, 2021/12/13

Mivel a viszonteladói piac egyre növekszik, kiváló pénzkereseti lehetőségnek bizonyul. A kisvállalkozások olyan weboldalakat használhatnak vásárlásra és eladásra, mint a StockX, és elkezdhetik megragadni a viszonteladási piac egy részét.

how to sell on stockx

Kiválóan alkalmas tornacipők, ruhák, táskák, órák és egyéb gyűjtemények eladására. Ez az útmutató végigvezet a StockX-en történő értékesítés folyamatán, beleértve a fiók létrehozását, valamint a StockX-en történő értékesítés előnyeit és hátrányait.

Mi az a StockX?

A StockX alapvetően egy olyan viszonteladói piac, amelyet autentikus tornacipők (azaz gyűjthető tornacipők) értékesítésére használnak. A vásárlók a kiskereskedelmi árnál olcsóbban találhatnak tornacipőket, ami vonzó vételt jelent számukra, különösen egy komoly sneakerhead számára!

Egy kisvállalkozás számára a StockX könnyű platform a piacra lépéshez. Más termékeket is kínál, például táskákat, órákat, utcai ruházatot és egyéb gyűjtőcikkeket, így rengeteg lehetőség van a diverzifikációra.

A StockX egy népszerű online piactér, ahol a tornacipők szerelmesei és rajongói cipőket adhatnak el és vásárolhatnak.

Eladhatsz használt cipőket a Stockx-on

A StockX-en csak új vagy használt cipőket adhatsz el. Ezen kívül az egyszer vagy kétszer felpróbált cipők is eladhatók a Stockxon. Ha elolvasod az eladási feltételeiket, akkor ez holtrésznek minősül. A viszonteladói piachoz szokott cipőrajongók talán elgondolkodnak azon, hogy a StockX-en lehet-e használt cipőket vásárolni. Itt nem koszos tornacipőkről van szó - a StockX tiltja a használt lábbelik értékesítését a piacterükön. Ha azonban van egy pár Jordans cipőd vagy Adidas Stan Smith-ed, ami évek óta porosodik és a szekrényed mélyén porosodik, van rá mód, hogy pénzt keress belőlük.

Mit ért a StockX, amikor a Deadstock Sneakersről beszél?

Sok vita van a "deadstock" pontos meghatározásáról. A StockX meghatározása szerint a "deadstock" tornacipők olyanok, amelyeket soha nem hordtak, és amelyek valódiak. A Deadstock tornacipőkhöz tartozik egy doboz, egy dobozfedél és egy címke is, amelyen a cipő méretére vonatkozó információk szerepelnek.

Ezen kívül a doboz tartalmazhat más kiegészítőket is, például fűzőket. A StockX jelenleg nem fogad el gyártói másodpéldányokat a weboldalán. Van azonban egy szekciójuk a B-osztályú cipők számára.

Mint minden más cipőellenőrzésnél, néhány cipő átmegy fűző nélkül, illeszkedési kísérlet nélkül és néhány gyártási hibával. Bár néhány hiba elkerülhetetlen, ezek nem vonnak le a tornacipő varázsából. Fontos megjegyezni, hogy- a Deadstock cipőnek eredeti csomagolásban kell lennie ahhoz, hogy a StockX elfogadja. A régebbi deadstock szettekkel kapcsolatos leggyakoribb aggályok közé tartozik az elszíneződés, a sárgulás és a szerkezeti stabilitás hiánya.

Stockx Eladói díjak

Az eladóknak díjat kell fizetniük a platformon történő értékesítésért. A kezdeti tranzakciókra 9,5%-os díjat számítanak fel. Azonban ahogy többet ad el, úgy csökken a díj.

A tételek hitelesítésre történő szállítása

A szállítási díjakat a vevő fizeti, és az eladott tételeket először el kell küldeni hitelesítésre. A vásárlás után kap egy UPS szállítási címkét. Csomagolja be a tárgyat a lehető legbiztonságosabban, helyezze bele a számlát, és ragassza fel a címkét. A StockX gondoskodik a tétel hitelesítéséről és a termék eljuttatásáról a vevőhöz.

Hogyan működik a fizetés a StockX-en?

Az eladók akkor kapják meg a fizetést, amikor a tételeket hitelesítésre elküldték. Választhat, hogy a fizetést PayPal-on, bankszámlára történő elektronikus ACH átutalással, Venmo-val vagy terheléssel fogadja. Ha a terméked nem felel meg az állapotra vonatkozó irányelveknek, hamis, nem a leírásnak megfelelő, vagy nem időben szállították, nem kapod meg a fizetést. A tranzakció 15%-ának megfelelő 15 $ büntetést vagy díjat kell fizetnie.

A StockX-en történő értékesítés előnyei

Az eladás nagyon egyszerű lehet, ha egyszer elsajátítja a licit és ask rendszert, és nem véletlenül olyan népszerű a vevők és az eladók körében.

Hitelesítés: A vásárlók és az eladók számára nagy előny, hogy tudják, hogy a termék valódi, és megkapják a jóváhagyási pecsétet. A hitelesítésre minden alkalommal sor kerül, amikor egy terméket a StockX-en vásárolnak vagy eladnak. Ez nagyobb bizalmat ad a vevőknek és az eladóknak azzal kapcsolatban, amit vásárolnak.

Névtelen listázás és licitálás: Az anonim listázással és licitálással tisztességes a piac. Nincs megvesztegetés, verseny, vagy az árak csökkentésének kérése. Megvédheti magánéletét, és szükség szerint vásárolhat és adhat el, ahelyett, hogy ez az információ nyilvánosan megjelenne.

Gyors termékinformáció és listázás: A listázás egyszerű, és nem kell sok kutatást végeznie. A tornacipőkre vonatkozó információk a platformon belül feltöltődnek, így időt takaríthat meg. Nem kell fényképeket készítenie vagy leírásokat írnia, csak listázza a tornacipőit, és várja az ajánlatokat.

Nincs visszaterhelés: A hitelesítési folyamatnak köszönhetően nem kell aggódnia a visszatérítések vagy visszaterhelések miatt. Amint a StockX-hez kerül, onnantól kezdve mindent elintéznek. Nem kell sok adminisztrációval foglalkoznod, ami nagyon jó.

Hogyan működik a StockX?

A legfontosabb dolog, amit nem szabad elfelejteni, hogy a StockX lényegében közvetítőként működik. Ők ellenőrzik a termék eredetiségét, mielőtt azt elküldik a vevőnek. Ez azért jó, mert megóvja a vevőket attól, hogy hamis árut lássanak, és az eladóknak is jól jön. Az eladók a bizalmon alapuló, nagyszerű továbbértékesítési piacra jutnak a tornacipők számára.

A StockX-en történő vásárlás és eladás egyszerű. Az eladók számára létrehoz egy listát a termékéről. Az olyan aukciós oldalakhoz hasonlóan, mint az eBay, te vagy felajánlod a terméket eladásra, vagy beállíthatsz egy kikiáltási árat a licitáláshoz. A vevők böngészhetnek a listák között, licitálhatnak, vagy közvetlenül vásárolhatnak tornacipőket és más gyűjteményekből származó termékeket.

Amint a terméket eladod, elküldöd a terméket a StockX-nek, hogy elvégezzen egy hitelesítési folyamatot, mielőtt elküldik a vevőnek.

A StockX rövid története: A gyűjtemények vásárlási és eladási platformja

A StockX-et 2015-ben alapították, és 2016 februárjában indult el. Az eredeti alapítók közé tartozik Josh Luber, Greg Schwartz és Chris Kaufman. A korai iterációja egy ritka tornacipőkkel foglalkozó weboldal, a Campless volt, amelyet Luber alapított. Dan Gilbert, az iparági óriás, a Quicken alapítója és a Cleveland Cavaliers tulajdonosa felvásárolta a Campless-t, és ebből alakult ki a StockX.

Bár eredetileg sneakerhands platformnak tervezték, a StockX gyorsan növekedett. A vállalat más gyűjteményekbe és dizájnercikkekbe is belevágott. Jelenleg a StockX piaci értéke 3,8 milliárd dollár körül van a legutóbbi finanszírozási kör után.

A StockX-en történő értékesítés folyamata

A StockX-en a gyűjtemények, például a tornacipők, kézitáskák és órák értékesítése egyszerű. Eladóként először is létre kell hoznia egy fiókot, és fel kell tennie a hirdetéseket. Egy viszonteladó vagy rögzített árral adhatja fel az árut, vagy beállíthatja licitálásra. A felhasználó vagy rákattint a "most megveszem" gombra, és ajánlatot tesz. Vagy feltehet egy 'Kérést'. Ez azt jelenti, hogy Ön beállít egy árat, és a felhasználók dönthetnek úgy, hogy licitálnak rá. Amint az árucikk eladásra kerül, a terméket 2 munkanapon belül el kell küldeni a StockX-nek hitelesítésre. Amint hitelesítették, a StockX elküldi a terméket és felszabadítja a pénzt.

Fiók létrehozása

A fiók létrehozásakor négy lehetőséged van a regisztrációra:

1) Hagyományos e-mailes regisztráció

2) Facebook-fiók regisztráció

3) Google-fiók regisztráció

4) Apple ID regisztráció

Meg kell adnia az alapvető adatokat, a tartózkodási helyet és egy fizetési módot. A kezdéshez igazolnia kell az e-mail címét.

Termék listázása

Tudnia kell a tornacipője vagy más termékeinek márkáját és modelljét ahhoz, hogy listázni tudja azokat.

Hogyan listázhat egy terméket a StockX-en

A képernyő tetején található keresősáv segítségével adja meg a tornacipő márkáját és modelljét.

Válaszd ki a megjelenő lehetőségek közül a tornacipőt, és add meg az eladni kívánt méretet.

Ezután kiválaszthatod, hogy közvetlen vételként vagy licitálásra állítod be.

A kikiáltási ár meghatározásakor fontos, hogy versenyképes legyen. Lehetőség van az összes ajánlat és az összes kérés megtekintésére, és ezek az adatok támpontot adnak az ár meghatározásához.

A licitálási folyamat

A licitálási folyamat olyan, mintha ajánlatot tennél arra, amit meg akarsz vásárolni. A vevők ajánlatot tehetnek egy tételre. Az ajánlatokat manuálisan is elfogadhatja, vagy ha a vevőnek van a legmagasabb ajánlata, és az megegyezik az eladó kikiáltási árával, akkor automatikus tranzakcióról van szó. Ha tehát egy bizonyos tornacipőt 140 dollárért adsz meg, és valaki 140 dolláros ajánlatot tett rá, akkor automatikus eladásról van szó.