, 2021/11/30

Beállítás másodpercek alatt. Az Apple Pay beállítása egyszerű. Csak add hozzá a hitel- vagy betéti kártyádat az iPhone-odon lévő Wallet alkalmazáshoz, és máris indulhatsz.

how appée play works

A kártyád összes jutalmát és előnyét továbbra is megkapod - így nem maradsz le a nehezen megszerzett pontokról vagy mérföldekről.

A világ 69 országában kapható a részt vevő kiskereskedelmi üzletekben, alkalmazásokban és weboldalakon.

Mi az Apple Pay?

Az Absa az Apple Pay-jel együttműködve egy kényelmes, biztonságosabb és érintésmentes fizetési módot vezetett be, amellyel közvetlenül iPhone-ról, Apple Watch-ról, Macről vagy iPadről fizethetsz a vásárlásaidért. Az Apple Pay egy digitális pénztárca, amely lehetővé teszi az Apple-felhasználók számára, hogy a készüléken belüli kártyabirtokos-ellenőrzési módszerrel (biometrikus adatok, arcfelismerés vagy jelszó) biztonságosan és egyszerűen fizessenek a boltokban, az alkalmazásokban és az interneten. Az Apple Pay az online fizetés során is lehetővé teszi az egyszerű pénztárgépes fizetést, így nem kell magadnál tartanod az Absa bankkártyádat vagy hitelkártyádat.

Jellemzők

NFC által lehetővé tett

Touch ID vagy Face ID a biztonságos hitelesítéshez

Több mint 60 országban elérhető

Világszerte több millió kiskereskedelmi helyen elfogadják

Elérhető az interneten

Személyközi fizetés az Egyesült Államokban.

Az Apple Pay az Apple mobilfizetési szolgáltatása. Az Apple az Apple Watch-hoz hasonlóan az Apple a szolgáltatás neveként is az Apple szimbólumot "", majd a "Pay"-t alkalmazza, bár a vállalat "Apple Pay"-ként is hivatkozik rá. Az Apple Pay lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy egy érintéssel vásároljanak az Apple Pay API-t alkalmazó alkalmazásokban, és az interneten is elérhető az iOS 10 vagy macOS Sierra vagy újabb operációs rendszert futtató eszközökön.

Az Apple Pay iOS-alkalmazásokon belüli vagy webes használatára alkalmas eszközök közé tartozik az iPhone 6 és újabb készülékek, az iPad Air 2 és újabb készülékek, az iPad mini 3 és újabb készülékek, az iPad Pro modellek és a Touch ID-val rendelkező Mac számítógépek. Mindezek az eszközök Touch ID vagy Face ID funkcióval rendelkeznek, és tartalmaznak egy NFC-vezérlőt, ahol az Apple Pay "biztonságos eleme" található, így az ügyféladatok bizalmasan kezelhetők.

Az Apple Pay az iPhone X és későbbi iPhone-ok bevezetésével jelentős változáson ment keresztül, mivel ezek az iPhone-ok a Touch ID ujjlenyomatos hitelesítés helyett Face ID arcfelismeréssel rendelkeznek. Az új készüléken az ujjlenyomat beolvasása helyett az arc beolvasása szolgál a fizetések megerősítésére.

Az Apple célja, hogy az Apple Pay segítségével kiváltsa a pénztárcát, és az egylépéses fizetési folyamatnak köszönhetően az embereknek nem kell a pénztárcában vagy a tárcában turkálniuk a hitel- vagy bankkártyák után. Mivel a meglévő NFC-technológiára épül, az Apple Pay bárhol működik, ahol elfogadják az NFC-alapú érintésmentes fizetést.

Az Apple Pay beállítása

Az iOS 8.1 vagy újabb verzió telepítése után az Apple Pay a Wallet alkalmazásban állítható be. A Wallet alkalmazásban a "+" ikonra koppintva a felhasználók hitel- vagy betéti kártyát adhatnak hozzá az Apple Payhez, vagy kiválasztva egy, az iTunes-ban már meglévő kártyát, vagy beolvasva egyet a kamerával. Az Apple Pay az új iPhone, iPad vagy Mac beállításakor az utasítások segítségével is beállítható.

A hitel- és betéti kártyák ellenőrzése néhány másodperc alatt megtörténik, de egyes kártyák esetében telefonhívás, alkalmazás letöltése vagy e-mail küldése szükséges a kártya ellenőrzéséhez, mielőtt az Apple Payhez hozzáadható lenne. Amint a kártya hitelesítésre került, azonnal elérhetővé válik a vásárlásokhoz az üzletekben és az alkalmazásokban egyaránt. Egyszerre legfeljebb nyolc kártya regisztrálható az Apple Payhez.

Az Apple Payt a Beállítások alkalmazásban lehet kezelni, a "Tárca és Apple Pay" részben. Minden egyes, a Wallethez hozzáadott kártya ebben a részben szerepel, olyan információkkal együtt, mint a számlázási cím, az e-mail cím és a telefonszám. A kártyára koppintva olyan konkrét információk jelennek meg, mint a kártyaszám utolsó számjegyei, a tranzakciókban a kártyaszámot helyettesítő Device Account Number utolsó számjegyei, valamint a kártyát kibocsátó bank elérhetőségei.

Mennyire biztonságos az Apple Pay?

A biztonság és az adatvédelem az Apple Pay központi eleme. Amikor az Absa hitel- vagy bankkártyáját az Apple Pay segítségével használja, a tényleges kártyaszámok nem kerülnek tárolásra sem az eszközön, sem az Apple szerverein. Ehelyett egy egyedi készülékszámlaszámot rendelnek hozzá, amelyet titkosítanak és biztonságosan tárolnak a Secure Elementben, egy iparági szabványnak megfelelő, tanúsított chipben, amelyet a fizetési információk biztonságos tárolására terveztek az eszközön.

Hogyan működik

Egy kiskereskedelmi üzletben, amikor egy Apple Pay-kompatibilis eladási pontrendszerhez közelít, az iPhone képernyője felgyullad, és automatikusan megnyitja a Wallet-t, ahol a felhasználó rákattinthat a használni kívánt hitelkártyára, vagy fizethet az alapértelmezett Apple Pay-kártyával. A fizetés úgy történik, hogy a kompatibilis iPhone-t vagy Apple Watch-ot az NFC-t tartalmazó kasszarendszer közelébe tartják, amelyek többsége úgy néz ki, mint az üzleteken belüli hagyományos kártyás pénztárgépek.

A Touch ID-val regisztrált ujjat rövid ideig a Home gombon kell tartani (vagy az Apple Watch-ot a csuklón kell tartani), ami után a fizetés hitelesítése és a tranzakció végrehajtása megtörténik. A befejezett fizetést enyhe rezgés, a képernyőn megjelenő pipa és egy hangjelzés jelzi. A Face ID-val rendelkező készülékeken az ujjlenyomat beolvasása helyett arcszkennelést használnak, és a fizetés megerősítéséhez a készülék oldalsó gombjának dupla koppintása szükséges.

Hol használhatom az Apple Payt?

Biztonsági funkciók

Keresd az érintésmentes vagy az Apple Pay logót.

Amikor készen állsz a fizetésre, helyezd iPhone készüléked hátlapját közvetlenül a POS-készülék/érintkezés nélküli olvasó elé.

Az iPhone fel fogja kérni, hogy hitelesítsd magad Face ID, ujjlenyomat (Touch ID) vagy PIN-kód segítségével.

Az iPhone-od rezgést fog érezni, és egy hangjelzést fog hallani, amikor a tranzakció befejeződött. Az iPhone képernyőjén egy pipa is megjelenik.

Használd az Absa Banking alkalmazást a tranzakciók nyomon követésére és az Absa kártyák kezelésére.

Teljes útmutató az Apple Pay üzleti célú beállításához.

Kisvállalkozóként kulcsfontosságú, hogy fizetési rendszere három kritériumnak megfeleljen: gyors, egyszerű és biztonságos. Ezért az olyan technológiának, mint az Apple Pay, a radarján kell lennie. Nemcsak, hogy mindezeket a dobozokat kipipálja, de hamarosan az ügyfelei is elvárják majd. A következő lépés? Annak megértése, hogyan fogadhatja el az Apple Payt, ha az ügyfelek készen állnak a vásárlásra.

Egy, a fizetési módokról szóló tanulmányunkban azt találtuk, hogy azok az emberek, akik olyan mobilfizetéseket használnak, mint az Apple Pay, nagyon is rajonganak érte. A legtöbben a hitelkártyák fölötti ideális fizetési módként említik, és azt mondják, hogy valószínűleg olyan vállalkozásokat keresnek, amelyek fel vannak állítva a mobilfizetés elfogadására.

A fiatalabb csoportok, például az ezredfordulósok körében szélesebb körű az elfogadottság, de mivel ez a csoport ma már a legnagyobb (és nagy vásárlóerővel rendelkező) generáció, inkább most, mintsem később érdemes megbarátkoznia a mobilfizetéssel.

Apple Pay for Business

Mielőtt döntést hozna az Apple Pay elfogadásáról, nézzük át, hogyan működik. Az Apple Pay tranzakciók az érintés nélküli fizetés egy olyan típusa, amelyet a közeli térbeli kommunikációnak (NFC) nevezett technológia tesz lehetővé. Az NFC teszi lehetővé, hogy két eszköz - például egy okostelefon és egy fizetési olvasó - kommunikáljon egymással, amikor közel tartják egymáshoz. Az Apple Pay elérhető az iPhone, az iPad és az Apple Watch készülékeken. Tudj meg többet arról, hogyan állíthatod be az Apple Payt a készülékeden.

Miért érdemes elfogadni az Apple Payt és más mobilfizetéseket?

Két fő oka van annak, hogy az Apple Payhez hasonló mobilfizetéseket elfogadod vállalkozásod számára: a gyorsaság és a biztonság. A mobilfizetések feldolgozása gyorsabb, mint a mágnescsíkos kártyás és a chipkártyás fizetéseké, ami azt jelenti, hogy komolyan csökkentheted a pénztárnál töltött várakozási időt (és ezáltal javíthatod a vásárlói elégedettséget).

Ha ebédidőben rohanás van, és sor áll az ajtón kívül, a lehető leggyorsabban kell a vásárlókat lecsengetnie. Ha a sor nem halad elég gyorsan, a vásárlók máshová mehetnek. Más szóval, minél gyorsabban szolgálod ki az ügyfeleket, annál több pénzt keres az üzleted. A hamburgert használjuk egy "tétel" ábrázolására. Természetesen itt számos tényező játszik szerepet - hány vásárló tapogatózik a visszajáróért, vagy mennyi időbe telik a személyzetnek visszaadni a visszajárót, mennyire ügyetlenek a vásárlók a telefonjukkal, milyen gyorsan tud hamburgert sütni a gyorséttermi szakács -, de a grafikon jó képet ad az egyes fizetési típusok sebességéről.

Mi a lényeg? Az Apple Pay használatával sokkal gyorsabban halad a sorod, és ez jobb az üzletednek. A sebességnél is fontosabb, hogy az Apple Pay tranzakciók nagyon biztonságosak. A kártyaadatok tokenizáltak, titkosítottak és folyamatosan változnak, ami sokkal nehezebbé teszi a csalók számára, hogy bármit is kezdjenek velük.

Az Apple Pay egy további biztonsági réteggel rendelkezik, amely ujjlenyomatos ellenőrzést vagy a telefon jelszavával történő hitelesítést igényel. Ez azt jelenti, hogy még ha a tolvajok képesek is feloldani a telefonodat, akkor sem tudnak hozzáférni az Apple Pay-fiókodhoz. Az Apple Pay elfogadása azt jelenti, hogy jobban védve vagy a csalásokkal szemben, és ez mindenkinek jobb.

Az Apple Pay ingyenes a kereskedők számára?

Az Apple Pay a fogyasztók számára ingyenes, de a kereskedők számára néhány költséggel jár. A Square 2,6%-os feldolgozási díjat + 10 cent díjat számít fel az érintés nélküli fizetésekért, a kereskedőnek esetlegesen felmerülő hardverköltségeken felül. Ha Square terminált, Square érintésmentes + chip olvasót használsz, vagy ha a Square Online webhelyen keresztül fogadsz el fizetéseket, akkor elfogadhatja az Apple Payt.

Milyen hardverre van szükségem az Apple Pay elfogadásához?

A legtöbb NFC-kompatibilis terminál (például a Square Reader az érintésmentes és a chipes fizetéshez) elfogadja az Apple Payt. A vásárlóknak csak oda kell tartaniuk Apple készüléküket a terminálhoz, és a tranzakciót a Touch ID-jukkal vagy ujjlenyomatukkal kell végrehajtaniuk. A Square NFC-olvasó csatlakozik a Square Standhez, és az üzleten kívüli tranzakciókhoz is használhatja, például rendezvényeken vagy szabadtéri piacokon.

Az Apple Pay a vállalkozások számára egyre elterjedtebbé válik. Már nem csak az üzletekben fogadják el - most már bizonyos alkalmazásokon és webhelyeken belül is használhatod. Ezekben a tranzakciókban természetesen nincs NFC-olvasó. Ha egy alkalmazásban használod az Apple Payt, csak helyezd az ujjad a Touch ID gombra.

Ha egy weboldalon belül használod, kattints a "Vásárlás Apple Pay-jel" gombra a pénztár oldalon, majd erősítsd meg a fizetést a telefonodon lévő Touch ID-val. Az Apple Payt olyan vállalkozások alkalmazásain belül használhatod, mint a Caviar, a Target, az Airbnb, a Groupon, az Etsy és a Sephora.

Hogyan könnyíti meg az életemet az Apple Pay?

Biztonságosabb

Érintésmentes

Gyorsabb

Minden vásárlásnál működik