, 2021/12/15

Vállalkozása valószínűleg rengeteg ügyféllel, pénzügyekkel és napi műveletekkel kapcsolatos fájlokkal rendelkezik. Ideális esetben egy olyan rendszert kell kialakítania, amely ezeket a fájlokat kategóriákba rendezve tartja, hogy könnyen hozzáférhetőek legyenek, de ne zsúfolják össze az íróasztalát. Ezek a rendszerek a nagyon egyszerű és hagyományos rendszerektől a csúcstechnológiás és kreatív lehetőségekig terjedhetnek.

filing storage ideas

A nyugták, számlák, levelek és fontos dokumentumok között a papírmunka nagyban hozzájárulhat a pulton lévő rendetlenséghez. A papírhalmokat hatékony szortírozási és tárolási stratégiákkal tudja kordában tartani. Használja ezeket az okos ötleteket, hogy rendszerezze a papírmunkát (és úgy is tartsa).

Fájl szervezési ötletek

Íme néhány iratrendezési ötlet, amelyet érdemes megfontolni, ha kis irodában vagy otthonról dolgozol.

Fájlszekrény

A szabványos irattárolási megoldásod, megtöltöd felcímkézett mappákkal, hogy az összes fontos dokumentumodat kiválogasd, és egy helyen könnyen hozzáférhetővé tedd őket.

Lapos irattartó szekrény

Egy lapos iratszekrény, mint például ez a Safco-tól, hasonló szervezési struktúrát biztosít, de lehetővé teszi, hogy az aktákat vízszintesen, ne pedig függőlegesen helyezd el. Ez csak attól függ, hogy milyen típusú fájljaid vannak, és hogyan szeretnél hozzáférni hozzájuk.

Fájl fiók

Talán nincs degy egész szekrényre csak az akták számára. Ha egy kicsit össze tudod őket tömöríteni, a többit pedig digitális fájlokban tartod, akkor egyszerűen hozzáadhatsz egy fájlrendező rendszert az íróasztaod alatti fiókhoz vagy szekrényhez.

Fájldobozok

Egy másik kompaktabb megoldás, hogy olyan dobozokat is beszerezhet,sz amelyekben irattartó mappák vannak, így könnyen szállíthatod őket, vagy tárolhatod őket különböző helyeken az irodádban.

Függő irattartó mappák

Vagy azt szeretnéd, ha a fájljai könnyebben hozzáférhetőek lennének.

Ha ez a helyzet, akkor vásárolhatsz egy kis szerkezetet, mint ez a Pendaflex termékek, hogy rendszerezd fájljaid, mint egy irattartó szekrényben.

Rendezett

Ha főként digitális fájlokat tartasz, akkor megfontolhatsz egy olyan rendszert, mint a Neat. Lehetőséget adsz a kiadások egyszerű nyomon követésére, és még a könyvelőszoftverrel is integrálható.

OneDrive

A OneDrive a Microsoft Office megoldása a digitális felhőalapú tárolásra. Segítségével bárhonnan elérhetővé teheted fájljaid. Így akkor is hozzáférhetsz ezekhez, ha távmunkában dolgozol vagy mobil eszközt használsz.

Asztali fájlválogató

Ahhoz, hogy könnyen hozzáférhess az összes fontos fájlodhoz és egyéb irodaid felszereléséhez, szerezz be egy egyszerű asztali rendszerezőt, mint például ezt a Poppintól.

Fájl mappák

Ha csak kis mennyiségű fizikai aktát tartasz kéznél, akkor talán megúszhatod néhány felcímkézett mappával, amelyeket egy fiókban vagy akár az aktatáskádban tárolhatsz.

Iratgyűjtő mappák

Ez egy valamivel nagyobb rendszer, egy iratgyűjtőbe több különböző kategóriájú aktát is elfér, és még így is nagyon könnyen szállíthatod és tárolhatod őket.

Projekt-szervező

Ez a termék hasonlít a mappákhoz és a kötegelőkhöz. Azonban egy kicsit több információt kínál, amelyet kitölthetsz az egyes termékekről, így mindent nagyon specifikusan rendszerezhetsz. Ez a Staples cégtől származik.

Színkódolt mappák

Akár szekrényt, fiókot vagy másfajta tárolóedényt használsz, az összes iratot különböző színű mappákba rendezve tarthatod, így nem is kell nagyon közel menni a címkék elolvasásához.

Levél és jogi méretű irattartó doboz

Ez az irattároló doboz egymásra helyezhető, átlátszó, és egy sor olyan tulajdonsággal rendelkezik, amelyek ezt a terméket hatékonnyá, biztonságossá, valamint könnyen hozzáférhetővé és tárolhatóvá teszik. Tartós műanyagból készült, ami strapabíróvá teszi. Ezenkívül ezekbe a műanyag irattartó dobozokba könnyedén elférnek a jogi és levélméretű akták és mappák. Továbbá a termék könnyű, könnyen összeszerelhető, és határozottan értéket nyújt az árához képest. A doboz fedele légmentes, ami nedvességállóvá, porállóvá és időjárásállóvá teszi.

Seagrass gördülő irattartó szekrény

Ez a seagrass irattároló doboz kézzel fonott, így minden egyes darabja egyedi. Az irattartó dobozban könnyedén tárolhatsz legal és/vagy letter méretű iratokat és mappákat. Az irattartó doboz ráadásul fedéllel van ellátva, amely védi és biztosítja a tartalmát. A tárolódoboz kerekeinek köszönhetően manőverezhető. Gyakorlatilag bármilyen tárgy tárolására használhatod.

JSungo fájlszervező doboz irodai dokumentumtároló doboz fedéllel

Ez az irattartó doboz vászonból készült, és legal és letter méretű mappák és akták tárolására egyaránt alkalmas. Öt műanyag füllel és öt lógó szervezővel rendelkezik, hogy a dobozon belül rendben tartsa az iratokat. További nagy előnye az egymásra rakhatósága és összecsukhatósága.

Az internet legjobb összecsukható irattároló szervezője

Ez a gyönyörű, szénszálas irattartó doboz minden, amire szükséged van az irodai tároláshoz. A terméket különböző kellemes színekben, például krémszínű, szürke és tengerészkék színben vásárolhatja meg. Vászonból készült, és könnyedén tárolja a jogi és/vagy levélmappákat. Összecsukható, egymásra rakható, hordozható, és szinte minden, amire egy jó tárolódobozban szüksége van.

Office Depot nagyméretű mobil irattartó doboz

A zárható iratrendező fogantyúval rendelkezik, amely lehetővé teszi a falra akasztást és a könnyű szállítást. Emellett a pattintható csatnak köszönhetően biztonságban tartja az iratokat a kiömléstől.

STERILITE 64 kvartos átlátszó tárolószatyor

Ez a csomag átlátszó műanyag dobozok tartós, egymásra rakható és könnyen hozzáférhető. Könnyű, és a további hordozhatóság érdekében reteszelhető fedéllel rendelkezik.

Bankers Box SmoothMove Classic költöztető dobozok

Ez a kis és közepes méretben kapható tároló irattartó doboz 10 darabos kiszerelésben kerül forgalomba. Az ilyen karton irattartó dobozokat könnyen összeállíthatja ragasztás nélkül. A doboz újrafelhasználható, és könnyen szétszedhető vagy újra összerakható. Mivel a doboz fedéllel van rögzítve, kényelmesen hordozhatja a dobozt a fogantyúk segítségével anélkül, hogy aggódnia kellene a tartalmának kiömlése miatt.