, 2022/4/5

Az áruszállítás az Amerika működését biztosító hálózat nagy részét képezi. Mindent, amit az emberek napi szinten használnak, különböző helyekről szállítottak és szállítanak. Ha valaha is gondoltál már arra, hogy saját logisztikai céget alapíts, olvasd el ezt a blogot. Mindent le fog fedni, amit tudnod kell arról, hogy beindítsd az egyik ilyen vállalkozást.

 how to start logistics company

A tényleges szállítástól a tárolásig és minden másig, amire egy induló vállalkozásnak szüksége van. Egy ilyen logisztikai vállalkozás elindítása nem is olyan nehéz. De van néhány dolog, ami nagyban befolyásolhatja a sikerét. Ha egyáltalán nincs tapasztalata, társulhat egy olyan céggel, mint az Amazon és annak DSP-üzlete. Ez nem csak azt teszi lehetővé, hogy megtanulja a logisztikát, hanem nagyszerű üzleti lehetőség is.

1. Teljesítsd a szükséges képzést

Az ilyen típusú vállalkozásoknak megfelelő készségekre van szükségük. Ez pedig többről szól, mint a megfelelő járműről és néhány ügyfélről. Az alábbiakban a szükséges képzés következik, amely rendkívül fontos. Ne feledd, hogy ezek attól függően különböznek, hogy globális fuvarozást, helyi fuvarozást vagy mindkettőt keresel.

Szállításirányítási rendszerek. Ez magában foglalja a különböző szempontok kezelését és nyomon követését. Mint például a járműkarbantartás, raktározás, kommunikáció, rakománykezelés stb.

Menedzsment és leltározási műveletek. A leltár kezelése fontos szempont egy szállítási és logisztikai vállalkozásnál. A készletgazdálkodás a raktárkezeléssel együtt működik. Meg kell tanulni, hogyan mozognak a termékek a műveletén keresztül.

Szállítási előírások és törvények. A te szállítási és logisztikai vállalkozásod lehet, hogy belföldi és nemzetközi szolgáltatásokra egyaránt kiterjed. A képzésnek ki kell terjednie az államközi kereskedelemre és a globális szállítmányokra és fuvarozókra vonatkozó szabályozásokra. Az, hogy itt milyen képzésre van szükséged, az a te szervezetedtől függ.

Lehet, hogy más tanfolyamokra is szükséged lesz. Ezek a fuvarozásodtól és attól függően változnak, hogy hová megy a szállítmány. Érdeklődj a helyi önkormányzatnál, hogy szükség van-e valamire.

2. Válassz egy helyszínt

Egy sikeres logisztikai vállalatnak ki kell választania a megfelelő székhelyet. Íme néhány tipp, ami segít a folyamatnak ezen a részén.

Milyen közel vagy az ügyfeleidhez? A célpiacához való közelség fontos szempont.

Az épület. Bérled vagy megvásárolod a helyet? Keress magasabb mennyezetet és sima, sík padlót az áruk tárolásához és mozgatásához. Rendelkezik megfelelő raktári gördülőajtókkal? Elég hely van kint a szállító teherautók számára?

Forgalmi áramlás, autópályák és utak. Más lehetőségeket, például az autópályákhoz való hozzáférést és a helyi forgalmi sűrűséget is meg kell vizsgálni.

Egy jó elhelyezkedésű szállítmányozási vállalkozás közel van a kikötőkhöz, vasútállomásokhoz és repülőterekhez. Próbáld meg mindezt egy helyen, ha nemzetközi szinten szeretnél dolgozni.

3. Kutasd fel versenytársaid

Értsd meg, mit csinálnak más szolgáltatók. Ez segít megérteni, hogy mit várnak el az ügyfelek, így a te vállalkozásod előnyhöz jut.

Nézd meg, milyen kulcsszavakat használnak más vállalkozások.

4. Válassz egy piaci rést

A logisztika nagy iparág. A sikeres vállalatok választanak egy sávot. Íme néhány ötlet egy sikeres kamionos cég számára.

Élelmiszer és ital

Rengeteg vásárlód lesz. A csomagolásra kell összpontosítani, hogy csökkentsd a károkat.

Autóipar

A költséghatékony megoldások és az alkatrészek nehéz terhelési követelményei között kell egyensúlyozni. Ebben az iparágban az egyedi csomagolás előny.

Készülékek

A kulcsrakész megoldás itt magában foglalja a csatlakozók és tömlők zsákolásának biztosítását.

Ipari és feldolgozóipar

El kell dönteni, hogy mekkora tőkére lesz szükséged. A nyersanyagok tárolása sok raktárterületet igényelhet.

Elektronika

Ez a fajta logisztikai szolgáltatás törékeny anyagokkal foglalkozik. Legyél tisztában azzal, hogy ebben az iparágban szigorú minőségellenőrzési előírások vonatkoznak a szállításra.

5. Hozz létre egy csodálatos logisztikai és szállítási üzleti tervet

Egy szilárd üzleti terv tart a helyes úton, ez magában foglalja egy olyan cég, mint a Gold Star Logistics, hogy segítsen neked minden részletet. Kövesd az ehhez hasonló utasításokat.

Vezetői összefoglaló.

Tartalmazza a szolgáltatásával kapcsolatos egyedi pontokat.

A vállalat leírása

A telephelyek, a mérföldkövek és az alkalmazottak száma ide kerül. Add hozzá a fuvarozási és logisztikai vállalkozásának indulási dátumát.

Piackutatás

Szögezd le a célpiacát. Ne tedd ezt túl tágra.

Versenyelemzés

A potenciális hitelezők tudni akarják, hogy kik a versenytársak. Vázold fel árképzési és értékesítési stratégiájukat.

6. Válaszd ki a gazdasági társaságot

Ki kell választani egy gazdasági társaságot. Ez egy olyan kategória, amely azt diktálja, hogyan vezesd a dolgokat. Az alábbiakban néhány gyakori példát mutatunk be azok közül, amelyeket választhatsz.

Egyéni vállalkozás:

Kevesebb papírmunka van az olyan dolgokkal kapcsolatban, mint a banki ügyintézés. De ez a fajta vállalkozás nem rendelkezik felelősségbiztosítással.

Általános vagy korlátolt felelősségű társaság:

Itt egyetlen általános partner irányítja a műsort. Vannak korlátozott partnerek, akiknek kevesebb beleszólásuk van. Korlátozások vannak a levonások terén.

Korlátolt felelősségű társaság:

Ez a vállalkozási forma megvédi a tulajdonosokat a személyes felelősségtől. A szabályozás államonként változik. A nyereséget és a veszteséget a személyes adóbevallásokban jelentik.

7. Üzleti bankszámla megnyitása

Ezek segítenek elkülöníteni az üzleti adóinformációkat és a személyes pénzügyi nyilvántartásokat. Szerezz be egy munkáltatói azonosító számot is. Társulás esetén üzleti bankszámlára van szükséged.

8. Nézz utána a hiteleknek és a finanszírozásnak

Induló tőke nélkül nem tudsz elindulni. Az alábbiakban olvashat a különböző finanszírozási formákról. Ne feledd, hogy államonként eltérőek.

SBA-hitelek

Az SBA nem nyújt közvetlenül kölcsönt. De jó kamatozású garanciát vállalnak rájuk.

Üzleti hitelkeret

Ezek kiválóan alkalmasak rövid távú forrásokra. Olyan működési kiadásokat fizetnek, mint a bérszámfejtés és a készletek. Általában ezek fedezetlenek.

Induló hitel

A hitelezők nem keresnek üzleti előzményeket. Csak a biztosítékot, a pénzforgalmat és általában a hitelt. Ezekkel gyorsan hozzájuthat a pénzeszközökhöz. Néha akár 7-10 napon belül.

Banki hitelek

Ezek a tőkéhez jutás gyakori módja. Nem elég, ha van egy jó ötleted a logisztikai szolgáltatásodhoz. Nagyszerű üzleti tervre is szükséged van.

9. Rendezd az adóbevallását

Meg kell érteni, hogy milyen helyi, állami és szövetségi adókkal tartozik majd. Itt van egy link, hogy elkezd átnézni az információkat.

Szüksége van egy szövetségi adószámra. Itt egy másik link, amely segít .

10. Szerezd be a szükséges felszereléseket és járműveket.

Ehhez a fajta vállalkozáshoz szükség lehet leltárra, tároló és szállítóeszközökre. A targoncáktól a vontató pótkocsikig mindenre. A közúti, a kikötői és a légi teherszállításhoz különböző követelmények vannak. A haszongépjárművek nyilvántartásba vétele elengedhetetlen a vállalati flották számára.

11. Vásárolj üzleti biztosítást

Az áruszállítás jövedelmező, szükséges és bizonyos helyzetekben kockázatos. Ezért kell megvizsgálni a következő biztosítási fedezeteket.

Kereskedelmi vagyon. Fedezi az olyan dolgokból eredő vagyoni károkat, mint például az árvíz.

Kereskedelmi általános felelősségbiztosítás. Fedezi az olyan kérdéseket, mint a személyi sérülés.

Kereskedelmi gépjármű. Kötelező minden vállalati járműre. Fedezetet nyújt például a flottajárműveket érintő balesetekre.

Ne feledkezz meg a rakománybiztosításról sem. A jó biztosítás fedezi a veszteségeket, károkat és akár a hálózati zavarokat is.

12. Szerezz be engedélyeket és jogosítványokat

A logisztika erősen szabályozott. Szükséges a megfelelőség. Íme néhány a szabályozások közül. Ezek a Szövetségi Autószállítói Biztonsági Hivataltól származnak.

DOT-szám regisztráció. Ez az államközi fuvarozókra vonatkozik.

Kereskedelmi vezetői engedély. Ezekre minden államban szükségük van a járművezetőknek. A követelmények államonként eltérőek.

MC működési engedély száma. Az államhatárokat átlépő rakomány és utasok esetében. Díjköteles. Az új cégek ide lépnek be.

13. Sofőrök bérlése

Itt több dolgot is tudni kell. Egy ellenőrzőlista elfogadása segít. Itt vannak a sofőrjelöltektől kért információk.

Hároméves gépjármű-nyilvántartás.

Orvosi igazolás.

A CDL vagy a közúti forgalmi vizsga bizonyítványának másolata.

A biztonsági teljesítményre tett kísérletek előzményei.

Íme egy másik tipp a megfelelő állásjelöltek megtalálásához. Állítson fel néhány normát a biztosítókkal.

14. Határozd meg az árait

Az árak meghatározása fontos. Nincs olyan megoldás, amelyik mindenre megfelel. Az olyan költségek mellett, mint a szövetségi adó, vedd figyelembe a szerződések hosszát.

15. Piacra vinni a vállalkozását

Ha időt szánsz egy marketingterv kidolgozására, az nagyban befolyásolja az eredményedet. Fontold meg a márkaépítést, és összpontosíts a szlogenekre és az üzleti nevedre. A SEO, a közösségi média és más típusú PR-eszközök működnek. Egy jó márkastratégia egyszerre célozhat meg kis csoportokat és más ügyfeleket nagyobb piacokon.

16. Fektess be flottakezelő szoftverbe

A flottakezelő szoftver gondoskodik a járműveiről. Olyan szempontokról gondoskodik, mint az EDL-megfelelőség, a járműbeszerzés és az útvonaltervezés. Győződj meg róla, hogy meg tud védeni téged a személyazonossági lopásoktól. Az üzleti és ügyféladatoknak biztonságban kell lenniük.

17. Legyél partner a beszállítókkal

Győződj meg róla, hogy minden jelölt rendelkezik a megfelelő ISO- és egyéb tanúsítványokkal. Ellenőrizd, hogy mindenféle időjárási körülmények között képesek-e szállítani.

18. Tarts lépést a karbantartással

Bármelyik választott szoftvernek részletes előzményeket kell tartalmaznia. Ez segíthet eldönteni, hogy mikor kell új járműveket vásárolni.