, 2022/4/13

A mellékállás olyan munkák, amelyeket a teljes munkaidős állásod mellett vállalhatsz. Általában olyasvalamivel foglalkoznak, amit szeretsz és amiért szenvedélyesen rajongsz. A Bankrate 2019-es felmérése szerint a dolgozó amerikaiak mintegy 45%-ának van mellékállású tevékenysége a főállásán kívül.

lucrative side hustles

Számos oka van annak, hogy mellékállásban szeretnél foglalkozni:

Extra jövedelemhez juttatsz, amivel csökkentheted a pénzügyi stresszt.

Lehetővé teszi, hogy olyan szenvedélyt vagy készséget valósíts meg, amelyet egyébként nem fedeznél fel a főállásában.

Lehetőséget biztosít arra, hogy egy másik területet fedezz fel.

Csiszolja a készségeid, különösen, ha van kreatív oldalad.

Értéket ad az önéletrajzának, különösen, ha hiányszakmád vagy készségeid hiányoznak.

Online korrepetálás

Az online korrepetálás legnagyobb előnye a kényelem. Például te határozod meg a korrepetálások időpontját és gyakoriságát. Annyi vagy annyi foglalkozást tarthatsz, amennyit csak akarsz. Ez teszi ezt egy nagyszerű és könnyű mellékállássá, amibe át lehet állni.

Minden nemzetiségű és korosztályú diák lehet potenciális ügyfél. És számos témában szervezhet korrepetálásokat, például:

Hagyományos tantárgyak, például matematika vagy természettudományok

Hangszeres játék

Vallási oktatás

Idegen nyelvek angolul beszélő diákoknak és angol az ESL diákoknak

Személyes képzés

A fitnesz szerelmese vagy? Értesz a súlyzós ellenállásos edzéshez? Bőséges ismeretekkel rendelkezel a táplálkozásról és a testmozgásról? Tudásod, tapasztalatod és készségeid felhasználhatod arra, hogy személyre szabott edzéseket nyújts az embereknek, akár személyesen, akár online órákon keresztül. Ha az online órákat részesíted előnyben, akkor a telefonjod is használhatod az órák közvetítésére egy ügyfélcsoport számára. Sokan szívesen fizetnek egy személyi edzőért. Ha már van otthoni edzőtermed, akkor valószínűleg nem is kell további beruházásokat eszközölni. A táplálkozási tanácsadói bizonyítvány megszerzése abban is segíthet, hogy jobb étrendi és fitnesz tanácsokat adj ügyfeleidnek.

Szabadúszó grafikai tervezés

Ha van grafikai tervezői múltad, akkor könnyen átmehetsz a szabadúszásba. Számos olyan vállalat és magánszemély van, akiknek művészekre van szükségük, hogy víziójukat valósággá tegyék. Grafikai tervezői képességeidet felhasználhatod céges logók, projektplakátok, céges kártyák és történetillusztrációk készítésére. És mindezt otthonod kényelmében teheted meg. Ha már van egy grafikus táblagéped vagy grafikai szerkesztőszoftvered, akkor már minden megvan, amire szükséges van a kezdéshez.

Partiszervezés

Ha szeretsz rendezvényeket szervezni, rendkívül szervezett vagy, szívesen dolgozol emberekkel, és remekül tudod betartani a szoros határidőket, akkor érdemes megfontolnod, hogy rendezvényszervező legyél. Ha részmunkaidős rendezvényszervező leszel, sok pénzt kereshetsz, különösen, ha ezeket az eseményeket hétvégékre tervezik. Egy rendezvényszervező 12 és 75 dollár között kereshet óránként, plusz az eladók jutalékai.

Kezdheted azzal, hogy önkéntesként megtervezel és megszervezel egy születésnapi partit, egy házavató partit vagy egy nászutas bulit. Ez egy egyszerű módja annak, hogy hírnevet és portfóliót építsen. A legjobb ebben a mellékállásban az, hogy nem igényel kezdeti befektetést. Mindössze egy tettre kész hozzáállásra és részletorientált gondolkodásmódra van szükséged.

Szabadúszás az Upwork-en

Az olyan szabadúszó weboldalak, mint az Upwork és a Freelancer, nagyban hozzájárultak a szakmai feladatok elvégzésének forradalmasításához világszerte.

Az olyan készségek, mint a webfejlesztés, a programozás és a grafikai tervezés mindig nagy keresletnek örvendenek. Különösen a kisvállalkozások keresnek szabadúszókat, hogy megfizethető áron végezzék el a projekteket. A szabadúszóként végzett munka segíthet kihasználni ezt az igényt, és pénzt keresni.

A szabadúszóvá váláshoz azonban nem kell műszaki ismeretekkel rendelkezni; kreatív készségeid is kamatoztathatod.

Például kihasználhatod az angol nyelvtudásodat vagy az íráskészségedet. Rengeteg olyan ügyfél van, akinek segítségre van szüksége a blogjaihoz, történeteihez vagy megbízásaihoz. Sőt, sok ügyfélnek szüksége van segítségre a munkájuk szerkesztésében vagy lektorálásában. Vannak olyanok is, akik kreatív egyéneket keresnek, hogy elképzeléseiket művészeti alkotásokba ültessék át. Nézz szét az interneten a szabadúszók között, és meglátod, hogy nagyon sokféleképpen kihasználhatod a képességeidet és a tehetségedet. Szó szerint már ma elkezdheti.

Sütés

A sütés (vagy főzés) iránti szenvedélyed könnyen mellékállássá alakíthatod. Ez duplán igaz, ha már rendszeresen sütsz. Kezdetnek fontold meg, hogy csatlakozz az iskolai süteményvásárhoz. Állíts fel egy standot a helyi termelői piacon vagy fesztiválon, ahol árulhatod sütőipari termékeid. Otthoni átvételi szolgáltatást is kínálhatsz; hetente korlátozott számú megrendelést vállalhatsz. Sőt, felkérhetsz egy helyi pékséget, hogy egy kis díj ellenében árulja a süteményeid vagy brownie-id.

Ha komolyan gondolod, hogy a sütést mellékállásként kezded el, ne felejtsd el a következőket megtenni, mielőtt belevágsz:

Készíts üzleti tervet: Vázold fel, hogy mit fogsz kínálni, milyen áron, mennyibe fog kerülni, és hogyan fogod értékesíteni a termékeid.

Számold ki a receptjeid és a költségeid: Kezdetben tartsd a dolgokat egyszerűnek. Válassz olyan terméket, amelyről tudod, hogy jól el tudod készíteni, és jól eladható.

Véglegesítsd a receptjeid: Teszteld a termékeidet, amíg elégedett nem leszel a vásárlói visszajelzésekkel. Ha van egy nyerő terméked, az megkönnyíti a siker elérését.

Készíts nagyszerű felvételeket a pékárukról: Ha nem vagy biztos a fotózási képességeidben, kérj segítséget a barátaidtól.

Hirdess az interneten: Egy Facebook-oldal vagy Twitter-oldal létrehozása az egyik legegyszerűbb módja az online jelenlét megteremtésének.

Termékek értékesítése az e-kereskedelmi weboldalakon

Az olyan platformok, mint az eBay, a Big Cartel, az Etsy vagy az Amazon segítségével létrehozhatsz egy olyan online üzletet, ahol világszerte árulod a termékeidet.

Például készíthet és értékesíthet...

esküvői kártyák

kézzel festett fonal

babákat.

bűbájokat, matricákat és akár ruhákat is

Ennek az üzleti modellnek a legjobb része, hogy szinte minden művelet kiszervezhető. Például a gyártás és a szállítás stb. Például felbérelhetsz egy céget, hogy nyomtassa ki a terveid egy sapkára vagy pólóra. Ezek a cégek még a szállításban is segíthetnek. Nincs hiány cégekből, akikkel együttműködhetsz, hogy életre keltsd álmaid termékeit. Nincs olyan készség, amelyet ne tudnál nyereséges termékké alakítani. Ha kiválasztottál egy készséget, határozz meg egy árat, és indítsd el a boltot.

Ajánlat futárszolgálat

A futárszolgálat nagy üzlet lett. Az élelmiszerfelvétel és a gyorséttermi kiszállítás a két legnépszerűbb lehetőség, az online rendelés pedig világszerte több mint 150 milliárd dollár értékű. Könnyen profitálhatsz ebből a népszerű piacból, ha futárszolgálatot indítasz. Ha feliratkozol egy olyan kézbesítési szolgáltatásra, mint a DoorDash, már az első napokban szállítási lehetőségeket kaphatsz, és elkezdhetsz pénzt keresni. Ellenőrizni kell a helyi szabályozást, hogy biztosítsd a megfelelő biztosítási fedezetet ehhez a mellékálláshoz. Ezenkívül előfordulhat, hogy a teljes költségvetésébe be kell építeni a jármű extra karbantartását.

Javítószolgálat indítása

Az egyszerű otthoni javítások és az "ezermesteri" munkák lehetséges mellékes munkák, ha van egy jó szerszámkészleted, és szeretsz dolgokat javítani. A javítási szolgáltatási mellékálláshoz csak alapvető javítási ismeretekre lesz szükséged. Jó hírnév kiépítése során felhasználhatsz egy olyan weboldalt, mint a TaskRabbit. Ennek a platformnak a használatával az ügyfelek könnyen megtalálhatnak, és konkrét projektekre alkalmazhatnak. Minden szezonban új, piacképes szolgáltatásokat hozhatsz létre vállalkozásodhoz. Például kínálhatsz ünnepi dekorációs szolgáltatásokat azoknak, akik nem tudnak könnyen lámpákat felfűzni, vagy ereszcsatorna-tisztítást ősszel és tavasszal.

Kézzel készített áruk mellékállásban

Az Etsy vásárlók gyakran személyre szabott ajándéktárgyakra összpontosítanak, és e fogyasztók 40%-a ismételten vásárol. Ha az Etsy-n való sikerességről van szó, a megbízható ügyfélszolgálat nagyban hozzájárulhat a követők építéséhez. A minőségi fényképek közzététele és a keresőoptimalizálási (SEO) technikák alkalmazása szintén segíthet. Természetesen arra is ügyelned kell, hogy piacképes terméked legyen.

Legyél szabadúszó író

A szabadúszó írás egyre népszerűbb lehetőség a mellékállásban. Szinte minden weboldalnak van blogja, de nem minden weboldal tulajdonosa képzett író. Emellett sokaknak nem biztos, hogy van idejük arra, hogy folyamatosan kutassanak és posztokat írjanak. Megoldásként sok cégtulajdonos kiszervezi ezeket a feladatokat szabadúszóknak. Emellett számos marketingosztály és ügynökség is alkalmaz szabadúszókat, hogy segítsenek a nagy munkamennyiségben. Az ilyen cégeket közvetlenül is megkeresheted, vagy olyan oldalakon böngészhetsz munka után, mint például a ProBlogger Job Board. Annak érdekében, hogy ügyfeleket szerezz, és profiként márkázd magad, gondoskodni kell arról, hogy kiváló írói weboldalad legyen.

Legyél SEO szakember

Ha rendelkezel némi technikai ismerettel és jártas vagy az interneten, akkor SEO-szakértőként sok pénzt kereshetsz. A SEO-szakértő segít a vállalkozásoknak javítani a keresőmotorok találati oldalain (SERP) elfoglalt helyezésüket. Minél előkelőbb helyen szerepel egy vállalkozás a SERP-ken, annál nagyobb forgalmat bonyolít le, annál több ügyfelet szerez, és annál több bevételre tesz szert.

A SEO-szakemberek ezt számos módszerrel érik el, például a weboldal tartalmának optimalizálásával, linkek építésével, a felhasználói élmény javításával és a márka általános jelenlétének javításával. Az AI SEO eszközök, mint a Surfer SEO és a Jasper használata segít maximalizálni az eredményeket és a kereseti lehetőségeket.

A SEO-specialisták átlagos fizetése 35 és 50 dollár között van óránként, attól függően, hogy milyen tapasztalattal és értékkel tudsz szolgálni az üzlettulajdonosoknak.

Ha SEO-szakértővé szeretnél válni, van néhány dolog, amit meg kell tenned. Először is meg kell tanulnod a SEO alapjait. Ezt megteheted az INGYENES Stupid Simple SEO mesterkurzuson való részvétellel. Miután megértetted a SEO alapjait, ki kell építened a portfóliódat. Ezt megteheted úgy, hogy a környékbeli barátaid, családtagjaid vagy vállalkozásaid számára dolgozol projekteken.