, 2021/12/13

Gondold át, milyen képességeid vannak, és hogyan tudod ezt alacsony rezsiköltséggel csinálni - gyakran 1000 dollárnál kevesebből is el lehet indulni. Először is: "Kérdezd meg magadtól, mi a szenvedélyem?" - mondja Deborah Brown-Volkman karrier- és életvezetési tanácsadó. "Az emberek kontrollt akarnak gyakorolni a karrierjük felett, ezért a saját vállalkozás létrehozása 1000 dollár alatti összegből lehetőséget ad arra, hogy kipróbálják, mi működik és mi nem".

it service for business

Ha úgy érzed, hogy valamire rátaláltál, köss valamilyen üzleti biztosítást - tanácsolják a szakértők -, ami valószínűleg a költségek nagy részét teszi ki. Az alapvető üzleti biztosítás általában 300 és 700 dollár között mozog havonta, helytől és lefedettségtől függően. Ezen túlmenően, a költségek alacsonyan tartása érdekében Adolfo LaCola, sorozatvállalkozó és a CNBC "Staten Island Hustle" című új műsorának sztárja azt tanácsolja, hogy használj verejtékes tőkét - ő és partnerei is ezt teszik.

"Azzal tartjuk alacsonyan az indulási költségeinket, hogy mi magunk végezzük el az átvilágítást és ... minden mozdulatot, minden munkát mi magunk végzünk" - mondja.

Tutor

Ha van egy képességed, tanítsd meg. A PayScale szerint a tanárok átlagbére 17,64 dollár óránként.

Kutyasétáltató

Szereted a háziállatokat és a testmozgást? A kutyasétáltatás könnyen indítható vállalkozás. A kisállat-üzletbiztosítás teszi ki a kiadások nagy részét, ami egy kisállat-üzletbiztosító szerint általában havi 200-400 dollárba kerül. A kutyasétáltatók általában 8 és 20 dollár közötti órabért keresnek, a mediánbér 13,23 dollár.

Hivatásos szervező

Ha van érzéked ahhoz, hogy a rendetlenséget tisztasággá változtasd, miért ne próbálnád meg ezt pénzzé tenni? A hivatásos szervezők átlagos órabére 25,88 dollár.

Divatstylist

Remek kiindulópont lehet, ha néhány barátodat stylistnak nevezed ki egy partira, majd arra biztatod őket, hogy mondják el a barátaiknak - mondják a karrierszakértők. Hamarosan saját divatüzleted lehet, és a medián 16,71 dolláros órabér egyszer 40 dollár fölé emelkedhet, ahogy tapasztalatot szerzel.

Fordító

Többnyelvű vállalkozók, ez az üzlet nektek való. Akár az emberek által online közzétett projekteket szeretnéd elvállalni, akár olyan cégeket vagy induló vállalkozásokat keresel meg, amelyek sok nemzetközi üzletet bonyolítanak, akár a helyi álláshirdetéseket nézed meg, többféle módon is elkezdheted a saját fordítói vállalkozásod kiépítését.

Fotós

Ha otthonülő szülő vagy, akinek van érzéke a fotózáshoz, családi portrék készítése vagy a környékbeli emberek eseményeinek fotózása egy gyümölcsöző vállalkozás kezdete lehet. A trükk itt az, hogy valószínűleg szükséged lesz egy szép fényképezőgépre, állványra és felszerelésbiztosításra - ezek összköltsége valószínűleg meghaladja az 1000 dollárt. Ha olcsóbban juthatsz jó fényképezőgéphez, vagy már rendelkezel a felszereléssel, akkor a kezdeted költségek alacsonyak.

CSónaktisztítás

Tapasztalat, képzés vagy engedély szükséges lehet. Azoknak a hajóknak, amelyeket télire vagy akár csak a szezon közepén végzett javítások miatt kivontatnak a vízből, meg kell tisztítani a hajótestet. És a hajó típusától függően ez egy jó alkalom arra, hogy minden mást is alaposan megtisztítsunk - a fedélzetet, a hálóhelyiségeket, a fejet és a rakteret. Kezdd azzal, hogy megkeresed azokat a házakat, amelyeknek a hajója az udvaron áll. Vagy piacra dobhatod szolgáltatásaid a kikötőnek, hogy szerződést kössön veled a hajótisztítás elvégzésére, amelyet az ügyfeleknek kínálsz.

Üzleti terv szolgáltatás

Bővítési lehetőségekkel rendelkezik. Kínálj egy levestől a mogyoróig tartó üzleti tervet, beleértve a piackutatást, az üzleti terv elbeszélését és a pénzügyi kimutatásokat. Tervezd meg a díjad a fő, az ügyfél által igényelt szolgáltatás köré, a többit pedig kínáld fel kiegészítő szolgáltatásként. Átadhatsz az ügyfeleknek egy elektronikus fájlt, és lehetővé teheted számukra, hogy onnan átvegyék, vagy megtarthatod az üzleti tervet az aktában, és felajánlhatod a szolgáltatást, hogy amikor csak szükséges, finomítsd azt. Rendelkezz üzleti tervmintákkal, amelyeket megmutathatsz az ügyfeleknek - és feltétlenül mellékeld a sajátodat is!

Takarítási szolgáltatás

Sokféle irányba viheted ezt a vállalkozást. Ha olyan órákban szeretnél dolgozni, amikor senki más nem dolgozik, akkor az irodai ügyfelekre koncentrálhatsz. Koncentrálhat kiskereskedelmi üzletekre, és az ügyfeleit egy vagy két háztömbbe tömörítheti. Az éttermeknek nagy szükségük van a napi alapos takarításra, és nagyszerű forrása lehet az állandó ügyfeleknek. Talán a lakástakarítás jobban érdekelne téged. Sokszor a takarítási szolgáltatásokkal nem kell sok pénzt költeni reklámra vagy marketingre, mert az ügyfelek szájhagyomány útján jönnek.

Tanácsadó

Ahhoz, hogy tanácsadó legyél, szakértelemmel kell rendelkezned valamiben, így tanácsadóként tudod magad értékesíteni másoknak, akik az adott területen szeretnének dolgozni. Talán több nagy raktárat irányítottál karriered során egy drogériás cégnél, hosszú éveken át egy nagy cipőgyártó cégnél te végezted az összes marketingtevékenységet, vagy szépségápolási üzletláncot vagy elviteles éttermeket hoztál létre. Ezt a tapasztalatot felhasználhatod arra, hogy segíts másoknak hasonló dolgokat csinálni anélkül, hogy elkövetné ugyanazokat a hibákat, amelyeket te is elkövettél az út során. Egy jó naptáralkalmazás valószínűleg jól fog jönni, mivel az időkövetés kulcsfontosságú a pontos számlázás szempontjából.

Szerkesztői szolgáltatások

Íme néhány szerkesztői szolgáltatás, amelyet otthonod nyugalmából is nyújthatsz:

Szövegszerkesztés. Itt történik a tényellenőrzés, valamint a nyelvtani, stilisztikai és tipográfiai hibák kiszűrése.

Korrektúra. Ez a "kész" mű utolsó állomása. A lektor ellenőrzi, hogy a szövegszerkesztés során a változtatásokat megfelelően elvégezték-e, és nem keletkeztek-e új hibák.

Indexelés. Léteznek indexelési tanfolyamok, és indexelőszoftvereket is lehet beszerezni.

Fejlesztő szerkesztés. A fejlesztő szerkesztő a kézirattal olyan nagyszabású dolgokon dolgozik, mint a szervezési és tartalmi kérdések.

Könyvdoktorálás. Ez egy olyan szerkesztői szolgáltatás, amelyet szakértők által írt kéziratokhoz nyújtanak. Ők a lehető legjobban elkészítik a kéziratot, majd egy könyvdoktor kiadható formába hozza azt.

Szellemírás. Szellemíróként te ténylegesen elvégzed a kutatást és megírod a könyvet, és valaki más nevét csatoljátok hozzá szerzőként.

Szövegírás. Üzleti írásként is ismert írás, amely egy terméket vagy szolgáltatást népszerűsítesz.

Könyvírás. Szaktudásod van valamilyen szakmai területen, például könyvelésben vagy lakberendezésben? Vagy személyesen, például a kötésben? Miért ne írhatnál erről könyvet?

Magazincikkek írása. A magazinok és újságok remek lehetőséget kínálnak arra, hogy publikáld az írásaidat, mielőtt nekifognál egy egész könyv megírásának.

Weboldali tartalomszolgáltató. Egy weboldal számára tartalmat szolgáltatni jó módja annak, hogy némi pénzt keress az írással.

Import-export szakember

Tapasztalatra, képzésre vagy engedélyre lehet szükség. Ha még nincs munkatapasztalatod importálás és/vagy exportálás terén, hosszabb lesz a tanulási folyamat. Kezdheted azzal, hogy megtanulod az alapokat, és oktatási előadásokat tartasz, hogy megtanítsd másoknak, mit kell tudniuk ahhoz, hogy elkezdhessék az import/exportot. Ez önmagában valószínűleg már az első néhány ügyfelet is megnyerné neked. Ha folytatod az oktatási szemináriumokat, és a közvetlen régión kívülre is kiterjeszted a hatókört, akkor valószínűleg nagyon gyorsan kialakíthatsz egy elegendő és folyamatos ügyfélkört, de vigyázz, hogy a tanulási görbe ne haladja meg a sajátodat!

SEO tanácsadás

Lehet, hogy profi vagy a SEO-ban, azaz a keresőmotor-optimalizálásban. Ha rengeteg készséggel és tapasztalattal rendelkezel abban, hogy a webhelyeket a Google-on magasan rangsorold, és érted, hogyan lehet a keresőket vásárlókká alakítani, akkor rengeteg vállalat hajlandó bőségesen fizetni a segítségért.

Akár a metaadatcímkék szerkesztésével, a vállalati blog rendszeres frissítésével, akár okos kulcsszavak keresésével, amelyekkel magasan lehet rangsorolni, egy jó SEO-tanácsadó, aki egy szilárd SEO-stratégiával dolgozik, drasztikusan megváltoztathatja, hogyan jelenik meg egy vállalat weboldala a keresőmotorok felhasználói számára - és már néhány pozíció a Google-ban is óriási különbséget jelenthet a látogatottsági számokban. Röviden, nagy hatással lehetsz egy vállalkozás eredményére, ami azt jelenti, hogy ez az online üzleti ötlet nagy keresletnek örvend.

Szabadúszó tervezés

Van szemed az esztétikához? Művészeti iskolába jártál, vagy szabadidődben mindig is Photoshopban vagy Illustratorban terveztél plakátokat?

Ha igen, és ha szeretnéd megtalálni a számodra megfelelő fellépést ezen az online kisvállalkozási ötletek listáján, akkor a szabadúszó tervezés jó választás lehet. Vállalj ügyfeleket a saját tempódban, szerezz jó hírnevet az interneten és szájról szájra terjedő hírek útján, és dolgozz olyan projekteken, amelyeket érdekesnek találsz - a szabadúszás rengeteg előnnyel jár.

Nézz szét az olyan oldalakon, mint az Upwork és a Behance, hogy megtaláld a megfelelő fellépéseket, és élvezd a szabadúszó életmód szabadságát.

Szerkesztés

A szerkesztésnek sokféle formája és mérete van, a cégek marketinganyagainak szerkesztésétől a regények lektorálásán át a tudományos kéziratok indexeléséig. Ha éles szemed van a részletekhez, jól értesz a nyelvtanhoz és hajlandó vagy belemerülni a részletekbe, akkor a szerkesztés remek üzleti ötlet lehet, ha szeretnél akkor és úgy dolgozni, amikor és ahogyan szeretnél.

Blogot írni

Bár egy blog nem egészen üzleti vállalkozás, határozottan támogathatja bármelyik online üzleti ötletet, amelyik közül választasz. Szabadúszó író vagy tervező? Mutasd meg képességeidet minden egyes bejegyzésben. Érdekel a kódolás, a fotózás és a videózás, a fitnesz, az ételek vagy bármi más? Bizonyítsd be tudásodat azzal, hogy remek cikkeket írsz ezekről a témákról.

Minél többen bíznak a tekintélyedben, annál többet fognak olvasni, és minél szélesebb a közönséged, annál könnyebb blogolással növelni a vállalkozásodat. Még ha még mindig nem döntötted el, hogy melyik online üzleti ötletet szeretnéd megvalósítani, egy blog indítása sosem rossz ötlet, hiszen ezzel létrehozol egy online jelenlétet, amelyre építhetsz.