, 2021/12/20

Értem én, a kemény munka nehéz. Senki sem akar keményen dolgozni, ha választása van. De a kemény munka fontos a sikerhez. Tudom, mondtam már korábban, hogy "az irány fontosabb, mint a sebesség", ami igaz is, de mégis, munka nélkül, még ha jó irányba is haladsz, semmi sem fog elmozdulni.

hard work to success

Egyesek vitatkoznak arról, hogy melyik a fontosabb: a kemény munka VS az okos munka. Itt a válasz: mindkettő! Mindkettőre - a megfelelő stratégiára + kemény munkára - szükséged van ahhoz, hogy elérd a kívánt eredményeket. Bármelyik nélkül a siker NEM fog bekövetkezni. Igen, szükséged lesz egy bevált tervre, egy stratégiára és a megfelelő irányra, hogy elérd a célod. ugyanakkor a terven is dolgoznod kell. Tevékenységet kell folytatnod, hogy eredményeket érj el. Kemény munkára van szükséged a végrehajtáshoz és a fejlődéshez.

És ez a siker lényege. És ezért fontos a kemény munka. Ha még mindig nem vagy meggyőződve, íme az okok, amiért keményen kell dolgoznod...

A kemény munka a siker kulcsa

A kemény munka a siker előfeltétele. Ez SZÜKSÉG, nem választás. Ha tanulmányozod a rendkívüli embereket, meg fogod érteni, hogy mindannyian rendkívül keményen dolgoznak azért, hogy elérjék a sikert, amit az életben elértek. Hadd mondjak egy példát. Sokan azt gondolták, hogy a sikeres emberek nagy tehetséggel megáldott emberek, és ezért képesek kiemelkedni a területükön.

De ez nem igaz. Szinte minden sikeres ember a nulláról indult. Tiger Woods az egyik kedvenc példám. Sokan azt gondolták, hogy Tiger Woods nagy tehetséggel rendelkezik a golfban, és ezért a világ egyik legjobb golfozója. Nos, lehet, hogy nagyszerű képességei vannak a golfban, de nem véletlenül jutott oda. Ő maga dolgozott meg azért, hogy eljusson oda.

A Miért számít a "miérted" című cikkemben megosztottam, hogyan edzett Tiger Woods éjfélkor az esőben. Ezt írtam a cikkben...

A bestseller könyvében, a Work Rules! Insights from Inside Google That Will Transform How You Live and Lead, Laszlo Bock megosztott egy esetet, amellyel Damon Dunn találkozott...

Mielőtt Damon Dunn profi futballista lett, majd ingatlanfejlesztő céget alapított, a 90-es évek közepén a Stanford Egyetemre járt.

Damon felidézte, hogy diákkorában egy stanfordi diákszövetségi buliba indult. Este 11 óra volt, sötét volt, és aznap este erősen esett az eső.

Damon ekkor egy magányos alakot vett észre a golfpályán, aki módszeresen ütögette a golflabdákat. Thwack. Thwack. Thwack.

Négy órával később, hajnali háromkor Damon elhagyta a részt, és a kollégiumba ment. Thwack. Thwack. Az alak még mindig ott volt, még mindig golflabdákat ütött. Damon odasétált.

"Tigris, mit csinálsz odakint hajnali háromkor labdákat ütögetve?"

"Észak-Kaliforniában nem esik túl gyakran az eső" - válaszolta a kölyök, aki később a történelem egyik legsikeresebb golfozója lett. "Ez az egyetlen lehetőségem, hogy esőben gyakoroljam az ütést."

Látod? A kemény munka a siker kulcsa. Ugyanez igaz más rendkívüli emberekre is, mint Lionel Messi, Kobe Bryant, Michael Jordan, Muhammad Ali és még sokan mások. Lionel Messi az egyik reklámfilmjében ezt mondta:"Korán kezdek és sokáig maradok, napról napra, évről évre. 17 év és 114 nap kellett ahhoz, hogy egyik napról a másikra sikeressé váljak."

Ugyanez történt Muhammad Alival is. Ez volt az egyik híres idézete:

"Az edzés minden percét utáltam, de azt mondtam: 'Ne add fel! Szenvedj most, és éld le az életed hátralévő részét bajnokként"."

A kemény munka tehát a siker előfeltétele.

Ha nem vagy hajlandó keményen dolgozni, talán soha nem leszel sikeres. Ezt nehéz lenyelni, de olyan igazság, amit el kell fogadnod.

A kemény munka felkészít a lehetőségre

Igen, a kemény munka felkészít a vágyott jövőre. A siker nem fog az égből pottyanni. Nem leszel milliomos, ha csak ülsz és imádkozol, hogy a pénz az öledbe hulljon. A siker nem véletlenül történik. A sikert a tervezés hozza létre. Minél keményebben dolgozol valamin, annál valószínűbb, hogy megkapod a lehetőséget, és sikerrel jársz vele.

Amikor a fiatal Les Brownnak az volt az álma, hogy DJ legyen, a tanára azt mondta neki: "Jobb felkészülni egy lehetőségre, és nem kapni, mint kapni egy lehetőséget, és nem felkészülni".

Kemény munka fedezze fel a sikerhez vezető utat

Hadd tegyek fel egy kérdést, honnan tudod, hogy valami sikerülni fog? Nem tudhatod, hacsak meg nem próbálod és nem csinálod, igaz?

Honnan tudod, hogy egy sütemény ízlik-e? Nem tudod, hacsak nem harapsz bele. A lényeg az, hogy a kemény munka segít feltárni a sikerhez vezető utat.

Bloggerként és internetes marketingesként nem fogom tudni, hogy az az ajánlat vagy weboldal, amit épp most indítok el, sikeres lesz-e.

Igen, meg tudom tervezni. És igen, felkészülhetek rá, amennyire csak lehet. De azt nem tudom megmondani, hogy az ajánlatom sikeres lesz-e, amíg el nem indítom, igaz? Erre gondoltam, amikor azt mondtam, hogy a kemény munka feltárja a sikerhez vezető utat. Sokszor az életben sosem tudhatod, hogy valami beválik-e, és csak annyit tehetsz, hogy egyszerűen csinálod.

A legtöbb ember megrekedt az életben, és a középszerűségben él, mert e 2 tényező egyike miatt:

Nem hisznek benne, hogy képesek rá, vagy

Nem tudják, hogyan kell csinálni.

És mindkét probléma megoldható cselekvéssel, ami kemény munkát jelent. Még ha fogalmad sincs, hogyan kell valamit csinálni, akkor is csinálj valamit. Tegyen bármilyen lépést, és kapni fog tippeket, hogy eljusson oda. Ha nem tudod, hogyan kell weboldalt készíteni, mit teszel? Valószínűleg megkérdezel egy barátodat, aki tudja, hogyan kell csinálni, vagy beszerezhetsz egy könyvet erről, esetleg csak rákeresel a Google segítségével a módokra.

Amint látod, ahogy cselekszel és haladsz, lassan feltárul előtted a siker útja. És barátom, ezért fontos a kemény munka.

Stratéga

A legsikeresebb emberek úgy csinálják, hogy könnyűnek tűnjön. De akár a kosárlabdapályán, akár a tárgyalóteremben vannak, ezek a jól ismert emberek nem egyik napról a másikra szereztek nevet maguknak. Sok órányi kemény munkát fektettek bele. Jellemzően valakinek több tízezer óra kemény munka áll a háta mögött, mire végre megvalósítja az álmait. Ha nap mint nap azon dolgozol, hogy elérd az álmaidat, ezek az inspiráló idézetek a kemény munkáról talán motivációt adnak neked ahhoz, hogy folytasd.

Az ok, amiért a kemény munka a siker kulcsa

Ez az ára annak, amit fizetsz azért, amit kapni fogsz.

Ha a siker ingyen lenne, mindenkinek meglenne. De kevés sikeres ember van, és mindegyikük elég produktív munkát végzett, mielőtt bármit is kapott volna cserébe. Ez fontos, és ez elég tisztességes. Miközben keményen dolgozol azon, amiben hiszel, megérted annak valódi értékét. Elkezded tisztelni magát a munkát, jó tulajdonságokat építesz magadban az út során, és fontos életleckéket tanulsz meg közben.

A kemény munka segít a fegyelem kialakításában.

Az utad elején még nem vagy felkészülve a sikerre és a vele együtt járó felelősségre. De a verejtékkel és áldozatokkal való kiérdemlés felkészít erre. Íme néhány példa. Egyetlen sportoló sem érdemel igazán érmet, mielőtt éveket fektetett volna az életéből az edzésbe, mielőtt felkészítette volna a testét arra, hogy kibírja, mielőtt kiépítette volna a bajnokká váláshoz szükséges tulajdonságokat, és kifejlesztette volna a győztes gondolkodásmódját, ugyanez vonatkozik az életedre is - legyen szó akár a munkával kapcsolatos dolgokról, akár az egyetemmel kapcsolatosakról, akár a párkapcsolati életedről.

A sikeres vállalkozók nem lennének képesek hatékonyan irányítani az embereket, olyan termékeket építeni, amelyeket az emberek szeretnek, egy nagy céget vezetni, jól megszervezni az idejüket és nagy összegekkel dolgozni, ha nem a semmiből indultak volna, és nem érdemelték volna ki a lehetőséget, hogy minden egyes következő lépcsőfokig eljussanak.

A milliomosok sem voltak olyan jók a pénzük kezelésében, a bölcs befektetésben vagy a kapcsolatépítésben. Évekbe, próbálkozásokba és hibákba és türelembe került nekik, hogy vagyonra tegyenek szert. Tehát a kemény munka, a ráfordított idővel együtt elengedhetetlen a sikerhez vezető úton. Ez tesz téged azzá, akivé válnod kell ahhoz, hogy a rád váró jobb életet élhesd.

Mi több, minél keményebben dolgozol az álmodért, annál magabiztosabb leszel. Akinek hiányzik az önbecsülése, abból hiányzik az elszántság is, és a végén elveszíti a reményt és feladja. Ha azonban naponta elegendő energiát fektetsz bele, akkor elkezdesz jobban hinni magadban, biztos vagy benne, hogy sikerülni fog, és már nincs szükséged mások támogatására, és senki sem tud többé lehúzni.

Megtanít az értékekre.

Megtanulsz kitartani, megtalálni a módját annak, hogy értékeld mindazt, amid van, de mégis magasabbra törj, türelmesnek lenni, cselekedni ahelyett, hogy várnád, hogy a dolgok megtörténjenek, nem hibáztatni, hanem felelősséget vállalni mindenért, ami van vagy nincs az életedben. A kemény munka célt ad, segít legyőzni a lustaságot, a halogatást, a kétségeidet, a kudarctól való félelmet, a bizonytalanságot és a rossz szokásaidat.

Te magad alakítod vele a szerencsédet.

Az átlagemberek rengeteg időt töltenek azzal, hogy várják, hogy a dolgok megtörténjenek. Számtalan kifogást találnak, hogy elhalasszák a cselekvést, és állandóan el vannak terelve. A célokkal rendelkező emberek ezzel szemben folyamatosan tesznek valamit, és új dolgokat próbálnak ki, hogy előrébb jussanak. Így lehetőségeket teremtenek.

Univerzális törvény, hogy minél inkább összpontosítasz valamire és teszel hozzá kapcsolódóan lépéseket, annál több ajtó nyílik meg, és annál több lehetőséget ad az élet, hogy közelebb kerülj az elképzeléseidhez. A lehetőségek megragadása és a lehető legtöbbet kihozni belőlük a kemény munka része. És ez a szerencse igazi arca.

Eredményeket ad neked.

A legjobb mércéje mindennek az előrehaladás. És semmi más nem hoz következetesen több eredményt, mint a kemény munka. Ráadásul a cselekvés önmagában még több cselekvéshez vezet, és a nap bármelyik pillanatában lendületet veszel, és gondoskodsz arról, hogy az utad folytatódjon. A célodon való munka maga a motiváció, amire szükséged van ahhoz, hogy tovább haladj előre, és nemet mondj a mindennapi élet zavaró tényezőire.

Az eredmények láttán úgy érzed, hogy teljesítettél, hálás vagy és igazán elégedett azzal, amit csinálsz. Ez élvezetessé teszi az egész folyamatot, és erőt találsz a kitartáshoz. Most, hogy mindezt tudod, nem szabad, hogy egyetlen negatív gondolat se merüljön fel benned a kemény munkával kapcsolatban. Soha ne kételkedj az erejében és abban, hogy szükség van rá.