, 2022/3/31

Létezik egy bevált lépéssorozat, amelyet követve garantálhatod a sikeredet, ha online kisvállalkozásba kezdesz. Több ezer embert láttam már sikeres vállalkozásokat indítani és fejleszteni. Bárki, az újonctól a tapasztalt online vállalkozóig, profitálhat ebből a folyamatból, amikor megtanulja, hogyan indítson online vállalkozást.

how to start a small business online

1. lépés: Indíts olyan vállalkozást, amely kielégít egy igényt.

A legtöbb kezdő ember elköveti azt a hibát, hogy először a terméket keresi, és csak utána a piacot. A siker esélyeinek növelése érdekében kezdje egy piaccal. A trükk az, hogy találj egy olyan embercsoportot, akik megoldást keresnek egy problémára, de nem sok eredményt találnak. Az internet megkönnyíti ezt a fajta piackutatást:

Látogass el online fórumokra, hogy megtudd, milyen kérdéseket tesznek fel az emberek, és milyen problémákat próbálnak megoldani. Végezz kulcsszókutatást, hogy megtaláld azokat a kulcsszavakat, amelyeket sokan keresnek, de amelyeknek nincs nagy konkurenciája más webhelyekkel.

Nézd meg a potenciális versenytársaid azáltal, hogy meglátogatod az oldalaikat, és megjegyzed, mit tesznek a kereslet kielégítésére. Ezután felhasználhatod a tanultakat, és létrehozhatsz egy terméket egy már létező piacra - és jobban csinálhatod, mint a konkurencia.

2. lépés: Ír olyan szöveget, amely eladható.

Van egy bevált értékesítési szövegformula, amely végigvezeti a látogatókat az értékesítési folyamaton a megérkezés pillanatától a vásárlás pillanatáig:

Keltsd fel az érdeklődést egy meggyőző főcímmel.

Írd le a problémát, amelyet a terméked megold.

Alapozd meg hitelességét, mint a probléma megoldója.

Adj hozzá ajánlásokat olyan emberektől, akik már használták a terméked.

Beszélj a termékről és arról, hogy milyen előnyökkel jár a felhasználó számára.

Tegyél ajánlatot.

Adj erős garanciát.

Teremts sürgősséget.

Kérd az eladást.

A szövegben végig arra kell összpontosítani, hogy terméked vagy szolgáltatásod egyedülálló módon hogyan képes megoldani az emberek problémáit vagy jobbá tenni az életüket. Gondolkodj úgy, mint egy vásárló, és kérdezd meg, hogy "Mi hasznom van belőle?".

3. lépés: Tervezd meg és építsd meg weboldalad.

Ha már megvan a piac és a termék, valamint az értékesítési folyamat, akkor készen állsz a kisvállalkozói webdesignra. Ne feledd, hogy egyszerű legyen. Kevesebb mint öt másodperced van arra, hogy megragadd valakinek a figyelmét - különben eltűnik, és soha többé nem látod. Néhány fontos tipp, amit érdemes szem előtt tartani:

Válassz egy vagy két egyszerű betűtípust fehér alapon.

A navigáció legyen világos és egyszerű, és minden oldalon ugyanolyan.

Csak akkor használj grafikát, hangot vagy videót, ha azok javítják az üzeneted.

Tartalmazzon opt-in ajánlatot, hogy e-mail címeket gyűjthess.

Tedd egyszerűvé a vásárlást - a potenciális vásárló és a pénztár között legfeljebb két kattintás legyen.

A weboldalad a te online kirakatod, ezért tedd ügyfélbaráttá.

4. lépés: Használd a keresőmotorokat, hogy célzott vásárlókat irányíts az oldaladra.

A pay-per-click hirdetés a legegyszerűbb módja annak, hogy forgalmat szerezz egy vadonatúj webhelyre. Két előnyöd van azzal szemben, hogy megvárod, amíg a forgalom organikusan érkezik hozzád. Először is, a PPC-hirdetések azonnal megjelennek a keresőoldalakon, másodszor pedig a PPC-hirdetések lehetővé teszik, hogy különböző kulcsszavakat, valamint címszavakat, árakat és értékesítési megközelítéseket tesztelj. Nemcsak azonnali forgalmat kapsz, hanem a PPC-hirdetések segítségével felfedezheted a legjobb, legnagyobb konverziót hozó kulcsszavakat is. Ezután ezeket a kulcsszavakat az egész webhelyeden eloszthatod a szövegben és a kódban, ami segítheti a rangsorolását az organikus keresési eredményekben.

5. lépés: Teremts szakértői hírnevet magadnak.

Az emberek az internetet információkeresésre használják. Add ezt az információt ingyenesen más webhelyeknek, és nagyobb forgalmat és jobb keresőmotoros helyezéseket fogsz tapasztalni. A titok az, hogy minden egyes információmorzsához mindig csatolj egy linket a saját ed.

Adj ingyenes, szakértői tartalmat. Készíts cikkeket, videókat vagy bármilyen más olyan tartalmat, amelyet az emberek hasznosnak találnak. Terjeszd ezt a tartalmat online cikkkönyvtárakon vagy közösségi oldalakon keresztül.

A weboldalán található értékes tartalmakra tegyél "küldd el egy barátodnak" linkeket.

Legyél aktív szakértője az iparági fórumoknak és közösségi oldalaknak, ahol a célpiacod megfordul.

Új olvasókhoz jutsz el. De ami még jobb, minden olyan webhely, amely a te tartalmad közzéteszi, visszalinkeli a te oldaladra. A keresőmotorok szeretik a releváns oldalakról érkező linkeket, és a rangsorban jutalmazni fognak téged.

6. lépés: Használd ki az e-mail marketing erejét, hogy a látogatókból vásárlók legyenek.

Amikor opt-in listát építesz, online vállalkozásod egyik legértékesebb eszközét hozod létre. Ügyfeleid és feliratkozóid engedélyt adtak arra, hogy e-mailt küldj nekik. Ez azt jelenti, hogy:

Adsz nekik valamit, amit ők kértek.

Életre szóló kapcsolatot alakítasz ki velük.

A válasz 100 százalékban mérhető.

Az e-mail marketing olcsóbb és hatékonyabb, mint a nyomtatott sajtó, a TV vagy a rádió, mivel rendkívül célzott.

Bárki, aki meglátogatja a webhelyed és feliratkozik a listádra, egy nagyon forró lead. És az e-mailnél nincs jobb eszköz az ilyen érdeklődők nyomon követésére.

7. lépés: Növételed a back-end értékesítéssel és upsellinggel.

Az egyik legfontosabb internetes marketingstratégia az, hogy minden ügyfél életciklusértékét fejleszteni kell. Azoknak az embereknek legalább 36 százaléka, akik egyszer már vásároltak tőled, újra vásárolnak tőled, ha utánajársz nekik. Az első eladás lezárása messze a legnehezebb rész - nem is beszélve a legdrágábbról. Használd tehát a back-end értékesítést és az upsellinget, hogy rávedd őket az újbóli vásárlásra:

Kínálj olyan termékeket, amelyek kiegészítik az eredeti vásárlást.

Küldj elektronikus hűségkuponokat, amelyeket a következő látogatáskor beválthatnak.

Ajánlj kapcsolódó termékeket a "Köszönöm" oldalon a vásárlás után.

Jutalmazd meg vásárlóid hűségükért, és ők még hűségesebbek lesznek.

Az internet olyan gyorsan változik, hogy egy év online körülbelül öt évnek felel meg a való világban. De a sikeres online vállalkozás indításának és fejlesztésének alapelvei egyáltalán nem változtak. Ha most indítasz egy kisvállalkozást az interneten, tartsd magad ehhez a sorrendhez. Ha már egy ideje online vagy, nézd át gyorsan, hogy van-e olyan lépés, amelyet elhanyagoltál, vagy amelyet eleve nem is végztél el. Az alapokkal nem lehet hibázni.