, 2021/12/18

A Munkaügyi Statisztikai Hivatal szerint a vízvezeték-szerelési ágazat az átlagosnál sokkal gyorsabban növekszik. A területen sok vállalkozótulajdonos eléri a nyugdíjkorhatárt, így több vállalkozó számára marad lehetőség, hogy betörjön az iparágba.

how to start a plumbing business

Ha ezt olvasod, valószínűleg már egy ideje gondolkodsz azon, hogy a saját főnököd legyél. Lehet, hogy valaki más vízvezeték-szerelő vállalkozásában dolgozol, és úgy gondolod, hogy te is megtehetnéd ugyanezt. Talán eleged van a főnöködből, talán úgy gondolod, hogy jobb vízvezeték-szerelő vállalkozást tudnál vezetni, vagy csak úgy érzed, hogy már elég tapasztalatod van ahhoz, hogy megtedd a következő lépést. Az első lépés a terv készítése.

Üzleti terv sablon letöltése

Bármi legyen is az oka, egy dolog egyértelmű - ez egy remek alkalom arra, hogy saját vízvezeték-szerelő vállalkozásba kezdj.

Ugorjon előre:

Célok kitűzése vízvezeték-szerelő vállalkozásának

Vízvezeték-üzleti terv

Képzés és képesítések

A vízvezeték-szerelő vállalkozás finanszírozása

A vízvezeték-szerelő vállalkozás marketingje

Erősségek és gyengeségek

Tanulj másoktól az iparágban

Építsd fel vállalkozásodat

Bár a különböző gazdaságokban mindig vannak hullámvölgyek, az alapvető tény az, hogy a vízvezeték-szerelők globális hiánya azt jelenti, hogy most van itt a tökéletes alkalom egy vízvezeték-szerelő vállalkozás beindítására. A vállalkozáshoz vezető út nem mindig könnyű. Fel kell készülnie a kemény munkára, de megéri. Ha tehát készen állsz az önálló vállalkozásra, ez az útmutató neked szól. Mindent leírtunk, amit tudnod kell arról, hogy meglévő vízvezeték-szerelői képességeidet sikeres vállalkozássá alakítsd. Tehát nyissuk meg a csapokat, és induljanak az ötletek!

Célok kitűzése a vízvezeték-szerelési vállalkozás számára

Először is tedd fel magadnak a következő kérdést: Miért akarod elindítani saját vízvezeték-szerelő vállalkozásod? Azért, mert növelni akarod a jövedelmed? Szeretnél rugalmas munkaidőben dolgozni, hogy több időt tölthess a családoddal? Megpróbálsz egy hatalmas vízvezeték-ipari birodalmat létrehozni? Vagy inkább csak magadnak szeretne dolgozni?

Tisztában kell lenni azzal, hogy miért indítasz vízvezeték-szerelési vállalkozást, mert ez az alap, amelyre épülni fogsz. Ha már tisztában vagy a céljaiddal és célkitűzéseiddel, itt az ideje, hogy a gyakorlati dolgokon kezdj el gondolkodni.

Vízvezeték-üzleti terv

Ne számíts arra, hogy vízvezeték-szerelő vállalkozását üzleti terv nélkül el tudod indítani. Igen, ez egy kis időt vesz igénybe, de jól eltöltött idő. Egy átfogó terv ugyanis struktúrát, célt és világos stratégiát ad új vállalkozásodnak.

A vízvezeték-ipari üzleti tervnek tartalmaznia kell:

Pénzügyi előrejelzések

Növekedési lehetőségek

Marketingstratégiák

Finanszírozás

Rövid/hosszú távú célok

A dolgok megkönnyítése érdekében összeállítottunk egy üzleti tervsablont kifejezetten kereskedelmi vállalkozások számára.

Vízvezeték-szerelők képzése

Az emberek nem alkalmaznak képzetlen vízvezeték-szerelőket. Természetesen ezt tudod, és valószínűleg rendelkezel a szükséges képzettséggel, de fontos, hogy mérlegeld, milyen képesítésekkel rendelkezel már, és milyeneket szeretnél megszerezni a jövőben. A minimumkövetelmények elengedhetetlenek a vízvezeték-szerelői vállalkozás elindításához, míg a továbbképzéssel történő továbbképzés előnyös, ha egyre inkább megalapozódsz. A további képesítések megszerzése azt jelenti, hogy több szolgáltatást nyújthatsz, és végső soron több pénzt kereshetsz. A megfelelő képesítésekkel olyan dolgokon dolgozhatsz, mint például:

Központi fűtés

Víz újrahasznosító rendszerek

Olaj- és gáztüzelésű készülékek

Amikor a potenciális ügyfelek online tájékozódnak rólad, az egyik első dolog, amit keresni fognak, az a bizonyítványod. Képesítéseinek előzetes népszerűsítése segít a bizalom elnyerésében, és több munkát nyerhetsz. A vízvezeték-szerelő vállalkozások tulajdonosainak is jó, ha naprakészek maradnak a képesítési követelményekkel kapcsolatban, arra az esetre, ha alkalmazottat vagy gyakornokot vesznek fel. A programok nemcsak országonként, hanem államok, régiók és tartományok között is eltérőek.

Pénzügyek a vízvezeték-szerelő vállalkozás számára

A következő dolog, amivel komolyan kell foglalkozni, az erőforrások és a tőke. Egy vállalkozás beindítása nem olcsó, és szinte mindig kezdeti készpénzkiadást igényel. Független vízvezeték-szerelőként a legnagyobb költséget valószínűleg a járműbe és a felszerelésbe való beruházás jelenti majd. Ezek mértéke attól függően változik, hogy milyen piacot kívánsz kiszolgálni.

Itt két lehetősége van:

Finanszírozza a saját vállalkozását

Keressen készpénzt egy harmadik féltől

Hacsak nem vagy olyan szerencsés, hogy elegendő készpénzzel rendelkezel a vállalkozásod elindításához, akkor a bankodhoz vagy más hitelezőkhöz kell fordulnod egy kisvállalkozói hitel ügyében. Szinte minden nagyobb banknak van kisvállalkozói részlege, és számos pénzügyi lehetőséget kínálnak:

Üzleti számlák

Hitelkártyák

Kisvállalkozói hitelek

Gyakran rendelkeznek kisvállalkozói szakértőkkel, akik végigvezetnek a folyamaton, és szükség esetén folyamatosan rendelkezésre állnak, hogy tanácsot és útmutatást adjanak neked. Csak arra ügyelj, hogy jól átgondolt üzleti terved vidd magaddal, mert egyetlen bank sem fog egy centet sem kölcsönözni, ha nem tudod bizonyítani, hogy van terved.

Angyalbefektetők

A finanszírozás terén más lehetőségek is szóba jöhetnek. Néha ez lehet a család - és ez gyakran azt jelenti, hogy nem kell aggódnia a kamatok miatt. De vannak angyalbefektetők is - sikeres vállalkozók, akik befektetési lehetőségeket keresnek ígéretes vállalkozásokkal. Ők is szeretnének részt venni a sikerben, de nekik is megvannak a saját befektetési kritériumaik és elvárásaik. Az angyalbefektetők tőkét biztosítanak új vállalkozások és induló vállalkozások számára. Cserébe gyakran átváltható adósságot vagy tulajdonrészt kapnak. Gyakran hajlandóbbak pénzt adni, mint a hagyományos hitelezők.

Vízvezeték-berendezések vásárlása

Hacsak nincs már saját felszerelésed, a szerszámokba való kezdeti beruházás lesz a legnagyobb költsége. Bár a vállalkozásalapítás adminisztratív költségei meglehetősen alacsonyak, mindenképpen be kell fektetni egy garnitúra keréktárcsába, ha még nincs. A vízvezeték-szerelőknek általában szükségük van egy furgonra vagy kisteherautóra, amelyben minden felszerelésük és szerszámuk elfér.

Ez egy mobil vállalkozás, és mindent kéznél akarsz tudni, amire szükséged van, amikor az ügyfeleid telephelyeit járod. Vannak nagyszerű finanszírozási lehetőségek, így nem feltétlenül lesz szükséged hatalmas készpénzkészletre ahhoz, hogy egy új furgonnal indulhass útnak. Még az adót is visszaigényelheted a vásárlás után!

A felszerelési költségek is jelentősen eltérnek, az igényeidtől és preferenciáidtól függően. Általában nem ez a legjobb hely a költségcsökkentésre, mivel az olcsó eszközök megbízhatatlanok, és sokkal gyorsabban romlanak, mint a jobb minőségű társaik. Amikor először szereled fel a furgonodat, a legszükségesebb dolgokat érdemes beletenni.

Vízvezetékkészlet

Szerelvények

Csövek, beleértve a műanyag és réz csöveket is

Beömlőszelepek

Különféle csapok kopása

Elemek

Termosztátok

Melegvíztároló szelepek

Vízvezeték szerszámok

Crescents

Fogantyúk

Csővágók

Fűrészek

Akkumulátoros szerszámkészlet: fúrógép, ütvecsavarozó, fűrészcsiszoló, csavarhúzó

A kezdeti kiadások kalkulálása ijesztő lehet, de ne feledd, hogy mind a járműve, mind a felszereléseid vagyontárgyak, nem pedig kötelezettségek. Szükség esetén mindegyiket továbbértékesítheted, vagy hozzáadhatod vállalkozásodnak teljes értékéhez, ha úgy döntesz, hogy tőkealapú hitelt vagy finanszírozást veszel fel.

Könyvelés és adók

Gondolkodtál már azon, hogy hogyan fogsz a pénzügyi adminisztrációban a csúcson maradni? Felveszel egy könyvelőt, vásárolsz egy könyvelési szoftvert, vagy mindkettőt? Ha egy olyan mindent egyben megoldásra vágysz, amely egyetlen áramvonalas rendszerbe foglalja a napi árajánlatadási, ütemezési és számlázási folyamatokat, a Tradify egy kihagyhatatlan eszköz. Vedd át az irányítást vízvezeték-szerelési vállalkozása felett intelligens, szakma-specifikus funkciókkal, amelyeket arra terveztek, hogy vállalkozását a legjobb sebességben tartsa.

Kisvállalkozásként az utolsó dolog, amit szeretnél, hogy az adóhivatal rossz oldalára kerülj. Garantált, hogy előbb-utóbb kopogtatni fog. Amikor ez megtörténik, akkor olyan súlyos hátralékokkal, kamatokkal és bírságokkal sújthat, amelyek megbéníthatják vállalkozásod. Kerüld el ezt, ha már a kezdetektől fogva a szabályok szerint játszol. Keress egy könyvelőt, és szerezz nagymértékű megtakarítást idő és pénz formájában. Tudd meg, hogy szükséged van-e könyvelőre.

Kormányzati szabályozás

A másik bosszantó dolog, amit nem hagyhatsz figyelmen kívül, a kormányzati szabályozás. Lehet, hogy fárasztóak, de ha nem felelsz meg, az sokba kerülhet a vállalkozásodnak. Győződj meg róla, hogy már a kezdetektől fogva jól csinálod.

Biztosítás

Biztosításra lesz szükséged a járművére és a felszerelésére, valamint egyéb alapvető fontosságú biztosításokra, például általános felelősségbiztosításra. A prioritásoktól függően egyéb biztosításokat is érdemes kötni, mint például a munkavállalói kártérítés, egy általános vállalkozói biztosítás és jövedelemvédelmi biztosítás.

Ha van saját kisvállalkozói szakértőd a bankodnál, az általuk összeállított csomag valószínűleg tartalmazni fogja a biztosítást. De ha nem, akkor meg kell csinálni a házi feladatát, hogy találj egy jó hírű üzleti biztosítási szolgáltatót.

A vízvezeték-szerelő vállalkozás marketingje

Nem valószínű, hogy te lesz az egyetlen vízvezeték-szerelő vállalkozás a városban. A konkurencia felderítése nem egy sunyi feladat, amit nem szabad elhallgatni, ez egy fontos lépés, és nem szabad kihagyni. Lényeges, hogy megismerd az erősségeiket és gyengeségeiket, különben honnan fogod tudni, hogyan győzheted le őket? Nézd meg a honlapjaikat, és nézd meg, hogy miről szólnak.

A cél itt az, hogy találj valamit, ami segít a vállalkozásodnak kitűnni. Ne feledd, nagy különbség van az utánzás és az inspiráció között. Koncentrálj egy olyan koncepcióra vagy ötletre, amelyet szeretsz, és találd meg a módját, hogy a sajátoddá tedd.

Mennyit kérjen a munkájáért/idejéért?

A szolgáltatás árazása nehéz lehet, és a trükk az, hogy megtaláljuk az egyensúlyt a minőség és a mennyiség között. Igen, vannak olyan ügyfelek, akik mindig a legolcsóbb vízvezeték-szerelőt választják, de az árverseny nem mindig a legjobb üzleti modell. Az alacsony árak olyan ügyfeleket vonzanak, akik mindent ingyen akarnak, míg a magas árak magas igényű ügyfeleket vonzhatnak.

Gondold át, hogy mit tervezel, és ennek megfelelően árazd be a szolgáltatásod. Ennek megkönnyítésére kifejlesztettünk egy díjszámítási kalkulátort, amellyel szuperegyszerűvé válik a számok kiszámítása.

Kezdetben legalább fontold meg:

Honlap készítése

Közösségi médiaplatformok:

Facebook

Instagram

YouTube