedivé tehető egy kabát, hátizsákok, farmernadrágok ezeken keresztül emberek megmutassák a kedvenc zenészüket, művészüket, ügyüket. Ezek tetoválások a ruhádon, más és különleges lesz tőle. Ráadásul kombinálhatók más kreatív vállalkozási ötletekkel, mint a póló dizájnnal vagy zománccal.

Fotók

Nagy lehetőség rejlik a fotóid digitális verziójának értékesítésében. A vásárló döntheti el, hogy milyen célra szeretné felhasználni és ennek megfelelő formátumra alakíthatja a fotót.

Fal és otthon dekorációk

Készíts sablont lakásdíszítéshez is. Vannak akik ki szeretnének emelni mondjuk egy falat falfestménnyel vagy valamiféle alakzattal. A sablon segítségével időt és pénzt tudnak spórolni. Engedd szabadjára a fantáziádat és alkoss, neked szórakozás másnak meg óriási segítség.

Felújított bútorok

Még a modern és minél többre vágyó világban is vannak akik ragaszkodnak a kopott, régi bútorokhoz, mert azt valamiért jónak tartják. Sokszor a régi dolgok sokkal masszívabbak mint az újak és érdemes felújítani, mert lehet hosszabb életű lesz, mint egy újonnan vásárol áru. Ha valaha csináltál már ilyent, megteheted másoknak is ugyanazt és lehet ők lesznek a jövőbeli ügyfelek. Az egyedi bútorfelújítás is jó kreatív vállalkozási ötlet lehet.

Ékszerek

Az e-kereskedelem az egyik leggyorsabban növekvő piac az ékszer. Többféle kreatív üzleti ötlettel is megjelenhetsz. Létrehozhatsz egy üzletet is ahol legyen egy egyedi stílusod. Kombinálható is a kettőt.

Grafikus

Egy vállalkozás vagy cég vizuális megjelenése fontos eszköz a márkaépítésben és a potenciális ügyfelekkel a kapcsolatépítésben, itt jönnek a logók, óriásplakátok.

Egy kisebb vállalkozások nem fognak főállású grafikust alkalmazni, nincs rá szükségük.

Számukra az a jó megoldás, ha egy szabadúszó grafikust bíznak meg a munkákkal. A grafikusnak nem csak kreatív vénával kell rendelkeznie. Kell a jó elemző és technikai készség is a tervező szoftverek használatához.

Csomagolás tervező

A kisvállalkozás sikere nagy mértékben múlhat a termék bemutatásán, a csomagoláson. Ha negvan a készséged ahhoz, hogy ,a különféle csomagolóanyagok, címkék stb. megtervezésében és kiválasztásában tudsz segíteni vállalkozásoknak, abban az esetben egy nagyszerű kreatív vállalkozási ötlet lehet, amit szabadúszóként végezhetsz.

Taníts kreatív írást

Ha valaki jó akar lenni az írásban segíts neki. Akár sok éves tapasztalatod van újságíróként, vagy csak néhány novellát írtál eddig, a tapasztalataid értékesek mások számára és potenciális kreatív jövedelemforrás lehet.

Kertészkedés

Ha szereted és ismered a környezetet és a növényeket sok embernek a segítségére lehetsz. Sokan szeretnének szép kertet, növényeket, de nincs meg hozzá a tudása és kevés az ideje, hogy mindent kitaláljon. Sok vállalkozási ötletet lehet a hobbidból kialakítani. Állíts össze szezon indító kezdő csomagokat, vagy tanfolyamokat egy bizonyos célcsoport számára. Indíts videó csatornát

Legyen a kreatív hobbid akár lakberendezés vagy kertépítés, nem szükséges, hogy a klasszikus értelemben szakértő légy a témában ahhoz, hogy pénzt tud keresni a kreatív hobbidból. Az érdeklődés felkeltése időt és energiát igényel, de ha lelkes vagy a témát illetően és élvezed a videó készítés folyamatát, akkor ez is nagyszerű kreatív vállalkozási ötlet lehet.

Vizuális művészet tanítása

Tehetséges vagy a művészetben? Akkor tudnod kell van rá kereslet a minőségi művészeti képzésre. Eldöntheted egy bizonyos technikát alkalmaz-e vagy másfajta eszközöket. Ha már tanítottál, akkor még könnyebb lesz digitális oktatásokat létrehozni, így sokkal szélesebb körben tudod az oktatását elérhetővé tenni.

Saját társasjáték

Egyre inkább nő a társasjáték üzlet. Több hazai cég is foglalkozik társasjátékok gyártásával, melyek fejlesztése és kiadása a Kickstarter-nek és Indiegogo-nak hála könnyebb, mint valaha. Ha szereted a jó sztorikat, van egy jó ötleted, szeretsz játszani, játékokat kitalálni, akkor ez egy igen jövedelmező vállalkozási ötlet lehet a számodra.

tudod az első nem lesz világsiker, de ahogy egyre nő az ismeretséged, egyre többen kezdenek követni, egyre könnyebb lesz újabb és újabb játékokat a piacra dobni. Nem könnyű kitűnni egy játékkal. A közösségi finanszírozás során egy jól átgondolt marketing kampányra van szükség, egy jó sztorira, meggyőző videóra, bemutatóra, és alighanem érdemes még a kampány előtt támogatókat gyűjtened.