, 2021/12/4

Építs ingyenes weboldalt, amely együtt növekszel vállalkozásoddal. Hozzáférést kaphatsz testreszabható weblaptervekhez és hasznos eszközökhöz, hogy felépíthesd weboldalad, és növelhesd ideális vállalkozásod.

free small business website

Építs könnyedén ingyenes weboldalt, amely segít felfedezni és stílusosan növelni ügyfélköröd. Kezd el még ma a nagy teljesítményű ingyenes weboldalépítőnkkel.

A Weebly + Square segítségével bármikor és bárhol szabadon értékesíthetsz.

A Weebly mostantól a Square termékcsomag része. Ez azt jelenti, hogy soha nem maradsz le egy eladásról sem, és hagyod, hogy ügyfeleid úgy fizessenek, ahogy szeretnének. Legyen szó akár egy pop-up üzletről vagy saját online áruházadról, a Square gondoskodik helyetted a fizetésekről, így te a vállalkozásodra koncentrálhatsz.

Építsd fel weboldalad, építsd fel sikered

A kisebb-nagyobb technikai akadályoktól kezdve az üzleti növekedési tippekig, Customer Success csapatunk segítsége csak egy e-mail, csevegés vagy telefonhívásnyira van. Kezd a Weebly ingyenes weboldal-építőjével, és támaszkodj ránk, ha segítségre van szükséged az út során.

A legjobb ingyenes weboldal-építők kisvállalkozók számára

Az ingyenes honlapkészítők ideiglenes megoldást jelentenek, de a legtöbb kisvállalkozó számára nem jelentenek hosszú távú megoldást (erről bővebben alább). Ezt szem előtt tartva, mind az ingyenes tervekkel rendelkező, mind pedig a prémium terveket ingyenesen kipróbáló építőket is ide soroljuk - mert reálisan nézve, egy bizonyos ponton frissíteni akarsz majd.

Wix: A legjobb általános ingyenes weboldal-építő

Összességében a legjobb. A Wix a kedvenc weboldalépítőnk összességében, és történetesen egy szilárd ingyenes csomaggal rendelkezik, ami az ingyenes weboldalépítők listájának élére helyezi. Szóval miért szeretjük a Wixet? Nos, először is, ezt a drag-and-drop platformot nevetségesen könnyű használni (a legegyszerűbb honlapkészítőnek járó szavazatunkat is megkapta). Ha ezt gyönyörű dizájnnal és rengeteg testreszabhatósággal párosítjuk, akkor a legtöbb kisvállalkozás számára szinte tökéletes weboldal-építővel van dolgunk.

Squarespace: A legjobb kis méretű e-kereskedelemhez

A Squarespace-nek nincs ingyenes csomagja, de prémium csomagjainak kéthetes ingyenes próbaverziója van. És mit nyújtanak ezek a csomagok? Nos, gyönyörű webdesignt, egyszerű drag-and-drop platformot és rengeteg olyan e-kereskedelmi eszközt, amelyek tökéletesen működnek a kisebb online áruházak számára (talán a vintage kabátbolt vagy a töltőtoll tintabolt?).

És ahogyan azt minden ingyenes próbaverziónak tennie kell, a Squarespace lehetővé teszi, hogy mindezt teljes mértékben megtapasztalja, és két hetet ad arra, hogy eldöntse, ez-e a megfelelő platform az Ön számára. Ezt követően dönthet úgy, hogy weboldalát az Ön által választott fizetős csomagra frissíti (mi a Basic és Advanced csomagokat ajánljuk, köszönhetően a kiváló e-kereskedelmi funkcióknak). Szóval rajta, próbálja ki a Squarespace-t. Véleményünk: A Squarespace kéthetes ingyenes próbaverziója lehetővé teszi, hogy alaposan tesztelje ezt a drag-and-drop építőprogramot és annak szilárd e-kereskedelmi eszközeit.

Weebly: A legjobb tégla- és boltok számára

A következő a Weebly, egy másik platform, amely teljesen ingyenes csomaggal rendelkezik - plusz szép sablonokkal, amelyeket könnyű testre szabni. Ahogy az várható volt, a Weebly ingyenes csomagjának vannak bizonyos korlátai. Például nincs lehetőség arra, hogy online áruházban áruljon dolgokat, vagy hitelkártyás fizetést fogadjon el (tehát a papíráruüzleted kiesik, de a hamburgereződnek semmi baja), és az ingyenes Weebly weboldalon egy Weebly aldomain ([yourbusiness].Weebly.com) és Weebly hirdetések is megjelennek.

Még ezekkel a korlátozásokkal együtt is úgy gondoljuk, hogy a Weebly még mindig megadja a legfontosabb eszközöket egy weboldal létrehozásához: a gyönyörű weboldal-sablonokat és a drag-and-drop testreszabhatóságot. Valójában úgy gondoljuk, hogy a Weebly fizetős csomagjai amúgy sem jelentenek jó értéket az online áruházak számára, ezért a Weebly-t olyan téglaüzleteknek ajánljuk, amelyeknek csak egy egyszerű online jelenlétre van szükségük. Így persze továbbra is javasoljuk a frissítést, hogy megszabaduljon a Weebly-hirdetéstől, de ezen túlmenően nem fog sok mindent kihagyni a Weebly ingyenes csomagjával.

GoDaddy: A legjobb a gyors telepítéshez

A GoDaddy nem rendelkezik ingyenes csomaggal, de a legnagyvonalúbb ingyenes próbaverzióval rendelkezik az általunk látott építők közül: egy teljes 30 napos. Ez bőven elegendő idő a GoDaddy weboldalának létrehozására és kipróbálására, különösen mivel a GoDaddy volt az egyik legegyszerűbb és leggyorsabb általunk tesztelt építő. Persze ez nagyrészt a korlátozott testreszabási lehetőségeknek köszönhető, de ha egy egyszerű webhelyet készít az ételszállító teherautójának, ez valószínűleg nem rossz dolog.

A GoDaddy ingyenes próbaverziója lehetővé teszi, hogy kipróbálja bármelyik tervét és az összes kísérő eszközt. Hozzáférést kap az összes funkcióhoz, így valóban meggyőződhet arról, hogy a platform azt teszi, amire szüksége van (különösen, mivel egy teljes hónap áll rendelkezésére). Más szóval, ha antik bútorokat kíván eladni, akkor vágjon bele, és tesztelje le ezt az e-kereskedelmi csomagot. Ha pedig úgy dönt, hogy a próbaidőszak után a GoDaddy-nál marad, biztos lehet benne, hogy a GoDaddy az egyik legalacsonyabb árú tervvel rendelkezik, így jó üzletet köt.

WordPress.com: A legjobb a teljes ellenőrzéshez

A WordPress egy olyan platform, amelynek segítségével annyira testre szabhatod webhelyedet, amennyire csak akarod - és ez egy másik olyan teljesen ingyenes tervezettel rendelkező építő, amellyel egy funkcionális webhelyet építhetsz. Előzetesen azonban tudnod kell, hogy lemaradsz mindazokról a funkciókról, amelyek a WordPress.com-ot naggyá teszik. Az ingyenes verzióval nem kap domain-t, ügyfélszolgálatot, a bővítmények használatának lehetőségét vagy akár CSS (cascading style sheet) testreszabást.

Ezek nagy veszteségek, különösen azért, mert a bővítmények és a CSS testreszabása az, ami a WordPress.com-ot eleve egyedülállóan hatékony platformmá teszi. Ha mindezt a webhelyén megjelenő hirdetésekkel párosítjuk, akkor láthatja, miért javasoljuk a frissítést. Még így is, ha csak meg akarod nézni, hogy meg tudod-e tanulni a (kissé bonyolult) WordPress platformot, az ingyenes csomag remek lehetőség a kipróbálásra. Csak azt kell tudnod, hogy ha tervezel bármit is eladni vagy testre szabni a webhelyedet, akkor frissítened kell a Business vagy eCommerce tervekre.

DudaOne

A DudaOne egy innovatív weboldalépítő, amely nagyrészt reszponzív mobiloldalak készítésére összpontosít. Letisztult felülettel, intelligens közösségi média integrációval és nagyszerű beépített analitikai rendszerrel rendelkezik. Az ingyenes webhely létrehozásával a kisvállalkozók gyors, natívan reszponzív webhelyet, webtárhelyet az Amazon Cloudon és kulcsfontosságú közösségi támogatást kapnak. Innen a felhasználók különböző üzleti és e-kereskedelmi csomagokra frissíthetnek, amelyek többnyelvű oldalakat, push-értesítéseket és korlátlan számú termékkategóriát tartalmaznak az online áruházak számára.

SiteBuilder

A SiteBuilder még mindig az egyik legegyszerűbb és legintuitívabb weboldalkészítő eszköz, amely online elérhető. Platformja hihetetlenül felhasználóbarát, és minden olyan eszközzel rendelkezik, amire szüksége lehet egy dinamikus kisvállalkozói weboldal azonnali élesítéséhez. A SiteBuilder alapszintű e-kereskedelmi funkciókat és prémium csomagokat is tartalmaz, amelyekben egyéni tervezési eszközök széles választéka áll rendelkezésre.

Squarespace

A Squarespace egy professzionális weboldalépítő platform, amelyet nagyrészt a kreatív iparágakban tevékenykedők számára terveztek. Az oldal rengeteg magas színvonalú sablonnal rendelkezik, amelyek a fotósoknak, zenészeknek, íróknak és művészeti helyszíneknek szólnak. A Squarespace sablonjai rendkívül vizuális alapúak - és bár nem egészen olyan testreszabhatóak, mint egyes más platformok által kínált sablonok, a Squarespace-en épített kisvállalati weboldalak a világháló legtisztább és legjobban reagáló weboldalai közé tartoznak.

WordPress

A WordPress még mindig a kisvállalkozások kedvence, és nem véletlenül. A WordPress az egyik legegyszerűbb építési platform a kezdők számára, és a világháló legjobban megtervezett ingyenes sablonjai közé tartozik. A WordPress emellett ingyenes analitikai és SEO-eszközök széles választékával rendelkezik, amelyekkel meglehetősen egyszerűen nyomon követhető, hogyan teljesít a webhelye. Mindezt szem előtt tartva nem csoda, hogy az interneten található webhelyek közül körülbelül minden ötödiket ma már a WordPress segítségével építenek fel.

Yola

A Yola egy olyan webes eszköz, amely megkönnyíti a kisvállalkozók életét, akik egy egyszerű, kódmentes módot keresnek egy professzionális kereskedelmi weboldal elkészítésére. A Yola drag-and-drop felülettel működik, teljesen integrált közösségi funkciókkal és jó néhány praktikus widgettel. Érdemes kiemelni, hogy a Yola ingyenes fiókjai nem tartalmaznak hozzáférést a platform hasznos blogkészítő eszközéhez - így a kisvállalkozóknak végül prémiumot kell választaniuk ahhoz, hogy a Yola teljes potenciálját kiaknázhassák.

IM Creator

Az IM Creator egy másik egyszerű drag-and-drop rendszer, amely professzionálisan megtervezett webes sablonok széles választékát kínálja, amelyek rendkívül érzékenyek. Az IM Creator ingyenes csomagjával a felhasználók egy második szintű domaint és tekintélyes 50 MB tárhelyet vehetnek igénybe. A platform emellett rendszeresen frissíti a sablonok választékát - ami azt jelenti, hogy viszonylag gyors és fájdalommentes folyamat a kisvállalkozások weboldalának teljes átalakítása.

Sitey

A Sitey egy intuitív platform, amely hihetetlenül professzionális megjelenésű weboldalakat kínál a kisvállalkozóknak egy szempillantás alatt. Minden ingyenes fiókkal 50 MB tárhelyet, 5 MB fájlfeltöltést és 1 GB értékű sávszélességet kap. Ami még jobb, hozzáférést kap a Sitey kiváló sablonokat tartalmazó adatbázisához, képgalériákhoz és egyszerű közösségi média integrációhoz.

Jimdo

A Jimdo egy másik jól bevált weboldal-építő, és nagyon hasznos azok számára, akik egy kicsit jobban értenek a kódoláshoz. A Jimdo lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy ingyenes, mobilbarát HTML5 oldalakat hozzanak létre. A platform legfőbb erőssége az ingyenes online áruház, mivel a legtöbb weboldalépítő hajlamos felárat kérni ezért a funkcióért. A Jimdo emellett nagyvonalú 500 MB tárhelyet és nagyszerű ügyfélszolgálatot is kínál.

WebStarts

A WebStarts gyors megoldást kínál a kisvállalkozók számára, akiknek gyorsan kell egy weboldal. A platform sablonjai intelligens elrendezésekkel büszkélkedhetnek, és a tervezőfelület rendkívül könnyen kezelhető. Ennek ellenére azoknak, akiknek nagyméretű weboldalra vagy több integrált funkcióra van szükségük, valószínűleg prémium csomagra kell frissíteniük. A WebStarts ingyenes verziója mindössze 10 MB tárhelyet tartalmaz egy ötoldalas weboldalhoz.

Moonfruit

A Moonfruit a web legkreatívabb tervezési sablonjainak ad otthont. A platform ingyenes verziója lehetővé teszi a kisvállalkozók számára, hogy legfeljebb 15 oldalas weboldalt hozzanak létre egy másodszintű tartományon. A Moonfruit azonban sokkal többet tud annál, minthogy néhány ingyenes sablon tárhelye legyen. Lehetővé teszi azt is, hogy webhelyének optimalizált mobilverzióját hozza létre, és teljes mértékben integrálható a vállalat közösségi médiaprofiljaival.

DoodleKit

A DoodleKit kínálja a legjobb szerkesztési funkciókat az ingyenes honlapkészítők közül. Bár az ingyenes verziója korlátozott, lehetővé teszi, hogy kevesebb mint öt perc alatt létrehozzon egy legfeljebb öt oldalas webhelyet. Az oldal ingyenes blogplatformját is kihasználhatja, ami rendkívül hasznos eszköz a márka digitális profiljának bővítéséhez. A DoodleKit számos nagyszerű tervezési sablont tartalmaz, és egy hasznos fórumnak ad otthont, amely segíthet inspirálni Önt saját webhelyének felépítésében.

Voog

Az Edicy nemrég indult újra "Voog" néven, de ez még mindig egy gyors és egyszerű weboldal-építő, amely segít Önnek abban, hogy egy szempillantás alatt létrehozza online jelenlétét. A Voog nem a legátfogóbb felhasználói élményt nyújtja, de az ingyenes próbaverziója ingyenes élethosszig tartó tárhelyet, nagyvonalú tárhelyet kínál, és lehetővé teszi, hogy egynél több szerkesztőt regisztráljon az oldal kezelése érdekében.

Mozello

A Mozello egy weboldalépítő, amellyel többnyelvű oldalakat hozhat létre vállalkozása számára. A cég szerint ez az egyetlen ingyenes kétnyelvű verzió a piacon. Az ingyenes csomag lehetővé teszi saját blog építését, és 500 MB ingyenes tárhelyet kínál.

Webnode

A Webnode dinamikus megoldást kínál olyan kisvállalkozások számára, amelyeknek egyszerű, online áruházra van szükségük. A platform ingyenes e-kereskedelmi csomagja 1 GB sávszélességet és 10 MB tárhelyet tartalmaz, és legfeljebb 10 termék értékesítését teszi lehetővé. Ahhoz, hogy ezt az áruházat bővíteni tudja, a Webnode egyik prémium csomagjára kell frissítenie - de az ingyenes ajánlatok ideálisak egy részmunkaidős mikrovállalkozás számára.

emyspot

Az emyspot egy mindenre kiterjedő weboldalépítő, amely vonzó ingyenes funkciókkal rendelkezik. Egy kisvállalkozói webhely az emyspoton nem rendelkezik oldalkorlátozással, és élvezheti a blog és a korlátlan sávszélesség használatát. Eközben a platform ingyenes verziója bőséges, 250 MB értékű tárhelyet kínál. A dinamikus e-kereskedelmi sablonok felár ellenében állnak rendelkezésre.

GoDaddy

A GoDaddy talán inkább a tárhelyszolgáltatásairól ismert, de a vállalat egy felhasználóbarát honlapkészítő platformot is kínál. A GoDaddy-felhasználók meglehetősen nagyvonalú tárolási korlátokat élveznek, és egy áttekinthető, drag-and-drop felületet. A platform tisztességes képszerkesztő szoftvert is tartalmaz. Ennek ellenére a felhasználóknak prémiumot kell választaniuk ahhoz, hogy kihasználhassák a GoDaddy e-kereskedelmi, mobil- és blogfunkcióit.

Zoho Sites

A Zoho Sites egy másik hasznos drag-and-drop szerkesztő. Ez egy kristálytiszta építőeszköz, és tartalmaz egy e-kereskedelmi frissítést, amely teljesen integrált a PayPal-lal. A platform csúcsfunkciója egyértelműen az űrlapkészítője. A felhasználók soha nem látott mennyiségű mezőt használhatnak ki. Beleértve a legördülő ablakokat, URL-eket és fájlfeltöltéseket.

Mielőtt elköteleznéd magad egy weboldalépítő mellett, mindig végezd el a házi feladatát. Elvégre nincs két egyforma vállalkozás, ezért elő kell állni egy elképzeléssel arról, hogy mit is szeretnél egy weboldalon. De ha ezt már kitaláltad, nem számít, hogy milyen iparágban tevékenykedsz, vagy mennyire vagy otthon a weben. Biztosan van olyan weboldalépítő, amelyik tökéletes neked és kisvállalkozásod számára.