, 2022/3/28

A siker egy olyan fogalom, amely minden ember számára más és más. Legyen szó nagyszerű karrierről, otthonról vagy családról, a siker olyasvalami, aminek elérésére mindenki törekszik. Büszkeséggel tölt el, izgalommal tölt el, és tudatja veled, hogy hatást gyakoroltál a versengő világban.

how to be become successful

A sikert azonban nem lehet erőfeszítés nélkül elérni. Ez egy olyan gondolkodásmód, amelyet el kell sajátítanod ahhoz, hogy elérd a céljaidat és személyiségként fejlődj, és ehhez kemény munkára van szükség. Ebben a cikkben elmagyarázzuk, mit jelenthet sikeresnek lenni, és olyan tippeket tárgyalunk, amelyek segíthetnek a személyes sikerhez vezető úton.

Hogyan definiáld a sikert?

Mielőtt meghatározhatnád a sikert saját magad számára, össze kell állítani egy listát arról, hogy mit jelent a siker a te számodra és a családod számára. Ezt követően pedig tegyél olyan lépéseket, amelyekkel elérheted ezt a sikert. Ha például a siker a jól fizető karrier, akkor a lehetséges lépések között szerepelhet a továbbtanulás vagy a szakmai képzés. Vagy ha a sikert egy olyan ki nem teljesült tehetségben látod mint az írás, akkor a lehetséges lépések közé tartozhat a napi vagy heti írási célok megvalósítása, hogy ezt a tehetséget ápolhasd. Nincs helyes vagy helytelen módja a sikerességnek, de vannak olyan lépések, amelyeket a cél saját meghatározása alapján tehetsz meg annak érdekében, hogy sikeresebbé válj.

Tippek a sikerességhez

1. Légy elkötelezett

Az elkötelezettség révén motivációt nyerhetsz a sikerre való törekvéshez. Készíts egy listát, amely tartalmazza a célodat, a cél iránti elkötelezettséged szintjét, és azt, hogy mit vagy hajlandó megtenni a cél elérése érdekében. A tervedre való összpontosítás döntő fontosságú. Segít, ha naponta legalább 15 percet szánsz arra, hogy átgondold a tervedet és dolgozz a terved megvalósításán. Ez frissen tartja a célod a fejedben, és lehetővé teszi, hogy továbbra is arra összpontosíts.

A célod iránti elkötelezettséged meghatározásakor azonban fontos, hogy reális elvárásaid legyenek önmagaddal és az eredménnyel szemben. Ha elkötelezettséged egy bizonyos idő után nem kifizetődő, célod ennek megfelelően módosítani kell, és felül kell vizsgálni a szükséges lépéseket. Időnként hasznos lehet, ha egy barát vagy családtag támogatását kéred, hogy segítsen betartani a vállalásaid. Ha van valaki, aki felelősségre von a hiányosságaidért, és megdicséri a sikereid, az valóban segíthet abban, hogy elkötelezett maradj a célod mellett.

2. Tanulj az utazásból

Ahelyett, hogy szigorúan az elért eredményekre összpontosítanál, vedd észre a siker eléréséhez szükséges apró lépéseket. Ha megengeded magadnak, hogy élvezd az apró győzelmeket az utad során, a célod elérése minden nap új kalanddá válik, és nagyobb valószínűséggel maradsz a helyes úton. Ezáltal új és izgalmas dolgokat fogsz tanulni az út során, ami segíthet abban, hogy emberként fejlődj.

3. Szórakozz az út mentén

Ha az út, hogy elérj valamit, túlságosan unalmassá válik, nagyobb kihívást jelent majd a siker elérése. Annak megtanulása, hogy mire vagy képes, szórakoztató és izgalmas lehet, ezért fontos, hogy a céljaidat könnyedén és szórakoztatóan tartsd meg, hogy érzelmileg pozitív élményben legyen részed, és folyamatosan haladj előre anélkül, hogy elveszítenéd a perspektívát.

4. Gondolkodj pozitívan

A pozitív gondolkodásmód kialakítása arról szól, hogy bízz magadban és a sikerre való képességedben. Fontos, hogy a negatív gondolatokat pozitív gondolatokkal helyettesítsd, hogy motiváld magadsz, hogy tovább próbálkozz, bármilyen kihívás is érjen. Gondolj arra, amikor a csecsemők járni tanulnak. Nem állnak meg, ha elesnek. Felállnak, és folytatják, amíg egy nap képesek lesznek könnyedén mozogni - és hamarosan futni -. A sikerhez vezető úton valószínűleg új dolgokat tanulsz, és másképp gondolkodsz, mint korábban. A céljaid nem egyik napról a másikra fognak megvalósulni. Gyakorlásra és fegyelemre lesz szükség ahhoz, hogy elérd őket, ezért létfontosságú, hogy pozitívan gondolj a folyamatra.

5. Változtasd meg a perspektívádat

Néha az út során meg kell változtatnod a perspektívádat, hogy egy kihívást jelentő helyzetet jobbá változtass. Amikor rossz napod vagy heted van, képzeld el helyette, hogy ez egy jó nap vagy hét. Adj magadnak lehetőséget és időt arra, hogy a helyzetedről csak pozitív nyelvezetet használva gondolkodj, és meglátod, mennyit változik a napod vagy a heted. Ha ezt hosszabb ideig csinálod, az egész életedet megváltoztathatod.

6. Legyél őszinte önmagadhoz

Ha úgy találod, hogy a célod holtponton van, lehet, hogy őszintének kell lenned magaddal, hogy miért van ez így. Miután egyetértésre jutottál, próbálj megoldást találni arra, hogy a siker felé tereld magad. Hívd ki magad, hogy lépj ki a komfortzónádból. Ez jelenthet egy extra sorozat guggolást, beszélhetsz a feletteseddel egy előléptetésről, vagy akár beiratkozhatsz egy nehéz egyetemi órára, amire korábban nem is gondoltál.

7. Távolítsd el a zavaró tényezőket

Készíts egy listát azokról a dolgokról az életedben, amelyek elveszik az idődet vagy elvonják a figyelmedet. Ilyen lehet a telefon, egy tévéműsor vagy akár egy olyan személy, aki stresszt okoz neked. Kapcsold ki a telefonodat, és tedd egy másik szobába, amikor a célodra kell koncentrálnod. Kapcsold ki a televíziót, és tedd a távirányítót a szoba másik végébe. Csak azokkal az emberekkel tartod a kapcsolatot, akik pozitív hatással vannak az életedre. Most van itt a legjobb alkalom, hogy elkezd megváltoztatni a szokásaid, hogy zavaró tényezők nélkül tudj a siker elérésére koncentrálni.

8. Számíts magadra

Nem számíthatsz arra, hogy mások elérik helyetted a céljaidat. A legjobb barátod nem tud helyetted órát venni. Az édesanyád nem tud neked előléptetést szerezni. A partnered nem fogyhat le helyetted plusz kilókat. Ezeket a dolgokat mind magadnak kell megtenned. Hasznos lehet, ha másokra támaszkodsz érzelmi támogatásért, de ahogyan neked is megvannak a saját igényeid, úgy a barátaidnak és a családodnak is megvannak a saját igényeik. Fontos, hogy felelősségre vond magad, hogy elérd a céljaidat és boldoggá tedd magad.

9. Tervezz tovább

Tartsd magad az ütemtervhez, amikor a céljaidon dolgozol. Adj magadnak kihívásokat a személyes naptárad szerint, például "A hónap végéig lefutok egy hétperces mérföldet", vagy "Az év végéig megtakarítok 5000 dollárt". Még ha nem is éred el a célt, akkor is meglesz a naptáradban a kiindulópont, és látni fogja a fejlődést. Ha megtervezed a céljaidat, és nyomon követed őket egy naptárban, mindig lesz bizonyítékod a fejlődésedről. Ha van valami kézzelfogható, az nagyszerű motiváció arra, hogy továbbra is a sikerért dolgozz.

10. Kerüld el a kiégést

Fontos, hogy a célodra koncentrálj, de ne legyél a megszállottja. Ha az utadat produktívan, de egyben szórakoztatóan tartod, az biztosítja, hogy motivált maradj anélkül, hogy túlhajszolnád magad. Az állandóan a célodon való üldögélés és gondolkodás kiégéshez vezethet. A korábban szórakoztató célod inkább olyanná válik, amit meg kell tenned, mint olyanná, amit szeretnél. Folytasd a tanulást, hogy mennyit tudsz fejlődni és elérni, hogy elkerüld a kiégést.