, 2021/12/6

fFntos tények, amelyeket tudnod kell a készpénzes üzletről Fizetések elfogadása, alkalmazottak kifizetése és még sok minden más Fiatal férfi, aki kizárólag készpénzes kávézót üzemeltet

cash businesses

fFntos tények, amelyeket tudnod kell a készpénzes üzletről

Fizetések elfogadása, alkalmazottak kifizetése és még sok minden más

Fiatal férfi, aki kizárólag készpénzes kávézót üzemeltet

A készpénzes vállalkozás olyan vállalkozás, amely elsősorban készpénzes tranzakciókkal működik. Az éttermek például rendszeresen készpénzt vesznek fel, akárcsak a bárok és más élelmiszeripari létesítmények.

A készpénzes üzlet egy másik típusa az "alkalmi" üzlet, például egy bolhapiaci vagy termelői piaci árus. Ezek az üzletek olyan területeken működnek, ahol a hitel- vagy bankkártyák elfogadása nehézkes (bár sok szabadtéri piaci árus elfogad kártyát).

A készpénzes üzlet harmadik típusa az, amely készpénzzel fizet a szolgáltatásokért, mint például az építőipar vagy a teherfuvarozás, ahol a szerződéses munkásokat készpénzben fizetik ki. Egy készpénzes vállalkozás is használhat készpénzt a kifizetésekhez, az eladóknak vagy az alkalmazottaknak.

A készpénz elfogadásának és a készpénzzel történő fizetésnek vannak előnyei és hátrányai egy kisvállalkozásban.

A készpénz elfogadása és a készpénzzel való fizetés legális. Készpénzes tranzakciókat végezni az adók elkerülése érdekében nem legális. Az IRS aktívan üldözi azokat a vállalkozásokat, amelyek aluljelentik a jövedelmüket, és készpénzben fizetnek a bérszámfejtési adók és egyéb adóbevallások és -fizetések elkerülése érdekében.

A készpénzes fizetés elfogadásával kapcsolatban azonban vannak problémák: Sokan nem hordanak maguknál sok készpénzt. Különösen a fiatalabb vásárlók gyakran nem hordanak maguknál készpénzt. Ha nem fogadja el a bankkártyájukat, még egy csésze kávéért sem, azzal az eladás elvesztését kockáztatja.

A készpénz elfogadása azt jelenti, hogy készpénzzel kell rendelkeznie a visszajáróhoz, és a sok készpénz biztonsági kockázatot jelenthet.

Ha naponta sok készpénzes tranzakciót bonyolít le, mindenképpen készítsen napi befizetéseket. Ha lehetővé teszi a vásárlók számára, hogy hitelkártyával fizessenek, az arra ösztönzi őket, hogy többet vásároljanak, ami növeli a nyereséget, még akkor is, ha kártyatranzakciós díjakat kell fizetnie.

Kávékocsi

A készpénzes fizetés jól működhet olyan vállalkozásoknál, amelyek olyan termékeket értékesítenek, amelyek nem kerülnek sokba, így a vásárlók valószínűleg készpénzzel rendelkeznek. A kávékocsi tökéletes az ilyen gyors tranzakciókhoz.

Pékség

Indíthat egy pékséget is, amely különböző pékárukat kínál, amelyeket az ügyfelek gyors tranzakciók révén vásárolhatnak meg.

Személyes szakács

Ha mélyebben szeretne együttműködni az ügyfelekkel, akkor indíthat egy olyan vállalkozást, amelyben személyes szakácsként dolgozik, konkrét ételeket főz nekik, majd nagyobb összegű készpénzes fizetéseket szed be.

Helyi bár

A bárok és éttermek manapság gyakran különböző típusú fizetéseket gyűjtenek. De ettől még üzemeltethetsz kizárólag készpénzes bárt is, ha ezt előre világossá teszed az ügyfelek számára.

Kényelmi bolt

A kisboltok vagy kis sarki boltok sok olyan apróságot árulnak, amelyeket a vásárlók potenciálisan egy kis készpénzzel vásárolhatnak meg.

Egészségügyi élelmiszerbolt

Jobban összpontosíthat egy speciális típusú üzletre is, például egy bioboltra, vagy olyanra, amely csak egy bizonyos típusú élelmiszert árul.

Carry Out étterem

Ha egy kis éttermet szeretne indítani, amely főként elvitelre kínál termékeket, akkor csak készpénzzel működhetne.

Kiszállítási szolgáltatás

Kiszállítási szolgáltatást is kínálhat a fogyasztóknak, akik közvetlenül hozzájuk szeretnék szállítani az élelmiszereket vagy más termékeket.

Szállítási szolgáltatás

A szállítás egy másik terület, ahol szolgáltatást nyújthat az ügyfeleknek, és készpénzben gyűjtheti be a fizetéseket.

Vegytisztítók

Nyithat egy vegytisztító üzletet is, és készpénzben szedheti be a fizetéseket az ügyfelektől.

Futárszolgálat

Ha különböző szolgáltatásokat szeretne nyújtani az ügyfeleknek, indíthat egy futárszolgálatot, ahol készpénzért cserébe különböző megbízásokat, például mosást és élelmiszervásárlást végezhet.

Biztonsági szolgálat

Biztonsági szolgáltatásokat is kínálhat vállalkozásoknak és magánszemélyeknek szerződéses alapon, csak tegye egyértelművé, hogy a fizetést készpénzben kell teljesíteni.

Tanyasi stand

Azoknak a vállalkozóknak, akik élelmiszert vagy hasonló termékeket szeretnének termeszteni, létrehozhat egy mezőgazdasági standot, és az ügyfelek készpénzzel vásárolhatnak.

Faiskola

Hasonlóképpen, egyszerűen termeszthet különböző növényeket, majd eladhatja azokat a vevőknek egy faiskolai környezetben.

Mezőgazdasági piaci árus

Élelmiszerekkel és növényi termékekkel a helyi termelői piacokon is foglalhat helyet, és ott is értékesítheti termékeit.

Bolhapiaci eladó

A bolhapiacok lehetővé teszik az árusok számára, hogy a kézműves ékszerektől kezdve a használt árukig sokféle terméket áruljanak.

Kézműves kiállítás eladója

Vagy összpontosíthatsz kifejezetten kézzel készített tárgyakra, és eladhatod őket kézműves vásárokon, ahol készpénzes fizetést gyűjthetsz.

Ajándékbolt

Ha stabilabb üzleti berendezkedést szeretne, nyithat egy kis helyi ajándékboltot, amely csak készpénzzel foglalkozik.

Mobil kiskereskedő

Egy másik formátum a kiskereskedelmi üzlet számára, az összes készletet egy utánfutóban vagy más mobil környezetben tarthatja, és vásárokon és rendezvényeken állíthatja fel a boltot.

Vásári élelmiszerárus

Vásárokon és hasonló rendezvényeken egy kocsiból vagy más mobil berendezésből is árulhat élelmiszereket.

Arcfestő

Egy másik vállalkozás, amelyet főként helyi rendezvényeken üzemeltethet, egy arcfestő stand, ahol készpénzt gyűjthet a szolgáltatásaiért cserébe.

A készpénz elfogadásával és kifizetésével kapcsolatos további kérdések

A Small Business Administration néhány megjegyzést fűz a készpénz elfogadásának előnyeihez és hátrányaihoz. A készpénz elfogadásának előnyei a következők:

Azonnal megkapod a fizetést; nem kell megvárni, amíg a csekk feldolgozása vagy a kártyatranzakció megjelenik a számládon.

Nem kell aggódni a csalás, a fedezetlen vagy NSF csekkek vagy a hamis hitel/betéti kártyák miatt. Nem kell bajlódni azzal, hogy megpróbálj pénzt szerezni azoktól az emberektől, akiknek a fizetése nem kerül ki a bankból.

Nincsenek díjai a kártyás fizetésekért, amelyek csökkentik a nettó nyereségét minden egyes tranzakción. Ezek a díjak különösen akkor jelentenek gondot, ha a tranzakció kis összegű.

Nem hagyományos helyszínek

A bolhapiacokon, kézműves vásárokon, termelői piacokon, utcai vásárokon és művészeti bemutatókon, valamint más szabadtéri és mulandó helyszíneken az árusok hagyományosan készpénzt fogadnak el a tranzakciókhoz. A hordozhatóbb POS-gépek megjelenése azonban lehetővé tette, hogy még a legegyszerűbb tranzakciókat is hitel- vagy bankkártyával lehessen lebonyolítani. A

készpénz elfogadására fizetéskor manapság egyre kevésbé van szükség. Ha mégis elfogadsz készpénzt valamelyik üzletben, mindenképpen dokumentáld a kizárólag készpénzzel történő értékesítést.

Hitelkártya nélküli ügyfelek

A Microbilt szerint az amerikaiak egy része, különösen a fiatalabbak, "bank nélküli" vagy "alulbankolt", Ha ezeknek az egyéneknek felajánlod a készpénzzel való fizetés lehetőségét, az növeli annak valószínűségét, hogy folyamatos üzletet kapnak tőlük. A hitelkártyák/betéti kártyák másik alternatívája az olyan új készpénzállomások, mint a "PayNearMe", amely lehetővé teszi a készpénzzel való fizetést egy közeli fizetőállomáson.

A készpénzes tranzakciók elszámolása

Egy vállalkozásban minden tranzakciót fel kell jegyezni, és minden jövedelmet, beleértve a készpénzes jövedelmet is, be kell jelenteni az IRS-nek, és adót kell fizetni a jövedelem után. Ha vállalkozásod készpénzt fogad el áruk vagy szolgáltatások ellenértékeként, akkor valamilyen módon rögzítenie kell a készpénzfizetést. A bizonylat vagy a készpénzátvételi jegyzettömb az egyik olyan típusú nyilvántartás, amelyet használhatsz. A helyi irodaszerüzletben találhat utalványkönyveket vagy készpénzátvételi jegyzettömböket.

A készpénzfizetések nyilvántartása jó dolog. Ha több költségtranzakciót tudsz dokumentálni, az növeli az üzleti költségek levonását, és csökkenti az üzleti nettó jövedelmét adózási célokra. Ezek a kifizetések üzleti költségnek minősülnek, és levonhatók az üzleti adóbevallásában, de csak akkor, ha rögzítetted őket. Még a kisebb kifizetések is rögzíthetők egy kiskassza rendszerrel.

A munkavállalók készpénzben történő kifizetése

Az alkalmazottak készpénzben történő kifizetése nem illegális, de a bérszámfejtési tranzakciókat, akárcsak a többit, rögzíteni kell. A bérszámfejtési adók bejelentésének és megfizetésének elmulasztása jogellenes. Az alkalmazottak társadalombiztosítási jövedelmének bejelentésének elmulasztása megfosztja ezeket a munkavállalókat a nyugdíjazáskor járó juttatásoktól.

Azok a munkavállalók, akiknek a fizetését nem lehet ellenőrizni, nem jogosultak munkavállalói kártérítésre vagy munkanélküli ellátásra. Az IRS szerint a munkaadót akkor is meg kell fizetni, ha a munkavállalókat készpénzben fizetik ki. A rendelkezésre álló információk alapján határozzák meg, hogy milyen kifizetések esedékesek.

Készpénzes vállalkozások és az IRS

A készpénzes vállalkozások egyik fő problémája a jövedelem bejelentése az IRS-nek. Az olyan készpénzes vállalkozások, amelyek évek óta veszteséget jelentenek, az IRS ellenőrzési vizsgálata alá kerülhetnek. Az IRS iparági átlagok és referenciaértékek alapján keresi azokat a vállalkozásokat, amelyek bevételei elmaradnak ezektől az átlagoktól. Az IRS ellenőrzései az aluljelentett jövedelemre összpontosítanak, és a negatív eredményt nehéz dokumentálni. Hogyan tudja bizonyítani az IRS-nek, hogy nem vett be készpénzt a vállalkozásában?.

Bár a kisvállalkozások számára bizonyos előnyökkel jár a készpénz elfogadása és kifizetése, ezeket a készpénzes tranzakciókat dokumentálni kell. A fent tárgyalt problémákon túlmenően a készpénzes vállalkozások értékesítése nehézségekbe ütközhet, mivel az ügyfélkör és a kötelezettségek értéke nem mérhető.